Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Ce NU poate face un Apple Mac Book Pro ?

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#19
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,040
  • Înscris: 22.05.2003
1. In interior, orice computer mac e tot un PC.
2. Diferenta o face OS, modul in care a fost gandit si cum merge.
Ce inteleg prin cum merge? Pai sa o luam altfel: am instalari mac de ani buni si nu merg mai greu, ceea ce nu se poate spune de nici o versiune de windows.
Lucrurile s-au imbunatatit de la Win7 incoace, dar problema tot exista.
3. E o lume Windows, deci putin probabil sa poti ignora de tot Windows, de aceea eu am instalat un XP in VirtualBox, dar foarte rar il pornesc.
4. Majoritatea softurilor usuale au versiuni de mac. Exista si Office realizat de Microsoft pentru Mac!
5. La versiunile actuale nu mai poti face upgrade la SSD sau RAM, pt ca sunt lipite => ia de la inceput maxim.

Cui se adreseaza mac?
1. Cui isi permite
2. Daca nu mai ai timp/chef sa te freci cu drivere, virusi, reinstalari si sisteme care deodata merg greu sau ii lipseste nu stiu ce DLL!

Cand treci pe mac realizezi cat timp pierdeai cu durerile de cap date de Windows.

13" vs 15" ?
Daca vrei portabilitate, cu siguranta iti recomand 13".
Daca vrei sa lucrezi mult la birou cu ochii in el, mergi pe 15".

#20
s-brody

s-brody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 472
  • Înscris: 03.09.2013

View Postmaxtron_69, on 24 februarie 2016 - 17:26, said:

Mac-ul este mult mai adaptat pietei americane
Dezvolta putin, te rog.

View PostCatean, on 24 februarie 2016 - 17:57, said:

Sunt de acord ca Apple nu are public tinta in piata din Romania, decat profesionistii probabil.
Nu stiu de unde e preconceptia asta cum ca produsele Apple sunt pentru power users, sau profesionisti (ce o fi insemna si asta)
Filozofia lor e, din cate stiu: simplu si eficient, customizari putine. Adica pentru userul obisnuit. Cel putin iOS.

Edited by s-brody, 24 February 2016 - 19:19.


#21
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Acum aproximativ 7 ani am avut aceeasi dilema ! Oscilam intre Sony Vaio  si Mac ! Toti sefii mei de la office-ul international aveau Mac si m-au sfatuit....sa merg pe MAC ....caaa....nu stiu ce pierd Posted Image ! Am mers pe mana romanilor ca Windows = "Dumnezeu" !
A doua divergenta cu "altii" a fost ca si acum , vorbind in general ca.....de ce dau o groaza de bani pe Vaio.....cand exista altele ieftine si bune !
A treia divergenta a fost caaaa....nu-mi trebuie un "avion" de peste 100 de milioane vechi caaa......e prea mult pentru ce am nevoie eu !
Am luat un Sony Vayo "avion(atunci) cu specificatiile maxime , atunci full options" si cu toate programele cu licenta , tin minte cum radeau toti de mine atunci ca "arunc cu banii" ! Era , cred primul laptop inclusiv cu blu-ray !
In prezent cei care au schimbat de atunci 2-3 laptopuri nu mai rad de mine ca folosesc acelasi laptop , aflat in conditii excelente(de pe care scriu acum) iar configuratia de i5 quad 2,27 Mhz , 4 GB RAM...cu posibilitate de 8 GB RAM si 500 GB HDD este si dupa 7 ani una foarte performanta !!! Si pe care il pastrez in continuare !

#22
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Gandindu-ma la intrebarea din titlul topicului nu ma pot abtine sa nu imi pun si intrebarea: "Ce nu poate face un Ultrabook (cu Windows)?".
Partial am raspuns mai sus: este foarte putin probabil sa poata rula OS X.
In completare simt nevoia sa precizez ca exista lucruri ce nu le poti pe face pe Windows. De exemplu, pentru Windows nu exista Time Machine. System Restore si File History din Windows mi se par caracteristici destul de "stangace", iar aplicatiile care efectueaza backup-uri incrementale/ diferentiale sub Windows functioneaza doar pana la un punct, de la care esueaza. Time Machine iti permite nu doar sa restaurezi din backup sistemul asa cum l-ai avut intr-un anumit moment, ci poti recupera cu extrema usurinta orice fisier intr-o versiune anterioara sau pe care nu il mai ai in prezent.
Tot in completare, ca sa nu mai repet, am explicat ieri la un alt topic de ce prefer OS X: http://forum.softped.../#entry18805822

Edited by _-_, 24 February 2016 - 20:01.


#23
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Eu pe Vayo am un Windows XP si atunci cand am instalat W 10 ( ca ma tot ....sa-l upgradez) , nu am fost multumit ! Atunci am dat System Restore si mi-a instalat totul intact !

#24
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

Quote

Arata-mi tu un ultrabook cu dimensiuni si greutate similare unui MacBook Pro, cu display IPS cu rezolutie retina (cel putin), tastatura iluminata, carcasa din aluminiu, SSD de marca, procesor la fel de puternic, autonomie la fel de ridicata pe baterie care sa coste jumatate din pretul unui MacBook Pro si acum il cumpar. De obicei sunt chiar mai scumpe decat un MacBook Pro, daca tii cont de calitatea componentelor.

Toata lumea cu Mac stie asta, si toata lumea care nu a pus mina pe asa ceva crede ca perfomanta se masoara in procesor si memorie. Atunci si Sony si Lenovo si Dell de ce fac sisteme peste 1000$?
Testul cel mai simplu e la zborurile translatlantice. In primele doua ore vezi jde de tipuri de laptopuri la fiecare in brate... dupa 6 ore mai sint aproape doar Macuri.
Mac-ul este ieftin nu scump! Cel putin la modelel de baza.

Quote

4. Majoritatea softurilor usuale au versiuni de mac. Exista si Office realizat de Microsoft pentru Mac!

Numai ca e handicapat (probabil intentionat). Nici un power user de Excel de exemplu nu poate folosi versiunea de Mac, trebuie instalat in windows.

Edited by wizardofoz, 24 February 2016 - 21:03.


#25
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Post_-_, on 24 februarie 2016 - 18:07, said:

Ce mare scofala sa te obisnuiesti: https://support.appl.../en-us/HT202676

E super-mare scofala, unii se uita cit de mare e si ce forma are enterul pe scula pe care si-o iau.

View Postwizardofoz, on 24 februarie 2016 - 21:00, said:

Mac-ul este ieftin nu scump! Cel putin la modelel de baza.

Pe vremurile lu' EEE PC 1000HE faceam poze cu mac-urile "legate de perete" cu alimentatorul. Acu' s-a cam intors roata, oarecum.

#26
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006
Eu personal am fost fan Windows 10. Cand au dat drumul la insider preview l-am instalat instant. In buzunar aveam un Nokia Lumia 930. La munca aveam un MBP de 15 din 2011. Doua mii unspe. Asadar comparam ThinkPad T430, un desktop cu i7 3770k, 16GB ram etc. si un MBP vechi de 4 ani. Imi tot repetam 'e beta, e normal sa faca asa'.

A mai trecut timpul si am decis sa imi iau personal un laptop. Am inceput initial cu Asus G551, apoi ma uitam la G751 pentru ca intr-un final sa ma uit catre ceva Dell XPS. Toate aveau 4kg, iar eu trebuia sa il car zilnic sau nu aveau performantele care imi trebuiau mie (VM, Visual Studio s.a.). Cand a aparut oficial Windows 10, decizia a fost foarte simpla: rMBP15. Am vaga impresie ca Microsoft e departamentul de marketing al Apple. Le fac cea mai buna reclama prin produsele lor =)).

#27
OriOn20

OriOn20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,675
  • Înscris: 07.04.2010

View Posts-brody, on 24 februarie 2016 - 19:18, said:

Dezvolta putin, te rog.

Nu stiu de unde e preconceptia asta cum ca produsele Apple sunt pentru power users, sau profesionisti (ce o fi insemna si asta)
Filozofia lor e, din cate stiu: simplu si eficient, customizari putine. Adica pentru userul obisnuit. Cel putin iOS.
Da si eu ma mir.
Situatia actuala:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/re_R8caZ1FU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#28
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
La mine povestea este destul de simpla ! Cu "scula" din dotare(Vayo cu Windows) am avut permanent mici probleme , dar dese cu drivere&programe&update-uri si altele(nu stiu cum se numescPosted Image ) !
Mentionez ca toata viata am dorit de la "sculele mele" doar performanta maxima si sunt total ANTI FITE ! Asta am considerat eu Apple(ca si multi altii) pana la un moment dat.
Acel moment a fost cand sotia si-a luat un Iphone 4 ! A fost putin enervant la inceput pana si-a dat seama cum lucreaza . Dupa... TOATE "CHESTIILE" au mers "snur" rapid , corect si INSTANT . Fi e ca vorbim de conexiunea cu laptopul , fie ca vorbim de navigare web , fie ca vorbim de conexiunile wi-fi , fie ca ..."orice" ...Iphone-ul se misca superb .
In acelasi timp eu umblam cu un BlackBerry 9700 si un samsung S 3(pentru marimea ecranului&net&etc.) . BB-ul era bun ca telefon si ca mesagerie in rest ...Posted Image NIMIC nu mergea , navigarea pe web Posted Image ,alte functii Posted Image , wi-fi Posted Image Iar S 3 -ul ...mergea relativ bine....in comparatie cu BBPosted Image !
Apoi sotia si-a luat un Iphone 6 iar eu "capcaun" am cumparat un BB Q 10 ! Rezultatul Posted Image , am ajuns la concluzia ca imi placea mai mult vechiul BB ! Iphone mergea superb la "ORICE" , BB-ul cred ca e pentru masochisti ! Apoi mi-am instalat camere de supraveghere . Iphone a preluat IVMS-ul in 2 minute iar cu BB nu am reusit nici dupa 6 luni !
Apoi am luat o tableta Air 2 , totul merge beton si cateodata parca simt caaaa....lipseste ceva , nici o criza de nervi , nu tu un restart , nu tu "lucrari de IT" , nu tu cautat rezolvari pe net , nu tu sunat prietenii IT-isti , etc. ???
Atunci m-am enervat si am luat 2 6s ! Totul e ....bineeeeePosted Image !!!
Din acest motiv as vrea sa trec cu totul pe MAC !!!

#29
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,655
  • Înscris: 15.12.2009
Nu compara iOS cu OSX ... fac parte din bucatarii diferite.
Eu sunt poweruser Linux si Android ... dar uite ca de 2 ani, butonez zilnic cateva ore pe laptopul propriu care este un MBP 13 retina (e drept, cu mult iCrap sters din el si cu multe pachete OpenSource instalate) ... si cand asta nu o sa mai faca fata cel mai probabil tot un MBP o sa fie (dar asta o sa vedem cand va veni vremea de un laptop nou).
Ca sa raspund la intrebarea din primul post: nimic in plus, nimic in minus. Am acasa Windows (XP ce-i drept), Ubuntu si OSX (ruland pe computere diferite) .. si nu se plange nimeni de nimic, toata lumea putand sa se mute fara probleme intre computere.
Daca ar fi sa fac un sumar al pro: Windows = MS Office si gaming, Ubuntu = desktop home use ieftin, bun si stabil, OSX = best laptop ever Posted Image ... dar toate pot face in general tot ce te astepti de la un computer.

Edited by ro_explorer, 25 February 2016 - 11:53.


#30
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006

Quote

(e drept, cu mult iCrap sters din el si cu multe pachete OpenSource instalate)
Huh? Poti sa detaliezi?

#31
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,655
  • Înscris: 15.12.2009
Nu e prea mult de detaliat ..
Dupa ce a trecut perioad de adaptare la bling-bling, am inceput sa imi pun probleme de securitate si de utilitate a OS-ului. Asa ca, la fel cum fac cu toate sistemele de acasa, am instalat un wireshark si am inceput sa monitorizez putin traficul de pe interfata de retea. Cand vedeam trafic pe care nu il ceream eu explicit, am inceput sa sap prin sistem si sa citesc forumurile de profil ... si am inceput sa sterg aplicatii preinstalate, incepand cu iTunes (neavand nici un alt produs Apple in casa, nu am nevoie de sincronizari prin minunea aia care, de altfel, genereaza o groaza de trafic inutil mie). Si asa, din aproape in aproape am inceput sa sterg aplicatii preinstalate si sa dezactivez servicii care stateau active fara nici un folos real.
Apoi am incercat sa pun ceva de genul iptables (pe care il folosesc pe desktopul cu Ubuntu) dar nu am reusit , asa ca am ajuns la IceFloor (un firewall pentru OSX cu un frontend super OK).
Pentru conexiunea VPN proprie (catre serverul de acasa, sa imi pot accesa si face mentenanta la sistemele din incinta) am ajuns sa utilizez Tunnelblick ca client vpn ...
Apoi am adus support RW pentru NTFS, plus montare "on the fly" a share-urilor NFS si samba din lan.
Ma rog, amanunte din astea care usor usor au ajuns sa imi faca sistemul compatibil cu cerintele mele. Daca nu as putea sa imi bag mainile in OS nu as cumpara un mac, asta e clar.

#32
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

View Postaeon, on 24 februarie 2016 - 17:04, said:

cei mai multi "serviciu" useri de mac pe care ii stiu, au ajuns in final cu un windows virtual instalat, sau macar e emulare

Absolut toti colegii mei cu Mac sunt in aceasta situatie. :D

#33
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View Posts-brody, on 24 februarie 2016 - 19:18, said:



Nu stiu de unde e preconceptia asta cum ca produsele Apple sunt pentru power users, sau profesionisti (ce o fi insemna si asta)


Spun UNIX si inchid.

#34
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006

View Postro_explorer, on 25 februarie 2016 - 12:50, said:

Nu e prea mult de detaliat ..
Dupa ce a trecut perioad de adaptare la bling-bling, am inceput sa imi pun probleme de securitate si de utilitate a OS-ului. Asa ca, la fel cum fac cu toate sistemele de acasa, am instalat un wireshark si am inceput sa monitorizez putin traficul de pe interfata de retea. Cand vedeam trafic pe care nu il ceream eu explicit, am inceput sa sap prin sistem si sa citesc forumurile de profil ... si am inceput sa sterg aplicatii preinstalate, incepand cu iTunes (neavand nici un alt produs Apple in casa, nu am nevoie de sincronizari prin minunea aia care, de altfel, genereaza o groaza de trafic inutil mie). Si asa, din aproape in aproape am inceput sa sterg aplicatii preinstalate si sa dezactivez servicii care stateau active fara nici un folos real.
Apoi am incercat sa pun ceva de genul iptables (pe care il folosesc pe desktopul cu Ubuntu) dar nu am reusit , asa ca am ajuns la IceFloor (un firewall pentru OSX cu un frontend super OK).
Pentru conexiunea VPN proprie (catre serverul de acasa, sa imi pot accesa si face mentenanta la sistemele din incinta) am ajuns sa utilizez Tunnelblick ca client vpn ...
Apoi am adus support RW pentru NTFS, plus montare "on the fly" a share-urilor NFS si samba din lan.
Ma rog, amanunte din astea care usor usor au ajuns sa imi faca sistemul compatibil cu cerintele mele. Daca nu as putea sa imi bag mainile in OS nu as cumpara un mac, asta e clar.
1. Cu alte cuvinte, ai dezinstalat ca un utilizator de Windows niste chestii care nu te afectau cu nimic. Mania  cu dezactivat servicii si procese o ai de la Windows, ca idee. Vezi punctul 2 pentru detalii.
2. LittleSnitch. Si nu mai aveai nevoie nici de WireShark si nici de "alt firewall".
3. Ce tip de VPN? Daca e OpenVPN da, inteleg. Dar pentru L2TP, PPTP, Cisco IPSEC si IKEv2 direct in OS (vezi network in settings)
4. Tuxera + Finder FTW (poti sa montezi locatii NFS si Samba direct din Finder).

Daca imi spui "da, dar alea sunt aplicatii platite" iti spun atat: ai dat o caruta de bani pe un laptop si nu dai 200 lei pe tool-uri care isi fac treaba singure, fara sa te manjesti pe maini.

View Poste2k, on 25 februarie 2016 - 13:45, said:


Absolut toti colegii mei cu Mac sunt in aceasta situatie. Posted Image
Cum adica  "windows virtual instalat, sau macar e emulare"? "virtual" = "emulare". Ca idee. Si da, poti ajunge aici daca ai nevoie de tool-uri Windows-only. Dar totusi...

View PostCatean, on 25 februarie 2016 - 13:56, said:


Spun UNIX si inchid.
Stii ca poti sa traiesti cu un Mac fara sa deschizi terminalul? S-atunci unde e "UNIX"?

#35
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View PostRCG, on 25 februarie 2016 - 14:43, said:

S-atunci unde e "UNIX"?

In stabilitatea si siguranta sistemului.

#36
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006
Lol, reciteste putin.

- "Preconceptia ca e pentru power users"
- "Unix"
- "Stabilitate si siguranta"

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate