Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Numai aici despre televiziunea publică

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
344 replies to this topic

#1
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
TVR 1
Născut la 31 decembrie 1956, a fost primul canal de televiziune din țara noastră, de atunci și până acum a fost un canal generalist care a găzduit atât cele mai frumoase și mai îndrăgite emisiuni de divertismet și de varietăți cât și filmele artistice și serialele la modă.
Din păcate ca toate celelalte canale ale televiziunii publice și canalul fanion al TVR a scăzut mult în audiențe fiind acum depășit chiar și de unele canale de nișă, doar anumite transmisiuni sportive făcându-l din când în când atractiv.
Din păcate se pare că în viitorul apropiat nici de prea multe transmisiuni sportive nu prea vom avea parte, iar filmele și serialele sunt din ce în ce mai scumpe pentru bugetul TVR, iar atunci o întrebare simplă ar fi:
- De ce trebuie ca TVR 1 să rămână un canal generalist?
- Sau, cum am putea face ca un canal generalist să coste cât mai puțin?
- Ar putea ca în ciuda absenței unor producții costisitoare, filme sau seriale străine, transmisiuni sportive, canalul să își păstreze totuși atractivitatea?
Răspunsul este da!
Ar putea difuza numai producții proprii TVR, producții pentru care nu este necesară plata unor drepturi de difuzare unor terți, nici pe teritoriul României nici în afara ei. Emisiuni informative, talkshow-uri de actualitate și talkshow-uri culturale.

TVR Internațional
S-a născut odată cu relansarea PRO TV-ului, la 1 decembrie 1995, PRO TV și TVR Internațional fiind primele canale românești care s-au urcat pe satelit și dacă nu mă înșel și primele cu emisie digitală SD.
„TVR i” se adresează în principal cetățenilor români din diaspora, atât din celelalte țări europene cât și din Statele Unite ale Americii, fiind unul din cele vreo 3 posturi românești care ajung și pe continentul american și sunt preluate și de câteva companii de cablu/DTH de acolo.
În ultimii ani grila TVR Internațional a fost îmbunătățită, dar îmi amintesc de vara anului 2011 în care în timpul unei săptămâni am văzut aceeași emise în fiecare zi, mai rău ca la tonomatele muzicale. Singura emisiune nouă era „Ora de business”, difuzată la acea dată după miezul nopții.

Dacă grila lui TVR 1 ar fi gândită în așa fel încât să nu încalce niște drepturi de difuzare ale unor programe scumpe, această grilă s-ar preta și pentru varianta internațională a postului.
Diferențele vor veni doar din modul în care se va vinde publicitatea, respectiv cum se vor difuza promourile.
TVR Internațional ar putea cere Ministerului de Externe și Ministerului Dezvoltării și Turismului fonduri pentru crearea unor emisiuni și a unor pastile-promo care să promoveze turismul în România.

TVR Moldova
Este unul din cele mai noi canale ale TVR, s-a născut de curând pentru că TVR nu poate difuza în Republica Moldova anumite producții create pentru TVR 1.
De asemenea TVR Moldova are câteva emisiuni emise de la Chișinău, fiind practic un post local al TVR, la fel ca TVR Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș.

Dacă așa cum am spus mai sus, TVR 1 ar renunța tocmai la acele emisiuni pentru care nu are drept de difuzare internațional, inclusiv în Republica Moldova, atunci TVR Moldova ar prelua aproape în întregime programele TVR 1.
Diferențe vor exista în principal în zona vânzării de publicitate - este normal ca publicitatea să se vândă diferențiat, nu toți clienții TVR sunt interesați să se promoveze atât în Republica Moldova cât și în România - de asemenea cele câteva ore emise de studioul din Chișinău vor fi și ele o diferență în continuare.
De asemenea TVR 3 poate prelua în continuare orele de emisie ale studioului din Chișinău pentru ca conținutul creat de acesta să fie disponibil și telespectatorilor din România.




O astfel de mișcare ar fi una oportună pentru că ar crea economii

De ce o televiziune aflată în insolvență, cu datorii uriașe făcute de unele din conducerile precedente se încăpățânează să producă conținut particularizat pentru 3 stații în loc de una și să plătească 3 aparate directoriale în loc de unul?


Actuala misiune a TVR 1
poate fi preluată de TVR 2 și TVR HD, celelalte două posturi cu profil generalist ale TVR.



Ce părere aveți față de această propunere?

Edited by megafanro, 12 March 2016 - 01:06.


#2
adrgu372

adrgu372

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 20.02.2016
e o idee dar akm o luna am sunat la Tvr la telefonul telespectatorului si singura solutie pentru iesirea din insolventa este cresterea taxei radio-tv de la 2,5 lei la 10 lei.Stiu e o masura nepopulista dar daca guvernantii nostri nu vor noi va trebuii sa salvam TVR.

#3
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Eliminarea televiziunilor regionale, TVR1 retransmis in locul posturilor TVR International si TVR Moldova, iar filmele si evenimentele sportive sa se mute pe TVR 2.

TVR HD sa se transforme in TVR 2 HD.
TVR 3 sa aiba emisiuni din studiourile regionale.

Asta e cea mai buna solutie.

Marirea taxei TV ar face doar sa încinga spiritele, si rau de tot.

Edited by megafanro, 12 March 2016 - 01:07.


#4
adrgu372

adrgu372

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 20.02.2016

View Postqueron, on 11 martie 2016 - 21:35, said:


Marirea taxei TV ar face doar sa încinga spiritele, si rau de tot.
si cel mai important ar fi sa nu mai platim pe factura de curent deoarece se percep comisioane,adica din taxa de 5 lei (2,5 lei pentru TVR,1.5 lei pentru SRR si 1 leu pentru furnizorul de electricitate),si sa creeze TVR si SRR o societate proprie pentru colectarea taxei.
Cu 10 lei taxa se poate reda Liga I,filme si seriale mai noi,etc. plus creste salariul angajatiilor.

#5
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,700
  • Înscris: 04.06.2007

View Postadrgu372, on 11 martie 2016 - 21:31, said:

e o idee dar akm o luna am sunat la Tvr la telefonul telespectatorului si singura solutie pentru iesirea din insolventa este cresterea taxei radio-tv de la 2,5 lei la 10 lei.Stiu e o masura nepopulista dar daca guvernantii nostri nu vor noi va trebuii sa salvam TVR.
Eu nu vreau sa salvez gaura neagra sugatoare de bani, din banii mei. Sa inchida sandramaua daca nu misca nimic, nu sa ceara dublarea taxei.

Edited by tiestodj20, 11 March 2016 - 21:43.


#6
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,829
  • Înscris: 11.01.2006
O tampenie ,TVR 1 nu poate avea aceeasi grila de programe cu TVR INTERN ,deoarece sunt destinate unui public diferit.In nici o tara nu se intampla asa.
Pe de alta ,axata doar pe programe informative si educative ,fara divertisment si fara conlucrarea cu tv din alte tari ,TVR nu ar mai fi tv cu care am fost obisnuiti de mai bine de jumatate de secol,nu ar mai fi o tv generalista,o alternativa publica la tv private :ANTENA 1,PRO TV ,PRIMA etc ,care nu sunt nici ele de cea mai buna calitate.Ar arata ca un fel de EURONEWS si ar face jocul mogulilor media ,care vor sa scoata din jocul concurentei de pe piata audiovizualului a TVR-ului.
Singura solutie ,pentru o tv publica puternica ,este schimbarea legii de functionare si gasirea unor surse de finantare viabile insasi prin aceasta lege.
Consider ca un model reusit de restructurare a tv publice este cel maghiar ,care dupa restructurare au gasit fonduri pentru inmultirea nr de canale,iar inainte nu aveau nici pentru 2-3 programe tv .
TVR 2 nu poate prelua misiunea TVR 2 ,este un post secundar ,TVR 1 este principalul post generalist al tarii si trebuie sa fie un post puternic ,dar nu exista vointa politica in acest sens si nu a existat nici in trecut.Probabil nici in viitor ,atat timp cat va exista un parlament mafiot si care vor trage pentru tv de partid :ROMANIA TV ,REALITATEA,ANTENELE etc
Ca TVR 1 sa aiba acelasi program cu TVR MOLDOVA mi se pare o alta idiotenie,nu se poate substitui un program national unui program regional,in ROMANIA nu sunt doar moldoveni.
Sunt destule modele valabile de finantare a tv publice in EUROPA ,doar trebuie sa se urmeze modelele cele mai reusite si chiar sa se ceara asistenta in acest sens.
Cresterea abonamentului radio-tv nu este decat o masura de urgenta , nu pe termen indelungat ,fara o restructurare profunda ,nimic nu se va schimba ,iar tv publica trebuie lasata sa functioneze dupa criterii economice ,nu politice.

Edited by CABLE MAN, 11 March 2016 - 21:50.


#7
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
Cred că ar fi mai bine ca studiourile regionale să capete personalitate juridică distinctă, să fie preluate de societăți comerciale noi, sau eventual de organizații non-profit și să continue să colaboreze cu studioul central, dar să li se permită să obțină și finanțări de la entități locale.

#8
adrgu372

adrgu372

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 20.02.2016

View Posttiestodj20, on 11 martie 2016 - 21:42, said:

Eu nu vreau sa salvez gaura neagra sugatoare de bani, din banii mei. Sa inchida sandramaua daca nu misca nimic, nu sa ceara dublarea taxei.

Problema ii ca ar fi zic eu cea mai mare RUSINE de la Revolutie in coace,nu poti fara o televiziune nationala.E doar o parere.

#9
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Aici nu e vorba de ce emisiuni sunt productie proprie sau retransmise, nu e vorba de drepuri de difuzare, nu e vorba de calitate. Este vorba de incompetenta conducerii, de sifonarea banului public, de angajare be baza de nepotisme si de o taxa neconstitutionala.

#10
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
@Cable Man
De France 2 ai auzit?
Nu contează cum o să-l cheme, poate să îl cheme TVR HD (cu emisie SD și HD), nu neapărat TVR 2, acela poate fi principalul program generalist al TVR.

Grila TVR 1 poate fi ajustată să se potrivească și publicului intern și publicului internațional, spune-mi care din emisiunile TVR i nu se potrivește publicului intern?


Am prieteni din R. Moldova care își aduc aminte că în anii 90 și chiar 2000 dincolo de Prut era difuzat TVR 1, nu o tâmpenie făcută pe genunchi cu pretenții de program particularizat. Este nevoie și de emisie locală, însă lumea vrea mai degrabă preluarea TVR 1 în Moldova decât un alt canal.

Deci e pe dos decât ce zici tu, toți suntem România.

#11
adrgu372

adrgu372

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 20.02.2016

View PostKoal, on 11 martie 2016 - 21:55, said:

@Cable Man
De France 2 ai auzit?
Nu contează cum o să-l cheme, poate să îl cheme TVR HD (cu emisie SD și HD), nu neapărat TVR 2, acela poate fi principalul program generalist al TVR.
din data de 1 martie TVR transmite numai digital,nu mai exista transmisiune prinsa de "sarma" si TV alb-negru :))))

#12
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
Ceva similar ar trebui să facă și Republica Moldova, dar acolo e invers decât la noi, e nevoie de un al doilea canal - Moldova 2 - care să fie axat pe filme și divertisment, iar Moldova 1 ar putea fi transformat în canal internațional.

View Postadrgu372, on 11 martie 2016 - 21:59, said:

din data de 1 martie TVR transmite numai digital,nu mai exista transmisiune prinsa de "sarma" si TV alb-negru Posted Image)))

SD = Standard Definition.
HD = High definition.
Ambele sunt standarde digitale.

Știam că emisia analogică terestră a TVR 1 se va opri în Decembrie 2016...

Retransmisia pe cablu se face în continuare și analogic și digital.

Edited by Koal, 11 March 2016 - 22:08.


#13
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010
tvr 1 hd si tvr 2 hd e suficient pentru televiziunea publica.plus tvr international  pentru romanii de afara .

Edited by ramiz, 11 March 2016 - 22:26.


#14
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,700
  • Înscris: 04.06.2007

View Postadrgu372, on 11 martie 2016 - 21:46, said:

Problema ii ca ar fi zic eu cea mai mare RUSINE de la Revolutie in coace,nu poti fara o televiziune nationala.E doar o parere.
Ba pot foarte bine. Crezi ca vine apocalipsa daca se inchide TVR? Daca nu-s in stare sa faca nimic cu zeci de milioane de euro de care dispun acum, merita sa dispara,

#15
Anonymous1986

Anonymous1986

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,365
  • Înscris: 03.03.2016
Solutia este ca sa i se ia lipitorile dupa tvr,cred ca sunt o gramada de sefi si sefuti pusi politic ,care iau salariu mare si nu fac nimic toata ziua doar freaca menta.

#16
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,024
  • Înscris: 20.12.2007

View Posttiestodj20, on 11 martie 2016 - 22:41, said:

Ba pot foarte bine. Crezi ca vine apocalipsa daca se inchide TVR? Daca nu-s in stare sa faca nimic cu zeci de milioane de euro de care dispun acum, merita sa dispara,
Stiu ce sa faca cu milioanele : platesc gras mii de angajati, pentru nimic.

TVR nu va disparea si nici nu va intra in faliment, insa ar trebui maxim 2 canale nationale si TVR International .
Restul pa, impreuna cu lipitorile si sugativele din jurul lor .

As fi dispus sa platesc si un abonament mai scump pentru restructurarea aceasta si pentru un conținut de calitate .

Edited by megafanro, 12 March 2016 - 01:09.


#17
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

View Postqueron, on 11 martie 2016 - 21:35, said:

(...), iar filmele si evenimentele sportive sa se mute pe TVR 2.
Numai filmele, fără sport, întrucât costă mult achiziționarea de conținut sportiv.

Edited by megafanro, 12 March 2016 - 01:11.


#18
testor73

testor73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 920
  • Înscris: 19.07.2012
Sa desfiinteze toate jegurile de TVR care nu-s bune de nimic, plus ca le platim de doua ori. Cine se mai uita la acele televiziuni care sunt sub orice critica? Eu de vreo 15 ani nu ma mai uit la ei. Mi-e scarba.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate