Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Friptura de vita - Cum alegem carnea
#433
Posted 08 October 2017 - 10:38
vrajitoruldinoz, on 07 octombrie 2017 - 17:43, said:
Nu cred ca mai e treaba cu antibioticele si hormonii, pe mare parte din carnea din supemaket scrie ca n-a vazut hormoni si antibiotice in viata ei. s-au inventat alte smecherii. se cunoaste ca sunt hranite animalele tot cu inlocuitori de carton. iar cat priveste antibioticele sau alte substante care trebuie sa tina colectivitati de zeci de mii de capete in viata pana la sacrificare, eu nu cred ca au fost eliminate, ba dimpotriva. rata de deces in ferme, fara aceste adjuvante e prea mare, ca sa-si permita sa functioneze fara ele. cel putin ce se aduce de afara, sigur sunt bagate toate tampeniile in meniul lor. productivitatea si rentabilitatea, mai ales, trebuie sa fie fantastica, altfel iesi de pe piata. marii jucatori de pe piata mondiala a carnii nu se joaca cu profitul si nu-si fac nicio grija pentru sanatatea oamenilor. ma refer si la pui si porc. Edited by casuta_papusilor, 08 October 2017 - 10:40. |
#434
Posted 08 October 2017 - 11:12
In US se folosesc hormoni si antibiotice in sectorul bovinelor de carne, desi evident sunt si multi producatori care merg fara le convine sa stea 1,2 dolar in plus la lb. dar sa scrie mare pe ambalaj ca-i fara uormoni si antibiotice.
In Europa hormonii nu se folosesc si tehnica de productie(scala mult mai mica) permite limitarea antibioticelor, in multe cazuri chiar spre 0. Total diferita treaba la pui unde se folosesc multe antibiotice. Animalele sunt hranite cu hrana pentru animale nu cu carton:) Iti sugerez sa intri intr-o ferma care ingrasa vitei. |
#435
Posted 08 October 2017 - 15:24
cu ce-i ingrasa?
si ce le mai da, ca sa asimileze si sa metabolizeze rapid, eficient si profitabil hrana? stii tu? nu cred, ca eu cred ca ei ascund aceste lucruri. |
#436
Posted 08 October 2017 - 17:44
casuta_papusilor, on 08 octombrie 2017 - 15:24, said:
cu ce-i ingrasa? si ce le mai da, ca sa asimileze si sa metabolizeze rapid, eficient si profitabil hrana? stii tu? nu cred, ca eu cred ca ei ascund aceste lucruri. Cam stiu, nu e nici o conspiratie, multa cercetare la nivel genetic pentru a produce bestii cu cele mai dorite caracteristici cercetare pe nutritie. De mancat mananca furaje, cereale, sroturi proteice etc. Cum am mai zis in US se folosesc hormoni in Europa nu, cu antibioticele depinde de tecnologia aplicata si de reglemntari, in Europa unde crescatoriile de vaci de carne sunt 50-250 de capete in conditii destul de bune sunt destul de limitate. |
#437
Posted 08 October 2017 - 23:51
casuta_papusilor, on 08 octombrie 2017 - 10:38, said:
s-au inventat alte smecherii. se cunoaste ca sunt hranite animalele tot cu inlocuitori de carton. iar cat priveste antibioticele sau alte substante care trebuie sa tina colectivitati de zeci de mii de capete in viata pana la sacrificare, eu nu cred ca au fost eliminate, ba dimpotriva. rata de deces in ferme, fara aceste adjuvante e prea mare, ca sa-si permita sa functioneze fara ele. cel putin ce se aduce de afara, sigur sunt bagate toate tampeniile in meniul lor. productivitatea si rentabilitatea, mai ales, trebuie sa fie fantastica, altfel iesi de pe piata. marii jucatori de pe piata mondiala a carnii nu se joaca cu profitul si nu-si fac nicio grija pentru sanatatea oamenilor. ma refer si la pui si porc. Aiurea. Etichetele sint foarte clare. Oricum eu nu maninc des fripturi de vita asa ca orice ar pune in ea nu ar fi mare tragedie. Edited by vrajitoruldinoz, 08 October 2017 - 23:53. |
#438
Posted 08 October 2017 - 23:55
#439
Posted 08 October 2017 - 23:59
ionutzitaly, on 08 octombrie 2017 - 11:12, said:
In Europa hormonii nu se folosesc si tehnica de productie(scala mult mai mica) permite limitarea antibioticelor, in multe cazuri chiar spre 0. Total diferita treaba la pui unde se folosesc multe antibiotice. Acum si puii fara antibiotice sint mainstream. [ http://www.motherearthliving.com/-/media/Images/MEL/Editorial/Articles/Online-Articles/2009/07-01/Product-of-the-Week-Just-Bare-Chicken/Just-Bare-Chicken-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] belogerer, on 08 octombrie 2017 - 23:55, said:
si tu esti asa prost incat crezi orice scrie pe o eticheta? universal valabil... Nu, numai prostii cred ca ce scrie pe eticheta ii omoara. As spune ca nici nu am nevoie sa ma uit pe eticheta vreodata, bunul simt e ala important. La mincare te omoara cantitatea si caloriile, zaharul si grasimea, nu eurile, hormonii si antoibioticele. Edited by vrajitoruldinoz, 08 October 2017 - 23:59. |
#440
Posted 09 October 2017 - 03:46
#442
Posted 14 October 2017 - 01:53
Sirloin, e facuta bine (nu bine facuta), a naibii de mica, taiata prost de bucatar, trebuia sa o aleaga un mic (ma gandesc ca nu ai platit doi lei, putea fi aleasa in contra fibrei) si taiata la masa un pic cam devreme (vezi sangele ce curge din ea)
|
|
#443
Posted 14 October 2017 - 07:52
o friptura taiata normal dintr-un antricot sau vrabioara nu are cum sa arate altfel.
adica fibra arata pe lung, atunci cand "deschizi" friptura. asa e anatomia muschiului. si nu-mi pare mult sange in farfurie, pentru cat putea sa fie si pentru cat de raw arata. cat despre faptul ca e mica, aici ai toata dreptatea. dar asa-s portiile frantuzesti, in contradictie cu farfuriile americane. |
#444
Posted 14 October 2017 - 08:54
A fost de ajuns, am luat si niste tartar cu creveti f buni... 220-250 grame la 20 euro. Max. Bine masa a fost vreo 85, ok pare. Cu vin la pahar evident... dar aici e deschis di sticla, nu e varsat.
Aveau si 500 g sau 1200 g pt 2 pers Sange e f puțin, nu s-a mai scurs deloc. A fost f ok facuta. Apropo aseara imi zicea un coleg ca e la un restaurant bun, bocca il lupo . M-am distrat, i-am zis ca e langa o cloaca a mea, si merg destul de des. Edited by MembruAnonim, 14 October 2017 - 08:57. |
#445
Posted 14 October 2017 - 14:16
E taiata binem'am inselat eu, se vede clar in ultima poza.
Cat despre portii frantuzesti... mananca frantujii de sparg, dar e bulsit de restaurant ca vezi portiile frantuzesti tb sa fie mici. La 250gr e mica pt gustul meu, dar tb sa recunosc ca e o portie ok. In fotografii arata a fi muuult mai mica |
#446
Posted 24 October 2017 - 16:36
Wagyu
[ https://i.imgur.com/DFigBuU.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Mizu, 24 October 2017 - 16:37. |
#447
Posted 24 October 2017 - 18:06
am vazut in galantar uaghiu d-asta, in bucuresti, doar la mega-ul de la piata galati.
chiar era super-marmorat. poate o mai fi si prin alte magazine, mai simandicoase. sau pe net. intre timp, altfel, io am mai mancat vita d-asta de-o tin la stricat prin frigider, vita de care nu o prea recomanda dl argint (pe drept), tinuta la frigider , chiar mult peste o saptamana (e cinstit, nu depaseste niciodata 2,5-3 grade, in fapt sta cam intre 0,6 si 2,5 grade, o vitrina frigorifica de sucuri tinuta la putere maxima tot timpul). se mai fragezeste bine, o tin invelita in tifon si-l schimb zilnic pana cand nu se mai murdareste de sange. ori o mananc la munca unde pot sa-i dau foc ca la balamuc fara sa ma doara capul de cat fum si miros fac, ori acasa dar cu moderatie, taiata felii la mijlocul prajirii, tip teppanyaki, pentru a nu crea o crusta prea well done si sa nu fie cruda la mijloc. am dresat nevasta sa o gateasca cum trebuie la tigaie, cu putin ulei si mult unt, sare, piper si cimbru, dai cu caciula dupa caini. oricum, nu mai e mult si mananc vita din picioare, ne-asasinata, ca am inceput sa virez puternic spre rare. Mizu, on 24 octombrie 2017 - 16:36, said:
Wagyu o vaca matsusaka wagyu a fost vanduta cu 450.000 $ bucata. deci o vita tampita, mai scumpa decat un ferrari. Edited by casuta_papusilor, 24 October 2017 - 18:13. |
|
#449
Posted 29 November 2017 - 21:41
Urmaresc pe Netflix un film (Jocul lui Gerald) si au aparut niste cadre in care cineva serveste un caine flamand cu... antricot de vita de Kobe (200 de dolari ce e in fiecare poza).
2017-11-29.png 1.04MB 46 downloads 2017-11-29 (3).png 1.05MB 46 downloads |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users