Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Arta divinatiei si interpretarea

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Interpretarea, de la cea a viselor (descarcari informationale din subconstient) pana la interpretarea unei astrograme (interpretari subiective constiente asupra aranjamentelor naturale ale unor corpuri astrale) se constituie atat intr-o stiinta cat si intr-o arta.
In functie de persoanele implicate, interpretarea ezoterica (de pe pozitia disciplinelor oculte, magiei etc.) a unor evenimente naturale sau provocate artificial poate reprezenta o necesitate, o modalitate de a-si proiecta viitoarele actiuni ori dimpotriva, de abandon resemnat in fata "destinului", poate fi obsesie (in contextul unor psihopatii sau psihoze), poate fi o sursa de venit, poate fi o "dovada de ignoranta" atunci cand se priveste de pe pozitii pur materialiste s.a.m.d. Opiniile sunt extrem de variate in aceasta privinta.
Indiferent de context, interpretarea ezoterica a unor evenimente impune un anumit tact ce poate fi in mod sugestiv pus in evidenta prin urmatoarea poveste:

O poveste inteleapta si bine-cunoscuta spune ca, odata in trecut, un sultan a visat ca a pierdut toti dintii lui. Dupa ce s-a trezit, el a chemat un ghicitor pentru a-i interpreta visul.

Attached File  poveste.png   528.79K   10 downloads

Spune ghicitorul:
– Ce pacat, domnule! Fiecare dinte cazut reprezinta pierderea unei rude a maiestatii voastre.
– Ce tupeu! Cum indraznesti sa-mi spui asa ceva? Luati-l de aici! – Striga sultanul infuriat.
El a chemat gardienii si le-a ordonat sa-i dea 100 de lovituri de bici. Apoi a dat ordin sa-i aduca un alt ghicitor care sa-i dezlege visul. Acesta ascultat cu atentie sultanul si dupa ce a terminat i-a spus:
– Preainaltule doamne! Iti este rezervata o mare fericire. Visul inseamna ca vei trai mai mult decat toate rudele tale.
Fizionomia sultanului s-a schimbat si se aprinse un zambet si a poruncit sa i se dea 100 de monede de aur pentru deslusirea visului. Cand a plecat de la palat, unul dintre curteni i-a spus cu admiratie:
– Cum este posibil! Interpretarea ta a fost la fel ca a colegului dinainte. Nu inteleg de ce pe el l-a pedepist cu 100 de biciuri si pe tine cu 100 de monede de aur …
A spus ghicitorul:
– Aminteste-ti, prietenul meu, ca totul depinde de modul de a spune. Una dintre provocarile cu care se confrunta umanitatea este de a invata arta de a comunica. De comunicare depinde de multe ori, fericirea sau nenorocirea, pacea sau razboiul. Adevarul trebuie sa fie spus, in orice situatie, fara indoiala. Dar modul in care este comunicat provoaca, in anumite cazuri, probleme majore.
Adevarul poate fi asemanat cu o piatra pretioasa. In cazul in care este lasata pe mana cuiva, se poate rani, provocand durere. Cu toate acestea, in cazul in care este ambalata delicat, si oferita cu duiosie, acesta va fi cu siguranta acceptate cu bucurie.

Povestea de mai sus am prezentat-o, totodata, ca o completare la o postare anterioara a mea din aceasta dimineata, iar postul din link ma scuteste de la anumite repetari la acest topic: http://forum.softped...8#entry18929943

Lectura placuta!

#2
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
Nu vreau sa par "gigi contra" dar eu am vazut oameni ce reactionau bine la vestile proaste, si oameni ce reactionau la fel ca sultanul din povestea de mai sus.

Eu cred ca oamenii reactioneaza diferit la vestile proaste din cauza caracterului lor.
Cunosc pe cineva perfect sanatos care a innebunit la aflarea mortii nepotului, de atunci urmeaza tratament psihiatric pt. schizofrenie paranoida.

#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Si totusi nu degeaba exista vorba aceea legata de uciderea mesagerului unei vesti proaste...
Se aplica inclusiv in cazul "vestitorilor mortii" din lumea animala sau vegetala: caini care prevestesc moartea stapanului, cucuvele care anunta moartea unei persoane, plante care se ofilesc brusc inainte de moartea cuiva care le-a ingrijit etc.
Astfel de evenimente starnesc ingrijorare si deseori bietele fiinte (animale, pasari etc.) sunt "pedepsite" ca si cum ele ar fi cele care atrag moartea sau ca si cum distrugerea sau alungarea lor ar alunga "seceratorii".

Nu stiu cine ar reactiona bine la primirea unei vesti rele si nici cati ar reactiona in modurile extreme descrise de mai sus (probabil ca nu putini). Dar este drept ca oamenii reactioneaza in mod diferit.

Edited by _-_, 16 March 2016 - 16:58.


#4
legit10

legit10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,480
  • Înscris: 02.11.2015
cineva se joaca cu mintea noastra, iti spun din experienta visele au conotatia pe care o vor fiinte mai inteligente, nu au legatura cu realitatea decat când se vrea..in principal ma refer la ingeri, demoni poate chiar si oameni din viitor

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu cunoastem ce sunt aceste "fiinte mai inteligente" (numite zei, ingeri, demoni, fiinte superioare din viitor etc.) si nici daca exista. Nici timpul nu cunoastem prea bine ce este. Este posibil ca ceea ce percem noi ca trecut si viitor sa se petreaca simultan si doar mintea noastra sa puna ordine intre ceea ce numim "evenimente", deoarece este incapabila sa perceapa realitatatea asa cum este. Chiar si fiintele supranaturale pot fi tot simple mesaje ale subconstientului care sunt percepute in forma respectiva.
Speculatii putem face oricate. De exemplu, visele profetice pot fi cauzate de erori de programare in "Matrix" (asta daca traim intr-o realitate simulata pe care am botezat-o dupa numele filmului binecunoscut).
De asemenea, pot fi mesaje ale propriului inconstient/ subconstient sau chiar ale inconstientului colectiv care se poate "strecura" in realitatea noastra subiectiva pe calea visului. Au fost, de pilda, numeroase cazuri in care anumite disfunctii organice au fost sesizate in starea de somn, prin intermediul visului, chiar inainte ca mijloacele de investigatie din medicina moderna sa le poata pune in evidenta. De asemenea, au fost cazuri in care anumite persoane au anticipat anumite catastrofe naturale care au implicat moartea multor persoane (pot fi mesaje venite chiar din partea naturii, de care nu suntem separati). Deci asemenea mesaje nu vin in mod necesar de la fiinte superioare, in primul rand datorita faptului ca existenta unor asemenea fiinte este incerta. Nu conteaza ceea ce se presupune la nivelul a diverse credinte religioase. Acelea tot speculatii raman. Parapsihologia insa atesta cel putin statistic capacitatea omului de a cunoaste anticipat ceea ce urmeaza sa se intample. Iar aici este vorba de stiinta.
Divinatia ramane mai mult arta decat stiinta, dar in contextul ei nu intereseaza cine este emitatorul codului prin care este transmis un mesaj.

Edited by _-_, 16 March 2016 - 18:28.


#6
legit10

legit10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,480
  • Înscris: 02.11.2015
personalitate noastra  (a mea nu ) ne face sa acceptam orice numai adevarul nu..se stie cine e adevarul dar nu se vrea sa se inteleaga

#7
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Adevarul este relativ. Este valabil in corelatie cu un anumit sistem conceptual. Nu exista adevar absolut. Orice afirmatie poate fi supusa indoielii. Este, daca vrei, un mit, deoarece fiecare sistem logic il defineste in mod diferit.

Ca sa iti dau un exemplu, "eroul" povestirilor din Noul Testament cand a fost intrebat "Ce este adevarul?" a tacut. Aceasta este singura atitudine demna de urmat. A mai spus "Ego sum via veritas et vita" in sensul de "Omul este masura tuturor lucrurilor", inclusiv a adevarului si a caii pe care o urmeaza.

#8
legit10

legit10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,480
  • Înscris: 02.11.2015
nu vreau sa intru in polemica religioasa ( o stapanesc ) si nici intr-o discutie cu tine ( stapanesti limba romana si esti si cult )
adevarul e unul, lucrurile ne-au fost date si le vom descoperi in continuare, restul nu conteaza e doar fetisul fiecaruia

#9
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,922
  • Înscris: 16.03.2004

View Post_-_, on 16 martie 2016 - 18:57, said:

Ca sa iti dau un exemplu, "eroul" povestirilor din Noul Testament cand a fost intrebat "Ce este adevarul?" a tacut.

A tacut, sau continuarea nu a mai fost scrisa.
Dealtfel, intr-o apocrifa exista si raspunsul (continuarea la care ne referim), in felul urmator :"Adevar din Cer".

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postlegit10, on 16 martie 2016 - 19:14, said:

nu vreau sa intru in polemica religioasa ( o stapanesc )

Nici nu sunt permise polemicile religioase pe aceasta arie, chiar daca paralele cu diverse religii sau mituri se pot face. Ideea este ca aici nu dezbatem de pe pozitii teologice.
Oricum, multumesc pentru apreciere.

View Postdark, on 16 martie 2016 - 19:21, said:

A tacut, sau continuarea nu a mai fost scrisa.
Dealtfel, intr-o apocrifa exista si raspunsul (continuarea la care ne referim), in felul urmator :"Adevar din Cer".

Nu stiu. In cartile oficiale nu exista o continuare si nici in Vulgata. Tacerea in fata acestei intrebari era practicata de anumite scoli filosofice grecesti (in principal cea sceptica) ale caror teorii ajunsesera si in Palestina din acele vremuri. De altfel, multe idei crestine sunt similare celor din gandirea filosofica greco-romana si sunt straine de gandirea Vechiului Testament.

Dar ca sa fim in contextul topicului, acel "adevar din cer" putea fi Astrologia, mai ales ca Isus a declarat despre sine ca este "Luceafarul de dimineata". Primele temple crestine aveau in altar desenat zodiacul (Ierusalimul ceresc) care la acea vreme avea o forma patrata (cetatea cu cele trei porti pe fiecare latura din Apocalipsa lui Ioan) iar astrele erau in numar de 7. De altfel, cartea Apocalipsei nu poate fi interpretata fara cunoasterea Astrologiei. In context pur teologic leul (Leul), vitelul (Taurul), omul (Varsatorul de apa) si vulturul (Scorpionul) - adica semnele fixe guvernate de Soare, Venus, Saturn si Marte (care se regasesc si pe Sfinx-ul egiptean) capata explicatii "fanteziste" la fel ca si "sigiliile" care corespund succesiv zodiilor/ caselor astrologice aflate intre Rac/ Casa a IV-a si Pesti/ Casa a XII-a (fara ele). Cartea Apocalipsei reprezinta o cheie pentru interpretarea ezoterica a crestinismului si totodata este utilizata de astrologi, practicanti ai alchimiei, utilizatori ai numerologiei, Tarotului etc. (Pe mine prea putin ma intereseaza crestinismul. Am o mai mare atractie pentru gandirea magica primitiva, dar si pentru religiile orientale).

Edited by _-_, 16 March 2016 - 20:15.


#11
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,922
  • Înscris: 16.03.2004

View Post_-_, on 16 martie 2016 - 20:11, said:

Cartea Apocalipsei reprezinta o cheie pentru interpretarea ezoterica a crestinismului si totodata este utilizata de astrologi, practicanti ai alchimiei, utilizatori ai numerologiei, Tarotului etc.

In ce sens un practicant al Tarotului poate folosi cartea Apocalipsei? Ca si talisman (cartea ca obiect propriu-zis) sau preluand anumite informatii de acolo, din carte? :huh:

#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Este o sursa utilizata in interpretare. Ma refer la simbolistica si semnificatii. De altfel, unele elemente din Cartea Apocalipsei se regasesc pe cartile care constituie Arcanele Majore din Tarot (care la randul lor sunt derivate din Astrologie si Alchimie).

Edited by _-_, 16 March 2016 - 20:17.


#13
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,922
  • Înscris: 16.03.2004

View Post_-_, on 16 martie 2016 - 20:16, said:

Este o sursa utilizata in interpretare. Ma refer la simbolistica si semnificatii.
Deci se preiau anumite simboluri de acolo. Dar cum se atribuie o semnificatie acestor simboluri? Este stiut faptul ca Apocalipsa nu a fost dezlegata de nimeni pana acum si tot ce avem sunt doar niste presupuneri.

#14
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postdark, on 16 martie 2016 - 20:17, said:

Deci se preiau anumite simboluri de acolo. Dar cum se atribuie o semnificatie acestor simboluri? Este stiut faptul ca Apocalipsa nu a fost dezlegata de nimeni pana acum si tot ce avem sunt doar niste presupuneri.

Doar de teologi nu a fost dezlegata sau, mai bine zis, teologii se prefac ca ramane o enigma, deorece altfel, ar insemna sa recunoasca Astrologia care a fost interzisa la nu mai stiu ce sinod, deoarece era incompatibila cu anumite dogme religioase pe care doreau sa le promoveze. Totusi exista si preoti (mai ales in lumea catolica) care studiaza Astrologia.
Teologii nu mai recunosc nici ce reprezinta numarul 666 (mai exact intreaga suita de cifre romane asezate descrescator: DCLXVI - acestea fiind toate cifrele din acest sistem pozitional si singurul mod de a le aranja pe toate in asa fel incat sa se obtina un numar. Ei prefera sa-l considere tot o enigma, desi, atat matematic cat si numerologic are numeroase proprietati interesante.
Descifrarea Cartii Apocalipsei desigur ca se bazeaza pe presupuneri mai mult sau mai putin plauzibile, dar cele mai plauzibile (mult mai plauzibile) sunt cele oferite de catre persoanele initiate in discipline oculte mai vechi decat crestinismul, asa cum in mod evident a fost si autorul Apocalipsei.
Am spus deja cum se fac asocierile. In cazul Tarotului vezi acest post: http://forum.softped...8#entry18649743
La semnificatiile de acolo adaugi semnificatiile din Cartea Apocalipsei, de pilda, cuvintele cheie mentionate relativ la desfacerea fiecarui sigiliu si obtii material pentru interpretare. Multi autorii de carti referitoare la Tarot valorizeaza destul de mult aceasta carte biblica despre care se spune ca se adreseaza exclusiv initiatilor.

#15
PicoDazore

PicoDazore

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 25.11.2011

View Post_-_, on 16 martie 2016 - 20:46, said:


Astrologia care a fost interzisa la nu mai stiu ce sinod.

Astrologia a fost interzisa, in Biblie - Vechiul Testament, nu neaparat doar cu ocazia unui sinod.

Deuteronomul:

Capitolul 18:

Când vei intra tu în pământul ce ţi-l dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te deprinzi a face urâciunile pe care le fac popoarele acestea.
10.  Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător,
11.  Nici descântător, nici chemător de duhuri, nici mag,
nici de cei ce grăiesc cu morţii.
12.  Căci urâciune este înaintea Domnului tot cel ce face acestea, şi pentru această urâciune îi izgoneşte Domnul Dumnezeul tău de la faţa ta.

#16
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Posibil ca de aceea sa fi eliminat aceste discipline. Cartile Vechiului Testament au fost adoptate mai tarziu (probabil pe baza unei selectii). Initial practicile crestine s-au bazat strict pe traditie, apoi dogmele crestine s-au fundamentat pe Noul Testament in care au fost pastrate anumite carti care se potriveau dogmelor asupra carora s-a picat de acord.

Totusi, anumiti preoti ignora acel pasaj, ca de altfel, multe pasaje din VT.

#17
legit10

legit10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,480
  • Înscris: 02.11.2015
sunteti incapabili sa intelegeti sensul bibliei, e vorba de etica nu de semantica..si banuiesc ca si coranul se bazeaza pe etica si chiar si budismul

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pe aceasta arie ne sunt indiferente "sensurile" teologice ale Bibliei. De altfel, arta divinatiei precede toate aceste religii si este in anumite puncte incompatibila cu ele inclusiv in ceea priveste etica crestina, islamica sau buddhista.

Daca nu ma insel, toate cele trei mari religii promoveaza atitudinea de resemnare in fata vointei lui Dumnezeu, a lui Allah sau a karmei, respectiv combaterea efectelor pacatului, respectiv a karmei negative prin suferinta.
In plus, toate trei sunt religii solare, in timp ce arta divinatiei este corelata cu spiritualitatea lunara care este destinata exclusiv unor cercuri restranse de persoane. Deci nu exista compatibilitate intre ele.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate