Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 

Angajare in politie din sursa externa 2016

- - - - -
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#19
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenți de poliție care vor avea ocazia să treacă în corpul ofițerilor, bineînțeles, după promovarea examenului.
Începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative!
Succes tuturor!


In ce a aparut se mentioneaza la modul general MAI, nu politie. MAI-ul nu este doar politie, mai sunt si jandarmi, si pompieri.
In anunt se pomeneste de incadrarea din sursa externa de agenti/subofiteri in structuri operative, adica de talpasi. Ofiterii se vor recruta din sursa interna, adica dintre agentii/subofiterii deja existenti in sistem.

@initiator - daca programul de 8 ore/zi ti se pare stresant, renunta la ideea de a intra in MAI - acolo esti tot timpul stresat, a se citi ore prestate si neplatite, chemari de acasa cand ti-e lumea mai draga, plus sefi cu IQ mai mic decat tine, dar pe care nu ai voie sa-i contrezi, totdeauna au dreptate. Este exact invers decat iti inchipui - nu poti avea viata ta, nu te lasa amagit de programul ala in ture.
Acuma serios, om cu 2 facultati vrei sa ajungi sa patrulezi pe strazi, la ordine publica, sa stai cu scutul pe langa Guvern la manifestatii, ca jandarm, sau sa te cateri in copaci dupa pisici, ca pompier? De ce ai mai facut facultatile alea?

Edited by claudiu1, 12 February 2016 - 19:57.


#20
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
Uite niste cerinte general valabile pentru cei proveniti din sursa externa: https://politiaroman...rmatii-generale

Pentru a putea participa la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii generale:
   - să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
   - să cunoască limba română scris şi vorbit;
   - să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
   - să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de către structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;
   - să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi, iar în cazul candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor să-i împlinească în cursul anului în care participă la concurs;
   - să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, iar candidaţii la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau adeverinţă din care să rezulte faptul că a susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
   - să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
   - să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiilor în care a intervenit reabilitarea;
   - să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
   - să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
   - să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului („candidaţii care au promovat concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi persoanele care urmează să fie încadrate direct în poliţie nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic”);
   - să îndeplinească condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.


În funcţie de specificul activităţii profesionale pentru care sunt scoase la concurs funcţiile, pot fi stabilite criterii specifice de recrutare, cu respectarea condiţiilor şi a criteriilor prevăzute de actele normative în vigoare.
Acestea, împreună cu toate celelalte date referitoare la probele de concurs, la tematică, bibliografie, precum şi la calendarul de desfăşurare al concursului, vor fi aduse la cunoştinţa celor interesaţi, prin anunţurile de organizare a concursurilor, pe site-ul instituţiei organizatoare şi / sau în presa centrală.

Nu pot fi încadrate din sursă externă ca poliţişti persoanele care au avut această calitate, dacă:
a) au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 literele „c)”,”h)”,”i)” şi ”k)” din Legea 360/2002, privind Statutul poliţistului, cu modificările si completările ulterioare;
b.) au fost trecute în rezervă în condiţiile art. 85 literele „d)”,”i)”,”j)”,”k)” şi art. 87 din Legea nr.80/1995, privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care au grade militare în rezervă pot fi recrutate în vederea încadrării directe numai în situaţiile în care, prin încadrare potrivit nivelului studiilor nu dobândesc grade profesionale mai mici decât cele avute în rezervă.


Conditia de maxim 27 ani este valabila pentru cei care intra prin institutiile de invatamant.
Pentru cei direct din sursa externa stiu ca se pune conditia ca pana la implinirea varstei de pensionare sa faca stagiul minim de cotizare in specialitate, adica sa aiba statutul de politisti/militari un numar de ani. Acum mi se pare ca este de 10 sau 15 ani.

Edited by claudiu1, 12 February 2016 - 20:11.


#21
catalin900

catalin900

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 12.02.2016
Ce mi-ai postat tu , e de prin 2010 , oricum cred ca rămâne cam aceeași

Oricum nu sunt 100 la 100 hotărât ca vreau sa profesez , dar totuși imi place uniformă , oricum daca o sa intru nu o sa raman un simplu agent , o sa reușesc sa intru ofițer , mai devreme sau mai târziu

Edited by catalin900, 12 February 2016 - 21:01.


#22
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
La TV parca se auzea ca nu trebuie sa ai bac-ul....

#23
sighinau

sighinau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 28.12.2015
tata mereu a vrut sa ma vada in haina de politist (deh si el e) insa am incercat de 2 ori si nu am intrat. Am vrut la Academie insa se pare ca acolo se intra doar pe pile sau sa fii tu prea bun si sa nu aiba ce sa-ti faca. Pentru mine ar fi fost o mandrie ca sa vin imbracat acasa in uniforma si sa ma vada parintii mei pentru prima data.

Asta nu ma prea atrage. Nu ma atrage Campina, Oradea d-pai asta. Ce imi e asta sau Politia Locala?

Edited by sighinau, 12 February 2016 - 21:32.


#24
catalin900

catalin900

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 12.02.2016
la agajarile din sursa externa , nu exista limita de varsta sau daca exista e undeva la 35-40 de ani , nu poti compara tu politisti locali cu un agent de politie , eu oricum sunt dispus sa invat cat e nevoie pentru a intra la politia rutiera , nu imediat ce ies din bancile scolii , dar dupa orice e posibil !

#25
Dau

Dau

    veteran

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,548
  • Înscris: 24.01.2007
O foarte mare idioțenie avand in vedere ca in urma cu cativa ani au fost trimisi la plimbare polițiști pe motiv ca erau muly prea multi (bineinteles tot talpasii ca aia care plimba hartii de la un birou la altul erau si sunt intangibili).
Nici nu mai are rost sa amintesc de promotiile din cadrul academiei/scolilor de agenti care au stat ani in sir pe bara pentru ca cica nu existau locuri disponibile.
Se vor incinge iar liniile telefonice sa intre in sistem orientatii.

View Postxxvirusxx, on 12 februarie 2016 - 21:25, said:

La TV parca se auzea ca nu trebuie sa ai bac-ul....
Schimba de la Maruta.

Edited by Dau, 13 February 2016 - 01:05.


#26
corneld

corneld

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 11.03.2009
Nu este chiar asa  de usor pe cit pare. In ceea ce priveste programul in ture de care vorbea cineva mai sus, va spun ca acest lucru se petrece doar pe hirtie si o sa ajungi sa iti dai seama ca de fapt luna are mai mult de 30/31 zile, in conditiile in care vei acumula si 250/270 ore pe luna. Nu mai vorbesc de cei care trebuie sa vina zilnic la programul ,,obisnuit de 8 ore", care in realitate este de 10-12 ore pe zi sau noapte. Va vorbesc in cunostinta de cauza: din cei aproape 31 de ani de activitate,( am facut un calcul sumar), mai bine de 8 ani de zile, nu am trecut pe acasa.(8 ani constituiti din ture de 24/48, 24/24,  si foarte rar 24/72). Pentru cei doritori sa imbrace uniforma de politie, pot imprumuta de la un prieten sa o poarte in propria locuinta, pina le trece acest moft. Insa pentru cei hotariti sa mearga pina la capat, va spun ca atunci cind aceasta profesie ti-a intrat in singe si te-ai indragostit de ea, este greu sa mai dai inapoi, chiar daca uneori iti dai seama ca esti condus de un individ care nu este atit de interesat de rezultatele muncii tale sau ale colectivului, ci de propria cariera. Doritorilor, le urez mult succes.

#27
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Inițiator sa ne promiți ca daca ajungi polițist la rutiera nu o sa folosesti tactici de a iți umple buzunarele de bani.

#28
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005

View PostDau, on 13 februarie 2016 - 01:01, said:

Schimba de la Maruta.

Nu ma uit la emisiuni de 2 lei, ci doar la NG si Geo.
Parca era la stiri, nu mai retin bine...

Edited by xxvirusxx, 13 February 2016 - 10:11.


#29
Dau

Dau

    veteran

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,548
  • Înscris: 24.01.2007
Calitatea si veridicitatea informatiilor prezentate in programele de stiri...

#30
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Pai de asta ma uit decat la cele 2 canale....

Edited by xxvirusxx, 13 February 2016 - 10:26.


#31
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,545
  • Înscris: 15.06.2007

View Postcatalin900, on 12 februarie 2016 - 18:49, said:

un politist debutant are 1800 ron in mana , daca sta in alta localitate se mai adauga 500 de ron , plus 200-300 ron , banii pentru hrana
Hrana...  politistii se "hranesc" ei nu manaca..
Bine ca nu le da baninde furaje..  sa se furajeze.

Deci din ce citeam in primele postari, dupa 27 de ani nunte mainpoti face politist? Oare de ce?  Devii prea destept?

#32
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005

View Posttfmercedez, on 13 februarie 2016 - 15:06, said:

Deci din ce citeam in primele postari, dupa 27 de ani nunte mainpoti face politist? Oare de ce?  Devii prea destept?

Creste burta, nu mai poti alerga dupa "hoti" :lol:

#33
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,125
  • Înscris: 10.07.2013

View Postxxvirusxx, on 13 februarie 2016 - 15:33, said:

Creste burta, nu mai poti alerga dupa "hoti" Posted Image

Pai mai bine se duc sa aleaga politisti direct de la sala de fitness............Posted Image

*Apropo, pe coloratii care vand tigari de contrabanda in zona Bucur Obor nu ii aresteaza nimeni?

Edited by xmanyacs77, 13 February 2016 - 19:47.


#34
catalin900

catalin900

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 12.02.2016
Nu stiu care-i motivul pentru care este o limita de vârsta in școala , dar din sursa externa ori nu va fi deloc , ori va fi pana la 35 de ani

Colorații din Obor probabil au 'intrări' sus puse si agenții nu au ce face ....

#35
tauru242

tauru242

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,107
  • Înscris: 06.09.2005

View PostDau, on 13 februarie 2016 - 01:01, said:

O foarte mare idioțenie avand in vedere ca in urma cu cativa ani au fost trimisi la plimbare polițiști pe motiv ca erau muly prea multi (bineinteles tot talpasii ca aia care plimba hartii de la un birou la altul erau si sunt intangibili).
Nici nu mai are rost sa amintesc de promotiile din cadrul academiei/scolilor de agenti care au stat ani in sir pe bara pentru ca cica nu existau locuri disponibile.
Se vor incinge iar liniile telefonice sa intre in sistem orientatii.


Schimba de la Maruta.

Mare dreptate ai, in 2009 si  in 2011 pe vremea tristului Igas, s-au facut concedieri cum ca erau prea multi in structurile MAI, vezi Doamne, urma sa intram in Schengen si ramaneau politisti pe afara, n-aveau ce face, in special la politia de frontiera. Acum vin refugiatii peste noi si ne trebuie politisti.

@catalin900 Daca tot vrei sa dai examen nu da examen pe post de agent, dupa aceea va fi foarte greu sa treci in corpul ofiterilor si plus de asta vei acumula foarte multa frustrare cand vei vedea colegi care abia stiu sa scrie si iau acelasi salariu. Ori dai examen de ofiter ori nu mai dai.

Edited by tauru242, 14 February 2016 - 09:13.


#36
andrusk

andrusk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 10.01.2007
Unde a aparut acest anunt de angajare?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate