Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense

Toyota - inconveniente minore poa...
 Cadere frunze la lamai

Releu protectie tensiune

Sfat achizitie masina noua

Numere inmatriculare inundatie
 Adaptor mandrina la paleta

Achiziție și inlocuire ...

Recomandare service BMW Bucuresti

Recomandare SSD
 Cheie BMW X4 G02 duplicat

Colantare auto, locatii, preturi,...

Boxe fata golf 5

Resizable BAR
 

Probleme spatiere logo-uri

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Fratilor, am zis ca poate e din cauza css-ului sau a altor elemente de pe pagina. Am ajus sa pun pe o pagina noua, de test, doar urmatorul cod (e vorba de niste logo-uri, din sectiunea "linkuri utile").

Cand pe un rand se gasesc mai multe img-uri, intre acest rand si urmatorul logo, ramane un spatiu, ca si cum margin sau padding ar fi setate.
Daca pe acel rand se gaseste doar o singura imagine, atunci spatiul dintre ea si urmatoare imagine dispare. Si nu inteleg ce se intampla si de ce acest comportament.

Cartile au link catre pagini din site. Restul sunt linkuri externe.
Am incercat sa pun cartile intr-un div; dar si fara. Am incercat sa dau clase diferite, dar nici asa nu functioneaza.

Ce este gresit? Ce este de facut?
Multam.

<html>

<head>
 // nu am nimic aici; nici macar <style> sau .css
</head>

<body>

 <div id="linkuri">Linkuri utile:<br>
  <a target="_blank" href="http://....">
  <img src="....." title="..."></a>

  <a target="_blank" href="http://....">
  <img src="....." title="..."></a>

<!-- div class="books"--> 
  <!-- logo carte 1-->
   <a target="_blank" href="..........">
   <img src="....." title=""></a>

 <!-- logo carte 2 -->
  <a target="_blank" href=".....">
  <img src="......" title="......"></a>
 
 <!-- logo carte 3--> 
  <a target="_blank" href="......">
  <img src="......." title="...."></a><br>
 <!--div-->

 <a target="_blank" href="....">
 <img src="....." title="...."></a><br>

 <a target="_blank" href="....">
 <img src="....." title="....."></a>
</div>

</body>
</html>



#2
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
care carti ? care ..?

-fii mai clar, spune ce vrei

-deci vrei ca sa ai mai multe imagini pe acelasi rand dar fara spatiu intre ele ? sau ce ?

Edited by cristirg, 25 February 2016 - 00:03.


#3
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Sectiunea de linkuri utile arata asa:

imagine 1
imagine 2
imagine 3 imagine 4 imagine 5
imagine 6
imagine 7

1-2 si 6 - linkuri externe (alte site-uri)
7 - link extern (pagina de FB)
3-4-5 sunt niste imagini (coperti de carti) - link intern (pdf-uri care se deschis in pagini separate (cu target="_blanc"))

Problema se pune la spatierea care apare intre randul al treilea (care contine mai multe img-uri pe acel rand) si randul imediat urmator
Toarte randurile au doar o singura imagine pe rand, mai putin acela care contine mai multe imagini pe acelasi rand.

Spatierea intre carti (pe acelasi rand) se face cu &nbsp; sau cu un margin ceva; nu aici e problema.
Problema e ca doar intre randul cu mai multe imagini si imediat urmatorul, apare un spatiu; si nu inteleg de ce.
Celelalte ramnduri (imagini) sunt lipite (fara spatiu intre ele). De spatiat (pe verticala), ca sa dea frumos, voi pune un padding sau un margin ceva, dar, bizar mi s-a parut ca, in lipsa de orice atfel de atribut, cand toate celelalte sunt lipite unele de altele (cum e norma), sa apara acel spatiu intre acele doua randuri.

Edited by colombo2003, 25 February 2016 - 00:21.


#4
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
-cred cate referi la div class="books ,care contine mai multe imagini,si care e randul 3, si imaginea de pe randul 4, si ce vrei sa-ti dispara spatiul dintre randuri? tine tot de margine,pading ...

-mai bine da un link catre pagina,ceva...fa o poza

Edited by cristirg, 25 February 2016 - 00:26.


#5
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Problema e ca dca las o singura carte, poza se "lipeste" de poza urmatoare (de cea precendenta e lipita oricum). Daca pun doua carti, atuci apare un spatiu intre ele si poza urmatoare.

Asa am crezut si eu (ca tine de ceva margin, padding, css-ul din pagina etc), dar nu.
De aceea am bagt acel cod intr-o pagina noua, de test, FARA css, fara margin, fara padding, fara nimic.
Am zis sa bag cartile intr-un div; dar am incercat si fara.

#6
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
-zi ce vrei cu spatiu sau fara?

-foloseste padding :0,margin:0 si gata

#7
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Fara, fara.
Nu functioneaza! N-are efect!! Posted Image


PS. Iata si spatiul.

Attached Files



#8
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
-nu e de la poza,bordura ceva? nu prea se vede

#9
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Am zis: codul,a sa cum se vede, e choir, fara nici un fel de .css sau <style>, deci nema bordure.

Am zis ca poate imaginile cartilor sunt cu probleme; asa ca, le-am inlocuit cu alte poze. Se manifesta la fel (apare acel spatiu).
Si mai "ciudat" este ca, daca aduc imagine2 de pe randul 2 pe randul 1 (acum randul 1 are si el cel putin doua imagini pe acelasi rand), apare spatiu intre randul 1 si randul urmator.

#10
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
-trebuie sa pui ,si dispare spatiu dintre poze  chiar daca sunt mai multe poze pe rand,sau fata de poza de jos,de pe alt rand...
img {
margin-right: -4px;
margin-bottom: -5px;
}


[ http://s24.postimg.org/5s98tphf9/faraspatiu.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by cristirg, 25 February 2016 - 01:58.


#11
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
margin sau padding sunt  setate automat de browsere, deci e bine sa folosesti margin:0,padding:0, sau negative: -4,-5...in cazul asta

#12
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Am sa incerc si cu valori negative (m-am gandit si asa), dar daca ii dau cu valori in px, la redimensionare fereastra, la un moment dat, cred ca imaginile se vor incaleca.
As fi vrut ceva cu % (ceva dinamic).

#13
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
-nu se incaleca, doar coboara jos cele de pe aceeasi linie, sau poti folosi boostrap cu clasa : img-responsive  , la img , ca ai imagini responsive

<img src="poza.jpg" alt="" class="img-responsive">


-da cu bootstrap merge mai bine, si nu mai trebuie sa pui deloc valori negative la margin-right: -4px;
margin-bottom: -5px;...

Edited by cristirg, 25 February 2016 - 15:11.


#14
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
N-as vrea sa ma complic cu ceva in plus, care ma depaseste... Posted Image

#15
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
bootstrap-ul este foarte folositor pt crearea de sit-uri responsive

#16
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Hmm, cumva am reusit sa-i dau de cap? Functioneaza, dar nu inteleg de ce asa...
Cum? Cu atributul vertical-align, cu orice valoare(top, middle sau bottom)!!!

Ciudat insa ca asa, dispare spatial dintre randul cu carti, unde am mai multe poze pe acelasi rand, si randul imediat urmator, DAR, mi se spatiaza cartile intre ele!!!
Acest spatiu dintre carti dispare daca dau float: left, insa imi imaginile cu carti imi vor "fugi" la stanga si nu mai sunt centrate (ca si restul pozelor de pe celelate randuri).

Mai sapam...!

#17
Bogdan__26

Bogdan__26

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 26.01.2016
In primul rand foloseste normalize.css sau reset.css pentru a suprascrie proprietatile default ale browserului. Astfel cand iti apare un padding sau margin sa stii exact de unde vine si sa nu fie de la browser. Nu am inteles foarte bine ceea ce vrei sa faci dar cred ca in genul acesta vrei. Spor la treaba, daca mai ai nelamuriri poti sa ma intrebi.

Edited by Bogdan__26, 09 March 2016 - 03:33.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate