Micro verdeturi - informatii, experiente, pareri
Last Updated: Mar 28 2016 21:25, Started by
n_priceputu
, Feb 25 2016 09:08
·
0
#20
Posted 07 March 2016 - 23:23
chiar de dinainte sa ajunga in Europa, se stia ca frunzele si tulpina
plantelor din familia Solanaceelor nu sunt comestibile ! ... poate ca lastarii or fi ! ... ptr siguranta "personala" yo unu', prefer lastarii de ridichi ! ... Edited by abubue, 07 March 2016 - 23:24. |
#21
Posted 08 March 2016 - 00:33
Au de 40 de ori .....o laie.
au, gram pe gram...dar cate grame de cotiledoane trebuie sa mananci? au insa alte treburi, e drept. |
#22
Posted 08 March 2016 - 10:19
asa zic si yo ! ...
desi cred au "ceva" in plus fata de seminte, valoarea lor "adervarata", exista cand planta poate prelucra substantele nutritive ! ... adica, fotosinteza ! ... clorofila este foarte asemnatoare hemoglobinei ! ... de aceea daca consumam o planta culeasa recent la care clorofila este inca vie, vom avea obtine multe beneficii, printre care oxigenarea si curatarea sangelui . Edited by abubue, 08 March 2016 - 10:21. |
#23
Posted 08 March 2016 - 11:59
Nu, pentru ca in procesul de incoltire apar transformari mari, se activeaza enzime samd...si intr-adevar din multe puncte de vedere samanta e total altceva, si planta mica e altceva fata de o planta matura.
Problema e ca nu totul e de "40 de ori" mai ....din unele puncte de vedere nu are de unde iar partea proasta este ca oricum nu mananci aceeasi cantitate ca sa poti avea in organism, in cifre absolute, de 40 de ori mai multi nutrienti, microelemente samd... Cam ca la afirmatiile alea ...patrunjjelul are de n ori mai multa vitamina C decat lamaia...corect, are, dar cat poti manca? Pai daca insisti bei sucul a 2 kile de lamai pe zi, sa zicem, patrunjel daca faci salata si tot nu poti rumega mai mult de 100-200g....si aia o data, si costa cat? E bun? Da...aduce vitamina C? Da...poate sa constituie un inlocuitor al unei surse principale de vitamina C? Clar nu....e doar o sursa complementara, utila, benefica, niciodata insa nu poti spune ca poate inlocui..... Cam asa e si cu germenii...aduc minerale, vitamine, mai ales enzime...aroma e acolo, etc...dar nu iti inlocuiesc nici hrana si nici chiar salatele din alimentatia zilnica, doar completeaza intr-un mod foarte benefic. |
#24
Posted 20 March 2016 - 20:11
naut sau "fasole garbanzo" ! ... la 6 zile !
sunt curios ce gust are ! ... daca nu-mi place, "ii trag" 2 "catei" de usturoi ! ... Attached FilesEdited by 9victor-, 20 March 2016 - 20:36. |
#25
Posted 28 March 2016 - 17:52
Pe 21 martie am pus in pamant seminte de mustar, chia si in. Mustarul a fost foarte harnic asa ca azi l-am gustat. Este foarte bun, destul de iute.
Edited by Pep3roNel, 28 March 2016 - 17:53. |
#26
Posted 28 March 2016 - 17:56
eu am ridichi (iute, mananc crud) si fasole mung (o fac la wuk).
|
#27
Posted 28 March 2016 - 19:18
ce este un (o) "wuk" ? ...
pe urma, daca ai rabdare spune-mi te rog cum arata, sau ce este "fasole mung" ? ... merci Edited by 9victor-, 28 March 2016 - 19:26. |
#28
Posted 28 March 2016 - 19:24
Nu te da mai 'r(o)tund' decat e musai necesar, nu te faci mai simpatic cu prostioare de genul asta...
|
|
#29
Posted 28 March 2016 - 19:57
Fasolea mung e aia cu bobite minuscule verzi, merge de minune la 'incoltit'...
|
#30
Posted 28 March 2016 - 20:10
merci !
"merge de minune" insemna gustul sau ? ... stiind ca toate "pastaioasele" incoltesc 101% ! .. Edited by 9victor-, 28 March 2016 - 20:11. |
#32
Posted 28 March 2016 - 21:25
9victor-, on 28 martie 2016 - 19:18, said:
ce este un (o) "wuk" ? ... pe urma, daca ai rabdare spune-mi te rog cum arata, sau ce este "fasole mung" ? ... merci wok, nu wuk, greseala mea. uita-te dupa tigaie daca nici wok nu suna cunoscut. mungul personal arata asa : http://forum.softped...2#entry18452926 alternez cu ridichi, fac cate o serie la 2-3 saptamani. Edited by fr0ggybv, 28 March 2016 - 21:26. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users