Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Neputinta stiintei in fata religiei.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
49 replies to this topic

#37
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 11:37, said:

Avem nevoie si de stiinta, avem nevoie si de religie, una fara alta nu se poate. Biserica nu poate inainta, fara stiinta, iar stiinta fara biserica devine rece, egoista, rebela. Biserica fara de stiinta cade in superstitii primitive iar stiinta fara credinta e ca o pasare frumoasa, care si-a pierdut aripile si se taraste pe pamant, neputincioasa, neputand zbura vesela si libera in inaltimile cerului, in sferele inalte ale credintei.
stiinta e doar o metoda obiectiva de a afla adevaruri despre lumea asta. presupune cercetare si dovezi. imi spui si mie cum adica devine rece stiinta? stiinta spune doar ca spre exemplu tre sa faci un studiu psihologic ca sa aflii cat la suta din oameni au sa zicem frica de inaltime ca atare o sa stim spre exemplu proportia de oameni care pot face aviatie si care sa apere tara....sau spre exemplu prin studiu aflam mai exact cum e treaba cu sexul si problemele sexuale ca atare uite o lume mai fericita ....

View Postclaudiu1, on 03 februarie 2016 - 11:58, said:

Acum insa nu mai e îndoiala pentru nimeni, deoarece toti oamenii de stiinta, au alaturi de ocupatiie stiintifice si credintele religioase. Dovada sta faptul ca in toate scolile din Romania avem in programele scolare, alaturi de chestiunile stiintifice si studiul religiei - chiar crezi in ce ai scris?
Ma consider un intelectual, nu neaparat om de stiinta (desi sunt cercetator stiintific gradul II si am un doctorat in stiinte ingineresti), dar nu intru in categoria toti, considerandu-ma ateu. Iar argumentul cum ca in scoli se face studiul religiei este ipocrit, nu este o dovada a necesitatii religiei. Corect ar fi fost ca trebuie sa se faca studiul istoriei religiei(religiilor), care este altceva. Cine vrea sa studieze o anume religie o poate face sambata sau dumnica, in scoli/cercuri organizate pe langa biserici/geamii/locasuri de rugaciune.
A trecut vremea cand biserica era centru de educatie (preotii fiind cei care stiau sa scrie si citeasca la tara), stabilea regulile morale in comunitate, avea evidenta a tot ce se naste si moare (un fel de evidenta populatiei de azi), a contribuit la raspandirea culturii scrise, a artelor si cate si mai cate. Societatea era la inceputuri si clerul, prin religia inoculata comunitatii, a acaparat monopolul politic, economic si social. Nu are rost sa aduc aminte cum de a ajuns biserica sa detina suprafete imense de teren in Romania, de a trebuit Cuza sa faca secularizarea averilor manastiresti, statul fiind sufocat de biserica. Cum s-au obtinut acele averi? Prin promisiuni mincinoase, niciodata verificate, profitand de credulitatea oamenilor. Dar uite ca evolutia societatii a indepartat spaimele sau promisiunile propagate de religie, gen viata de apoi, rai si iad, pedeapsa divina si cate si mai cate.
La nivel personal este OK ca fiecare sa creada sau nu in ceva, dar impunerea fantasmelor proprii la nivel de societate nu mi se mai pare deloc OK. Ajuta cu ceva ca in Romania sunt peste 18.000 biserici si anual peste 12 universitati teologice scot mai mult de o suta de noi absolventi (care normal ca mai apoi au nevoie de o parohie si clientela), este mai virtuos poporul roman ca sunt popularizate fenomene precum sf. Parascheva sau afacerea comerciala Boca? O ducem mai bine ca nivel de trai noi, ca romani, ca suntem declarati in statistici aproape 90% ortodocsi, iar tarile nordice cam in aceeasi proportie atee? Hai sa citim clasamentele mondiale si sa vedem ce fel de state sunt in top 10. Eu vreau sa traiesc bine, daca nu macar onorabil, azi, acum, aici, dupa ce voi deceda nu ma mai intereseaza.
Tocmai ca oamenii s-au cam desteptat si au ajuns la concluzia ca un traznet sau tunet nu mai este semn de la cel de sus, cum s-o fi chemand el, ca ploaia nu cade dupa ce popa face o procesiune religioasa, ca o casatorie civila (care este legala, cea religioasa tine de spectacol) depinde de cei doi parteneri si nu de toanele altcuiva din cer, ca un examen il iei daca inveti si nu daca te rogi, ca bolile sau accidentele nu sunt pedepse date de acelasi personaj. Chiar, daca Dumnezeu este atat de bun si atotcuprinzator, cu milioane de ochi si urechi, sa vada si auda tot ce misca, cum poate fi atat de crud incat sa permita ceva gen #Colectiv? Dar uite ca pe PF Daniel l-a luat gura pe dinainte cand a zis ca tineretul sa vina in biserici, nu in cluburi...
De puzderia de religii si culte nu ma mai iau, nici macar crestinii nu sunt toti la fel, desi teoretic au acelasi patron spiritual.
cam asa

View Post_-AppleS-_, on 03 februarie 2016 - 15:57, said:

Imi dai exemple de pe vremea cand religia inca era la moda , atunci era ceva normal sa crezi ca te vor apara zeii de necunoscut , pentru ca erau prea multe lucruri necunoscute iar majoritatea populatiei nu prea avea acces la informatie , educatie dar mai ales nu prea ii interesa aceasta cunoastere care oricum nu-i ajuta prea mult pe vremea aia , in acele timpuri teismul exploda in sondaje , intr-o societate pe care nu o interesa educatia si cunoasterea , care dorea sa scape rapid si simplu de intrebarile existentiale , religia oferea un raspuns mai mult decat convenabil , usor si rapid pe care chiar si un copil l-ar putea intelege , aceste raspunsuri convenabile inca prind la cei care vor sa treaca rapid peste intrebari si sa ajunga la raspunsuri fara nici un efort , inca prind la lenesi sau la cei incapabili sa inteleaga explicatiile stiintifice , inca prind la cei care nu vor sa-i doara prea mult capul de la atata efort de intelegere a lumii in care traiesc . Pentru ei raspunsuri ca : dzeu a facut ; dzeu a dres ; asa e voia lui dzeu ; si o sa traiesti vesnic , sunt raspunsurile pe care vor sa le auda : simple si care sa-i scape de griji si mai ales convenabile .


Ce drepturi ti-am incalcat ? Vrei cumva legi de cenzura care sa-ti protejeze teismul ?
1 pe vremea lui newton daca ziceai ceva de religie riscai streangul deci de ce ar fi riscat newton asa ceva?
2 vrea o lege in asa fel incat sa nu mai poti lua la misto religiosii...ceva in genul interzicerii bancurilor cu politisti cu care venise nu stiu ce mare expert in logica acu niste ani .....

View Postpacopaco1967, on 03 februarie 2016 - 16:07, said:

Sunt multi care nu au disciplina mintii precum te pozezi dar asta nu iti da dreptul sa incerci denigrarea lor . Dragule , oamenii slabi trebuiesc cu grija tratati  , daca tot "dai cu parul" insultelor o sa te trezesti izolat chiar de atei . Nu asta e atitudinea corecta fata de ceilalti , cum ei iti respecta ateismul respecta-le si tu dreptul la credinta .

Multi prefera sa-si faca curat in "odaia mintii" curatindu-si spiritul de binefacerile erei tehnologice . Nu intotdeauna ajuta chestiile astea . De la o vreme vad foarte multi tineri dom'le parca sunt hipnotizati precum ortodocsii din cauza tamaiei si lumanarilor . Smartfon-ul a devenit noul partener de viata si orice incercare de a dialoga cu ei in realitate a devenit o aventura riscanta .
Prietene , se observa la orizont o noua forma de imbecilizare cu ajutorul tehnologiei si iti garantez ca va deveni la fel de nociva ca si religia falsa care o observi in tara asta .
asa de sensibili sunteti voi incat amenintati copii in scoli ca o sa arda in iad daca nu cred in dumnezeu...

View Postpacopaco1967, on 03 februarie 2016 - 17:08, said:

Asta spun si cei din tabara adversa , insa problema e ca nu esti linistit si nu poti trata cu decenta un credincios . Pana nu ajungi sa arunci niste vorbe de ocara la adresa lor nu te sinti bine . Recunosc ca si eu cand eram ateu la fel sau mai inversunat decat tine eram fata de credinciosi . Astazi sunt respectuos atat fata de credinciosi cat si fata de atei , cei care inca au o atitudine ostila fata de "adversari" sunt habotnici fie atei sau crediniosi . Uite un topic initiat de mine ca sa intelegi o mica parte din problema religiosilor habotnici .

http://forum.softped...ca-de-dumnezeu/

Recunosc ca e  habotnicie in randul populatiei , mai ales in aceasta tara insa ea va fi "combatuta" nu prin atitudine ostila fata de acestia .
pai si daca spun ca "domne ce ineptie si ce mare prostie e sa crezi in dumnezeu si ce tampiti pot fi preotii " se cheama jignire?

View PostBlueKing-69, on 03 februarie 2016 - 19:07, said:

De ce?
In semn de gratitudine pentru ceea ce facea biserica odata, demult?
Consider ca s-a exagerat infiorator, totusi...

Pentru ca - pe de alta parte - ai dreptate INTRUCATVA cu faptul ca biserica si scoala au mers "mana in mana" in niste vremuri de mult apuse. Dar nici nu imi pot da seama de amplitudine si impactul efectiv asupra populatiei. Era [probabil] mai mult o pepiniera pentru preotime. Cat de mult te ridica atunci ceea ce te invata biserica si pe cati i-a ridicat? Sa nu mai zicem ca astazi biserica nu prea mai face nimic pentru societate (educatie, asezaminte pentru sanatate...).
In Occident ai avut, intr-adevar, inchizitie dar si niste universitati din timpuri pe cand noi inca nu prea stiam ce-i aia scoala elementara.

stii ca universitatea oxford dateaza cam din 1100 dupa hristos? in romania prima universitate a fost la iasi pe la vreo 1800 si ceva

#38
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,795
  • Înscris: 01.10.2004

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 17:45, said:

Prin urmare Biserica si Stiinta au mers tot timpul mana in mana la noi, si se cuvine sa avem cel putin atatea lacasuri de inchinaciune pentru fiecare scoala, universitate, laborator, centru de cercetare si ale lacasuri stintiifice.
Omule, pe ce lume traiesti? Daca nu stii, suntem in 2016. Ce a fost, a fost, s-a dus. Ai ceva studii teologice si inca nu ti-ai gasit un loc'sor? Citeste Constitutia, exista libertatea religioasa, insa religia este separata de stat. Nu pune in carca statului sau a comunitatilor asa sarcini - sunt atatea localitati fara apa curenta si canalizare, scoli fara autorizatie sanitara, comunitati fara acces la electricitate, si tu vrei scoala si capela, universitatea si capela, laboratorul si capela... Nu, nu se cuvine, altele sunt prioritatile in prezent. Nici macar Catedrala faraonica a mantuirii neamului nu era o necesitate, dar BOR-ul a speculat lasitatile si slabiciunile politicienilor.

#39
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015

View Postvyctoras1985, on 03 februarie 2016 - 19:15, said:

imi spui si mie cum adica devine rece stiinta? stiinta spune doar ca spre exemplu tre sa faci un studiu psihologic ca sa aflii cat la suta din oameni au sa zicem frica de inaltime ca atare o sa stim spre exemplu proportia de oameni care pot face aviatie si care sa apere tara....sau spre exemplu prin studiu aflam mai exact cum e treaba cu sexul si problemele sexuale ca atare uite o lume mai fericita ....
Pai da, dar stiinta trebuie sa Il ia in considerare si pe Dumnezeu in orice studiu. De pilda unii oameni au frica de inaltime, dar altii nu, pentru ca se simt acolo sus, mai aproape de Dumnezeu....Unii oameni au probleme sexuale pentru ca traiesc in pacat si nu s-au cununat in fata preotului, iti recomand sa citesti articolul "Nunta crestina" de parintele Cleopa.

View Postclaudiu1, on 03 februarie 2016 - 19:20, said:

Citeste Constitutia, exista libertatea religioasa, insa religia este separata de stat.
Biserica si Statul ar trebui sa fie unul si acelasi lucru!

#40
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Postvyctoras1985, on 03 februarie 2016 - 19:15, said:

1 pe vremea lui newton daca ziceai ceva de religie riscai streangul deci de ce ar fi riscat newton asa ceva?
2 vrea o lege in asa fel incat sa nu mai poti lua la misto religiosii...ceva in genul interzicerii bancurilor cu politisti cu care venise nu stiu ce mare expert in logica acu niste ani .....

asa de sensibili sunteti voi incat amenintati copii in scoli ca o sa arda in iad daca nu cred in dumnezeu...

pai si daca spun ca "domne ce ineptie si ce mare prostie e sa crezi in dumnezeu si ce tampiti pot fi preotii " se cheama jignire?

stii ca universitatea oxford dateaza cam din 1100 dupa hristos? in romania prima universitate a fost la iasi pe la vreo 1800 si ceva
Nu neaparat sa spui ceva impotriva insa el s-a ocupat cu "vrajitoria" si dupa cum stii vrajitorii erau arsi pe rug mai abitir decat un necredincios .

Nu lege sa interzica ceva ci apelez la bunul simt al omului sa respecte credintele altora daca nu afecteaza direct viata lui .

Din pacate teologia chinului vesnic in iad e o doctrina a ortodocsilor si catolicilor . In traducerea Cornilescu pe care o folosesc protestantii nu exista sintagma "chinul vesnic in iad " insa la traducerea sinodala ortodoxa este prezenta . Este felul lor sa propovaduiasca o evanghelie falsa dorind sa tina cat mai multa lume supuse . Este si motivul pentru care arunca anatema impotriva "sectantilor" .

Una e sa spui o opinie , argumentatie si altceva sa faci bascalie pe seama credintei cuiva . E ca si cum sa spui despre evolutionism ca e o idiotenie si cine o crede e cretin . Presupun ca te simti vizat si ofensat de o asemenea remarca si vei reactiona drastic cu cei care nu imbratiseaza evolutionismul .

Deci Newton asta a trait prin anii 1700 si l-au facut si nobil pentru cercetarile si descoperirile sale insa nu a fost dat la o parte pentru credintele si preocuparile in domenii interzise de religia acelor vremuri .

#41
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 19:35, said:

Biserica si Statul ar trebui sa fie unul si acelasi lucru!
Atunci du-te in Statul Islamic .

#42
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 19:35, said:



Biserica si Statul ar trebui sa fie unul si acelasi lucru!
Ar  fi atunci biserica (,) curva si tirania ar fi mai ceva ca pe vremea inchizitiei . Se gasesc tot felul de dementi carora le place tirania si nu inteleg libertatile omului .

#43
santal11

santal11

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 305
  • Înscris: 15.07.2010

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 17:45, said:

   Spre deosebire de tarile occidentale unde Biserica a prigonit stiinta in perioada Inchizitiei de pilda, la noi Biserica Ortodoxa nu a facut niciodata asa ceva, din contra a ajutat la propasirea stiintei printr-o gramada de scoli deschise, unde cei ce urmau cariera preoteasca au avut prilejul de a se initia de asemenea si in tainele stiintei.
Prin urmare Biserica si Stiinta au mers tot timpul mana in mana la noi, si se cuvine sa avem cel putin atatea lacasuri de inchinaciune pentru fiecare scoala, universitate, laborator, centru de cercetare si ale lacasuri stintiifice.

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 17:45, said:

   Spre deosebire de tarile occidentale unde Biserica a prigonit stiinta in perioada Inchizitiei de pilda, la noi Biserica Ortodoxa nu a facut niciodata asa ceva, din contra a ajutat la propasirea stiintei printr-o gramada de scoli deschise, unde cei ce urmau cariera preoteasca au avut prilejul de a se initia de asemenea si in tainele stiintei.
Prin urmare Biserica si Stiinta au mers tot timpul mana in mana la noi, si se cuvine sa avem cel putin atatea lacasuri de inchinaciune pentru fiecare scoala, universitate, laborator, centru de cercetare si ale lacasuri stintiifice.
Mirosi a popa frate. Ce vrei sa ne convertesti? vrei sa donam ? Cred in Dumnezeu,dar nu am nevoie de popa ca intermediar.Mi ales cind popa face bani din asta.

#44
gabyxm

gabyxm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,214
  • Înscris: 08.06.2004

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 19:35, said:

Pai da, dar stiinta trebuie sa Il ia in considerare si pe Dumnezeu in orice studiu. De pilda unii oameni au frica de inaltime, dar altii nu, pentru ca se simt acolo sus, mai aproape de Dumnezeu....Unii oameni au probleme sexuale pentru ca traiesc in pacat si nu s-au cununat in fata preotului, iti recomand sa citesti articolul "Nunta crestina" de parintele Cleopa.
Ii exact pe dos. O explicatie a unui fenomen/lucru demonstrata stiintific ii clara pentru cine pricepe, pentru restu ii suficient sa ii lasi sa inteleaga ca lucrurile se intampla intr-un anumit fel ca cineva mai mare ca ei asa isi doreste. Pentru orice nu ai posibilitatea in momentu asta sa explici corect stiintiific ramane ca si pana acuma explicatia dintotdeauna, dumnezeu sau zeul/entitatea responsabil(a) pentru fenomenu respectiv.
Da potii de la manastirile de maicute n-au probleme sexuale ca nu-s cununati? Ca pana ii tine hidraulica tot alta maicuta (care-i la rand) ii duce mancarea seara? Sau pacat(paguba) ii numa de la noi restu, ca daca oamenii nu se mai cununa, nu-si boteaza copiii, nu-si mai ingroapa rudele in cimitir(asta ar fi echivalentu imprumutului rambursabil in 10 ani sau mai mult in unele cazuri) ca prefera incinerarea va cam da gaura in buget!

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 19:35, said:

Biserica si Statul ar trebui sa fie unul si acelasi lucru!
Io as propune ca Biserica Adventista si Statul sa fie acelasi lucru! Ar fi mai fain asa!

#45
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,733
  • Înscris: 26.08.2008

View Postvyctoras1985, on 03 februarie 2016 - 19:15, said:

stii ca universitatea oxford dateaza cam din 1100 dupa hristos? in romania prima universitate a fost la iasi pe la vreo 1800 si ceva  
Pai si eu ce ziceam???

View PostBlueKing-69, on 03 februarie 2016 - 19:07, said:

In Occident ai avut, intr-adevar, inchizitie dar si niste universitati din timpuri pe cand noi inca nu prea stiam ce-i aia scoala elementara.


#46
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013

View Postpacopaco1967, on 03 februarie 2016 - 19:38, said:

Nu neaparat sa spui ceva impotriva insa el s-a ocupat cu "vrajitoria" si dupa cum stii vrajitorii erau arsi pe rug mai abitir decat un necredincios .

Nu lege sa interzica ceva ci apelez la bunul simt al omului sa respecte credintele altora daca nu afecteaza direct viata lui .

Din pacate teologia chinului vesnic in iad e o doctrina a ortodocsilor si catolicilor . In traducerea Cornilescu pe care o folosesc protestantii nu exista sintagma "chinul vesnic in iad " insa la traducerea sinodala ortodoxa este prezenta . Este felul lor sa propovaduiasca o evanghelie falsa dorind sa tina cat mai multa lume supuse . Este si motivul pentru care arunca anatema impotriva "sectantilor" .

Una e sa spui o opinie , argumentatie si altceva sa faci bascalie pe seama credintei cuiva . E ca si cum sa spui despre evolutionism ca e o idiotenie si cine o crede e cretin . Presupun ca te simti vizat si ofensat de o asemenea remarca si vei reactiona drastic cu cei care nu imbratiseaza evolutionismul .

Deci Newton asta a trait prin anii 1700 si l-au facut si nobil pentru cercetarile si descoperirile sale insa nu a fost dat la o parte pentru credintele si preocuparile in domenii interzise de religia acelor vremuri .

pai in primul rand ca afecteaza viata noastra. adica preotii ne cer bani, ne ameninta ca suntem pacatosi si vom suferi in iad, au pretentia ca orice copil sa faca religie si acum cica sa nu ii luam la misto. pai cine in viata cui e mai prezent? noi in a lor sau ei in a noastra?
in al doilea rand iti pot da exemple pe youtube despre mistouri la adresa lui obama si vad ca za black president nu se supara si nu da in judecata. atunci cand ai asa pretentia ca le stii pe toate si te afisezi tu preot in fata lumii fara sa ti-o fi cerut nimeni atunci e dreptul orisicui sa te combata fie si prin umor si ironii....
in al treilea rand una e sa spui despre cineva ca e cretin (chestie ce nu vad ce jignire aduce) si alta e sa injuri pe cineva. a spune despre cineva ca e cretin poate fi tot ca o forma de ironie sau hai sa zicem ca o forma de aratat cu degetul. dar asta tot spre binele populatiei pentru ca trebuie sa stim cine debiteaza chestii cretine si cine nu.
in al patrulea rand afirmatia cu cretinatatea vine imediat dupa ce crestinii si alti religiosi fac anumite afirmatii care chiar se incadreaza la cretinisme...deci is not our fault

#47
Legine

Legine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 26.12.2015

View PostPatrulescu, on 03 februarie 2016 - 19:35, said:


Pai da, dar stiinta trebuie sa Il ia in considerare si pe Dumnezeu in orice studiu.

Fals. Daca Dumnezeu e de necunoscut in esenta Sa, nu face obiectul stiintei, prin definitie.

#48
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013

View PostBlueKing-69, on 04 februarie 2016 - 09:49, said:

Pai si eu ce ziceam???

nimic...doar completam si eu acolo

#49
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postvyctoras1985, on 04 februarie 2016 - 12:52, said:

pai in primul rand ca afecteaza viata noastra. adica preotii ne cer bani, ne ameninta ca suntem pacatosi si vom suferi in iad,
Preoții nu-ți cer bani. Tu apelezi la serviciile lor, iar pentru serviciile prestate este normal ca să perceapă o taxă.

Edited by mario_bril, 04 February 2016 - 14:14.


#50
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,787
  • Înscris: 25.06.2007
Incepand chiar de la titlu acest thread este de o imbecilitate crunta, si sincer sa fiu, nu ma asteptam sa fiti atatia care sa-i dati apa la moara initiatorului...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate