Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

MsgBox in Timer,VB6

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#19
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
N-ar fi o idee sa pui un listview decat 768 Posted Image Posted Image Posted Image textbox-uri?

#20
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
Pai...oricum nu am cum sa pun 768 de boxuri,nu permite scrolul,am testat.Cu toate ca am vazut aplicatii care au 192 de Frame-uri si inauntru labels si textboxuri,dar nu stiu exact cum au facut-o.Mda,la un moment dat cochetam cu ideea sa fac un listview,dar nu e interfata pe care o doresc.Deci sunt in impas,blocat,nu stiu ce pot face mai departe.
1.Creez mai multe forme care sa contina cca 50-60 de Frameuri cu cite 4 textboxuri inauntru(o sa le redimensionez sa incapa mai multe pe ecran).Voi avea 4 forme, si in functie de evenimentele aparute in ele voi folosi Form.Show si Form.Hide dupa confirmarea mesajului generat.

#21
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
Nu e complicat "de pus" 768 de textboxuri,odata ce sunt create ca si control array.Doar Copy Paste cite 10 Frameuri care contin in interior 4 textboxuri de fiecare,deci 40 in total,dureaza exact juma' de minut sa populez ecranul.E de munca la urmatorul fapt:trebuie sa asignez fiecare textbox la adresa de unde ia valoarea.Sigur ca voi primi indicatii sa folosesc array-uri,dar nu e asa usor.O sa postez functia,poate gasim o rezolvare.

#22
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,213
  • Înscris: 24.02.2006
n-am mai lucrat de mai bine de un deceniu in VB, dar sunt destul de convins ca poti adauga programatic controale pe un form, nu-i nevoie de copy/paste.

#23
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
in procedura de lucru cu controale array de pe site-ul Microsoft scrie ca se creeaza un textbox cu indexul 0 si apoi copy,paste cite controale de tip textbox se doreste,ele vor avea indexul asignat,atit si nimic mai mult.Sigur,cine vrea,poate creea controalele din editor.
Excelul e de mare ajutor la asignare:

textPlcValue ( 1 ) = ReadByte (&H4020& 1000)
textPlcValue ( 2 ) = ReadByte (&H4020& 1001)
textPlcValue ( 3 ) = ReadByte (&H4020& 1002)
textPlcValue ( 4 ) = ReadByte (&H4020& 1003)

Edited by paull, 17 March 2016 - 13:26.


#24
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
_Smiley_ spunea ca le poti creea la runtime

#25
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
Uneori,la inchiderea aplicatiei,ramine blocata in "spate" in Windows,din cauza asta nu pot genera un fisier *exe.Codul  la Form_Unload(forma principala) sa descarce si al doilea Form care este in aplicatie,insa mai da cite un rateu.Cum sa optimizez aplicatia?cred ca mai bine fac un buton de close si in evenimentul lui sa pun descarcarea din memorie.Daca bag in bara aplicatia,nu se mai ridica,trebuie sa o redeschid.

#26
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
Am pus in eventul unui buton sa descarce formele din memorie si e ok,nu ramine agatat.In continuare,am nevoie de citeva sfaturi,pot sa trimit un fisier la mai multe PC din acelasi LAN,pot opri si o aplicatie sau serviciu,dar nu reusesc sa pornesc un exe la distanta,am nevoie de un ex in msdos.

#27
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
Codul pentru copiere si inchidere aplicatie este:

copy "C:\Transmision\" "\\xx.xxx.xx.x\C$\Folder\"
taskkill /s xx.xxx.xx.x /f /im "Aplicatie.exe"

Fisierul care-l pun in folderul Transmision,il va trimite la computerul tinta pe partitia C in Folder
Opreste pe computerul tinta aplicatia,apoi doresc sa o repornesc,dar nu reusesc sa gasesc sintaxa potrivita.
Cine stie cum se poate porni o aplicatie de la distanta?
Deocamdata testez in MS-DOS codul si daca e ok il voi integra si in VB6.

Edited by paull, 26 March 2016 - 22:37.


#28
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
>ShellExecute
>psexec

Edited by MarianG, 28 March 2016 - 07:10.


#29
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
psexec este un program,reteaua este sub niste reguli si monitorizata.Daca nu se poate din MS-DOS,atunci asta e,e ok si asa.

#30
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
taskkill ce-l folosesti e la fel de "program" precum PsExec. N-are treaba cu MS-DOS.

#31
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
Acum lucrez la urmatorul lucru:
la incarcarea formularului,intr-un listbox va incarca 200 de IP-uri.Selectez un fisier de pe PC,selectez directorul tinta(toate PC-urile din LAN au aceeasi structura a OS-ului)deci corespund 1:1 folderele si aplicatiile.Mai am de lucru la partea de transmisie,practic codul care functioneaza in MS-DOS functioneaza si in VB6.Trebuie sa fac o rutina in care sa se genereze acel string pe care-l va executa shell-ul.Trebuie sa generez cite un string(sursa & director tinta & calculator tinta) si un listbox in care sa afisez executia comenzilor,cite un string la 10sec,timp suficient ca aplicatia sa copieze fisierul la tinta si sa opreasca un proces.

View Postdani.user, on 28 martie 2016 - 17:32, said:

taskkill ce-l folosesti e la fel de "program" precum PsExec. N-are treaba cu MS-DOS.

psexec genereaza eroare,nu este recunoscut ca comanda.Te rog sa imi dai un exemplu concret.

#32
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,731
  • Înscris: 30.07.2003
https://technet.micr...als/psexec.aspx

Nu mai pomeni de MS-DOS ca nu e nici vorba de asa ceva. Consola nu-i MS-DOS.

View Postpaull, on 28 martie 2016 - 15:56, said:

reteaua este sub niste reguli si monitorizata.
Ce monitorizare din moment ce-ti permiti sa rulezi de la distanta orice ! Asa poate si Gigel sa dea comenzi.
N-am inteles de ce nu faci un serviciu pe acele statii apoi comunici si faci ce vrei prin intermediul sau.

Edited by neagu_laurentiu, 28 March 2016 - 18:41.


#33
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
Userul din W pe statii este in grupul de admin de aceea ma lasa sa ma joc in retea cu statiile.Monitorizare in sensul ca este un firewall care nu lasa fisiere sa ruleze decit daca sunt in whitelist(aprobare IT).Am clonat o statie si astfel am ceva drepturi.Am observat ca pot trimite fisiere,opri/porni servicii,aplicatii.

Unde gasesc info despre serviciul cu care pot controla un PC?Da ceva detalii te rog.

#34
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,731
  • Înscris: 30.07.2003
Tu faci aplicatia/serviciul (ce porneste o data cu sistemul), asculta pe un port comenzi date tot de tine din aplicatia pe care o dezvolti acum, ideea e ca acest serviciu va rula cu drepturi depline si prin intermediul sau ai acces direct la toate resursele, nu trebuie sa tot cauti terte aplicatii (cum faci acum) care sa rezolve una-alta.

#35
paull

paull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.01.2004
Ce spui seamana cu Putty,vnc.Cunostintele mele nu imi permit asemenea aplicatii,in plus nu stiu de unde sa incep.

#36
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,731
  • Înscris: 30.07.2003
Seamana si nu prea. Eu zic doar sa faci o aplicatie pe care sa o instalezi in calculatoarele respective, ea deschide un socket si primeste date furnizate de la aplicatia pe care tocmai o dezvolti acum/mai sus. Nu e mare teorie, studiezi cum sa folosesti controlul din VB6, Winsock.ocx si stabiliesti un protocol al datelor, ca ambele aplicatii sa "vorbeasca" aceeasi limba. Avantajul e ca fiind aplicatia ta, tu tai si spanzuri dupa pofta inimii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate