Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

BBC Earth HD.

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#19
costi_ionita79

costi_ionita79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,366
  • Înscris: 18.08.2009
Nu zic "nu". Si am incheiat. :)

#20
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Pe cand si la UPC ????

#21
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016

 bumpocbum, on 06 octombrie 2016 - 13:53, said:

Pe cand si la UPC ????

Atunci cand intra Discovery la RCS.

#22
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
Canalul asta ar trebui dat in HD. Difuzeaza multe documentare excelente (defapt BBC nu prea stie sa faca documentare proaste...)

#23
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
E dat in HD de la sursa, de exemplu la Telekom nu exista varianta SD decat pe satelit unde o transforma ei in SD.

#24
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,807
  • Înscris: 07.07.2009

BBC: Documentarele despre natură te fac mai fericit


BBC Earth, postul de televiziune factuală al BBC, a publicat astăzi concluziile unui studiu internațional intitulat Proiectul Fericirea Reală care arată că documentarele despre natură au un impact direct asupra stării de spirit și a bunăstării spectatorilor săi, precizează BBC Worldwide printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Attached File  PEII_Islands_grabs.jpg   69.16K   1 downloads

Cercetarea condusă de profesorul Dacher Keltner, un expert în știința emoțiilor la Universitatea din California – Berkeley, confirmă că interacțiunea cu progamele de divertisment factual, chiar și de scurtă durată, conduce la creșteri semnificative ale emoțiilor pozitive precum mulțumirea, bucuria sau amuzamentul. Studiul a constatat scăderi substantiale ale emoțiilor precum nervozitatea, anxietatea, frica, stresul și oboseala.

Echipa de cercetare a BBC Worldwide a colaborat cu profesorul Keltner, care supervizează catedra de Psihologie la Universitatea din California – Berkeley, într-un studiu în două etape. Un proiect global de cercetare cantitativă de peste 7500 de participanți din țări precum SUA, Marea Britanie, Singapore, India, Africa de Sud și Australia, precum și o analiză a peste 150 de studii științifice care au explorat legătura dintre natură și sentimente precum fericirea și bunăstarea umană. Pentru a îmbunătăți valoarea studiului, echipa de cercetare a lucrat cu Crowd Emotion, un start-up care s-a specializat în recunoașterea emoțiilor, folosindu-se de tehnologie de ultimă oră de cartografiere și recunoaștere facială pentru a înțelege cum spectatorii răspund la imaginile video.

Attached File  PEII_Mountains.jpg   91.81K   1 downloads

Cercetarea a fost făcută pentru a marca lansarea unuia dintre cele mai importante serii documentare despre natură Planet Earth II, care a fost lansat recent și în România, înregistrând recorduri de audiență și aprecieri la nivel global. Valul de încântare a cucerit de asemenea Australia, Africa de Sud și Franța unde documentarul a debutat în urmă cu trei săptămâni.

Cu un deceniu în urmă, Planet Earth a inspirat un număr fără precedent de oameni în lumea întreagă, câștigând o audiență globală de peste jumătate de miliard de oameni. Planet Earth II a fost lansat în Marea Britanie în noiembrie și deja a întrecut așteptările având a doua cea mare audiență de televiziune în 2016 devenind cel mai de succes documentar despre natură din ultimii 15 ani.

Profesorul Dacher Keltner de la Universitatea din California – Berkeley a spus: “Schimbările emoționale demonstrate în studiul BBC și care au rezultat ca urmare a vizionării acestei pătrunzătoare serii documentare sunt semnificative, pentru că așa cum se știe, uimirea și mulțumirea sunt fundamentele fericirii umane. Dacă oamenii se simt uimiți, aceștia sunt mai predispuși să afișeze comportamente empatice și caritabile și s-a demonstrat că fac față mai ușor stresului.”

Attached File  Prof_Dacher Keltner.jpeg   53.55K   1 downloads

Mike Gunton, Producător Executiv al Planet Earth II a adăugat: “Ceea ce mă încântă la acest studiu este felul în care Planet Earth interacționează cu oamenii la un nivel emoțional profund. Pentru un producător de film, acest lucru îmi aduce o satisfacție nemaipomenită. Incercăm mereu să aducem publicul mai aproape de natură și este palpitant să vedem modul în care putem genera astfel de emoții pozitive și avem un impact asupra stării de spirit a telespectatorilor noștri. Sper că, prin această apreciere, Planet Earth II îi va încuraja de asemenea să iubească și să protejeze natura.”

BBC Earth va susține proiectul publicând conținut exclusiv pe platformele sociale: BBC Earth Facebook, YouTube, Twitter & Instagram. Pentru a afla mai multe despre Proiectul Fericirea Reală puteți intra pe: www.realhappinessproject.com.

Cum s-a desfășurat cercetarea:

Participanții care au luat parte la cercetarea cantitativă și care au fost extrași din panelurile de cercetare globală Lightspeed, au fost rugați să completeze un chestionar pentru a stabili starea de spirit anterioară vizionării unor clipuri din seria Planet Earth II. Răspunsurile lor au fost înregistrate cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială Crowd Emotion. Apoi, participanții au fost rugați să completeze teste psihometrice și un alt chestionar pentru a putea evalua impactul postvizionare. De asemenea, un videoclip de control al unei drame binecunoscute și știri recente au fost folosite pentru a măsura impactul Planet Earth II comparând o serie de variabile.

Rezultatele

Participanții s-au evaluat pe sine cu scoruri de la 0 la 10 pentru fiecare dintre cele 14 grupe de emoții imediat înainte și după vizionarea unui videoclip stimul. Rezultatele au fost grupate pe scoruri medii pentru fiecare grup de emoții și pentru fiecare tip de stimul vizionat. Analiza de mai jos se referă la schimbarea scorurilor medii de-a lungul întregului număr de respondenți care au văzut un clip dintr-un documentar de istorie naturală.

Participanții care au vizionat bucăți din documnetarul Planet Earth II au prezentat:
- Creșteri semnificative în sentimente precum: admirație, uluire, uimire, curiozitate, dorință de explorare, bucurie și entuziasm, mulțumire, relaxare, pace, distracție și râs
- Scăderi semnificative în sentimente precum: nervozitate, anxietate sau frică, stres și suprasolicitare, supărare și irascibilitate, oboseală, extenuare și energie scăzută
Testat pe un focus grup, toate rezultatele de mai sus au drept cauză vizionărea de documentare de istorie naturală.

Rezultatele demografice au demonstrat că:

În mare parte, femeile au experimentat o paletă mai variată de sentimente decât bărbații, după vizionarea documentarului Planet Earth II.

Deși ambele sexe au prezentat creșteri semnificative în admirație, uimire, minunare, procentul a fost cu 35% mai ridicat la femei. Vizionarea Planet Earth II a avut o influență pregnantă în rândul tinerilor, care au experimentat grade mai înalte de emoții negative la început. Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au avut cele mai mari schimbări în 9 din cele 14 emoții evaluate în toate grupurile.

Scăderi semnificative în emoții ca și nervozitate, anxietate și frică, stres și suprasolicitare, oboseală, extenuare și energie scăzută au fost constatate cel mai des la toate grupurile de vârste. Cu atât mai mult cu cât, la începutul studiului aceștia prezentau nivele înalte ale acestor emoții negative.

Studiul BBC se alatură altor evidențe științifice care demonstrează faptul că o legătură cu natura are o importanță fundamentală în sănătatea, fericirea și bunăstarea unei persoane. În paralel cu acest studiu global, profesorul Keltner a cercetat peste 150 de studii științifice care dezbăteau relația dintre emoție și natură. Studiul comandat de BBC a relevat multiple beneficii în favoarea conectării cu natura.

Constatări BBC Earth din studiile științifice:
- Accesul la natură, atât fizic cât și prin intermediul secvențelor filmate poate ajuta oamenii să treacă mai ușor peste stresul cotidian
- Conexiunea cu natura are multiple efecte pozitive asupra comportamentului uman, printre acestea incluzând:  
-Atenție sporită, concentrare și performanță cognitivă  
- Reducerea stresului și sporirea calmului  
- Oamenii care experimentează conexiune cu natura sunt mai activi social și sunt buni jucători de echipă
- Există studii semnificative care demonstrează importanța legăturii dintre natură și sănătatea fizică

Attached File  PEII_Jungles_Epiosode Iconic.jpg   84.78K   1 downloads

Despre BBC Worldwide

BBC Worldwide este principala divizie comercială a British Broadcasting Corporation (BBC). Viziunea sa este de a crește brand-urile, publicul, încasările și reputația BBC în lume. Acest lucru este atins prin investițiile în continut și prin comercializarea și difuzarea acestuia de către BBC la nivel global, în acord cu standardele și valorile BBC. De asemenea, businessul promovează la nivel global creativitatea britanică. În 2015/2016, BBC Worldwide a generat profituri de 133,8 milioane de lire sterline, vânzări de 1.029,4 milioane și a returnat 222,2 milioane de lire sterline către BBC.  Pentru informații detaliate cu privire la performanța BBC, vă rugăm vizitați website-urile: http://www.bbcworldw...om/annualreview , bbcworldwide.com si twitter.com/bbcwpress.

Sursa: HD Satelit https://goo.gl/zVIrTO

#25
3xteam

3xteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 10.01.2017

Noutăți în luna martie 2017 la BBC Earth

[ https://1.bp.blogspot.com/-U5H2mllNE0s/WMmdsldkAJI/AAAAAAAAC-M/Hhg7Ql7XReQzkQOSStDORXx_DJ7UImb6wCLcB/s1600/David%2BAttenborough%2BNatural%2BCuriosities.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Curiozitățile naturale ale lui David Attenborough (sezonul al patrulea)
din 5 martie, duminica, de la 18:00


Sir David Attenborough ne face cunoștință cu cele mai interesante animale pe care le-a întâlnit pe parcursul carierei sale incomparabile. Fiecare episod ne prezintă două specii pe care le leagă o ciudățenie distinctă ce ține de evoluție.

În acest sezon, David studiază două specii cu două atitudini foarte diferite față de pui – ursul panda gigant și pasărea kiwi. În timp ce ursul panda își protejează puiul timp de mai multe luni după naștere, pasărea kiwi face doar un singur ou, care reprezintă o cincime din masa sa corporală. În continuare, aflăm mai multe despre două animale hibride care își datorează existența intervenției umane – o specie de urs rezultată din încrucișarea unui urs polar și a unui urs grizzly și albina ucigașă. David investighează și coaja ouălor de struț și carapacea de broască țestoasă, extrem de diferite, însă care s-au dovedit ambele fruntașe în ce privește evoluția.

Combinând cunoștințele despre natură, descoperirile științifice și istoria cu imagini incredibile care surprind comportamentul animalelor, acest documentar ne prezintă o nouă colecție de curiozități fascinante ale naturii.




[ https://4.bp.blogspot.com/-8subuClZ6Xw/WMmdlvlJklI/AAAAAAAAC-I/Yc2HvqBsSi0EkKKggtAfdb_a57KMA6t-ACEw/s1600/Where%2BThe%2BWild%2BMen%2BAre%2B4.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Unde se află oamenii sălbatici: Marea Britanie (sezonul întâi)
din 9 martie, joia, de la 22:00


Pe parcursul ultimilor câțiva ani, Ben Fogle s-a întâlnit cu oameni din întreaga lume, care au renunțat la agitația vieții moderne pentru a începe o nouă viață în sălbăticie. În acest nou documentar, acesta se apropie de casă, aventurându-se în Insulele Britanice.

În sezonul întâi, Ben face cunoștință cu familia Mason din Devon. Aceștia au renunțat la o locuință socială în zona metropolitană a Londrei pentru aproape două hectare de teren agricol lăsat în paragină, însă de atunci se luptă să nu fie evacuați. Ben o mai întâlnește și pe Amanda Owen, în vârstă de 40 de ani, o crescătoare de oi din ținuturile sălbatice ale Yorkshire Dales, pe americanul Tommy Hyndman, care are o mică pensiune pe Insula Fair Isle și o doamnă care și-a abandonat locuința modernă și chiar și căsnicia pentru a locui off-grid într-un bordei în zona rurală galeză.




[ https://2.bp.blogspot.com/-nbMkKzpBu0o/WMmd59lhaKI/AAAAAAAAC-Q/kuwZcKAFo0caicPv5MlOlhGsn2H8EDOSwCLcB/s1600/Trust%2BMe%2BI%2527m%2BDoctor.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Crede-mă, sunt doctor! (sezonul al șaselea)
din 14 martie, marțea, de la 22:00


Doctorii revin pentru al șaselea sezon, consolidând succesul sezoanelor anterioare, pentru a ne dezvălui știința din spatele problemelor ce țin prima pagină a știrilor și pentru a ne răspunde la întrebări legate de sănătate cu adevărat importante.

Ca și până acum, documentarul ne prezintă aspecte legate de sănătate, cu ajutorul unei echipe de prezentatori cu studii medicale și jurnalism medical.

sursa

Edited by 3xteam, 15 March 2017 - 22:48.


#26
3xteam

3xteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 10.01.2017

Noutăți în luna aprilie 2017 la [ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/03/BBC_Earth.jpg/90px-BBC_Earth.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

  

[ https://4.bp.blogspot.com/-r5rloHlab00/WN3xn_pbMII/AAAAAAAADOk/qQ422WKQeMAgtgzC1-c_8yDxDGrRxc1tgCLcB/s1600/Weird%2BWonders%2Bof%2Bthe%2BWorld_Series%2B2_Ep5_02.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Minunile stranii ale lumii (sezonul al doilea)
începând de luni, 17 aprilie, de la 22:00

Acest documentar despre natură revine cu abordarea sa rapidă și revigorantă, prezentând noi aspecte neexplicate, neașteptate și cu adevărat ciudate ale vieții pe planeta noastră.

Al doilea sezon prezintă scufundătorii care au descoperit o sferă subacvatică transparentă de dimensiunea unui elefant, cercetătorii care au filmat o armată de șoareci ce mâncau creierul puilor de păsări de mare și dezvăluie ce a cauzat râul de gheață care a fost surprins cu camera video în deșertul Arabiei Saudite.

Folosind demonstrații științifice, munca unor detectivi și martori oculari, acest serial
dezvăluie ciudățeniile care se întâmplă în lume.


[ https://2.bp.blogspot.com/-ktJycBOKZdc/WN3xyF0OjJI/AAAAAAAADOo/NXKH2-YNZ2Id-UuTXaZvXOGbwjWQeFc2QCLcB/s1600/Coast%2BAustralia%2B2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Coasta Australiei (sezonul al doilea)
începând de duminică, 16 aprilie, de la 18:00

Neil Oliver conduce o echipă de șase prezentatori experți, care călătoresc în opt regiuni din Australia pentru a prezenta zonele de coastă glorioase, dezvăluind poveștile, de cele mai multe ori puțin cunoscute, ale acestor locuri spectaculoase și întâlnindu-se cu personajele locale ale acestora.

Primul sezon nu a acoperit decât foarte puțin din cei 60.000 de kilometri de coastă remarcabili, lăsând sute de povești nespuse. În acest sezon, Neil vizitează Duyfken, o replică din secolul al XVI-lea a unei nave olandeze; află povestea din spatele construirii portului Fremantle; pornește într-o misiune RAAF pe calea aerului; și devine unul dintre singurii cinci oameni care au pus piciorul pe tărâmul izolat al insulei Skull Rock.

Itinerariul include, de asemenea, Strâmtoarea Bass, faimoasa plajă Cheviot din Victoria, Canalul Cockburn, Golful Byron, Insula Gabo, Eden și multe alte locuri intrigante.


[ https://1.bp.blogspot.com/-0Qp6B-N37go/WN3x3uGYRZI/AAAAAAAADOs/HqOmpXNjSsAJsTZQHNLC-HVhWat4GnZnwCLcB/s1600/Where%2BThe%2BWild%2BMen%2BAre%2B4.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Unde se află oamenii sălbatici cu Ben Fogle (sezonul al patrulea)
începând de joi, 13 aprilie, de la 22:00

Aventurierul Ben Fogle întâlnește mai mulți oameni care au întors spatele capcanelor societății occidentale, stabilindu-se în cele mai izolate locuri de pe pământ.

Acest documentar îl prezintă pe Ben în călătoria sa către pădurile din Munții Cascadelor de Nord din Washington, SUA, unde urmează să locuiască cu britanica Lynx Vilden, care folosește trucuri din Epoca de piatră pentru a supraviețui în pustiu. În Tanzania, Ben se întâlnește cu Moli, născut în Yorkshire, și soția sa din California, Noelle, care conduc o afacere de safari și trăiesc în stil nomad în îndepărtata sălbăticie din Africa.

Între timp, într-o vale retrasă de pe insula Ibiza, Ben trăiește într-o comunitate alături de un fost ofițer de marină, Chris Dews, care a refuzat o viață de bogăție și exces în largul mării în favoarea unei existențe reduse la elementele de bază. Chris a pus bazele comunității sale folosind gunoiul cei lăsat în urmă de către petrecăreți. În timpul petrecut acolo, Ben trebuie să dea socoteală pentru sarcinile de grup, participă la operațiunile de curățare a plajei de mamuți organizate de Chris și se scaldă în noroi.


[ https://2.bp.blogspot.com/-iYHy5KjovNQ/WN3x7Kc4mcI/AAAAAAAADOw/8bPgUhCFj2UUhVGNXBLA_KNMvJkr5wcGgCLcB/s1600/12041166-high_res-horizon-hair-care-secrets.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Secretele îngrijirii părului
marți, 25 aprilie, de la 22:00

Piața internațională a produselor de îngrijire a părului este una deloc de neglijat, cu miliarde de dolari cheltuiți pe șampoane și balsamuri în fiecare an, în întreaga lume. Principalele companii de cosmetice sunt axate pe profit și au revendicări impresionante despre elixirele din sticlele pe care le comercializează. Dar oare sunt fondate aceste revendicări?

Acest program explorează știința din spatele îngrijirii părului pentru a demonta unele dintre cele mai răspândite mituri ale frumuseții. Trebuie să vă schimbați șamponul dacă părul dezvoltă rezistență la un anumit produs? Cât de des ar trebui să ne spălăm părul? Și ce implică, de fapt, transplantul de păr? Acest film convingător separă pseudoștiința de revendicările credibile.

sursa

Edited by 3xteam, 31 March 2017 - 17:42.


#27
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,807
  • Înscris: 07.07.2009

NOUTĂȚILE LUNII MAI 2017 LA

[ https://i.imgur.com/xOBIsYF.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Attached File  Weird Wonders of the World_Series 2_Ep5_02.jpg   95.63K   1 downloads

Minunile stranii ale lumii (sezonul al doilea)
continuă lunea, de la 22:00


Acest documentar despre natură revine cu abordarea sa rapidă și revigorantă, prezentând noi aspecte neexplicate, neașteptate și cu adevărat ciudate ale vieții pe planeta noastră.
Al doilea sezon prezintă scufundătorii care au descoperit o sferă subacvatică transparentă de dimensiunea unui elefant, cercetătorii care au filmat o armată de șoareci ce mâncau creierul puilor de păsări de mare și dezvăluie ce a cauzat râul de gheață care a fost surprins cu camera video în deșertul Arabiei Saudite.
Folosind demonstrații științifice, munca unor detectivi și martori oculari, acest serial
dezvăluie ciudățeniile care se întâmplă în lume.

Attached File  Coast Australia series 2.JPG   648.42K   1 downloads

Coasta Australiei (sezonul al doilea)
continuă duminica, de la 18:00


Neil Oliver conduce o echipă de șase prezentatori experți, care călătoresc în opt regiuni din Australia pentru a prezenta zonele de coastă glorioase, dezvăluind poveștile, de cele mai multe ori puțin cunoscute, ale acestor locuri spectaculoase și întâlnindu-se cu personajele locale ale acestora.
Primul sezon nu a acoperit decât foarte puțin din cei 60.000 de kilometri de coastă remarcabili, lăsând sute de povești nespuse. În acest sezon, Neil vizitează Duyfken, o replică din secolul al XVI-lea a unei nave olandeze; află povestea din spatele construirii portului Fremantle; pornește într-o misiune RAAF pe calea aerului; și devine unul dintre singurii cinci oameni care au pus piciorul pe tărâmul izolat al insulei Skull Rock.
Itinerariul include, de asemenea, Strâmtoarea Bass, faimoasa plajă Cheviot din Victoria, Canalul Cockburn, Golful Byron, Insula Gabo, Eden și multe alte locuri intrigante.

Attached File  Where The Wild Men Are 4.JPG   80.07K   1 downloads

Unde se află oamenii sălbatici cu Ben Fogle (sezonul al patrulea)
continuă joia, de la 22:00


Aventurierul Ben Fogle întâlnește mai mulți oameni care au întors spatele capcanelor societății occidentale, stabilindu-se în cele mai izolate locuri de pe pământ.
Acest documentar îl prezintă pe Ben în călătoria sa către pădurile din Munții Cascadelor de Nord din Washington, SUA, unde urmează să locuiască cu britanica Lynx Vilden, care folosește trucuri din Epoca de piatră pentru a supraviețui în pustiu. În Tanzania, Ben se întâlnește cu Moli, născut în Yorkshire, și soția sa din California, Noelle, care conduc o afacere de safari și trăiesc în stil nomad în îndepărtata sălbăticie din Africa.
Între timp, într-o vale retrasă de pe insula Ibiza, Ben trăiește într-o comunitate alături de un fost ofițer de marină, Chris Dews, care a refuzat o viață de bogăție și exces în largul mării în favoarea unei existențe reduse la elementele de bază. Chris a pus bazele comunității sale folosind gunoiul cei lăsat în urmă de către petrecăreți. În timpul petrecut acolo, Ben trebuie să dea socoteală pentru sarcinile de grup, participă la operațiunile de curățare a plajei de mamuți organizate de Chris și se scaldă în noroi.

Sursa: https://zonadetelevi...-bbc-earth.html

Edited by Kalman2007, 09 May 2017 - 11:33.


#28
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,807
  • Înscris: 07.07.2009

[ https://i.imgur.com/xOBIsYF.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] - RECOMANDĂRILE LUNII AUGUST 2017


Attached File  BBC Earth.png   65.92K   1 downloads

Instrucție tribală (sezonul întâi)
începând de marți, 1 august, la 22:00


În sălile de fitness din întreaga lume au fost exploatate și epuizate toate tendințele posibile în fitness. Dar este oare această manie a fitness-ului cheia pentru un stil de viață sănătos?

Artistul de stand-up comedy Joel Dommett și prietenul său, comicul Nish Kumar, vizitează șase comunități diferite cu un stil de viață extrem de activ, bazat pe forme străvechi de exerciții fizice. Joel vrea să vadă dacă poate ține pasul. Pe Nish în atrag doar cultura și gătitul.

Cei doi prietenii vizitează războinicii Maasai din Africa, Tagbanua din Filipine, tribul Xavante din pădurea tropicală braziliană, călugării Shaolin și mulți alții. În cele din urmă, Joel ia parte la o provocare specială. Este Joel mai în formă decât un războinic Maasai? Suntem pe cale să aflăm.

Oameni extraordinari (sezonul întâi)
începând de luni, 28 august, la 22:00


Acest serial este plin de oameni uimitori și inspirați, ale căror corpuri și vieți s-au format într-un mod foarte diferit de cel convențional...

Cartea de Curiozități și Mistere Medicale include povestea unui bărbat care nu se poate opri din râs, o femeie ai cărei mușchi se transformă în os, o fată care poate să meargă numai desculță și cea mai păroasă familie din lume. Descoperiți cum experiențele lor transformă modul în care înțelegem fiziologia umană, oferindu-ne perspective uimitoare asupra modului în care corpurile noastre se dezvoltă, prosperă și supraviețuiesc.

Urmând un ritm rapid și dinamic, fiecare episod oferă mai multe povești pe parcursul fiecărei ore de program, combinând scurte întâmplări extrase din arhivă cu materiale filmate în mod special, împletite cu informații amuzante preluate din cele mai bizare și cele mai impresionante cazuri din istoria medicală.

Cauzele înnebunirii
luni, 7 august, la 22:00


Este, probabil, afecțiunea mintală care îi sperie pe oameni mai mult decât oricare alta, purtând mai multe denumiri. Cu mai mulți ani în urmă, oamenii care sufereau de această afecțiune erau numiți „nebuni”; Astăzi, poartă denumirea de schizofrenie sau psihoză și abia acum este înțeleasă în mod corect.

Timp de mai multe decenii, psihiatria a tratat vocile și halucinații drept dușman, considerându-le lucruri ce trebuie suprimate. Dar noile descoperiri științifice despre modul în care funcționează creierul duc la o regândire radicală a ceea ce reprezintă astfel de experiențe și cum ar trebui tratate.

Acest documentar urmărește povestea a trei persoane care trăiesc cu voci, halucinații și paranoia, pentru a afla ce provoacă astfel de fenomene. Experții examinează impactul influențelor sociale, biologice și de mediu asupra afecțiunilor asociate în mod tradițional nebuniei, cum ar fi schizofrenia și psihoza, și analizează modul în care noile modalități de înțelegere a creierului conduc la o schimbare dramatică a tratamentelor și abordărilor.

În cele din urmă, experții încearcă să afle cauza apariției acesteia și dacă vi s-ar putea întâmpla și dumneavoastră.

Sindromul ADHD
luni, 14 august, la 22:00


Acest documentar explică dovezile științifice solide din spatele ADHD (tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție), o afecțiune a creierului de care suferă aproximativ 3% din populație.

ADHD a fost mult timp considerat drept o altă denumire pentru un comportament neadecvat, dar acum știm că este la fel de real ca autismul și dislexia. Este afecțiunea cea mai frecventă și cu cea mai rapidă creștere dintre afecțiunile specifice copilăriei, și acesta este doar vârful aisbergului. Mulți adulți sunt acum diagnosticați cu această afecțiune, după ce s-au luptat ani de zile cu o viață haotică, fără să știe de ce.

Urmărim originile biologice ale ADHD și aflăm că, departe de a fi o tulburare modernă, doctorii scriau despre acest sindrom încă din 1775. Din cercetările de astăzi, observăm diferențele clare prezente la nivelul creierului persoanelor cu ADHD și aflăm de ce acest lucru le poate determina să fie hiperactive sau neatente.
Oare terapia comportamentală controlează atât starea, cât și medicația? Sunt administrate acum medicamente ca amplificatoare ale performanței? Ar trebui oamenii cu ADHD să-și dorească să se schimbe?

Ce definește un psihopat?
luni, 21 august, la 22:00


Nimic nu aduce mai mult frică în conștiința publică decât ideea unui ucigaș psihopat. Dar nu toți psihopații sunt violenți. Unii au devenit oameni de mare succes, persoane publice, chiar eroice. Deci ce reprezintă psihopatia? Putem să o vindecăm? Și, chiar dacă putem, ar trebui să o facem?

În acest program, oamenii de știință oferă perspective asupra acestui domeniu fascinant, iar infractorii își prezintă propria lor perspectivă asupra infracțiunilor lor. De la scanările creierului, care ar putea identifica potențialii psihopați, la antidepresivele folosite pentru a reduce comportamentul violent în închisori, acesta este ghidul complet al științei noi și curajoase a psihopatiei.

Sursa: https://zonadetelevi...nii-august.html

#29
iZet

iZet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,363
  • Înscris: 06.11.2014
Pe unde se mai gaseste BBC Earth HD?

#30
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,165
  • Înscris: 22.02.2017
In curand la UPC. Posted Image

#31
iZet

iZet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,363
  • Înscris: 06.11.2014
Trecand peste "in curand la vomafone"... cine transmite?

#32
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,807
  • Înscris: 07.07.2009

 iZet, on 26 iunie 2019 - 21:45, said:

Pe unde se mai gaseste BBC Earth HD?
Akta și Ines adică acoperire slabă de tot.
În SD există măcar la RDS dintre cei mari. Pe satelit e la Orange.

#33
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,729
  • Înscris: 06.11.2018
BBC Earth HD este la AKTA si INES.

#34
iZet

iZet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,363
  • Înscris: 06.11.2014
Mda, nasol. Mersi de info!

#35
daniel1976

daniel1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,519
  • Înscris: 30.04.2006
In curand (speram) si la BBC Earth :

Link: https://youtu.be/IlFRPkT-hVc?t=238

Edited by daniel1976, 02 July 2019 - 16:38.


#36
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,807
  • Înscris: 07.07.2009
Foarte bun: https://www.bbcearth...orldsoneplanet/

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate