Friptura de vita - Cum alegem carnea
Last Updated: Sep 09 2023 10:49, Started by
snipest
, Jan 29 2016 09:33
·
0
#847
Posted 24 April 2019 - 09:54
#849
Posted 24 April 2019 - 10:04
E de încercat pastramă din piept de berbecuț. Incingi grătarul, iei lângă tine un tocător și un cuțit bun, pâine proaspăta și bere și 1-2 prieteni foaaaarte buni, ca sa merite. O rumenesti pe grătar bine și o tai julienne și o mănânci acolo, la botul calului.
Heavenly |
#850
Posted 24 April 2019 - 10:24
#851
Posted 24 April 2019 - 10:32
richelieu, on 24 aprilie 2019 - 09:32, said:
Nu am fost personal, însă un prieten se alimentează cu ovina de la o măcelărie orientala de prin Pantelimon, cuțitul de argint se numește. Excelente cărnuri. pe ritmului ca e in pantelimon, e drept ca in capatu dinspre mihai bravu. Edited by casuta__papusilor, 24 April 2019 - 10:35. |
#852
Posted 24 April 2019 - 10:44
Intr-un timp luam cotletele de berbec de acolo, foarte bune. In schimb cea mai buna pastrama am luat-o de la Zinou de pe sos. Andronache, pastrama traditionala. Din pacate au facut iesirea pe autostrada pe Gherghitei si am ocolit-o de atunci.
Edited by destrug, 24 April 2019 - 10:46. |
#853
Posted 24 April 2019 - 11:16
#854
Posted 26 April 2019 - 14:07
Ieri am pus niste ribeye pe gratar. Am avut o bucata de vreo 2kg, Ribeye grass-feed de la First Light Farm, New Zealand. La inceput am cam criticat-o pe sotie care a cumparat bucata. Trebuia sa ia striploin us-beef si ea s-a intors cu asta. Okay, trebuie sa mentionez ca am facut de vreo 2 ori experiete negative cu niste carne din Irlanda, tot asa grass-feed etc. Aia a fost cam talpa, pana la urma am marinat-o si facut un stir-fry.
Dar asta trebuie sa recunosc ca a fost excelenta. Deja la deschiderea pungii, aproape deloc lichid in punga (nu era dry-aged), miros foarte placut si discret. Lasata cel putin 1 ora la temperatura camerei, apoi 2x90 sec. la vreo 800-900 grade, dupa care vreo 8-10 min la temperatura foarte scazuta. De data asta am numai poze in stare cruda. Mai am ceva din ea, poate reusesc sa fac data viitoare o poza "after-grill". Attached Files |
#855
Posted 03 June 2019 - 19:53
Am lut din piata doua antricoate cu os, proaspete. Groase.
IMG_20190603_190134.jpg 192.91K 49 downloads IMG_20190603_193043.jpg 541.97K 53 downloads IMG_20190603_193046.jpg 586.04K 50 downloads IMG_20190603_194608.jpg 234.97K 58 downloads Prefer pe aia maturata. IMG_20190207_180815.jpg 449.54K 58 downloads IMG_20190207_180853.jpg 251.57K 45 downloads |
#856
Posted 12 June 2019 - 12:27
Passenger001, on 26 aprilie 2019 - 14:07, said:
Ieri am pus niste ribeye pe gratar. Am avut o bucata de vreo 2kg, Ribeye grass-feed de la First Light Farm, New Zealand. La inceput am cam criticat-o pe sotie care a cumparat bucata. Trebuia sa ia striploin us-beef si ea s-a intors cu asta. Okay, trebuie sa mentionez ca ... ca sotia a ales bine. nu-i asa ca-i mai bun antricotu ca vrabioara? deci, fa-ti autocritica tovarase! recunoaste ca ai gresit, iar colectivul de fripturisti de aici nu-ti va da decat un vot de blam. |
|
#857
Posted 12 June 2019 - 13:05
Nici nu ma uit la Sirloin, poa' sa fie chiar redus.
Fara Rib-eye mai grasut si maturat nici nu ma sinchisesc sa aprind vreun foc. Nici macar T-bone nu ma "pasioneaza". |
#858
Posted 18 June 2019 - 12:11
Experiment dry aging acasa cu Umai Dry.
O bucata intreaga de ribeye de vita black angus - greutate la start 6.4 kg. Target : 35 de zile. Ziua 0 : http://tinypic.com/r/292l278/9 Ziua 7 : http://tinypic.com/r/8yf0qo/9 Ziua 14 : http://tinypic.com/r/2d9z94z/9 Edited by justtupeu89, 18 June 2019 - 12:21. |
#859
Posted 18 June 2019 - 21:33
uite cum un brazilian din florida face antricotul in 25 de moduri:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4oLnJiYN_GE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] sunt abonat la la canalul lui, unde o arde pe sous-vide la greu, numa' vita. https://www.youtube....R3gWhrMw/videos Edited by casuta__papusilor, 18 June 2019 - 21:54. |
#860
Posted 19 June 2019 - 07:28
Mi-a placut aia cu masina de spalat vase.
Metoda cu fierul de claclat am "inventat-o" si eu prin liceu la mare dar am prajit cu el niste salam care se cam imputise |
#861
Posted 24 June 2019 - 19:59
justtupeu89, on 18 iunie 2019 - 12:11, said:
Experiment dry aging acasa cu Umai Dry. O bucata intreaga de ribeye de vita black angus - greutate la start 6.4 kg. Target : 35 de zile. Ziua 0 : http://tinypic.com/r/292l278/9 Ziua 7 : http://tinypic.com/r/8yf0qo/9 Ziua 14 : http://tinypic.com/r/2d9z94z/9 Ziua 21 - treaba pare ca merge bine. Fata : http://tinypic.com/r/1564igp/9 Spate : http://tinypic.com/r/2mhfo14/9 Inca 2 saptamani |
|
#862
Posted 26 June 2019 - 12:24
Nu prea mai am rabdare dupa carnea aia la maturat... Aseara i-am dat cu niste picanha si vin cu niste prieteni.
2 ore la sous vide la 55 grade, un minut pe fiecare parte la fonta - bate ribeye-ul la fund. http://tinypic.com/r/5mg0ic/9 http://tinypic.com/r/24lo8j8/9 |
#864
Posted 02 July 2019 - 21:57
Am cedat pana la urma si-am scos carnea de la maturat.
N-am mai cantarit-o, dar sigur am pierdut cel putin 1.5 kg in apa si coaja taiata. In total, din 6.5kg au iesit 11 fripturi serioase. Nici un fel de miros la deschidere, gatite sous vide la 55 celsius 1 ora jumatate, apoi 1 minut pe fiecare parte la fonta. Carnea e genial de buna, mult mai buna decat orice dry-age clasic gasit in magazine - foarte frageda si usor gust dry-aged. Recomand oricui are acces la pungile umai dry. http://tinypic.com/r/5jv5l3/9 http://tinypic.com/r/ra2t0p/9 http://tinypic.com/r/350otol/9 http://tinypic.com/r/do5tdx/9 http://tinypic.com/r/2n83i3n/9 http://tinypic.com/r/5obkpi/9 http://tinypic.com/r/2hqf8yp/9 http://tinypic.com/r/15hh4pt/9 http://tinypic.com/r/2889ms8/9 http://tinypic.com/r/2aqlc0/9 http://tinypic.com/r/301fx44/9 Edited by justtupeu89, 02 July 2019 - 21:58. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users