Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Numai aici despre televiziunea publică

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
344 replies to this topic

#19
silviannetw

silviannetw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 31.05.2015

View Posttiestodj20, on 11 martie 2016 - 22:41, said:

Ba pot foarte bine. Crezi ca vine apocalipsa daca se inchide TVR? Daca nu-s in stare sa faca nimic cu zeci de milioane de euro de care dispun acum, merita sa dispara,
Televiziunea Romana reprezinta din punctul dumneavoastra de vedere....o valoare financiara...cu sfirsit relativ neregretabil! Este un punct de vedere! Dar mai pot fi adaugate si urmatoarele:
- TVR tinta strategica in razboiul informational;
- TVR zona de interes a televiziunilor concurente pe piata media;
- Privatizarea TVR interes financiar privat;
-Stergerea caracterului national din grila de programe...prin ”eficientizare” financiara tehnocrata UE.....etc.
Ce spuneti? Cu respect, Silvian

#20
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,977
  • Înscris: 21.08.2008
@Silviannetw
Ce spui tu este (parțial) adevărat, sunt numeroase loviturile sub centură pe care le primește TVR de la celelalte televiziuni.
Însă eficientizarea postului nu înseamnă nicidecum eliminarea caracterului național al TVR.

Este mai cinstit să ai un singur program cu aceeași grilă însă cu 3 variante pe satelit pentru a adresa 3 variante de public, decât să ai 3 canale care oricum difuzează multe preluări de pe canalul principal și pentru care se plătesc 3 echipe de conducere și  3 echipe de tehnic.

Dacă există temerea că redistribuitorii vor prelua semnalul TVR i în loc de TVR 1, TVR i poate prelua emisiunile TVR 1 cu întârziere de o oră (BBC-urile au politica asta, au frecvențe mirror cu întârziere de o oră).

Edited by Koal, 12 March 2016 - 09:26.


#21
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,977
  • Înscris: 21.08.2008

View Postadrgu372, on 11 martie 2016 - 21:59, said:

din data de 1 martie TVR transmite numai digital,nu mai exista transmisiune prinsa de "sarma" si TV alb-negru Posted Image)))

Probabil emisia analogică este oprită definitiv în zonele în care există acoperire pentru DVB-T2: București, Timișoara. Cluj și Iași.
În celelalte zone emisia analogică terestră va continua până la 31 decembrie 2016.

Quote

Pentru a asigura o tranzitie optima la transmisia digitala, guvernul a decis ca emisia pe cale radio terestra a serviciilor publice şi private de televiziune in sistem analogic, in banda de frecvente radio 174-230 MHz [banda VHF (very high frequency)], poate continua, cu caracter temporar, pana la data de 31 decembrie 2016, atat pentru postul public de televiziune, TVR, cat și pentru posturile private de televiziune ce emit in aceasta banda. Continuarea emisiei in aceasta banda de frecvențe radio este posibila cu respectarea anumitor conditii de catre operatori.

Sursa

#22
silviannetw

silviannetw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 31.05.2015

View PostKoal, on 12 martie 2016 - 10:26, said:


Probabil emisia analogică este oprită definitiv în zonele în care există acoperire pentru DVB-T2: București, Timișoara. Cluj și Iași.
În celelalte zone emisia analogică terestră va continua până la 31 decembrie 2016.



Sursa
Nemultumirea mea este ca la o valoare comuna pentru serviciile TVR , emisia analogica terestra nu asigura pentru zonele populate, fara acoperire DVB-T aceleasi nr. de posturi TV romanesti, astfel in Bucuresti se recetioneaza DVB-T: TVR1,TVR2,TVR3,TVRHD,ANTENA3...iar de pilda in Vrancea in zone intens populate se receptioneaza numai TVR1...la aceeasi valoare a abonamentului TV. Nu este corect!

#23
xwildmanx

xwildmanx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 12.05.2009

View Posttestor73, on 12 martie 2016 - 05:24, said:

Sa desfiinteze toate jegurile de TVR care nu-s bune de nimic, plus ca le platim de doua ori. Cine se mai uita la acele televiziuni care sunt sub orice critica? Eu de vreo 15 ani nu ma mai uit la ei. Mi-e scarba.
Te inteleg perfect.Si mie imi e scarba de Maruta.

#24
direct10

direct10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.06.2007

View PostCABLE MAN, on 11 martie 2016 - 21:45, said:

Sunt destule modele valabile de finantare a tv publice in EUROPA ,doar trebuie sa se urmeze modelele cele mai reusite si chiar sa se ceara asistenta in acest sens.
Cresterea abonamentului radio-tv nu este decat o masura de urgenta , nu pe termen indelungat ,fara o restructurare profunda ,nimic nu se va schimba ,iar tv publica trebuie lasata sa functioneze dupa criterii economice ,nu politice.

Chiar ar fi interesant de studiat un pic modelele de finantare ale celorlalte televiziuni publice. Nu am gasit prea multe info actualizate pe net, iar din ce am gasit (https://epersonaliza...lice-in-europa/) pare ca, intr-adevar, avem cea mai mica taxa TV din Europa. Greu sa sustii cateva canale de calitate in felul asta, ceva trebuie sa se schimbe!

Edited by direct10, 13 March 2016 - 14:59.


#25
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,977
  • Înscris: 21.08.2008
Eu cred că taxa trebuie să rămână la nivelul actual.

TVR este unul din ultimele IAS-uri ale României și ca și celelalte IAS-uri a fost ani de zile căpușat de multe entități, a avut contracte păguboase chiar și cu televiziuni respectabile de peste ocean, contracte semnate de conduceri iresponsanile.

IAS-urile au falimentat sau s-au privatizat.
Nimeni nu le-a plâns de milă foștilor angajați.
Capitalismul a fost nemilos cu ei.

Opinia publică dorește închiderea cât mai multor canale ale TVR sau chiar închiderea cu totul a acestei instituții, tocmai datorită slabei sale conduceri și a audienței tot mai mici înregistrată de posturile sale de divertisment.

Eu însă cred că avem nevoie de TVR în continuare, însă nu ca un jucător în piața televiziunilor de divertisment, acolo lupta este pierdută ci:
- Primul canal al televiziunii române trebuie să fie și canal internațional, iar o componentă de bază a sa trebuie să rămână emisiunile informative și talk-show-urile informative și culturale.
- Cel de-al doilea canal să difuzeze emisiunile pentru care se plătesc drepturi de redifuzare pentru România și să fie în continuare axat pe emisiuni culturale,
- regionalele să devină canale independente de televiziunea centrală, să aibă parteneriate cu alte instituții de presă locale, să furnizeze emisiuni canalelor centrale.

- TVR trebuie să aducă în sfârșit în România canalele EuroNews și Arte.

#26
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
@Koal: sunt partial de acord cu tine. Da, si eu sustin pastrarea TVR, dar numai dupa o reorganizare din temelii, fie sub legea asta, fie sub alta (dar in niciun caz aberatia asta care se discuta in parlament). Eu propun asa:
  • TVR1: informatii, reportaje, emisiuni de interes national;
  • TVR2: divertisment, seriale, filme, emisiuni pentru copii si tineret, sport (plus varianta HD)
  • TVR3 (sau TVR Cultural): cultura, muzica (de la clasica la jazz sau concerte), emisiuni de arhiva, documentare, teatru TV, filme de arta sau de cinemateca. Aici pot contribui si studiourile teritoriale;
  • TVR International/Moldova sa fie singurele finantate din bugetul de stat, sa transmita emisiuni de pe toate celelalte canale si sa NU fie transmise in Romania.
In aceste conditii, si daca s-ar pune putin pe treaba cei care vor ramane in TVR si vor oferi emisiuni interesante, as accepta bucuros marirea taxei TV,

PS Cumva legat de subiect: in ultima vreme cei de la RRA (poate si de la alte posturi ale SRR, nu stiu pentru ca nu prea le ascult) au inceput o campanie destul de agresiva prin care se opun noii propuneri de lege de functionare a SRR si SRTV. Ei merg pe principiul ca SRR sta bine la audienta, merge pe profit si ca ar trebui sa lase legea asa cum e. Se tem mai ales de eventuala comasare cu TVR. Pentru aceasta campanie l-au "resuscitat" (sa-mi fie iertata expresia) pe regretatul Paul Grigoriu, care anunta cu vocea lui baritonala "Nu distrugeti Radio Romania!"

#27
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,977
  • Înscris: 21.08.2008
Da, Radio România a scăpat, nu a fost la fel de căpușată precum TVR, temerea celor din Radio este că și după ieșirea din insolvență TVR va continua să fie prost administrată, iar o eventuală unire a celor două instituții va duce peste o vreme (probabil câțiva ani) la falimentul ambelor instituții.

Însă dacă ne uităm la Republica Moldova sau la Ungaria, vedem că acolo modelul Radio + TV funcționează iar produsele livrate publicului sunt de calitate.

Apropo:
Așa cum am mai zis în Moldova e dorit TVR 1.

#28
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Opa, prima data cand vad analize interesante si la obiect, si nu doar crash, kill @ distroy TVR.
Felicitari celor care discuta..
Ca om care de am crescut cu TVR-ul, de m-am nascut in 1963, si pana prin 1993 a fost singurul post romanesc, m-am gandit si eu la cum ar fi...
pufonel
Ce ati zis despre TVR1 si 2 mi se pare super OK, asa ca nu le repet.
Dar daca imi permiteti sa nuantez la TVR 3. El si studiourle sale ar trebuie sa sa aiba ca dedicatie doar regiunile in care activeaza.
Problemele locale, muzica locala, populara sau nu, pt ca exista si concerte rock, sau folk, evenimentele culturale locale, anuntate din timp pt ca doritorii sa poata sa ajunga.
Sau starea drumurilor. Pt ca cei din Rosiori de Vede si Pitesti sunt mai interesati de ce e in zona lor, drumuri blocate etc, decat de situatia din Bucuresti, unde locuiesc eu..Asa ca se uita pe TVRCraiova.
Caz trait de mine. Venit din Rosiori, ajuns in Pitesti, am ocolit prin oras de dracu m-a luat.
Auzisem ceva, dar pt ca nu am fost atent...

Si da, studiourile TVR 3  sa livreze si cateva stiri locale care au importanta nationala.
De ex daca breteaua spre Rosiori de la intrarea in Alexandria e blocata, pt ca s-a rasturant un tir, traficul spre Craiova paralizeaza..
Asa ca soferi, folositi drumul prin Alexandria..E mai lung, dar nu stati la coada si mergeti, nu stati..
Da, socrii mei RIP erau din Rosiori, asa ca e clar de ce am pomenit experientele traite.. ..

Asa ca nu as amesteca TVR 3 cu Culturalul prea tare..
Sincer, eu regret disparitia TVRCultural, pt ca dadea regulat cate un spectacol de opera sau opereta. Si atunci ziceam ca e prea putin..
Azi martie 2016, mai prind asa ceva doar la "cap de afis" de pe TVR3. Cate un spectacol preluat de la Timisoara, sau Iasi..
Am tot respectul fata de munca celor de acolo, dar nu ii pot compara cu montarile lui Zefirelli, sau ..
Sper ca nu imi veti imputa ca vreau sa vad si "mucul si sfarcul" marilor montari ale operelor..Si pt asta ar trebui un canal dedicat..
TVRI si TVR Moldova. De ce nu? Romanii aia sunt oameni de rangul al doilea? Daca ii asculti si incerci sa le rezolvi problemele, cat se poate, normal ca te vor iubii si ei.
Cu bani stransi afara se vor intoarce in tara, isi vor construi o casa. Asta inseamna ca o echipa de contructori din zona vor avea o comanda care le va asigura o paine..
Nu mai vorbesc daca isi deschid o afacere prin care angajeaza dintre localnici..

"TVR trebuie să aducă ĂŽn sfârșit ĂŽn România canalele EuroNews și Arte".
Sa devina redifuzorul lor? Adica sa le ia banii ca sa le difuzeze?
Nu, nici cand exista TVRInfo, sau TVRNews, beep cine le-a inchis, steau lui stelica ...nu intelegeam de ce sa ii redifuze. Cine vrea EuroNews, CNN sau altceva, sa se uite direct pe canalul dedicat.
Scopul si menirea unei televiziuni nationale nu e sa redifuzeze alt canal.
A, ca preia o emisiune, un concert, un meci, e absolut normal.
Poate ca si TVR da ceva, de ex festivalul Enescu catre Arte.  Dar alfel, sa ma iertati. NU

M-am stricat de ras cand am auzist ca la protestele de la demiterea lui Raed, unii au zis ca nu s-a dat pe TVR.
Directorul de atunci le-a inchis urgent gura, da, pe TVR 1 am dat doar stiri, dar piata a fost transmisa pe TVR News, live, cu sunet si imagine, 24/24.
Ma rog, nu stiu in cat procente, dar a avut un argument viabil? Si pana la urma asta era menirea TVR News.
LIVE-ul in direct, hi, hi..

Edited by Prien, 17 March 2016 - 16:19.


#29
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
@Prien:
Cred ca nu m-am exprimat suficient de clar si-mi cer scuze. In opinia mea TVR3 ar trebui sa fie cam ce era TVR Cultural, fara informatii locale.  Insa studiourile locale pot contribui, de ex. cu documentare turistice sau informatii culturale din zona deservita, chiar cu spectacole de teatru sau opera din provincie.

Iar studiourile teritoriale sa existe in continuare dar sa difuzeze programele doar in zona lor de interes. Si desigur corespondente pentru jurnalele de stiri, dar astea exista si acum.

Cat desdpre Euronews, si eu cred ca ar trebui introdusa si versiunea in romana, pentru ca vecinii nostri au acest canal in limba lor (maghiara, ucrainiana). Si cum seful de programe al euronews era un roman (ultima data cand am verificat, cel putin), cred ca ne-ar prinde bine o perspectiva putin diferita asupra stirilor. In privinta Arte nu ma pronunt. Mi-ar placea sa-l am pe satelit, dar nu stiu ce ar putea face TVR in privinta asta.

#30
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

View Postpufonel, on 17 martie 2016 - 23:34, said:

@Prien:
Cred ca nu m-am exprimat suficient de clar si-mi cer scuze. In opinia mea TVR3 ar trebui sa fie cam ce era TVR Cultural, fara informatii locale.  Insa studiourile locale pot contribui, de ex. cu documentare turistice sau informatii culturale din zona deservita, chiar cu spectacole de teatru sau opera din provincie......
Dta ai emis o idee foarte interesanta pe care ai sustinut-o in cel mai civilizat mod.
Asa ca nu vad de ce sa iti ceri scuze. De aia discutam aici si ne "confruntam".
Sper ca cineva din TVR sa ne citeasca si dupa ce face o sinteza sa transmita sefilor lui "asta vor, asta sa le dam."
Pt ca desi noi,spectatori de opera, suntem mai putini, si noi avem cerinte de consum.
Asa ca ne pot da o reclama adecvata, care sa isi atinga tinta.  
Nu doar deteregenti ca pt chilotarese. Dar si o reclama a unei agentii de  turism, poate fi transmisa pe bani frumos.
Cu imagini atent alese care sa ma faca sa scot banii ca sa vizitez fumusetile orasului croat  P U L A, https://en.wikipedia...
Dincolo de glumita mea, atent aleasa, si pe care nu o doresc obscena, multi mi-au zis ca Croatia merita..
Prin asa ceva cred ca un post public isi poate face o reclama civilizata unui public mai de nisa..
PS. In iunie1991 am terminat facultatea si am redevenit "om liber"..Adica dupa job aveam timp liber..
Intr-o seara deschid televizorul pe TVR si vad cum un tip sare cu parasuta intr-o padure din Amazon.
Acolo se intalneste cu niste canibali si vrea sa evite sa le devina supa.
Asa ca ii vine ideea si scoate un pachet de tigari si le da. Astfel se imprietenesc, iar in oala ajunge un cocos..
Atat de bine a fost realizata reclama aia ca a " urlat" Jules Verne in mine, m-am identificat cu exploratorul .. si m-am reapucat de fumat Dupa peste 8 ani de pauza..Si am fumat inca 3 si ceva..Doar camila..
Am incercat si tigara cowboy-ului, dar nefiind vacar, nu se potrivea cu mine..Si desi nu erau rele, le evitam..
Am scris asta ca sa arat ca o reclama bine gandita poate aduce profit..
Si aia brus

Edited by Prien, 19 March 2016 - 06:29.


#31
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,977
  • Înscris: 21.08.2008
Nu vreau ca TVR să fie simplu redistribuitor al EuroNews și Arte (așa cum este pentru TV5 Monde) ci aș dori ca:

- Euronews să aibă o versiune în limba română așa cum există Euronews în arabă, turcă, rusă, ucraineană.
Euronews este un canal pan-european de știri cu distribuție mondială, cu un conținut calm. Este axat în special pe știri și mai puțin pe dezbateri.
TVR este deja unul din partenerii  Euronews, așa că introducerea unei versiuni în română a acestui canal nu ar trebui să fie prea departe.

- Canalul Arte ar putea fi preluat și dublat/titrat de un studio din România, aparținând TVR sau colaborând cu TVR-ul.
Arte este un canal cultural produs în special de Televiziunea publică franceză (France Televisions) și de cea germană (ARD/ZDF), dar colaborează și cu alte televiziuni publice din Europa, conținutul Arte este bogat și calitativ superior unor programe de genul Discovery, chiar dacă este un program care poate fi recepționat gratuit în Franța, Germania și alte câteva state europene, asta pentru că este finanțat din abonamentul național plătit de telespectatorii din aceste țări.

Edited by Koal, 28 March 2016 - 19:02.


#32
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
@Koal: De acord cu ce scrii tu, cu o singura exceptie: TVR nu este distribuitor pentru TV5. Guvernul Romaniei a incheiat un parteneriat de retransmisie cu TV5 si CNA i-a inclus in lista must carry. Desi nici asta nu se respecta peste tot. Lucrez undeva la tara si acolo prind cablu analogic de la Akta. iar TV5 nu mai e in grila de ani buni :ciocan:

In rest si mie mi-ar placea sa am Euronews in romana. Cand il aveam pe satelit (Dolce/Telekom) ma uitam in fiecare zi la ei. Acum am doar aplicatia pe mobil si ma mai uit pe site. Cat despre Arte, sper sa-l subtitreze. Au multe chestii interesante.

#33
3xteam

3xteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 10.01.2017

„Unde-i acasă?” Irina Păcurariu, cu o serie nouă de reportaje la TVR



  Duminică, de la ora 21:00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.



[ https://3.bp.blogspot.com/-5woDkMCQRQs/WMrfHJr0nCI/AAAAAAAAC_4/n6insyqe7x4hqACoHgvqdhCbidlRxvQ2QCLcB/s1600/Irina%2BPacurariu%252C%2Bseria%2BUnde-i%2Bacasa%252C%2Bla%2BTVR%2B1_5046.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Duminică, 19 martie, la ora 21:00, TVR 1 şi TVR HD difuzează primul episod al seriei de reportaje „Unde-i acasă?”. Realizat de Irina Păcurariu, proiectul este o radiografie selectivă, dar onestă a diasporei româneşti.

La zece ani de la integrarea în UE, nu se ştie de fapt numărul exact al românilor plecaţi. Sunt doar estimări: între 3 şi 4 milioane. Ceea ce se cunoaşte concret este câţi bani au trimis acasă – mai mult de 52 de miliarde de euro, cu mult peste valoarea investiţiilor străine din aceeaşi perioadă. „La zece ani de la intrarea în UE, milioane de români au ajuns să se împartă între două lumi, două vieţi, două ţări. Uneori, şi două identităţi. De duminică seară, la TVR 1 şi TVR HD, timp de patru săptămâni, în cinci destinaţii din Europa şi, normal, acasă, în România, vă aştept să le intrăm în casă împreună!”, ne invită realizatoarea TVR Irina Păcurariu.

Proiectul ei, „Unde-i acasă?”, pe care TVR 1 îl lansează duminică, 19 martie, este o radiografie selectivă, dar onestă a diasporei româneşti. Filmate în comunităţi de români din diverse ţări europene - Italia, Portugalia, Germania, Suedia, Franţa – reportajele Irinei Păcurariu spun poveştile românilor din afara ţării, puse în oglindă cu istorii de viaţă ale celor rămaşi în România. Le vom afla duminica seara, de la ora 21:00, timp de patru săptămâni.

Echipa Irinei a filmat şi a stat de vorbă cu români cu cele mai variate profesii, de la medici la electricieni, până la IT-işti, profesori, femei care îngrijesc bătrâni sau fac curăţenie în case, piloţi de avioane, specialişti în comunicaţii, muzicieni, mici antreprenori, creatori de modă sau antrenori de tenis. Personajele reportajelor au reşedinţe în ţările amintite şi fiecare ne prezintă perspectiva personală: şi asupra ţărilor de adopţie, şi despre ţara lăsată în urmă.

Reportajele seriei „Unde-i acasă?” au şi o dimensiune socială: în oglindă cu plecările, există şi contrapunct în România: mai ales, copiii. 200.000 este numărul copiilor români care cresc încă fără unul dintre părinţi, aceştia fiind plecaţi la muncă. Seria include şi şase mici istorii ale unor tineri care, la Bucureşti, Cluj şi Timişoara au găsit motive să rămână în România. „Toţi sunt mici şi foarte mici antreprenori, creativi, deştepţi şi destul de legaţi de România încât să o aleagă. Fac festivaluri, bere artizanală, au deschis câte o cafenea, boutique de IT, co-working space sau birou de arhitectură. Toţi au fost şi prin alte ţări, au realizat că nu e lumea lor şi au decis întoarcerea”, spune Irina Păcurariu.

Seria de reportaje „Unde-i acasă”? va putea fi vizionată la TVR 1, TVR HD şi TVR+ în 19 martie, 2, 9 şi 23 aprilie.



[ https://3.bp.blogspot.com/-dL1h8JEwXW8/WMrfQGS0XcI/AAAAAAAAC_8/KZ7zDrLQGn4dHICovED7mvMujgT_2bpxwCLcB/s1600/Irina%2BPacurariu%2Bsi%2BClaudiu%2BUngureanu_5093.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Claudiu Ungureanu, restaurator la Vatican, munceşte la câţiva metri de Papa Francisc

Îl cunoaştem în primul episod al seriei „Unde-i acasă?”, realizată de Irina Păcurariu şi transmisă de TVR 1, TVR HD şi TVR+ duminică, 19 martie, de la 21:00. Tot atunci aflăm veşti despre Liliana Angheluţă, care, acum 3 ani, a îndrăznit să spună adevărul despre viaţa „badantelor”.

Pe Liliana Angheluţă am cunoscut-o acum câţiva ani. Ea a scris «Cireşe amare», o carte în care femeile românce povesteau despre ce înseamnă, de fapt, exodul mamelor. Am regăsit-o acum altfel, dar totuşi parcă la fel”, ne prezintă Irina Păcurariu unul dintre personajele primului episod al seriei „Unde-i acasă?”, pe care îl vedem la TVR 1 duminică, 19 martie, de la ora 21:00.

Înainte de Nicola d‘Alessio, italianul care i-a devenit acum jumătate, Liliana a ştiut toată viaţa cum arată singuratatea. De când l-a cunoscut a învăţat ce înseamnă viaţa în doi. Au trecut 3 ani de când Liliana a devenit personaj, pentru că a îndrăznit să spună adevărul despre viaţa „badantelor”, adică a femeilor care îngrijesc bătrâni în Italia. Umilinţele şi suferinţa acestor femei au devenit publice, iar asta a schimbat-o şi pe cea care a început să le povestească.

Claudiu Ungureanu este pictor, plecat în Italia de nevoie, pentru că acasă, la Bacău, nu reuşea să trăiască din cât câştiga. La început a vrut să se retragă la o mănăstire catolică, dar icoanele pe care a început să le picteze i-au dat şansa de a ajunge să lucreze la Vatican. „Munceşte acum la câţiva metri de Papa Francisc şi este singurul român care face parte din mica echipă de restauratori agreaţi să intervină pentru prezervarea comorilor de la Capela Sixtină şi din Catedrala San Pietro. A cunoscut toţi cei trei papi contemporani cu el, la portretele cărora a lucrat şi prin bunavoinţa cărora a rămas în lumea exclusivă a Vaticanului”. (Irina Păcurariu)

Claudiu şi Liliana sunt primele personaje de la care aflăm un răspuns la întrebarea „Unde-i acasă”?

sursa

Edited by 3xteam, 17 March 2017 - 15:18.


#34
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004

View Posttestor73, on 12 martie 2016 - 05:24, said:

Sa desfiinteze toate jegurile de TVR care nu-s bune de nimic, plus ca le platim de doua ori. Cine se mai uita la acele televiziuni care sunt sub orice critica? Eu de vreo 15 ani nu ma mai uit la ei. Mi-e scarba.

Dar de care posturi nu ţi-e scârbă?   :rolleyes:

Edited by djl, 18 March 2017 - 02:51.


#35
3xteam

3xteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 10.01.2017
„Până mor, clubul o să existe!” ASF Frăţia Bucureşti sau lupta pentru un vis, la [ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/9/96/TVR1Logo.svg/150px-TVR1Logo.svg.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

În 2014, apărea în paginile NY Times şi era prezentată la TVR. Ce s-a întâmplat de atunci? Exotica, dar şi inspitaţionala poveste a clubului de fotbal ASF Frăţia Bucureşti o aflăm la TVR 1 vineri, 24 martie, de la 22:30, în ediţia specială „Dosar România”.

Frăţia Bucureşti este un club de fotbal care funcţionează în liga a 5–a din România. Undeva la marginea Bucureştiului, pe câmp, în spatele rămăşiţelor întreprinderii Vulcan, există un teren de fotbal, populat, când nu se dispută partide oficiale, de capre şi găini. Terenul a fost al întreprinderii Vulcan şi cumpărat cu sacrficii uriaşe de actualul patron al clubului Frăţia, un anume Constantin Zamfir. Patron care tunde iarba, trasează terenul, face mâncare fotbaliştilor, care şi-a pierdut casa luând un credit de la bancă pentru clubul de fotbal la care nu vrea să renunţe în ruptul capului.

În 2014 povestea echipei de fotbal Frăţia apărea în paginile ziarului NY Times şi la televiziunea publică română, pe TVR 1. Cu un antrenor congolez, un portar cu o singură mână şi un patron care cântă la nunţi pentru a întreţine echipa, Frăţia părea o poveste exotică, dar adevărată: despre prietenie, vise, luptă, cinste, camaraderie. Cum a evoluat povestea clubului până azi? Aflăm din reportajul realizatorului Răzvan Butaru, la ediţia specială „Dosar România”, transmisă de TVR 1 şi TVR+ vineri, 24 martie, ora 22:30.

La sfârşitul anului 2016, istoria frumoasă a Frăţiei de la marginea capitalei a cunoscut o întorsătură dramatică. ASF Frăţia Bucureşti era exclusă din competiţie pentru o datorie de 3.000 de lei, iar camarazii lui Zamfir, membrii echipei, pentru care patronul clubului creştea capre să le dea de mâncare, l-au părărsit trecând la o echipă adeversă împreună cu legenda din Congo, sau portarul fără o mână.

Azi Frăţia a luat-o de la capăt, pentru că întemeietorul clubului nu vrea să renunţe: „până mor, clubul o să existe!”. A găsit alţi 21 de jucători, iar echipa joacă din nou în competiţiile oficiale. În liga a 5-a, deocamdată. În schimb, spiritul de luptător al lui Zamfir este de Champions League. Iar lupta lui merită respectată şi înţeleasă la adevărata sa valoare.

În ziua în care echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Danemarca, duminică (26 martie), dar de la ora 18:30, revedem ediţia „Dosar România” dedicată clubului Frăţia, o poveste care ar putea să inspire reprezentativa României.

Jurnalistul Răzvan Butaru este primul care adaugă în această primăvară noi file în „Dosar România”, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, posibil, viitorul acestei ţări. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, şi online, pe TVR+.

https://zonadetelevi...asf-fratia.html

#36
3xteam

3xteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 10.01.2017
Cristi Tabără readuce, în weekend, „Exclusiv în România” la [ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/9/96/TVR1Logo.svg/150px-TVR1Logo.svg.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]. Ce vedem în prima ediție din noul sezon


De sâmbăta aceasta, 25 martie, de la ora 18.00, emisiunea „Exclusiv în România”, pe care Cristian Tabără o realizează la TVR din aprilie 2013, revine cu un nou sezon. Prima ediţie ne poartă la poalele Caraimanului şi ne face cunoştinţă cu „tezaure umane vii”, din patrimoniul UNESCO.

În noul sezon „Exclusiv în România, Cristi Tabără şi echipa lui ne conduc spre noi destinaţii de vacanţă şi ne prezintă oameni cu totul şi cu totul deosebiţi, oameni a căror valoare a fost remarcată şi recunoscută la nivel mondial. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+.


„În acest nou sezon încercăm să identificăm şi să descoperim acele tezaure umane vii, care sunt răspândite pe tot teritoriul României şi care fac parte de acum din patrimoniul UNESCO.
Primul astfel de tezaur pe care îl descoperim este Barko Etelka, din Săcele. Are peste 80 de ani, a fost profesoară şi a iniţiat foarte mulţi copii în arta încondeierii ouălor”, dezvăluie producătorul Marin Găbudean despre ediţia de debut al noului sezon.

Întâlnirea cu echipa „Exclusiv în România” din 25 martie începe cu prima ediţie a Festivalului de Film Alpin, care a avut loc la sfârşit de ianuarie, la Predeal. Cu această ocazie, Cristi Tabără şi colegii săi prezintă personaje spectaculoase, cum ar fi cehul Jaros Radek, al 15-lea om de pe planetă care a reuşit să escaladeze toate cele 14 vârfuri de peste 8000 m din Himalaya fără mască de oxigen.

De asemenea, îi vom cunoaşte pe românii Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan, care au reuşit, în premieră mondială, performanţa de a cuceri un vârf din Himalaya care nu a mai fost escaladat până acum.

Tot sâmbăta aceasta, Silviu Bălan, unul dintre cei mai importanţi alergători montani din România, îl va învăţa pe Marin Găbudean cum să se pregătească pentru o competiţie. Iar Cristi Tabără va învăţa, la rândul lui, meserie de la un bucătar de renume mondial: Ştefan Bercea.

http://www.tvmania.r...tie-224728.html

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate