Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Micro verdeturi - informatii, experiente, pareri

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,805
  • Înscris: 10.12.2006
http://www.wisegeek....ato-sprouts.htm

#20
abubue

abubue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 465
  • Înscris: 31.01.2016
chiar de dinainte sa ajunga in Europa, se stia ca frunzele si tulpina
plantelor din familia Solanaceelor nu sunt comestibile ! ... poate ca lastarii or fi ! ...
ptr siguranta "personala" yo unu', prefer lastarii de ridichi ! ... Posted Image

Edited by abubue, 07 March 2016 - 23:24.


#21
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005
Au de 40 de ori .....o laie.
au, gram pe gram...dar cate grame de cotiledoane trebuie sa mananci?
au insa alte treburi, e drept.

#22
abubue

abubue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 465
  • Înscris: 31.01.2016
asa zic si yo ! ... Posted Image
desi cred au "ceva" in plus fata de seminte, valoarea lor "adervarata", exista cand planta poate prelucra
substantele nutritive ! ... adica, fotosinteza ! ... clorofila este foarte asemnatoare hemoglobinei ! ...
de aceea daca consumam o planta culeasa recent la care clorofila este inca vie, vom avea
obtine multe beneficii, printre care oxigenarea si curatarea sangelui .

Edited by abubue, 08 March 2016 - 10:21.


#23
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005
Nu, pentru ca in procesul de incoltire apar transformari mari, se activeaza enzime samd...si intr-adevar  din multe puncte de vedere samanta e total altceva, si planta mica e altceva fata de o planta matura.
Problema e ca nu totul e de "40 de ori" mai ....din unele puncte de vedere nu are de unde iar partea proasta este ca oricum nu mananci aceeasi cantitate ca sa poti avea in organism, in cifre absolute, de 40 de ori mai multi nutrienti, microelemente samd...

Cam ca la afirmatiile alea ...patrunjjelul are de n ori mai multa vitamina C decat lamaia...corect, are, dar cat poti manca? Pai daca insisti bei sucul a 2 kile de lamai pe zi, sa zicem, patrunjel daca faci salata si tot nu poti rumega mai mult de 100-200g....si aia o data, si costa cat?

E bun? Da...aduce vitamina C? Da...poate sa constituie un inlocuitor al unei surse principale de vitamina C? Clar nu....e doar o sursa complementara, utila, benefica, niciodata insa nu poti spune ca poate inlocui.....
Cam asa e si cu germenii...aduc minerale, vitamine, mai ales enzime...aroma e acolo, etc...dar nu iti inlocuiesc nici hrana si nici chiar salatele din alimentatia zilnica, doar completeaza intr-un mod foarte benefic.



#24
9victor-

9victor-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 17.03.2016
naut sau "fasole garbanzo" ! ... la 6 zile !
sunt curios ce gust are ! ...
daca nu-mi place, "ii trag" 2 "catei" de usturoi ! ... Posted Image

Attached Files


Edited by 9victor-, 20 March 2016 - 20:36.


#25
Pep3roNel

Pep3roNel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 25.02.2016
Pe 21 martie am pus in pamant seminte de mustar, chia si in. Mustarul a fost foarte harnic asa ca azi l-am gustat. Este foarte bun, destul de iute.

Edited by Pep3roNel, 28 March 2016 - 17:53.


#26
fr0ggybv

fr0ggybv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 29.10.2008
eu am ridichi (iute, mananc crud) si fasole mung (o fac la wuk).

#27
9victor-

9victor-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 17.03.2016
ce este un (o) "wuk" ? ...
pe urma, daca ai rabdare spune-mi te rog cum arata, sau ce este "fasole mung" ? ...
merci

Edited by 9victor-, 28 March 2016 - 19:26.


#28
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,518
  • Înscris: 27.01.2012
Nu te da mai 'r(o)tund' decat e musai necesar, nu te faci mai simpatic cu prostioare de genul asta...

#29
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,518
  • Înscris: 27.01.2012
Fasolea mung e aia cu bobite minuscule verzi, merge de minune la 'incoltit'...

#30
9victor-

9victor-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 17.03.2016
merci !
"merge de minune" insemna gustul sau ? ...
stiind ca toate "pastaioasele" incoltesc 101% ! .. Posted Image

Edited by 9victor-, 28 March 2016 - 20:11.


#31
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,518
  • Înscris: 27.01.2012
Ambele!
;)

#32
fr0ggybv

fr0ggybv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 29.10.2008

View Post9victor-, on 28 martie 2016 - 19:18, said:

ce este un (o) "wuk" ? ...
pe urma, daca ai rabdare spune-mi te rog cum arata, sau ce este "fasole mung" ? ...
merci

wok, nu wuk, greseala mea. uita-te dupa tigaie daca nici wok nu suna cunoscut.


mungul personal arata asa :

http://forum.softped...2#entry18452926



alternez cu ridichi, fac cate o serie la 2-3 saptamani.

Edited by fr0ggybv, 28 March 2016 - 21:26.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate