Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

schizofrenie fara medicamentatie

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#37
Nyx0204

Nyx0204

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.03.2016
Pai, vezi tu, tocmai de aceea am propus sa apeleze si la alti doctori, poate o da de unul care nu ii vrea doar banii sa isi cumpere mertzan si ii pune un diagnostic pertinent. Stiu ca toti medicii sunt niste fiinte malefice cu dorinte nestapanite de imbogatire, dar cine stie poate are noroc de unul care vrea doar logan, nu chiar bmw full option, si ala il ajuta. Sau sunt toti o apa si un pamant si toti vor sa ne fraiereasca?

Pe mine mereu m-au amuzat conspiratiile astea. Medicina e foarte complexa, banuiesc ca stii. Cand te referi la studii de caz despre pacienti vindecati, la ce te referi? Pacienti vindecati de schizofrenie, de halucinatii, de ce mai exact? Problemele astea neurologice nu au toate acelasi mecanism. Crede-ma ca stiu mecanismul de actiune al opioizilor pe receptori, altfel nu pomeneam de ei. Dar studii de caz conspirationiste nu obsnuiesc sa citesc, dar daca ai ceva interesant imi poti impartasi, imi place sa invat. Sunt curioasa de ce s-au vindecat acei pacienti cu halucinatii prin dieta. Poate aveau o encefalopatie toxica? De schizofrenie sigur nu.

Edited by Nyx0204, 08 March 2016 - 20:52.


#38
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,805
  • Înscris: 10.12.2006
Nu ajuti deloc cu ura ta evidenta impotriva spihiatrilor, unii oameni chiar sunt bolnavi si au nevoie de ajutor, nu de diete luate de pe net. Am studiat legatura cu glutenul si concluziile acelor cercetari sunt obscure. Dar eu nu zic sa nu incerce omul sa renunte la paine, insa tu nu oferi alternative, din postarile tale se intelege doar ca toti psihiatrii sunt inutili si, mai grav de atat, rau voitori.

Daca ai solutii reale te invit sa le oferi intr-o maniera neutra ca sa nu ti se stearga topicul. Poti incepe cu analizele pe care ar trebui sa si le faca o persoana diagnosticata cu schizofrenie, acumulari de metale in organism si alte chestii, tu esti expertul.

Desi am observat ca esti de acord cu psihiatrii atunci cand iti convine:

Quote

Unul ar fi ipoteza foarte plauzibilă că antipsihoticele intervin și asupra permeabilizării intestinale. Mulți psihiatri se întreabă dacă nu este chiar efectul principal pe baza căruia sunt reduse simptomele.
Presupun ca ai tras concluzia din studiul asta, doar ca F. Curtis Dohan era endocrinolog, deci ti-am luat o piatra de pe inima.

E oricum bine de stiut ca daca un cercetator se intreaba, asta are valoare zero in practica.

Edited by Mizu, 08 March 2016 - 21:07.


#39
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 10.01.2012
Stai puțin. Ideea ar fi certitudinea că mulți pacienți care au schizofrenie (sau autism de ex.), au inflamație gastrointestinală.
ÎŽn mod aparent surprinzător după ce iau pastilele inflamația este cel puțin vizibil redusă. Problema încă nu a fost cercetată suficient, dar asta ridică un imens semn de întrebare.

UIte și studiul.

Quote

In conclusion, gastrointestinal inflammation is a relevant pathology in schizophrenia, appears to occur in the absence of but may be modified by antipsychotics, and may link food antigen sensitivity and microbial infection as sources of immune activation in mental illness.
ÎŽn al doilea rând se poate pune îtrebarea cum de nu apar în secțiile de psihiatrie mai mulți pacienți celiaci, care prin definiție au intestinul inflamat.

Răspunsul ar putea fi un caz reprezentativ de malpraxis dintr-o carte de psihiatrie recent publicată.

Quote

pacienta acuză dureri articulare, amenoree; constipație; [...]După ce mănânc, mi se umflă burta ca la pește.
Au îndopat-o cu haloperidol și tot felul de nenorociri, iar constipația și balonarea au fost ignorate. Simptomele au dispărut miraculos, iar pentru ei intoleranța la gluten nu există.
Halal diagnostic diferențial.

Spoiler

Edited by NelsonMandela, 08 March 2016 - 21:41.


#40
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 10.01.2012

View PostNyx0204, on 08 martie 2016 - 20:44, said:

Sunt curioasa de ce s-au vindecat acei pacienti cu halucinatii prin dieta. Poate aveau o encefalopatie toxica? De schizofrenie sigur nu.
Ai 21 de ani așa cum scrie în profil? Mai greu la vârsta asta să cunoști ce trebuie ca să fii SIGUR că cineva s-a vindecat sau nu de schizofrenie sau mai știu eu  ce. Studiezi medicina?
Eu de exemplu am anumite certitudini fiindca aș fi putut fi un pacient cronic, dar din fericire am știut să citesc unde trebuie, așa că am rămas doar cu o experiență de viață neplăcută. Acum ȘTIU de ce toate stările mele explozive au încetat ca prin minune. Recomandarea mea: să nu muriți vreunul de curiozitate, e foarte riscant Posted Image

Edited by NelsonMandela, 08 March 2016 - 23:06.


#41
Nyx0204

Nyx0204

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.03.2016
Am vrut si eu sa par mai tanara, poate am mai mult succes. Nu, glumesc, am 21 de ani si da, sunt studenta la medicina, zic totusi ca am totusi niste cunostinte si pot sa imi dau cu parerea. Poate cine stie, ma specializez in studiul efectelor glutenului asupra eliberarii de dopamina in creier, pare fascinant.

In fine, ultimul comentariu e cam ambiguu pentru mine. Afirmi ca esti un caz de schizofrenie vindecat doar prin dieta?

#42
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 10.01.2012
Am mai răspuns aici, prefer să nu creez conținut redundant pe acest forum atât de util nouă.

#43
Nyx0204

Nyx0204

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.03.2016
Da, din ce am citit acolo nu ai descris niciun simptom. As putea sa scriu o polemica despre toate posibilitatile care reies din aceasta descriere de un alineat, dar mi-e cam lene. Ce am vrut eu sa subliniez in acest topic este ca e riscant sa ii spui unui pacient diagnosticat cu schizofrenie (hai sa presupunem ca a fost diagnosticat corect, ok?) sa nu isi ia medicamentele pentru ca o sa ii treaca daca nu mai mananca paine si ia niste vitamine sau omega 3.

Schizofrenia e o boala serioasa si degenereaza, aceste lucruri fiind confirmate de alte 372 studii care, ce-i drept, nu imi povestesc despre vitamine, dar au totusi o baza stiintifica. Nu e ok sa ii spui cuiva diagnosticat cu aceasta boala ca psihiatrii sunt niste mincinosi, noi suntem condusi de big pharma si omega 3 salveaza creierul de orice psihoza. Stiu ca sunt doar pareri, dar asa cum parerea ta sigura e ca medicatia antispsihotica e o minciuna, asa si parerea mea e ca tratamentul nu trebuie neglijat. Boala trebuie tinuta prin control. Si pana nu vad mai multe studii care imi confirma si imi spun exact de ce dupa ce bag niste vitamina E mi se regleaza functiile sistemului nervos si imi trece psihoza nu o sa pot sa consider aceste lucruri pertinente. Ca imi scade nivelul de stress nu ma ajuta, si eu sunt stresata uneori, dar inca nu am ajuns sa aud voci.

Si, in legatura cu afectiunea ta... nu a fost pus niciodata un diagnostic final. nu stii ce boala aveai, din cate am inteles... ce legatura certa are cu schizofrenia? ma rog, am spus ca nu intru in polemici cu acest caz

Edited by Nyx0204, 09 March 2016 - 00:40.


#44
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 10.01.2012
Nu a fost pus, dar cel mai probabil aș fi avut asigurată porția mea de buline, ca toți ghinioniștii care trec pe la Obregia. Șanse mari să fi fost pe viață. Și ca un detaliu suplimentar, chiar aveam probleme gastrointestinale urâte de tot. Dacă la urgență aveam mai mult diaree, peste alte 6 luni constipație de-mi săreau ochii din cap , când am tras linie și am început să pun în aplicare informațiile citite. Sunt mulțumit că nu am ajuns să trăiesc măcar o zi în putoarea lor.
EDIT: ceea ce nu ai înțeles este că nu ai cum să te apropii de spitalele de psihiatrie fără să te arzi. Sunt ca șerpii ăia veninoși, o dată ce ai intrat, rămâi cel puțin cu un cazier psihiatric de iți va trebui aprobare ca să iei permis de conducere.

Vitamina E este categoric ceva important, dar cu bătaie pe termen lung, uzura creierului a organismului în general. Însă dezechilibrul acizilor grași esențiali îngreunează încercarea organismului de a obține homeostazia. Nu este obligatoriu ca cineva să aibă el însuși probleme de genul ăsta. Suficient ca Becali să trimită un camion de ajutoare undeva în Ro (cu ulei, desigur), iar oamenii încep să fie cam frustrați, unii foarte agresivi.
Cineva mai sărac cu duhul vede la teve știrile de la ora 5, și este intoxicat cu otrava mediatică. Asta, plus încă alte câteva belele din viața omului, au fost picătura care mai trebuia să umple paharul, iar boala... debutează,  că  doar altă treabă n-are.
Ideea ar fi că sunt căi prin care este influențată dinamica unui grup de oameni, nu doar starea unui individ. Iar fenomenul a luat o anumita turnură "mai recent", în ultimele sute de ani. În măsura în care sunt persoane care pun treaba asta pe tapet, au tot respectul meu. însă prea puțini sunt medici.

O lectură foarte interesantă apropo de homeostazie. Adică... ce poate însemna foamea și mai ales setea dusă la extrem!

Quote

While locked up, he was starving and hallucinating

Edited by NelsonMandela, 09 March 2016 - 01:43.


#45
Mnemosyne

Mnemosyne

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,475
  • Înscris: 14.01.2016

View PostMihaiklein, on 03 martie 2016 - 15:07, said:

Buna ziua
Exista posibilitatea ca o persoana cu schizofrenie sa functioneze normal fara medicamentie?
nu

#46
burlan

burlan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 07.06.2006

View PostNyx0204, on 08 martie 2016 - 19:17, said:

Ai putea sa vezi alt psihiatru.Vezi ce zice si el. Ar putea fi doar o paranoia tulburarea ta, dar nu ne putem da seama de pe grup. De obicei schizofrenicii nu isi recunosc toata problema. In fine, apekeaza si la alt medic,

Iar NelsonMandela, ce zici tu acolo? Devenim schizofrenici de la alimente cu opiozi sau ce ca nu prea am inteles eu bine... receptorii kappa despre care vorbesti sunt intr-adevar stimulati de substante opioide, dar halucinatiile apar la doze foarte mari. La cate alimente dubioase exista, cred ca am fi toti schizofrenici. Daca iei tu medicamente agonisti kappa atunci da poate, dar altfel nu prea. Schizofrenia este cauzata de un exces de dopamina.

de unde stii chestia asta? si cum a fost masurat acel exces?

#47
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,805
  • Înscris: 10.12.2006
S-a descoperit ca antipsihoticele scad permeabilitatea intestinului, un rezultat fiind absorbtia deficitara a glutenului. De aici unii s-au intrebat daca efectele pozitive observate dupa utilizarea antipsihoticelor nu se datoreaza cumva lipsei glutenului.
Ce sa zic, suna interesant, si daca esti si putin schizofrenic poate parea ceva magic. Mai multe detalii aici http://sanatos-la-ba...i-schizofrenia/

#48
Mihaiklein

Mihaiklein

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 03.03.2016
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Oricum am postat acest subiect pentru a avea si alte puncte de vedere despre acest diagnostic(pe care oricum il consider gresit dupa ce m-am informat despre diagnosticarea acestei boli pe site-ul http://psihiatria.bl...nostic-dsm.html).Acum ar mai fi o intrebare:
Din cate stiu un om cu schizofrenia, fara un tratament adecvat, are recaderi(am citit ca si cu tratament tot vei avea recaderi),deci in cat timp trebuie sa astept aceasta recadere?
6 luni,1 an,2 ani?

#49
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 10.01.2012
Depinde şi de tine. Rumegi idei ostile? categoric nu o să evoluezi bine.
Subminezi imunitatea? Sunt indivizi imunocompromişi care nu se mai pot apăra de paraziți şi devin psihotici. Vezi bolnavii de sida.
Sau poate ai giardia şi îți distruge intestinul, faci deficit de b12 şi folat.

E posibil să te afli nu pe uscat acoperit cu gheață, ci un ghețar fragil. Ostilitățile şi intențiile sinucigaşe pot fi atunci doar partea de suprafață, iar naufragiul te-ar putea lua pe neaşteptate. Dacă vrei să dovedeşti că eşti un om rațional şi curios, încearcă nişte investigații aprofundate.

Nu are nimeni puteri magice ca să ştie de la distanța ce se întâmplă de fapt cu tine şi cum vei evolua.

Edited by NelsonMandela, 09 March 2016 - 15:11.


#50
Nyx0204

Nyx0204

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.03.2016
burlan

Quote

de unde stii chestia asta? si cum a fost masurat acel exces?

Am inventat-o, bossule, ca am o imaginatie bogata. Gluemesti, nu? Asta am invatat la facultate, poate nu stiu tot, dar stiu mai mult zic eu despre asta fata de alti oameni care citesc cateva articole pe net si zic ca au descoperit adevarata medicina

Cum adica cum au fost masurate? Chiar toti medicii astia care au zis ca asa e nu au facut si ei nicio cercetare inainte, asa tampiti sa fie toti? Spre exemplu, se determina produsii de metabolism ai dopaminei in sange si vezi ca sunt mai mari. Alt exemplu: Levodopa este o substanta folosita in tratamentul Parkinsonului. Este un precursor al dopaminei. Administrat la psihotici le agraveaza simptomele sau interfera cu tratamentul.  Vrei sa intru in detalii mai complexe?

Iar, NelsonMandela, incearca sa nu te ambalezi, dar nu te pot lua in serios. Urasti toti psihiatrii, dar nu ai fost consultat de niciunul. Te-ai vindecat de boala ta, dar nici macar nu stii ce boala aveai sau daca intr-adevar a trecut. Am inteles ca e importanta dieta, dar nu cred are relevanta aici.

Quote

Multumesc frumos pentru raspunsuri
Oricum am postat acest subiect pentru a avea si alte puncte de vedere despre acest diagnostic(pe care oricum il consider gresit dupa ce m-am informat despre diagnosticarea acestei boli pe site-ul http://psihiatria.bl...nostic-dsm.html).Acum ar mai fi o intrebare:
Din cate stiu un om cu schizofrenia, fara un tratament adecvat, are recaderi(am citit ca si cu tratament tot vei avea recaderi),deci in cat timp trebuie sa astept aceasta recadere?
6 luni,1 an,2 ani?

Un site nu e tocmai cea mai buna sursa de informatie. Poti incerca sa apelezi la alt doctor. In legatura cu recaderile, depinde de persoana. Ideea e ca aceasta boala progreseaza si se agraveaza in timp,

Edited by Nyx0204, 09 March 2016 - 20:45.


#51
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 10.01.2012
Cu tot respectul, dar nu ai habar despre ce vorbești. Regreți sincer că nu am fost consultat de un individ din ăla cu halat alb și cu parafă? Cunoști vreunul care chiar își practică meseria cum se cuvine,
cu analize și certitudini asupra unor mecanisme clare? De ex. de ce a halucinat studentul uitat închis în celulă. Pariu că nu ai șanse să primești un răspuns coerent în timp util de la vreun profesor de-i tăi?
Nu urăsc pe nimeni, însa fiindcă am suferit o grămadă în viața asta, mă deranjează când văd că dezinformați. Dacă cineva crede că are o informație validă, să o facă publică, să fie de ajutor oamenilor.

De ex, că Toxoplasma produce citokinele proinflamatoare, apar simptomele psihiatrice, iar în timp este afectată structura creierului. Așa-i că boala evoluează Posted Image
Iar medicamentele ar putea acționa de fapt împotriva parazitului:

Quote

Nu înțeleg ce modă e asta să lași omul să creadă că nu are voie să aibă copii pentru că există un risc de a transmite boala, când de fapt el nu a fost atent când curăța litiera la pisici, nu a spălat merele căzute pe jos, sau carnea nu a fost suficient preparată termic.

Edited by NelsonMandela, 09 March 2016 - 22:32.


#52
Nyx0204

Nyx0204

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.03.2016
Cred ca va fi ultimul comentariu pe care il dau, pentru ca nu are niciun sens sa ma cert cu peretii. Insirui niste boli sau niste paraziti despre care citesti pe net pe aici ca sa ne demonstrezi ca esti impotriva medicinei, pentru ca altfel nu inteleg ce legatura are cu acest topic.

Nu ma supar ca nu ai fost la psihiatrii, incredibil ce intelegi tu din ce am zis. Am spus doar ca avand in vedere ca se pare ca nu ai cunoscut niciunul, nu ai cum sa pretinzi ca sunt toti o apa si un pamant. Sfatul meu sincer? Incearca sa cunosti unul.

Degeaba imi spui mie de ce gasesti tu pe internet despre problemele neurologice! Nu ai cunostinte suficiente in domeniu. Nu toate bolile neurologice au acelasi mecanism. Aici e vorba de schizofrenie, Alte boli au alte mecanisme ce-i asa de greu, nu le bagi pe toate intr-o oala. Si care e treaba cu toxoplasma?? Cum adica de ce sa nu lasi oamenii sa faca copii daca au toxoplasma? Daca o femeie este infectata cu toxoplasma in timpul sarcinii risca sa aiba un copil cu malformatii. Nu o lasi sa faca copii? Nu o obliga nimeni sa renune la sarcina, medicul doar ii prezinta riscurile, care sunt cat se poate de reale . Iar daca ai facut toxoplasma inainte de a ramane insarcinata e ok sa faci copii, au timp anticorpii sa se formeze, nu iti sugereaza nimeni ca nu ai voie... nu sunt toti medicii astia chiar asa malefici sa nu te lase sa te reproduci, stai calm.

Edited by Nyx0204, 10 March 2016 - 00:07.


#53
JohnNash456

JohnNash456

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 26.10.2017
Ii rog pe toti care se pricep sa imi dea sfaturi cu privire la titlul threadului.

#54
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 10.01.2012
Care e bugetul lunar minim pe care îl poți aloca reversibilizãrii problemelor tale?
Cu 300-400$ poți în prima lunã să rezolvi problema analizelor: de ex toxoplasma, eventual giardia,  și intolerante alimentare + alergii.

Dacă nu dispui de fondurile acestea aloci cam 100$ la fiecare 2 luni pt anumite suplimente. Pe baza lor, vei observa treptat ca peste 1-2 luni nu mai ești asa "debil mintal". Cu o terapie direcționata, in care folosesti megadoze de niacina si eviti STRICT glutenul și lactatele, vei ajunge foarte aproape de remisie.    

Însă asta ține și de abilitatea ta de a reduce treptat medicamentele compensând cu suplimente, sau sã te informezi asupra a diverse aspecte legate de viața sănătoasă. Cum ar fi să ai instalezi filtre de apă, am dat 350 de lei pt o baterie cu 3 tipuri de cartușe.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate