Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Casa din busteni , locuinta permanenta.

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Problema principala era ca aerul din casa actuala ar fi viciat cumva. De aia intrebam de ventilatie.

#20
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
te rog sa ma crezi ca ventilatia e ultimul lucru la care se gandesc majoritatea oamenilor. multi ar fi in stare sa isi puna cate o punga pe cap, doar, doar or mai castiga o jumatate de grad.....si mai ales femeile: daca nu au cel putin 26 de grade in casa, nu se simt bine.
eu am la apartament 3 gauri permanent deschise plus ca zilnic tin geamurile juma de ora. am dat cu var pe pereti si nu am nici urma de mucegai sau igrasie, desi stau la ultimul etaj.

#21
florentin_dobre

florentin_dobre

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 05.02.2016

 underb, on 06 februarie 2016 - 16:03, said:

Imi place ca vorbeti la plural ca voi in sus si voi in jos dar e vai de capul lui barbat-to. Te-ai sucit fix dupa ce a fost casa gata. Tipic.

Dar voi de ventilatie ati auzit?

Buna ziua, ma gandesc ca nu vorbiti cu mine din doua motive: 1) dupa ce am terminat prima casa am locuit 2 ani in ea si am vandut-o de comun acord cu sotul meu sau el cu mine( puteti s-o luati cum vreti) din motive care nu va privesc ; 2) Daca nu sunteti in stare sa ma ajutati cu ce am cerut la postarea mea cu un ton civilizat, era de bun simt sa va vedeti de treaba; 3) Nu e treaba dumitale cat de bine sau de rau ii este barbatului meu cu mine asa ca pazeste-ti limba dupa dinti si numara pana la o suta inainte sa deschizi gura .

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. As fi avut nevoie de o reactie din partea celor care au case din busteni, barne grinzi, dar daca nu e , nu e . Pana aici am retinut partea cu torsionarea bustenilor si crepaturile care apar si faptul ca nu e bine sa te muti imediat nici intr-o casa din lemn. Ce nu am inteles eu prea bine e partea cu ventilatia mecanica, la ce se refera practic sau cum se face practic. La o casa din Barne/grinzi ce fenomene pot sa apara in afara de tasare ? Va doresc o zi buna tuturor si sa auzim de bine.

 JurasikMan, on 05 februarie 2016 - 22:15, said:

Ai o problema cu dispunerea surselor de caldura prin casa. Trebuie studiata bine problema pentru ca lemnul este un material care lucreaza ( in special busteanul rotund ) si , mai ales , torsioneaza. Asa ca , te trezesti ca toamna ai o casa etansa si iarna , cand faci caldura in casa si afara este frig , incepe busteanul sa se torsioneze de baga ANAF-ul mana prin crapaturi si isi ia singur darile datorate din portofel . Apar probleme cu geamurile si usile . Dupa ce este in picioare si acoperita , trebuie lasata vreo 2-3 ani , sa o ia vantul , sa lucreze lemnul in liniste ( in primii 2 ani iti scade casa si cu 15 cm , daca este cu mansarda ) . Busteanul isi ia si pierde umezeala din atmosfera , indiferent cu ce il tratezi . DAca vrei mansarda sau etaj locuibile , trebuie sa eviti incarcarea grinzilor tavanului pana cand lemnul nu se usuca bine si , mai ales , este indicata popirea temporara si reglabila , ca altfel ti se face burta in mijlocul livingului .
Este destul de complicat sa faci un lucru bun si care sa nu iti genereze probleme . Constructorii te vor imbia cu tot felul de retete magice dar vor evita sa expice solutiile la problemele generate de casa din busteni . Stiu o vila facuta in busteni , pe stalpi , mare ca naiba ...terminata acum 7 ani ....care inca lucreaza , in conditiile in care este locuita .

Buna ziua, nu vreau sa fie cu mansarda ci doar parter, am cazut de cateva ori pe scari din cauza unor probleme de sanatate si as evita sa mai fac scari in casa.Pana la urma se pare ca nu e bine sa te muti imediat nici intr-o casa din lemn. Avem un timp redus pana sa trebuiasca sa ne mutam in noua casa prin urmare ne-am gandit la varianta casei din lemn . Multumesc pentru raspuns.

#22
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 florentin_dobre, on 07 februarie 2016 - 11:19, said:

... As fi avut nevoie de o reactie din partea celor care au case din busteni, barne grinzi, dar daca nu e , nu e .... La o casa din Barne/grinzi ce fenomene pot sa apara in afara de tasare ?
In unele tari, spre exemplu, prevederea constructiei locuintei permanente din busteni presupune, in vederea reducerii consumurilor de energie aferente incalzirii,  o grosime medie a peretelui de nu mai putin  de 50cm..
Aici, in Romania, cum se '"impaca'" Normele privind eficienta energetica cu grosimile practicate a peretilor din lemn masiv? Posted Image

#23
florentin_dobre

florentin_dobre

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 05.02.2016

 andreilesan, on 07 februarie 2016 - 13:07, said:

In unele tari, spre exemplu, prevederea constructiei locuintei permanente din busteni presupune, in vederea reducerii consumurilor de energie aferente incalzirii,  o grosime medie a peretelui de nu mai putin  de 50cm..
Aici, in Romania, cum se '"impaca'" Normele privind eficienta energetica cu grosimile practicate a peretilor din lemn masiv? Posted Image

Multumesc uite un raspuns sau o intrebare utila.....50 de cm, hm, nu prea par sa aiba asemenea grosime bustenii din casele prezentate de firme, vezi de aia ne e frica noua, nu ne e frica de lemn ci de calitatea lucrarilor executate in Romania. Bunica mea locuieste intr-o casa din grinzi de lemn groase de 20/20 , pe-afara sunt batute rigle de lemn si tencuit cu pamant amestecat cu ceva si dat cu var iar inauntru tot asa cred, mai apar crapaturi dar de calduroasa e foarte calduroasa si are vreo 150 de ani, in stil nemtesc cu tavam si geamuri inalte.....ei acum toata lumea spune ca nu mai gasesti lemn ca pe vremuri de aceeasi calitate si unde mai pui ca grosimea grinzilor e de cativa cm la diferite firme........de asta sunt inca in cumpana.

#24
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 florentin_dobre, on 09 februarie 2016 - 18:20, said:

Multumesc uite un raspuns sau o intrebare utila.....50 de cm, hm, nu prea par sa aiba asemenea grosime bustenii din casele prezentate de firme, vezi de aia ne e frica noua, nu ne e frica de lemn ci de calitatea lucrarilor executate in Romania.
Firmele care promoveaza astfel de constructii din busteni sau patrati mai subtiri nu prezinta probabil constructiile respective ca locuinte permenente, ci doar ca case de vacanta. In cazul caselor de vacanta (unde nu se locuieste permanent) acestea nu se supun Legii privind performanta energetica cum nu se supun nici constructiile sub 50 mp..
Insa, daca sa abordam problema in profunzime - peretele monostrat din lemn a unei locuinte permanente proiectate dupa normele din Romania incepand cu 01.01.2011 nu poate avea mai putin de 54cm.

 florentin_dobre, on 09 februarie 2016 - 18:20, said:

Bunica mea locuieste intr-o casa din grinzi de lemn groase de 20/20 , pe-afara sunt batute rigle de lemn si tencuit cu pamant amestecat cu ceva si dat cu var iar inauntru tot asa cred, mai apar crapaturi dar de calduroasa e foarte calduroasa si are vreo 150 de ani, in stil nemtesc cu tavam si geamuri inalte.....ei acum toata lumea spune ca nu mai gasesti lemn ca pe vremuri de aceeasi calitate si unde mai pui ca grosimea grinzilor e de cativa cm la diferite firme........de asta sunt inca in cumpana..
Daca vorbim despre perete format din '"patrat" de lemn de 20x20cm si tencuiti/muruiti pe ambele fete cu cate cca 3cm de mortar de lut+nisip abea atunci se respecta o singura conditie prevazuta in Anexa nr.3 al normativului C107/1 cu privire la valoarea maxima admisa a coeficientului de transfer termic care a atins 0,56 W/(mpK). Insa, ramane neindeplinita conditia de a incadra imobilul la valoarea consumului anual de energie aferent incalzirii sub 100 kWh/(mp an). - Asta am vorbit despre constructiile noi.
Cat priveste casa bunicii: Categoric peretii dansei din patrati de 20x20cm sunt mai '"caldurosi"" decat pereti din piatra sau caramida plina de 40cm grosime.. Insa, banuiesc ca bunica nu are o casa de peste 100 mp pe care sa o incalzeasca la un nivel de 20grdC chiar si cand afara sunt minus 18 grdC (cum e valoarea de calcul in Cluj)..Pentru ca nu cred ca i-ar ajunge batranei pensia sa abordeze astfel incalzirea..
Ca sa nu ""mergem"" tocmai 150 ani in urma, pot sa spun ca acum 35 de ani dintr-un salariu mediu se putea achizitiona 40 de tone de lemn de foc.. Acum insa ma indoiesc ca dintr-un salariu mediu se pot cumpara mai mult de 5 tone... Lucrurile s-au schimbat mult asa ca nu mai putem sa le privim asa cum le priveau inaintasii nostri acum 50, ca sa nu mai zic de 150 de ani..
Posted Image

P.S. Am atasat si doua simulari ale peretilor din lemn masiv, se poate observa in coltul din stanga sus pe primele pagini valoarea coeficientului de transfer termic si culoarea rosie (adica abordare necorespunzatoare) pentru peretele de 20cm si culoarea verde (abordare corespunzatoare) pentru peretele de 54cm..

Attached Files


Edited by andreilesan, 10 February 2016 - 07:20.


#25
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Am o cunostinta care si-a facut casa de busteni la Peris, pe langa Bucuresti. A fost construita la Vatra Dornei, au dezasamblat-o si au reconstruit-o la Peris.
Nu stiu cum este, nu mai am legatura cu persoana. Dar stiu ca nu e scumpa, a costat parca 20.000 EUR. Nu stiu ce mai intra in pretul asta in afara de structura de busteni. Asta se intampla acum vreo 5 ani, de atunci lemnul s-a mai scumpit.

Mai stiu de cineva cu o cabana de busteni la munte, mancata de cari. Au incercat niste prieteni sa doarma acolo o noapte si au fugit mancand pamantul. Deci mare grija la calitatea solutiilor cu care dati pe lemn.

Edited by cumparator, 10 February 2016 - 17:34.


#26
lamaisonecologique

lamaisonecologique

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.09.2012

 cumparator, on 10 februarie 2016 - 17:33, said:

Am o cunostinta care si-a facut casa de busteni la Peris, pe langa Bucuresti. A fost construita la Vatra Dornei, au dezasamblat-o si au reconstruit-o la Peris.
Nu stiu cum este, nu mai am legatura cu persoana. Dar stiu ca nu e scumpa, a costat parca 20.000 EUR. Nu stiu ce mai intra in pretul asta in afara de structura de busteni. Asta se intampla acum vreo 5 ani, de atunci lemnul s-a mai scumpit.

Mai stiu de cineva cu o cabana de busteni la munte, mancata de cari. Au incercat niste prieteni sa doarma acolo o noapte si au fugit mancand pamantul. Deci mare grija la calitatea solutiilor cu care dati pe lemn.
De ce au fugit aia???ca avea lemnul carii?De unde scoateti mai fratilor prostiile astea ...aia erau beti morti si au vazut ursul in pielea goalaPosted Image

#27
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Din cauza zgomotului facut de cari in lemnul de la cativa cm de capul lor in timp ce incercau sa doarma, cabana fiind facuta integral din busteni neacoperiti. Ai auzit vreodata un car care roade lemn? Inmulteste cu 100 (sau poate cu 1000, nu stiu, ca nu am fost acolo).

Se numesc cari. Cariile sunt gauri in dinti.Posted Image

Edited by cumparator, 10 February 2016 - 23:57.


#28
florentin_dobre

florentin_dobre

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 05.02.2016

 cumparator, on 10 februarie 2016 - 17:33, said:

Am o cunostinta care si-a facut casa de busteni la Peris, pe langa Bucuresti. A fost construita la Vatra Dornei, au dezasamblat-o si au reconstruit-o la Peris.
Nu stiu cum este, nu mai am legatura cu persoana. Dar stiu ca nu e scumpa, a costat parca 20.000 EUR. Nu stiu ce mai intra in pretul asta in afara de structura de busteni. Asta se intampla acum vreo 5 ani, de atunci lemnul s-a mai scumpit.

Mai stiu de cineva cu o cabana de busteni la munte, mancata de cari. Au incercat niste prieteni sa doarma acolo o noapte si au fugit mancand pamantul. Deci mare grija la calitatea solutiilor cu care dati pe lemn.

Stiu ce inseamna zgomotul facut de cari, in casa copilariei mele am avut la un moment dat niste tocuri de usi vechi in care erau numai vreo 2 cari cred, dar aia doi mi-au fost de ajuns sa-mi strice somnul nopti la rand pana am reusit sa le schimbam, cu schimbatul bustenilor in casa ar fi o problema :D, multumesc de avertizare.

#29
D-SHIzNIT

D-SHIzNIT

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.05.2007
Buna
Si eu doresc sa-mi construiesc o casa din busteni rotunzi necalibrati. Momentan adun informatii de orice fel legat se acest subiect insa un lucru e cert,sunt 100% convins sa realizez acest proiect.
Am gasit ceva pe olx (sper sa nu se considere reclama),vezi link

http://olx.ro/oferta...at-ID2tPyD.html

140E mp e cam cel mai jos pret pe care l-am gasit insa e vorba de busteni de cca 30cm. E clar ca daca busteanul ales va fi mai mare...creste si pretul.

Vad ca ultima postare e din februarie.La ce stadiu esti acum? Ati reusit sa finalizati proiectul? Astept pareri ,opinii sau orice alte informatii legate de acest subiect.

Numai bine !

#30
DjDereX

DjDereX

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 18.08.2007
Mai multe informatii despre Case din busteni gasiti pe www.doralnic.ro

Oferta firmei cuprinde o gama variata de produse, incepand de la cabane din lemn rotund, case de locuit din lemn rotund, casute de gradina, fantani, foisore, mobilier de gradina precum si alte produse din lemn rotund solicitate de client.

[ http://www.doralnic.ro/wp-content/uploads/2014/06/cabana-dariana-2-copy.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#31
johnnieky

johnnieky

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 30.06.2007
In Romania anului 2019, care are o populatie majoritar nesimtita si foarte individualista, casele de lemn nu renteaza. Dintr-un simplu motiv: peretele din material lemnos nu retine ci chiar are prostul obicei de a amplifica basii manelelor sau a cantecelor de petrecere, inregistrate pe la nunti - asa avem rara oportunitate a descoperirii unor informatii confidentiale fara de care viata noastra a fi mult mai plictisitoare: cat mai este darul, cum il cheama pe ginerica, ce ureaza socru' mic tanarului cuplu si multe, multe altele!

Recapituland, este imposibil ca in zona in care te muti sa nu ai minimum doi vecini melomani, care sa adore "clasicii" colorati urlandu-si oful in boxe cat mai mari (date la volum aproape de maxim), scoase ostentativ in curtea proprie, probabil, pentru "culturalizarea" vecinilor refractari si totodata retrograzi.

Credeti ca veti rezolva ceva, vorbind cu ei si rugandu-i sa dea muzica mai incet? Din proprie experienta va spun ca nu veti reusi nimic altceva decat sa va atrageti antipatia sau chiar ura pasionatilor acestui gen muzical. Ca doar sunt in curtea lor si doar au dreptul sa faca orice! "Boss, daca nu-ti place manelele, muta-te la bloc!", mi-a soptit tandru unul din ei, intr-o calduroasa amiaza de vara, colorata de versurile pline de invataminte si urlate dintr-o boxa portabila de pe strada vecina: "Fata lui popa Andrei/ S-a urcat cu scara-n tei/ Si s-a rupt scara cu ea/ Si-a cazut in p...oala mea! Refren (repetat obsesiv): 5 bani, 10 bani, 15, 25 de bani." Ce sa-i faci? Nerabdatorilor, aflam un sfat intelept chiar din continuarea celebrului hit: "O dezbraci, dai din craci si dai la vaci!"

Mai exista evident si varianta politiei. Adica pui mana pe telefonu' din dotare si suni la sectia de politie de care apartii. Sau, daca esti mai tupeist, la 112. Sfat: nu face asta intre orele 19.30-20.30, se schimba tura si aia care ies din ea nu stiu cum s-o stearga mai repede acasa, iar cei care intra, sunt prea odihniti si n-au chef de nimic - in ambele cazuri vor trata cu indulgenta poluarea fonica. Daca-i dupa ora 22, petrecaretii vor fi linistiti rapid. Intai cu vorba buna si daca nu merge, iese la iveala carnetu' cu amenzi sau castiga o excursie gratuita la sectie. Sau si, si...

Morala: mp de pamant ieftin atrage in special fanii orientalismelor si faceti-va casele cu peretii cat mai grosi din caramida, bca, piatra de rau, beton armat etc si evitati materialele lemn, baloti de paie. Acestea din urma sunt de-a dreptul arogante intr-o tara cu legislatie neclara sau nepusa in practica din cauza incompetentei sau complicitatii organului...

#32
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
In orele alea cand nu ii pasa politiei, pune si tu muzica, daca tot e voie. Rock-ul e dujmanul la manele. Cu sistemul si playlistul potrivit, nu ar trebui sa mai ai probleme.
Daca nu iti place rock, incearca Stravinsky, desi cred ca e suficient si Enescu.

#33
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,411
  • Înscris: 29.04.2008
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/KDO3DDyGu_A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#34
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
De ce sa te incurci, daca exista asta  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/t-ALSfOx4ys?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] .

Am avut deja si eu un meci, dar la mine a fost mai simplu, pentru ca oamenii cu manelele erau numai constructori care faceau o casa in vecini.  A fost neplacut dar nu am avut emotii, pentru ca in cele din urma chemam ITM-ul si se rezolva rapid.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate