Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone
 Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35
 Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv
 

Friptura de vita - Cum alegem carnea

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
1280 replies to this topic

#847
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,471
  • Înscris: 04.05.2006
http://www.macelarieturceasca.ro/
Asta e. Doar ca greșisem eu. Nu e da argint, e da haur cuțitu :D

#848
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
wow, ce bine arata! si cate produse!!

#849
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,471
  • Înscris: 04.05.2006
E de încercat pastramă din piept de berbecuț. Incingi grătarul, iei lângă tine un tocător și un cuțit bun, pâine proaspăta și bere și 1-2 prieteni foaaaarte buni, ca sa merite. O rumenesti pe grătar bine și o tai julienne și o mănânci acolo, la botul calului.
Heavenly

#850
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 richelieu, on 24 aprilie 2019 - 09:54, said:

http://www.macelarieturceasca.ro/
Asta e. Doar ca greșisem eu. Nu e da argint, e da haur cuțitu Posted Image

da mai. o stiam. am mancat de la ei, ia mereu un amic de la ei...
sa iei pastrama din aia pe sare nu din aia cu sosuri rosii... aia cu sare e BETON!

credeam ca e alta in pantelimon :D

Edited by MembruAnonim, 24 April 2019 - 10:25.


#851
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018

 richelieu, on 24 aprilie 2019 - 09:32, said:

Nu am fost personal, însă un prieten se alimentează cu ovina de la o măcelărie orientala de prin Pantelimon, cuțitul de argint se numește.
Excelente cărnuri.
poate "cutitul de aur"
pe ritmului
ca e in pantelimon, e drept ca in capatu dinspre mihai bravu.

Edited by casuta__papusilor, 24 April 2019 - 10:35.


#852
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,357
  • Înscris: 03.08.2004
Intr-un timp luam cotletele de berbec de acolo, foarte bune. In schimb cea mai buna pastrama am luat-o de la Zinou de pe sos. Andronache, pastrama traditionala. Din pacate au facut iesirea pe autostrada pe Gherghitei si am ocolit-o de atunci.

Edited by destrug, 24 April 2019 - 10:46.


#853
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,471
  • Înscris: 04.05.2006

 MembruAnonim, on 24 aprilie 2019 - 10:24, said:



da mai. o stiam. am mancat de la ei, ia mereu un amic de la ei...
sa iei pastrama din aia pe sare nu din aia cu sosuri rosii... aia cu sare e BETON!

credeam ca e alta in pantelimon :D
Numai din aia cu sare :)

#854
Passenger001

Passenger001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 07.08.2015
Ieri am pus niste ribeye pe gratar. Am avut o bucata de vreo 2kg, Ribeye grass-feed de la First Light Farm, New Zealand. La inceput am cam criticat-o pe sotie care a cumparat bucata. Trebuia sa ia striploin us-beef si ea s-a intors cu asta. Okay, trebuie sa mentionez ca am facut de vreo 2 ori experiete negative cu niste carne din Irlanda, tot asa grass-feed etc. Aia a fost cam talpa, pana la urma am marinat-o si facut un stir-fry.
Dar asta trebuie sa recunosc ca a fost excelenta. Deja la deschiderea pungii, aproape deloc lichid in punga (nu era dry-aged), miros foarte placut si discret. Lasata cel putin 1 ora la temperatura camerei, apoi 2x90 sec. la vreo 800-900 grade, dupa care vreo 8-10 min la temperatura foarte scazuta.
De data asta am numai poze in stare cruda. Mai am ceva din ea, poate reusesc sa fac data viitoare o poza "after-grill".

Attached Files



#855
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,682
  • Înscris: 21.08.2008
Am lut din piata doua antricoate cu os, proaspete. Groase.
Attached File  IMG_20190603_190134.jpg   192.91K   49 downloadsAttached File  IMG_20190603_193043.jpg   541.97K   53 downloadsAttached File  IMG_20190603_193046.jpg   586.04K   50 downloadsAttached File  IMG_20190603_194608.jpg   234.97K   58 downloads
Prefer pe aia maturata.
Attached File  IMG_20190207_180815.jpg   449.54K   58 downloadsAttached File  IMG_20190207_180853.jpg   251.57K   45 downloads

#856
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018

 Passenger001, on 26 aprilie 2019 - 14:07, said:

Ieri am pus niste ribeye pe gratar. Am avut o bucata de vreo 2kg, Ribeye grass-feed de la First Light Farm, New Zealand. La inceput am cam criticat-o pe sotie care a cumparat bucata. Trebuia sa ia striploin us-beef si ea s-a intors cu asta. Okay, trebuie sa mentionez ca ...

ca sotia a ales bine.
nu-i asa ca-i mai bun antricotu ca vrabioara?
deci, fa-ti autocritica tovarase! recunoaste ca ai gresit, iar colectivul de fripturisti de aici nu-ti va da decat un vot de blam.

#857
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,682
  • Înscris: 21.08.2008
Nici nu ma uit la Sirloin, poa' sa fie chiar redus.
Fara Rib-eye mai grasut si maturat nici nu ma sinchisesc sa aprind vreun foc.
Nici macar T-bone nu ma "pasioneaza".

#858
justtupeu89

justtupeu89

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 13.09.2009
Experiment dry aging acasa cu Umai Dry.
O bucata intreaga de ribeye de vita black angus - greutate la start 6.4 kg.
Target : 35 de zile.

Ziua 0 : http://tinypic.com/r/292l278/9

Ziua 7 : http://tinypic.com/r/8yf0qo/9

Ziua 14 : http://tinypic.com/r/2d9z94z/9

Edited by justtupeu89, 18 June 2019 - 12:21.


#859
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018
uite cum un brazilian din florida face antricotul in 25 de moduri:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4oLnJiYN_GE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

sunt abonat la la canalul lui, unde o arde pe sous-vide la greu, numa' vita.
https://www.youtube....R3gWhrMw/videos

Edited by casuta__papusilor, 18 June 2019 - 21:54.


#860
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,661
  • Înscris: 21.06.2016
Mi-a placut aia cu masina de spalat vase.
Metoda cu fierul de claclat am "inventat-o" si eu prin liceu la mare dar am prajit cu el niste salam care se cam imputise :D

#861
justtupeu89

justtupeu89

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 13.09.2009

 justtupeu89, on 18 iunie 2019 - 12:11, said:

Experiment dry aging acasa cu Umai Dry.
O bucata intreaga de ribeye de vita black angus - greutate la start 6.4 kg.
Target : 35 de zile.

Ziua 0 : http://tinypic.com/r/292l278/9

Ziua 7 : http://tinypic.com/r/8yf0qo/9

Ziua 14 : http://tinypic.com/r/2d9z94z/9

Ziua 21 - treaba pare ca merge bine.
Fata : http://tinypic.com/r/1564igp/9
Spate : http://tinypic.com/r/2mhfo14/9

Inca 2 saptamani Posted Image

#862
justtupeu89

justtupeu89

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 13.09.2009
Nu prea mai am rabdare dupa carnea aia la maturat... Aseara i-am dat cu niste picanha si vin cu niste prieteni.
2 ore la sous vide la 55 grade, un minut pe fiecare parte la fonta - bate ribeye-ul la fund.

http://tinypic.com/r/5mg0ic/9
http://tinypic.com/r/24lo8j8/9

#863
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,682
  • Înscris: 21.08.2008
Anturajul bata-l vina...

#864
justtupeu89

justtupeu89

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 13.09.2009
Am cedat pana la urma si-am scos carnea de la maturat.
N-am mai cantarit-o, dar sigur am pierdut cel putin 1.5 kg in apa si coaja taiata.
In total, din 6.5kg au iesit 11 fripturi serioase. Nici un fel de miros la deschidere, gatite sous vide la 55 celsius 1 ora jumatate, apoi 1 minut pe fiecare parte la fonta.
Carnea e genial de buna, mult mai buna decat orice dry-age clasic gasit in magazine - foarte frageda si usor gust dry-aged. Recomand oricui are acces la pungile umai dry.

http://tinypic.com/r/5jv5l3/9
http://tinypic.com/r/ra2t0p/9
http://tinypic.com/r/350otol/9
http://tinypic.com/r/do5tdx/9
http://tinypic.com/r/2n83i3n/9
http://tinypic.com/r/5obkpi/9
http://tinypic.com/r/2hqf8yp/9
http://tinypic.com/r/15hh4pt/9
http://tinypic.com/r/2889ms8/9
http://tinypic.com/r/2aqlc0/9
http://tinypic.com/r/301fx44/9

Edited by justtupeu89, 02 July 2019 - 21:58.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate