Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai am nevoie de antivirus?

Viata de noapte Asia

Distribuția si vanzarea presei pe...

Traseu electric din perete peste ...
 Revuenon 1:4,5 / 240 mm din piata...

ACEA solicita UE scoaterea din tr...

Sistem home cinema samsung ht x20

Dinar sarbesc
 USSD prin IMS la Digi

Tranzacție neautorizata (BT ...

cutie S23 ultra

Windows 11 tinyos lite
 Reparatie experimentala Oura Ring

Posibil cancer san femeie in vars...

Cappuccino Jacobs Choco Milka la ...

Aflare numar telefon cartela Tele...
 

probleme Pinnacle DC 10

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Rosca Alin

Rosca Alin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.02.2003
Folosesc o placa de editare Pinnacle DC 10 Plus si intampin probleme la incercarea de a "exporta" materialele realizte pe video, pt a fi inregistrate pe caseta.
Cand setarile sunt NTSC se vede alb-negru si doua benzi negre, una supeioara si una inferioara (normal... deoarece TV-ul e PAL)... dar cand setez pe PAL imagine se misca foarte tare
Folosesc RCA dar am incercat si S-Video cu Scart, dar e acelasi rezultat, iar culorile sunt mai estompate.
Pentru trasformarea in avi si mpeg, totul pare OK.

:ciocan:

orice sugestie e binevenita.
cu multumiri

#2
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
habar nu am, eu unul cand m-am jucat cu un dc10 a mers perfect, acum poate depinde si de soft...nu ai detaliat nici hardware nici SO nici programe....nu am cum sa ghicesc

#3
Rosca Alin

Rosca Alin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.02.2003
Sistemul folosit placa de baza MSI KT3 Ultra C, Sound On Board, procesor
Duron 900, 256 Mb DDR, HD 40 GB, placa video GF2 MX400... o sa schimb cu un procesor mai bun... dar nu cred ca asta e problema.
Softuri utulilizate: Studio 7 si Adobe Premiere 5.1 (mai putin)
Problema: la exportarea materialelor editate (make tape) direct pe video
(analogic) - PAL .
Imaginea se misca foarte tare in special in partea superioara. In NTSC
imaginea este corecta, Alb Negru cu o banda neagra superioara si inferioara ... deoarece TV-ul este PAL. Este aceeasi problema indiferent de varianta output aleasa (RCA, S-Video) in ambele softuri utilizate... doar ca nu prea am muncit in Premiere
Video Sony, model 2000, intrari si iesiri: RCA, Scart
Am reusit sa realize un scurt montaj in MPEG 1... dar calitatea scade foarte mult, iar MPEG 2 nu mi-l deschide Media Player-ul.
Merge in AVI dar parca nu se misca prea fluent, usor sacadat ... nu e o
imagine curata. e nevoie de dvix, comprimare ? Cineva mi-a indicat NIMO 8
Setarile utilizate in Studio 7:
Caputure source: Studio DC 10 Plus, TV Standard - PAL
Capture format: BEST (VHS Video), Video settings (full, cropTv, 720x540,
rate 3000 kb/s )
Make Tape: Video - Studio DC10 plus
Make Avi: Studio DC10 MJPEG ... , 720x540, 25 fps, 3000 kbites/s
make MPEG: MPEG1 (384x288, 2400 kb/s) MPEG2 (760x576,2400 kb/s)

Alin
mersi de orice sugestie

p.s.1. placa e in garantie, nu a prea fost folosita. e posibil sa fie vre-un defect?

#4
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
ah, sorry dar studio 7 sau studio 8 le urasc din toata inima si drept urmare habar nu am cum si cu ce se mananca....

mpeg 1 e normal sa fie slab, pt mpeg2 iti trebuie niste filtre de afisare gen elecard
uita de orice format in afara de mjpeg hardware pt export, ala e singurul facut sa mearga OK

nu inteleg cum poate o imagine sa se miste tare.... :confused:

s-ar putea sa nu duca hdd-ul cei 6mb pe sec rata unei capturi maxima la dc10 ?

#5
Rosca Alin

Rosca Alin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.02.2003
... daca nu studio 7 sau 8 atucni ce ar fi mai bun. Am Adobe Premiere 5.1 dar inca n-am apucat sa lucrez prea mult cu el. Am mai primit sugestii si ca Ulead ar fi fain.

e indicata o rata a capturii cat mai mare? se pare ca HDD merge la captura maxima. HDD e Quantum 40 Gb 7200 rpm si are liber aprox 20 Gb pe partitia de lucru.

insa indiferent de softul utilizat (Studio, Premiere) am intampinat acesleasi simptome. Dupa renderizare, imaginea care aparea pe TV nu era stabila. practic nu se intelege mai nimic.
Totul se misca, apar intreruperi, imaginea inclina cand intr-o parte cand in alta, imaginea sare... Daca era captura mai slaba caliativ si uneori la titluri... imaginea disparea complet.
Insa in NTSC, imaginea era clara, nu se misca de loc... dar, normal era AlbNegru

alta intrebare: pot apare influente in functie de slotul pe care este postata placa?

scuze pentru neprofesionalismul tenhic... ma pricep mai bine la partea artistica. :)

#6
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
DC10 e o alegere destul de nepotrivita. Daca nu ma inshel e mezinul fostei Miro, fara audio cu el.

nu pricep nici eu ce inseamna "mishca tare" .... probabil imaginea e foarte instabila. seamana a cabluri proaste or placa defecta/prost instalata ?

cel mai mare pacat al acestei placi este ca daca vrei sa montezi materiale mai lungutze cu ea... adica peste 20-30 s  :) desincronizarea dintre video shi audio o sa te inebuneasca.

nu shtiu de unde o ai, dc10 este FOARTE veche, sper ca nu te'a pacalit cineva cu ea. In ziua de azi, mai bine iei o placa FW care costa catziva dolari shi foloseshti un DV sau HI8 digital.

#7
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
arty :

>DC10 e o alegere destul de nepotrivita. Daca nu ma inshel e mezinul fostei Miro, fara audio cu el.

de fapt dc20 e (sau a fost) mai slaba avand captura numai pana la max ~3MB/sec, DC10 stie max 6MB/sec

>cel mai mare pacat al acestei placi este ca daca vrei sa montezi materiale mai lungutze cu ea... adica peste 20-30 s  desincronizarea dintre video shi audio o sa te inebuneasca

am facut montaj pt nunta de aprox 5 ore, fara nici o problema. sigur nu merge ca unsa, dar nu e o problema daca stii sa-i dai de cap. desincronizarea la randari (daca la aia te referi) se datoreaza mai mult formatului mp3 si pana intelegi cum sta treaba poti avea ceva bataie de cap. daca te referi la ce de la captura din cauza ca faci separat captura audio cu o alta placa, am folosit soft de captura cu re-esantionare de frecventa input in timp real pentru sync cu timer-ul de la video. no really big deal, are ea insa alte pacate....

>nu shtiu de unde o ai, dc10 este FOARTE veche

e singura care o mai gasesti, parca chiar si in Flamingo mai au la ora actua, spre deosebire de DC20 & DC30 care nu se mai fac, deci noi nu mai prinzi nici mort. DC10 tocmai au inceput sa se livreze cu soft pe Win2000&XP, deci pot sa zic ca au continuat cu suport software pt ea, nu numai ca nu au scos-o din productie. Si la ora actuala, in zona ei de pret, e singura placa valabila cu care poti face o captura decenta (captura in sensul de transcodare, nu transfer digital FW)

>In ziua de azi, mai bine iei o placa FW care costa catziva dolari shi foloseshti un DV sau HI8 digital.

Hi8 e analogic. Cum adica Hi8 digital ?
DV-ul are pana la urma 3.7MB/sec cu tot cu sunet. Daca ai o camera cu DVIn sau te pricepi sa deblochezi una care nu are, o sa faci totusi captura din analogic la o compresie de aprox doua ori mai mare (deci mai prost, compresie mai putina fiind mai buna in sensul de calitate la zone cu noise de ex) decat poate face un MIRO DC10....DV e bun cand ai surse trase de minim un VX sau X1L

Rosca Alin :
daca esti pe XP sau 2000, s-ar putea sa nu ai ce face si sa nu-ti mearga decat pachetul lor penibil cu drivere si numai Studio sa vada placa. Pe win98, stai pe premiere pana la capat.

Deci inca o data : la export trebuie sa ai play numai de fisiere mpeg hardware (formatul ei de captura, lasat in pace asa cum iese). daca asta nu ti-l scoate bine pe svideo cu setarile puse bine, du-o la garantie.

>Dupa renderizare, imaginea care aparea pe TV nu era stabila. practic nu se intelege mai nimic.

pai daca prin renderizare tu ii faci si recompresie in alt format, cred ca e normal, nu stiu daca exporta bine si altceva (nu am testat, dar e facuta sa exporte materialul ei, nu DivX sau XVid sau alte Windows Media Formats de compresie)

HDD-ul iti duce, daca ai surse bune (nu VHS) incearca sa faci la maxim captura sa nu pierzi calitate, dar trebuie sa stii sa o si pastrezi dupa editare in premiere - setari identice de export, si iti trebuie HDD liber dublu fata de cat iti propui sa lucrezi ca timp.
A si pt captura/export, pentru operatii de video cat de cat mai rasarite, HDD separat, sau macar partitie separata obligat !! 20GB liberi printre jocuri, Windows si alte documente, poate fi ca si cum ai incerca sa faci capturi pe disketa.

#8
Rosca Alin

Rosca Alin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.02.2003
>nu shtiu de unde o ai, dc10 este FOARTE veche

... a fost cumparata noua, in iulie anul trecut, direct din magazin (cred ca adusa de la Flamingo de un re-seller :) ) si e in garantie 2 ani

> probabil imaginea e foarte instabila. seamana a cabluri proaste or placa defecta/prost instalata ?

da imaginea e instabila... numai ca nu cred ca problema sa fie din cabluri. aceleasi cabluri la folosesc si la inregistrari VCR - VCR si totul e ok.

Rosca Alin :
daca esti pe XP sau 2000, s-ar putea sa nu ai ce face si sa nu-ti mearga decat pachetul lor penibil cu drivere si numai Studio sa vada placa. Pe win98, stai pe premiere pana la capat.

sunt pe win 98... am sa ma perfectionez in Premiere

Deci inca o data : la export trebuie sa ai play numai de fisiere mpeg hardware (formatul ei de captura, lasat in pace asa cum iese). daca asta nu ti-l scoate bine pe svideo cu setarile puse bine, du-o la garantie.

asta fac... dar se pare ca nu vrea.
am avut o problema cu memoria... care a fost defecta si schimbata
s-ar putea sa fi afectat si placa? de ce intreb! pentru ca am avut si probleme cu TV-out defect la placa video si acum o voi schimba cu un msi mx400.

>Dupa renderizare, imaginea care aparea pe TV nu era stabila. practic nu se intelege mai nimic.

pai daca prin renderizare tu ii faci si recompresie in alt format, cred ca e normal, nu stiu daca exporta bine si altceva (nu am testat, dar e facuta sa exporte materialul ei, nu DivX sau XVid sau alte Windows Media Formats de compresie)

Ok !!!

HDD-ul iti duce, daca ai surse bune (nu VHS) incearca sa faci la maxim captura sa nu pierzi calitate, dar trebuie sa stii sa o si pastrezi dupa editare in premiere - setari identice de export, si iti trebuie HDD liber dublu fata de cat iti propui sa lucrezi ca timp.
A si pt captura/export, pentru operatii de video cat de cat mai rasarite, HDD separat, sau macar partitie separata obligat !! 20GB liberi printre jocuri, Windows si alte documente, poate fi ca si cum ai incerca sa faci capturi pe disketa.

e o partitie de 30 GB numai pentru video!

mersi de sugestii

#9
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
GunX: exista Digital HI8 ! initzial a fost analogic, e adevarat, dar acu digital HI8 e ieftin shi e PESTE TOT :) ma mir ca nu shti de el.

e ca miniDV doar ca e pe casete HI8 standard shi la alta viteza decat varianta analogica. m'am jucat vara trecuta cu o camera d'asta... e pretty ok.

#10
Amyd

Amyd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 01.02.2002
That's Digital8, not Digital Hi8. ;)

Salutari,
Andrei

#11
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
whatever... merge pe casete pe care scrie HI8...

#12
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
lol, multe (majoritatea) camerelor digital8 stiu sa traga si pe benzi de Hi8. de fapt trag pe orice banda de 8mm (de aia a aparut digital8-ul de fapt) insa Hi8 se presupune ca e banda putin mai de calitate si pentru a nu exisa probleme (dropp la rec) fabricantul o recomanda doar pe ea ca alternativa la caseta normala digital8....

cum sa nu stiu de ea, am avut pana acum 2 camere diferite care stiu asa ceva...asta din urma stie si play 8mm analogice si real-time compress exportat prin dv out/in ;)

#13
PUIU

PUIU

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 20.03.2003
SI EU AM DC10 SI SUNT MULTUMIT DE EA. INCERCA SA INSTALEZI
PICVIDEO2  :yeah baby

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate