Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 

Competenta medicilor din Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

Poll: Ipohondrie (21 member(s) have cast votes)

In cazul in care suspectezi o afectiune care ar putea sa puna viata in pericol (cancer etc.), la cati medici te duci pentru a fi sigur ca ai obtinut un diagnostic corect?

  1. La 1 singur medic, deobicei cel mai apropiat, din primul cabinet chiar daca e mai darapanat. (1 votes [4.76%])

    Percentage of vote: 4.76%

  2. La cel putin 2 medici, pentru a compara diagnosticul. (10 votes [47.62%])

    Percentage of vote: 47.62%

  3. La 3 medici fiindca medicina nu e o stiinta exacta. (4 votes [19.05%])

    Percentage of vote: 19.05%

  4. De la 4 pana la 10 medici diferiti. (2 votes [9.52%])

    Percentage of vote: 9.52%

  5. La un medic de care am auzit numai de bine. (4 votes [19.05%])

    Percentage of vote: 19.05%

Care este gradul tau de siguranta in legatura cu medicii din Romania?

  1. 100% > Ma duc la orice medic si stiu sigur ca imi va spune ce afectiune am si imi va oferi un tratament pe masura, chiar daca este un cabinet darapanat fara echipamente profesionale de ultima generatie. (1 votes [4.76%])

    Percentage of vote: 4.76%

  2. 50% > Defapt nu prea sunt sigur de treaba asta cu medicii, poate nimeresti unul bun si scapi, altfel ma bazez pe auzite. (13 votes [61.90%])

    Percentage of vote: 61.90%

  3. 1-10% > Ma duc la medic ca la ghicitoare, nu am nici cea mai mica siguranta, singura mea speranta este sa nu ma imbolnavesc de ceva grav. (6 votes [28.57%])

    Percentage of vote: 28.57%

  4. 0% > Zbor in alta tara. (1 votes [4.76%])

    Percentage of vote: 4.76%

Cata siguranta ai in medicul (in/din Romania) care ti-a pus diagnosticul?

  1. Sunt absolut sigur, am incredere totala in medici romani. (2 votes [9.52%])

    Percentage of vote: 9.52%

  2. Sunt sigur ca are dreptate, dar totusi am investigat si eu pe internet cat am putut. (10 votes [47.62%])

    Percentage of vote: 47.62%

  3. Nu sunt prea sigur, avea aparatura veche sau nu avea deloc. O sa mai fac investigatii si la altii. (5 votes [23.81%])

    Percentage of vote: 23.81%

  4. Nu sunt deloc sigur, mirosea a tigari, avea o atitudine flegmatica si astepta spaga. O sa mai consult multi medici. (3 votes [14.29%])

    Percentage of vote: 14.29%

  5. Sunt disperat, medicina in Romania inseamna sinucidere curata. Am zburat de aici. (1 votes [4.76%])

    Percentage of vote: 4.76%

Vote Guests cannot vote

#1
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014
Am consultat 2 medici pana acum, mi-au dat diagnostice diferite defapt chiar opuse, astfel daca ma luam dupa primul puteam chiar agrava situatia, cel de-al doilea a spus ca primul habar nu avea despre ce vorbeste, ba chiar s-a mirat ca existau medici in orasul in care am consultat primul medic.
Ambii erau medici primari.

Eu unul am inceput sa fiu ipohondru dupa intamplarea de mai sus, si am de gand sa mai consult multi medici, mai ales ca poate fi vorba de o afectiune grava.

Care este parerea voastra despre medicii din Romania?

#2
alin8999

alin8999

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,933
  • Înscris: 23.10.2015
Competenta este data de numarul mic de candidati pt posturile de la Rezidentiat.

#3
Egosoette

Egosoette

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 28.12.2015
Am vrut sa votez, dar la intrebarile 2 si 3 nu gasesc variantele potrivite pentru mine. La nr 2, de exemplu, daca nu sunt multumita de atitudinea/raspunsurile unui medic, apelez la altul, nicidecum la internet/vecini/straini care n-au nicio treaba cu medicina.
Daca n-ai cunostintele necesare si te-apuci sa cauti raspunsuri pe net, ajungi de multe ori sa crezi ca ai cancer sau cine stie ce alte boli, desi un diagnostic cert poti primi doar dupa ce te consulta un medic si dupa o serie de invesstigatii. In rest, primesti cel mult presupuneri.

Ca in orice alt domeniu, exista medici care isi fac meseria foarte bine si altii care n-ar avea ce sa caute in sistem. La urma urmei, tot oameni sunt si ei.

#4
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Medicul afla de la tine ce te doare ...cel putin in faza premergatoare analizelor. tu , explici prin prisma cunostintelor ,  experientelor si temerilor tale . Niciodata nu o faci identic. Medicina nu esteo stiinta asa fixa cum ne place sa credem. Oamenii se imbolnavesc si mor. Unii mai repede , altii mai incet , in functie de hazardul amestecarii genelor si in functie de modul de viata mai sanatos sau mai putin sanatos.
Este usor sa zici ...ala-i prost ca nu stie ce am . Ne place sa ne kkm pe noi ca suntem unici . suntem chiar mandri de unicitatea noastra. Ei bine , tocmai pentru ca suntem unici , raspundem diferit la boli , tratamente , manifestari . Medicii sunt doar oameni si dau diagnostice si tratamente in baza experientelor personale si a informatiilor de care beneficiaza. Prietena mea are o mare problema cu diagnosticatul pe internet. De cand are acces la net , este cel mai mare medic posibil . ( Initiator , ar trebui sa o intrebi pe ea ce ai ...sigur are o teorie interesanta ) .
Medicii sunt si ei ...mai buni sau mai putin buni , mai prosti sau mai destepti , mai analitici sau mai putin analitici . Cand ai o afectiune asa trebuie sa abordezi problema.
Uite un exemplu personal. Fac sporturi de contact. Am avut pe mine niste pete de care nu mai scapam . Cateodata mai vizibile , cateodata mai putin , dar reveneau de fiecare data cu incapatanare. Am mers la cel mai mare dermatolog din Brasov. A zambit , mi-a dat niste pastile si o crema. Nu mi-a trecut nimic . Peste 4 luni am mers iarasi la el . a zambit , mi-a dat alte pastile , alta crema . Nu mi-a trecut. Am tinut-o asa 3-4 ani . Intr-o zi am mers la o farmacie si i-am aratat farmacistei petele de pe brate. Mi-a dat 5 pastile impotriva alergiilor si o crema. Rezultatele s-au vazut a doua zi . De cateva luni nu mai am nimic  , am o piele moale ca un cur de sugar . Este farmacista mai bune decat medicul dermatolog ? Cu siguranta ca nu ...dar el , la medicc am prezentat problema asa : nene , ma tot lupt cu niste nespalati si din cauza contactului uite ce am pe mine. ala a luat-o ca boala de piele . La farmacista nu i-am zis nimic . I-am aratat doar mainile Posted Image .

#5
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

View PostEgosoette, on 10 martie 2016 - 15:14, said:

Am vrut sa votez, dar la intrebarile 2 si 3 nu gasesc variantele potrivite pentru mine. La nr 2, de exemplu, daca nu sunt multumita de atitudinea/raspunsurile unui medic, apelez la altul, nicidecum la internet/vecini/straini care n-au nicio treaba cu medicina.
La nr 2 toate variantele de raspuns se refera la consultarea unui medic. Acolo unde zice "altfel ma bazez pe auzite " ma refer la auzit de medici buni pe care sa-i consulti.

#6
Shahara

Shahara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 29.08.2013
Si eu am facut un slalom printre medici la un moment dat... si toti imi spuneau altceva si totusi nimic.
Din pacate sistemul nostru medical este de toata jena cat despre medici, majoritatea sunt interesati de orice altceva decat de meseria lor.

#7
Spk96

Spk96

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.11.2013
Nu este vorba de medicii din Romania.
Este normal ca daca mergi la un neurolog el sa caute problemele ce tin de competenta lui, daca mergi la cardiolog el sa zica un diagnostic ce tine de domeniul lui.
Medicina nu este ca matematica, nu exista un singur raspuns corect, iar medicii nu sunt niste zei pe pamant.
Acuma poti sa-ti dai si tu seama ca daca mergi la un doctor si ii zici ca ma doare aici, undeva in zona abdomenului el poate sa intuiasca o gramada de chestii.
Pentru un necunoscator, cea mai mare prostie pe care o poate face este sa se "documenteze" el pe net.

Edited by Spk96, 10 March 2016 - 16:00.


#8
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008
poll-ul e clar facut la misto

#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Problemele sistemului de sanatate de la noi pleaca in principal de la bani, pentru ca este subfinantat, si nu din cauza pregatirii medicilor. Medicina este poate cea mai serioasa facultate de la noi. Multi ani de pregatire pentru viitorii medici, stagiaturi, rezidentiate, specializari.. etc.

#10
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008
E plin de ciumeti fara vocatie pusi doar pe capatuiala si in lumea medicala, sa nu extrapolam

#11
Barking

Barking

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.03.2016
Eh, eu fiind un caz unic in ro, am mluuuulte de spus despre competenta. Ce ma face unica? Felul in care a evoat si involuat boala, faptul ca dpdv biologic sunt pe la 13 ani, si faptul ca se mira medicii ca am trait atat
Anyway, am avut parte de tot felul, medici execrabili, medici extraordinari. Cam greu avand in vedere ca nu ma acceptau ca si caz, pur si simplu ma refuzau. Apoi m-a acceptat execrabila, am plecat de la ea la alt medic, efectiv ma trata cu flit, urla la mine cand veneam la spital sa ii spun ca imi e rau si spunea, citez, " si ce vrei de la mine?".

Am constatat ca pe anumite boli sunt depasiti pur si simplu, desigur ca exista si unii ff priceputi, dar ii gasesti greu.

O constatare facuta mai demult, e groaznic de greu sa gasesti fizioterapeut care sa stie ce e crohn si ce treaba are cu specializarea lui, idem nutririonist, idem endocrinolog

#12
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,696
  • Înscris: 23.04.2007

View Postalin8999, on 10 martie 2016 - 15:12, said:

Competenta este data de numarul mic de candidati pt posturile de la Rezidentiat.
Acum poate ... da' in urma cu vreo 20 de ani cred ca situatia era putin diferita.

View PostSpk96, on 10 martie 2016 - 15:57, said:

medicii nu sunt niste zei pe pamant.
Asa e ... "nu sunt niste zei pe pamant".
Partea proasta e ca multi, chiar foarte multi, se comporta ca si cind ar fi "niste zei pe pamant"  ... de multe ori aceasta aroganta fiind insotita de incompetenta.

View PostSpk96, on 10 martie 2016 - 15:57, said:

Este normal ca daca mergi la un neurolog el sa caute problemele ce tin de competenta lui, daca mergi la cardiolog el sa zica un diagnostic ce tine de domeniul lui.
Normal pe dracu.

Edited by adrian_r5, 10 March 2016 - 18:18.


#13
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,813
  • Înscris: 15.08.2014
Ținînd cont că ăia buni s-au tirat demult spre alte meleaguri,  nu ştiu cît de mulți medici competenți au mai rămas prin Ro.
Iar competența, cît ar fi de mare nu poate suplini lipsa aparaturii.


#14
Spk96

Spk96

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.11.2013

View Postadrian_r5, on 10 martie 2016 - 18:12, said:


Partea proasta e ca multi, chiar foarte multi, se comporta ca si cind ar fi "niste zei pe pamant"  ... de multe ori aceasta aroganta fiind insotita de incompetenta.


Normal pe dracu.
Hai ia zi tu cum ar fi normal.
Normal ar fi sa mergi la doctor sa-i zici ca te doare si el sa zica si ce te doare si cum se trateaza nu ?
Daca mergi sau esti trimis la un specialist el o sa-ti dea un diagnostic ce tine de specialitatea lui, doar nu mergi la ortoped si o sa-ti zica ca ai diabet.

#15
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,696
  • Înscris: 23.04.2007

View PostSpk96, on 10 martie 2016 - 18:23, said:

Normal ar fi sa mergi la doctor sa-i zici ca te doare si el sa zica si ce te doare si cum se trateaza nu ?
Tu ce crezi ?

View PostSpk96, on 10 martie 2016 - 18:23, said:

Daca mergi sau esti trimis la un specialist el o sa-ti dea un diagnostic ce tine de specialitatea lui.

Posted Image Posted ImagePosted Image




View PostSpk96, on 10 martie 2016 - 18:23, said:

Hai ia zi tu cum ar fi normal.
Normal este exact asa cum ai vrea tu sa fii tratat si sa-ti fie rezolvate problemele cind esti bolnav si mergi la medic.

#16
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
Marea majoritatea a medicilor din romania nu sunt altceva deca pura caterinca

#17
depechetoi

depechetoi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 08.02.2016

View PostMembruAnonim, on 10 martie 2016 - 16:36, said:

Problemele sistemului de sanatate de la noi pleaca in principal de la bani, pentru ca este subfinantat, si nu din cauza pregatirii medicilor.
Asta-i una. Alta ar fi ca, nu stiu cum se face dar cu timpul se ticalosesc. Multi...

#18
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,926
  • Înscris: 02.02.2007
Asta este societatea de consum, prezenta in tot si in toate:ca sa faca bani multi, doctorul trebuie sa consulte mai multi pacienti.
Mult si bun nu exista, in schimb exista scump si prost!
Sunt doctori care merg la cabinete private si dau consultatii pana la ora 21-22, apoi a 2-a zi sunt in spital.. cam ce randament poate sa mai aiba, dupa cateva luni in acest ritm?!?!!?
Cunosc multi doctori care dupa ce munceesc sa ajunga medici buni, prind gustul banului si merg pe modelul expus mai sus! Dupa 1-2 ani, dau niste buleli de mi-e groaza!
Am vazut destule, cu acte, din pacate...
Viitorul este sumbru, din aceasta perspectiva!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate