Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ati fi de acord cu gratuitatea pr...

Unitate programare(achizitie comp...

Cum ma fac profesor?
 Sfat achizitie masina SH, 10000 E...

Probleme rute Orange <-> ...

La multi ani @chris_dvb!

La multi ani @zyppster!
 La multi ani @dorin_2k!

Saltele de la Ekon (din latex)

Pain - Party in my head

Si-a insonorizat cineva masina?
 Grecia a digitalizat complet vanz...

Saltele de la Mobexpert

Sonda temperatura exterioara - cu...

SAME laser
 

Ce NU poate face un Apple Mac Book Pro ?

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#55
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,860
  • Înscris: 21.03.2013
Cumpara un model nou, deoarece au procesoare de ultima generatie si acestea fac o mare diferenta.
Daca vei utiliza si Windows, atunci nu iti recomand sa iei un model cu placa grafica AMD, altfel vei avea probleme serioase cu driverele.
Parerea mea este ca ti-ar fi suficient modelul MacBook Pro MF839 care are un pret ce porneste de pe la 5700 RON in magazinele romanesti. Problema este ca SSD-ul este cam mic, daca intentionezi sa folosesti si Windows.
Un MacBook Pro MF840 are SSD de 256 GB, dar costa de pe la 6800 RON in sus.
Ambele sunt cu procesor i5 si diagonala de 13".
Cele cu procesor i7 au diagonala de 15", deci nu mai sunt echivalentele unui ultrabook. Totusi, datorita greutatii si a dimensiunilor mai reduse sunt ceva mai portabile decat oricare laptop de 15" cu Windows (asta nu inseamna ca ar fi comod sa lucrezi cu unul de 15" in brate, spre diferenta de unul cu ecran de 13").
Nu iti recomand sa iei unul fara display retina.

#56
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Eu as vrea un minim de 256 GB SSD !
Faza e ca de Windows as cam vrea sa scap ! Dar citind majoritatea topicurilor de pe SP pe subiect , am inteles (bine sau prost) ca pachetul Office de la MAC nu se compara cu cel de la Microsoft ! Iar de asta am nevoie...ca de aerPosted Image !

#57
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,860
  • Înscris: 21.03.2013
Este OK si Office for Mac, dar nu este la fel de elaborat precum varianta desktop pentru Windows. Depinde la ce nivel de complexitate ai nevoie sa-l utilizezi...
Pentru majoritatea utilizatorilor este acceptabil si Microsoft Office Online ori varianta moderna de Microsoft Office din Windows Store care sunt mult sub varianta pentru Mac.

#58
Catean

Catean

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,110
  • Înscris: 11.09.2002

View PostFAP, on 26 februarie 2016 - 15:43, said:

Eu am experienta doar de utilizator ! Poate cineva sa-mi explice....asa mai batranestePosted Image , care ar fi diferenta de performanta intre un i7 de 2,2 GB cu 4 nuclee(cred ca asta inseamna quad) si un i5...sa zicem cu 2,9 GB cu 2 nuclee ??? Si intre Iris Graphics si Iris Pro Grafics ?

4 nuclee inseamna 4 procesoare. Cu cat ai mai multe procesoare cu atat capacitatea de calcul a masinii creste. Dar nucleele respective le simti in timp scazut de procesare digitala a imaginilor sau a filmelor in aplicatii profesionale, sau tip redus in randarea diferitelor obiecte 3D . Deci depinde ce faci tu cu masina respectiva. Dupa cate ne-ai detaliat aici, nu pare ca vei folosii asemenea aplicatii deci cel mai slab procesor iti va fi suficient.

View PostFAP, on 26 februarie 2016 - 15:43, said:

Si intre Iris Graphics si Iris Pro Grafics ?

Iris foloseste direct memoria RAM iar Iris Pro are 128MB buffer dedicat. Mai sunt cateva detalii relativ la puterea in wati care face PRO-ul mai rapid. Eu zic ca Iris normal iti va fi mai mult decat necesar.

View PostFAP, on 26 februarie 2016 - 16:16, said:

Eu as vrea un minim de 256 GB SSD !
Faza e ca de Windows as cam vrea sa scap ! Dar citind majoritatea topicurilor de pe SP pe subiect , am inteles (bine sau prost) ca pachetul Office de la MAC nu se compara cu cel de la Microsoft ! Iar de asta am nevoie...ca de aerPosted Image !

Office 2016 for MAC, parte din pachetul Office365 e identic cu varianta de Windows din privinta mea si folosesc zilnic excel si powerpoint. Iti trebuie doar cateva saptamani sa te adaptezi noului SO.

Edited by Catean, 26 February 2016 - 16:37.


#59
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

View PostCatean, on 26 februarie 2016 - 16:31, said:

4 nuclee inseamna 4 procesoare. Cu cat ai mai multe procesoare cu atat capacitatea de calcul a masinii creste. Dar nucleele respective le simti in timp scazut de procesare digitala a imaginilor sau a filmelor in aplicatii profesionale, sau tip redus in randarea diferitelor obiecte 3D . Deci depinde ce faci tu cu masina respectiva. Dupa cate ne-ai detaliat aici, nu pare ca vei folosii asemenea aplicatii deci cel mai slab procesor iti va fi suficient.



Iris foloseste direct memoria RAM iar Iris Pro are 128MB buffer dedicat. Mai sunt cateva detalii relativ la puterea in wati care face PRO-ul mai rapid. Eu zic ca Iris normal iti va fi mai mult decat necesar.



Office 2016 for MAC, parte din pachetul Office365 e identic cu varianta de Windows din privinta mea si folosesc zilnic excel si powerpoint. Iti trebuie doar cateva saptamani sa te adaptezi noului SO.
Merci ! Acum sunt mai lamurit ! Laptopul va fi folosit la tot ce inseamna managementul unei companii cu angajati si distribuitori pentru toata Romania ! Asta include si traininguri si prezentari !

Edited by FAP, 26 February 2016 - 16:51.


#60
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010
Nu poti juca anumite jocuri cu grafica intensiva, chiar daca folosesti windows, din lipsa de drivere pt. placa dedicata. Probabil e valabil si pt. unele programe de grafica/video. Posibil si unele programe audio.

View PostCatean, on 26 februarie 2016 - 14:43, said:

3. Retina face toti banii daca tii la sanatatea ochilor tai, o data obisnuit cu Retina nu mai te poti uita la alte ecrane.
Retina e muci total pe langa un display cu rgb led backlighting sau alte tehnologii de marire a gamei de culoare. Daca vezi un display corespunzator de dell precision(4k) sau hp zbook studio(4k sau dreamcolor), zici ca retina e o frectie cu culori spalacite.

Edited by MrReason, 26 February 2016 - 18:10.


#61
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

View PostMrReason, on 26 februarie 2016 - 18:09, said:

Nu poti juca anumite jocuri cu grafica intensiva, chiar daca folosesti windows, din lipsa de drivere pt. placa dedicata. Probabil e valabil si pt. unele programe de grafica/video. Posibil si unele programe audio.


Retina e muci total pe langa un display cu rgb led backlighting sau alte tehnologii de marire a gamei de culoare. Daca vezi un display corespunzator de dell precision(4k) sau hp zbook studio(4k sau dreamcolor), zici ca retina e o frectie cu culori spalacite.
Multumesc , nu ma intereseaza jocurile !

#62
Catean

Catean

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,110
  • Înscris: 11.09.2002

View PostMrReason, on 26 februarie 2016 - 18:09, said:



Retina e muci total pe langa un display cu rgb led backlighting sau alte tehnologii de marire a gamei de culoare. Daca vezi un display corespunzator de dell precision(4k) sau hp zbook studio(4k sau dreamcolor), zici ca retina e o frectie cu culori spalacite.

Eu ma refer la tehnologia din spatele retina care retine dimensiunile spatiului de lucru dar la o rezolutie de 4 ori mai mare. Un spatiu de lucru Windows pe un monitor de 27 inch 4K e mult prea mic pentru a fi comfortabil. La culori nu ma pot pronunta, dar nu poate fi asa tragic tinand cont ca ii panel IPS.

#63
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,044
  • Înscris: 24.02.2007
Sub Windows e "mult prea mic" daca nu stii sa-l reglezi. Pana si batranul XP avea setare pentru DPI Scaling.

#64
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Intrebari :
- Daca voi avea un Microsoft Outlook pe MAC il voi putea folosi si pe Sony Vayo cu Windows (il am deja instalat desi cred ca e o varianta mai veche)?
- Daca fac un excel pe MAC se vor pastra formulele si daca lucrez pe Vayo cu Windows ?
Adica sa se poata lucra in paralel pe ele ???

#65
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Pari foarte confuz. La ce iti trebuie i7 ca nu m-am prins? i5 e suficient pentru "business". Minimul de memorie si SSD e 4GB/128GB. Poti sa faci un upgrade de memorie oricind. La SSD trebuie sa vezi daca e lipit de placa ca la Air si poti sa-ti faci singur contabilitatea la cit spatiu ai nevoie. Eu personal n-am avut niciodata un laptop cu mai mult de 128GB (dupa cele cu HDD) si nu vad la ce mi-ar trebui. Stocarea datelor nu se face pe laptop. Sint cazuri in care trebuie sa cari datele cu tine, nu zic.
Evident exista si varaianta cu HDD extern portabil daca ai nevoie de date ocaznional.
Tehnica nu mai evolueaza asa tare. Deocamdata a incetinit. Chiar tu spui ca vrei sa iei un laptop antic, care insa costa si ala ceva. Evident ar fi o prostie sa faci asta dar iti da o idee cu cit poti sa-ti vinzi mac-ul in 6 ani.
Core M e un procesor incet care insa ofera autonomie si management termic fara ventilator. Daca portabilitatea e ce te intereseaza si nu ai nevoie de procesor e de luat in considerare.

Edited by wizardofoz, 26 February 2016 - 20:50.


#66
Catean

Catean

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,110
  • Înscris: 11.09.2002

View Postwizardofoz, on 26 februarie 2016 - 20:49, said:

Poti sa faci un upgrade de memorie oricind.


La modelele retina nu se poate upgrada ramul.

View PostFAP, on 26 februarie 2016 - 20:42, said:

Intrebari :
- Daca voi avea un Microsoft Outlook pe MAC il voi putea folosi si pe Sony Vayo cu Windows (il am deja instalat desi cred ca e o varianta mai veche)?
- Daca fac un excel pe MAC se vor pastra formulele si daca lucrez pe Vayo cu Windows ?
Adica sa se poata lucra in paralel pe ele ???

Daca ai licenta Office365 iti permite 5 instalari pe orice sistem de operare. Da, poti exporta in acelasi format in care esti obisnuit pe windows.

#67
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Daca nu se poate as lua 8GB. Mai important ca procesorul.

#68
Catean

Catean

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,110
  • Înscris: 11.09.2002

View Postwizardofoz, on 26 februarie 2016 - 21:49, said:

Daca nu se poate as lua 8GB. Mai important ca procesorul.

Cred ca cel de 15inch vine cu 16GB ca si standard. Deci e arhisuficient.

#69
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Acum am vazut, asa e. Si 256GB de SSD. Si i7. La 2000$.
Cel mai mic Pro de 13" (i5/8GB/128GB/1300$) mie mi se pare arhisuficient pentru utilizare normala.
Eu la jumatate din banii astia am luat un Lenovo Yoga 3 cu aceleasi specificatii hardware - de fapt are in plus touchscreen - si valoreaza cam jumatate la experienta utilizarii. Poate chiar sub daca tii cont ca deprecierea e mult mai rapida, presupunind ca scaczi pretul de vinzare dupa 6 ani (care la Yoga probabil e 0).

Edited by wizardofoz, 26 February 2016 - 22:18.


#70
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

View Postwizardofoz, on 26 februarie 2016 - 22:12, said:

Acum am vazut, asa e. Si 256GB de SSD. Si i7. La 2000$.
Cel mai mic Pro de 13" (i5/8GB/128GB/1300$) mie mi se pare arhisuficient pentru utilizare normala.
Eu la jumatate din banii astia am luat un Lenovo Yoga 3 cu aceleasi specificatii hardware - de fapt are in plus touchscreen - si valoreaza cam jumatate la experienta utilizarii. Poate chiar sub daca tii cont ca deprecierea e mult mai rapida, presupunind ca scaczi pretul de vinzare dupa 6 ani (care la Yoga probabil e 0).
Merci ! Vreau MAC PRO ! Asa cum am mai spus am deja un Vayo pentru Windows ! Cu i5 quad 2,27 , 4 GB RAM pe care il voi duce la 8 GB RAM saptamana viitoare ! Acum ma gandesc la asta ,totul e OK ....de bani mai trebuie sa fac rostPosted Image  :
http://www.emag.ro/l...a/pd/D88GDMBBM/
PS. Ca sa nu deschid alt subiect ce memorie RAM de 4 GB imi trebuie pentru upgrade la Vayo ???

Edited by FAP, 26 February 2016 - 22:42.


#71
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
L-am luat pe cel din postul anterior ! Acum urmeaza ...provocarile ! Ce ar trebui sa descarc pe el ? Si cum se inchide o fereastraPosted Image ? Am sa va mai chinui putin cu comenzile simple ! Sau daca mai e un topic dedicat...care e ???

#72
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,860
  • Înscris: 21.03.2013
Sa-l folosesti cu placere!

Vezi subiectele marcate cu IMPORTANT din fiecare subarie!

Strict legat de intrebarea ta:
Ferestrele se pot inchide din butonul dedicat echivalent celui din Windows. Spre diferenta de Windows in OS X inchiderea ultimei ferestre a unei aplicatii nu inchide si aplicatia (ea ramane activa in memorie pentru a putea redeschide oricand o noua fereastra). Pentru a inchide aplicatia (impreuna cu toate ferestrele ei, daca sunt deschise) se utilizeaza meniul de langa mar din Menu Bar. Pentru alte optiuni fa click dreapta pe iconita aplicatiei din Dock.

Pentru ce sa "descarci", depinde de nevoile tale.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate