Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Cuvantul de ordine - accesibilitate

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006
In ciuda avantajelor evidente prezentate de cultivarea plantelor la ghiveci , foarte putini se ocupa in mod sustinut de o astfel de activitate . Sunt insa si persoane care ar avea suficient timp si chiar interes , dar nu-si pot permite sa cheltuie nici un leu , pentru simplul motiv ca banii nu ajung si trebuie sa se restranga de la orice .
   In special pentru astfel de situatii am incercat varianta de cultivare cea mai accesibila - bazata preponderent pe materialele reciclabile pe care le avem la indemana .
   Se obtine o mai buna protectie a mediului , prin reducerea volumului deseurilor ce trebuiesc neutralizate si se pune in practica o activitate recreativa si cu evidente beneficii [chiar daca modeste ] , pentru buzunarul si sanatatea atat de mult dorita .
  
   Va invit aici pe toti cei care apreciati varianta abordata , poate unii pasionati de domeniu au o experienta mult mai bogata si rezultate mai valoroase .

Edited by diorama, 28 March 2016 - 23:24.
Editat link.


#2
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,955
  • Înscris: 14.08.2006
frumoasa idee! Si eu sunt fan ghivece dar n-am FB :(

#3
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006
Pagina facebook se indreapta catre 2000 de prieteni din toata lumea , dovada ca varianta cultivarii eficiente a plantelor prin valorificarea materialelor reciclabile are adepti .
   De un real folos se dovedeste a fi achizitionarea unui bax de 225l de turba , la un pret excelent , care sa contribuie la rentabilizarea activitatii .
   In curand sper sa ajung la rezultatele dorite , pentru a le putea populariza .
   Astazi prezint ghivecele de patrunjel , in recipienti care nu costa nimic ( pentru a ramane in tema ) .
      [ http://i63.tinypic.com/s400v8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
Nu mai bine dezvolti aici subiectul, in loc sa trimiti catre o pagina de Facebook?

#5
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006
Fara doar si poate , nu doresc sa ascund nimic . Dar trebuie sa mai astept putin , am de urmat cativa pasi pana la obtinerea rezultatelor pe care mi le-am propus . Ghivecele care se vad in postarea anterioara sunt pentru rasaduri , dupa ce se vor dezvolta suficient le voi trece in ghivece mai mari .
    Nu am nici un ghid dupa care sa ma orientez ,studiez mai multe variante si sper ca in cateva saptamani sa vin cu noutati .

#6
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006
Vin astazi cu primele noutati .
    Iata cum se desfasoara activitatea in gradinita mea :
    [ http://i68.tinypic.com/33kvw5u.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
    Sunt la inceput de drum , ghivecele sunt de rasad , astept sa mai creasca plantele si abia dupa aceea le voi forma pe cele definitive , mai mari .
    Am inteles din discutiile dintre admini si moderatori ca SoftPedia este foarte interesata in promovarea acestei experiente , astfel incat cultivarea plantelor la ghiveci sa fie ocupatia si hobby-ul nr. 1 in intreaga lume . As fi extrem de incantat de o astfel de colaborare , orice sponsorizare este binevenita , fie ca este vorba de 1 sau 10 milioane .
    Evident , nu am experienta suficienta , dar imi pun inca de pe acum problema valorificarii productiei viitoare .
    Rog colegii forumisti care au deja rezultate consistente de ani buni , sa ne spuna care este cea mai buna varianta :
- vanzarea directa in pietele de legume ;
- vanzarea prin intermediul celor care au tarabe in piete si certficat de producator ;
- restaurante si alte unitati de alimentatie publica;
- contracte cu supermarketurile sau depozitele de legume en-gros.
    Multumesc anticipat .

#7
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006
Aduc acum dovada ca plantele se pot cultiva in cel mai accesibil mod cu putinta , idee care a prins viata dintr-o simpla intamplare . Nu este necesara nici o investitie ci doar o simpla punga din plastic pe care de regula o aruncam , pamant si apa .

   Acesta este inceputul .In cele doua pungi se afla urzici , dar am in vedere sa experimentez si altceva .

   [ http://i64.tinypic.com/e9i6gm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by arcond, 18 April 2016 - 13:31.


#8
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006
Papadie si oregano . Incet , incet se acumuleaza experienta .

[ http://i63.tinypic.com/15d98v5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#9
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
Ar fi patru directii de discutat pentru abordarea asta a “gradinii de balcon”.
  • Hobby pur si simplu – adica “iubesc plantele da n-am bani sa imi fac de cap”. Aici nu exista limite. Nu e vorba numai de ce plante se cresc, dar si de in ce se cresc si de modul in care pot fi decorate recipientele ca sa arate mai putin a incropeala. Nu se poate pune problema de rentabilitate aici, pentru ca spatiul si conditiile dintr-un balcon nu vor putea niciodata produce suficient. Poate cel mult sa poti face din cind in cind un schimb cu alti pasionati, ca sa iti diversifici cultura. Altfel nu poti obtine decit ce se mai vede din cind in cind pe la cite un colt de strada, cite o batrina care mai scoate de o piine vinzind cite o crasula pe saptamina.
  • Gradina de pervaz (‘sill garden”). Asta e o ocupatie sprijinita de multa lume, printre care si printul Charles si nus ce alt mare print de prin asia. (Myanmar, Brunei, ceva). Se pleaca de la ideea ca o serie de verdeturi, in special cele de asezonare, sint puternic consumatoare de resurse in cazul culturilor mari, si ca sa fie rentabile de regula se cresc fie dopate chimic, fie hydroponic. Exemplu ar fi patrunjelul si mararul. Pierderile la vinzare in magazine depasesc 50%, transportul si depozitarea sint volumice, cultivarea in parcele ocupa suprafete foarte mari. Si atunci degrevarea rafturilor magazinelor de aceste verdeturi ar duce la economie de energie, reducerea poluarii si, cu tehnologia potrivita, introducere in consum a unor plante extrem de proaspete si bio. Numai ca aici nu poti planta decit plante care se recolteaza ocazional. Nu poti planta spanac, spre exemplu, pentru ca pentru o salata consumi cam tot ce intra pe un pervaz de 2 m liniari, iar planta se regenereaza greu. Da poti pune patrunjel. Mai merg rosiile cherry. In nici un caz nu poti discuta de rentabilitate aici, decit la modul general sa zicem ca impact de mediu.
  • Survivalismul. Asta e o chestie cu multe intrebari si intra in discutie numai recipientele folosite, in ideea ca intr-o situatie postcatastrofica culegi ce poti de printre ruine si iti fabrici rasadnite, medii de inmultire, etc. Ca exercitiu poate fi discutat, dar iarasi, spatiul in sine nu permite rentabilitate.
  • Reciclarea. Asta e o poveste care iese de la bun incput din discutia legata de rentabilitate, pentru ca scopul nu este profitul ci reducerea impactului negativ asupra mediului. Refolosirea unor recipiente care ar ajunge la gunoi asta face. Citeodata reciclarea poate costa mai mult decit folosirea unor recipiente noi.
Prin tot discursul asta am vrut sa sugerez 2 lucruri:

- ideea in sine este exploatata de foarte multa lumea. Cautatul pe youtube, de exemplu, aduce un munte de filmulete despre treburile astea. Deci ideea unui experiment sponsorizat nu e functionala, decit daca aduce ceva cu totul si cu totul special. De exmplu era odata un nene care cultiva o planta carnivora, care se foloseste in industria farmaceutica, intr-un far, mai précis pe scara de access a farului. Si omul asta rezolvase problema rentabilitatii cultivind planta in vitro si vinzind clustere de celule altora care le crsteau, in loc sa vinda planta ca atare.

- A face rentabil asa ceva poate insemna: A. A reusi sa obtii suficienti bani ca sa iti intretii hobbyiul, ceea ce ar fi posibil, in ideea ca se cultiva plante de colectie. Cactusi de exemplu. B. A Reusi sa te intretii din treaba asta, sau sa maninci in mod regulat din ce cultivi, ceea ce este foarte putin probabil, exceptind poate situatia in care cultivi terasa blocului.  



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate