Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce farmacie VET online care "...

De unde cumparați legume si fructe?

Samsung S21 ultra

Plasa de umbrire peste gard de pl...
 O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 

Dilema: cocolosim copiii ca in Ro, sau ii invatam sa fie independenti, ca in Vest?

- - - - -
  • Please log in to reply
235 replies to this topic

#19
Judith

Judith

    Iubita mileniului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,477
  • Înscris: 17.12.2008

View Postlupini, on 30 ianuarie 2016 - 19:15, said:

A iubi pe cineva, înseamnă a te sacrifica pentru cineva. Asta e dragostea.

Am avut noroc să am părinţi care m-au iubit. Însă, am constatat că în lume sunt destul de puţini care fac asta. Mulţi aleg să-şi trăiască viaţa, după ce aduc în lume prunci.

Viaţa performantă a unui om începe din copilăria cea de la 5 sau 6 ani, când părinţii sunt atenţi ce talent are odraslele lor, şi le ia profesor privat sau îi trimit la diferite cercuri de creaţie, sau unde îşi pot cultiva talentul.

Restul părinţilor îi lasă liberi pe copii, să aleagă ei, iar aceştia, în adolescenţă, vor alege barurile sau cluburile.
Doamne, lupini, tu te auzi ce zici?
Ce inseamna sa-si traiasca viata un parinte?
Cum contrazice asta iubirea fata de copil?




Si eu am plecat inainte sa implinesc 20 de ani de acasa, cred ca in sanul familiei, dupa ce esti considerat adult, ramai doar din lipsa de oportunitati ( financiare sau de perspectiva ).

Mie nu mi se pare ca in vest, cel putin in UK, ar fi asa destramata familia, toti colegii mei din departament ( evident, poti fi si exceptii sau fix asa sa se fi aliniat astrele ) tin o legatura foarte stransa cu familia. Mult mai stransa decat tin cei de varsta mea, plecati din familie. Cine cu familia saptamanale sau macar bilunare, toate sarbatorile impreuna cu familia extinsa, concedii impreuna, intalniri regulate etc.
Evident ca or fi si familii care-si ejecteaza batranii/parintii cum au lecat de acasa, dar sunt sigura ca acolo e vorba de conflicte vechi copil-parinte si poate asa e mai bine sa si fie. Doar pentru ca te-a nascut cineva sau ai dat viata cuiva nu inseamna neaparat ca sunteti legati de un cordon invizibil si trebuie sa stati impreuna sau sa mentineti contactul oricat de precare ar fi fost relatiile inainte sa pleci.
Sunt sigura ca si in Romania sunt o multidudine de familii de genul, unde cel mai bine ar fi sa-ti vezi de ale tale, dar faptul ca in general o pereche de pensionari probabil au pensia impreuna 20 de milioane, poate mai si platesc chirie, ii opresc pe multi de a se indeparta de de ei si se simt vinovati, simt mila etc. sa-i ajute in continuare.
Veniturile destul de proaste "ajuta" si la faptul ca multi nu vad cum e sa "iti traiesti viata" si de ce multi parinti inca mai au de "trait" dupa ce pleaca copilul si ei au pe la 40-50 de ani.

Evident, in vest mi se pare mai bine. Nu din prisma mentalitatii de aici, oricare ar fi asta, vazuta de catre altii, ci din cauza posibilitatilor oferite de a-ti trai viata cum vrei. Chit ca asta inseamna sa nu-ti vizitezi parintii cu anii sau sa-ti permita sa faci adunari de familie la fiecare 2 luni undeva, inchirind ceva, o oarecare libertate de a nu face niste chestii constranse de societate/vina.

Eu-s de parere ca un copil nu-l faci ca sa ai pe cine iubi sau cine sa te iubeasca, aia e datoria ta in viata sa gasesti pe cineva care sa te iubeasca, il faci ca sa-i oferi aceleasi sanse pe care le-ai avut tu de a te bucura de ce-ti ofera viata. Sigur, ideal ar fi s-o faci asta si iubindu-l =))
Cel mai probabil, cele mai mari realizari sau cele mai fericite momente din viata lui vor fi alaturi de o alta persoana ( sau mai multe ) sau legate de niste chestii dobandite, nu alaturi de voi, ca parinti, cel putin dupa o varsta incolo. Evident din asta nu trebuie sa se inteleaga ca nu vor fi momente fericite si cu parintii, doh.

Nu cred ca in Romania se cocolosesc copiii, dar daca nu ai cum sa-i dai vreo 500 de euro pe luna sa se duca sa-si ia chirie si sa mance macar parizer, nu vad cum poti sa-l trimiti sa fie independent si sa plece de acasa.
Dupa teoria asta, astia din vest, is mult mai cocolositi, primesc o gramada de bani de la parinti pentru depozite, pentru nunti ( aici nu se dau bani "cado"), sunt ajutati oricand intra in belele, cum am zis, mi se pare ca astia se vad MULT mai des decat se vad oamenii in general in Romania ( aia care aleg sa se vada )

Edited by Judith, 31 January 2016 - 14:17.


#20
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

Quote

deci programarea pas cu pas NU inseamna cocolosire. OK, traiesti intr-o tara libera si ai tot dreptul la opinia ta.
daca discutati despre altceva si nu ce spune titlul atunci imi cer scuze.


Nu insemna "cocolosire ca in Romania", citez titlul, dar e adevarat ca e contrariul independentei de care se vorbeste tot in titlu.

Quote

Peste 200 de ani va fi practic ca si cum nici tu si nici familia ta n-ati existat Posted Image))

Pai nu stiu cum dar te contrazici. Daca peste 200 de ani nu contez (nu contez nici la o secunda dupa ce am murit, nici daca as fi luat premiul nobel sau as fi salvatorul omenirii, nici daca incepea apocalisa atomica la 1 milisecunda dupa moartea mea nu conteaza daca o luam asa) cum dracu sa traiesti pentru copii? Daca singurul timp care conteaza e secunda prezenta cum sa-ti sacrifici viata pentru generatiile viitoare?

Quote

au i-ai lasat pe strada in timp ce tu te imbatai/drogai/erai la c#""#

Nu stiui in ce cercuri te invirti tu dar sper ca intelegi ca sint oameni care isi traiesc viata bine si frumos fara sa fie alcoolici, drogati etc si ca sint copii foarte reusiti

Quote

Care ar trebui sa fie sensul vietii cel "corect",dupa vrajitorul din oz ?Dar viata "neratata"?In ce se masoara reusitele in viata dupa tine ?

In general asta e o chestie personala, fiecare isi face contabilitatea proprie, asta daca oamenii ar fi cinstiti cu ei insisi. As spune ca din pdv al parintelui important e sa ii dai copilului un set de cunostinte si obisnuite care sa-l ajute indiferent de ce carare apuca. Sa-l inveti sa gindeasca si sa se intrebe, sa nu aiba nevoie de nimeni, sa stringa din dinti cind e nevoie, sa aiba vointa antrenata si sa poate sufere in loc sa ia calea usoara. Restul is face singur.
Daca ar fi sa masor reusita in viata cu siguranta pe primele locuri pentru mine ar fi sa nu cer de la parinti nimic (din contra, sa-i ajut) de la o virsta de genul 18-22 de ani. Am pus o marja asa mare ca depinde de tara, in vest e mai mult spre 18 ani, in est mai spre 22-23. Cu exceptii, bineinteles, unele cazuri sint scutite, de exemplu esti geniu si faci cercetare fantastica si salvezi planeta dar iti spala mama rufele? ok, se accepta.

Quote

Singurul rost al vietii care a fost dovedit stiintific pana acum e reproducerea si evolutia.

Esti nesanatos de obsedat de un sens al vieti cosmic...nu vad relevanta sensului vietii daca cind crapi se stinge lumina oricum.
Sensul vietii e sa-i placa vietuitorului. Cam atit. Din pacate mare parte din placerea asta are radacini in creier, adica ne-o facem noi. Chiar si aia carora nu le place viata traiesc in speranta ca le va place miine.

View PostJudith, on 31 ianuarie 2016 - 14:11, said:



Evident, in vest mi se pare mai bine. Nu din prisma mentalitatii de aici, oricare ar fi asta, vazuta de catre altii, ci din cauza posibilitatilor oferite de a-ti trai viata cum vrei.


Optica difera foarte mult in vest pentru ca parintii traiesc sau sint in contact cu alte posibilitati. Daca ti-ai aminat toata viata calatoria in jurul lumii la care ai visat pentru ca ai avut copii, job etc, speri ca macar la batrinete sa-ti implinesti visul. Copii din Romania condera normal ca acel vis sa se transforme in fugarit nepotii sau alte slugareli, copiii in vest cosndera ca e normal ca parintii sa isi vada in sfirsit de viata lor (care include si petreceri, sex, calatorit etc - chestii tabu sa inexistente la noi) pe care si-au cistigat-o cu o viata de sudoare.

Quote

pentru nunti ( aici nu se dau bani "cado"),

Eu nu stiu nici un american care si-a facut nunta cu bani de la parinti, dar mi s-a parut teribil de hazliu ca pe topicul celalalt era cineva care compatimea faptul ca in vest nu se dau bani la nunti (in SUA de fapt se dau dar simbolic, 100$ maxim pentru "tacim"). N-as fi crezut ca exista cineva care regreta acest sistem jenant, umilitor care exista la noi.

Edited by wizardofoz, 01 February 2016 - 02:24.


#21
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,332
  • Înscris: 20.10.2015

View Postwizardofoz, on 01 februarie 2016 - 02:46, said:

pe topicul celalalt

la ce topic faci referire?

#22
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Norvegia cred ca de acolo a pornit inainte de split.

#23
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,332
  • Înscris: 20.10.2015
Eu am intrat numai la split, :)
thx

#24
syndrome13

syndrome13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 27.09.2013

View Postwizardofoz, on 01 februarie 2016 - 02:46, said:

Daca ar fi sa masor reusita in viata cu siguranta pe primele locuri pentru mine ar fi sa nu cer de la parinti nimic (din contra, sa-i ajut) de la o virsta de genul 18-22 de ani. Am pus o marja asa mare ca depinde de tara, in vest e mai mult spre 18 ani, in est mai spre 22-23. Cu exceptii, bineinteles, unele cazuri sint scutite, de exemplu esti geniu si faci cercetare fantastica si salvezi planeta dar iti spala mama rufele? ok, se accepta.
Am cunoscut finez la 24 de ani care sta cu parintii inca acasa si depinde complet de ei.Roman care la 18 ani a plecat in tarile nordice,complet pe banii lui,demult independent de parinti.Roman care a fost sustinut pana la 27 de ani de parinti si a trait exclusiv pe banii lor pana atunci,pentru ca nu si-a gasit job ani intregi,apoi viata i-a oferit sansa sa se angajeze ca inginer cu 2k eur/luna.Pesemne ca trebuiau sa renunte la el si sa se angajeze necalificat.Nu prea poti sa vezi viata asa,nu e ok sa renunti la un copil (fie el si de 30 de ani) doar pt ca viata nu i-a oferit sansa inca,mai ales daca are un potential bun.Fiecare are drumul lui in viata,unii "reusesc" la varste mai timpurii,altii mai incolo.Desigur,cu cat is abandonati mai repede de parinti cu atat scad mai tare sansele sa fi reusit,mai ales daca asta implica renuntarea la traseul pe care s-au pornit din lipsa de n factori.Un exemplu ar fi o persoana care a trebuit sa renunte la scoala si sa se angajeze pentru ca parintii au dat-o afara din casa devreme,devenind laboranta,cu salariu mic si o viata extrem de chinuita, in loc de biolog sau doctor,cum ar fi facut daca ar fi avut sprijinul parintilor.


View Postwizardofoz, on 01 februarie 2016 - 02:46, said:

N-as fi crezut ca exista cineva care regreta acest sistem jenant, umilitor care exista la noi.
Crezi ca finezului i-ar pica rau mai mult de 100 eur/persoana veniti la nunta?Crezi ca finezii nu se duc la luat pomana cand se da mancare moca expirata sau orice altceva gratis?La ei nu exista treaba asta,cand te ajuta cineva cu ceva si vrei sa-i dai un ban(sau mai multi,mai ales daca-s mai multi )sa-ti raspunda ca "nu,te rog,chiar nu trebuie,a fost placerea mea".Finezul il ia imediat pentru ca stie valoarea banului,si ce greu se obtine si o,cat ii trebuie! Nu vad ce e umilitor in a avea niste bani si a folosi parte din ei intru ajutorarea unei familii tinere care de-abia pleaca in viata.Bineinteles,nu e jenant sa-ti faci credit la banca la 20 de ani si sa termini de platit la 50.Persoana independenta,care traieste o viata pe care nu si-o permite.BleeahhPosted Image

View Postwizardofoz, on 01 februarie 2016 - 02:46, said:

Esti nesanatos de obsedat de un sens al vieti cosmic...nu vad relevanta sensului vietii daca cind crapi se stinge lumina oricum.
Why bother with making kids then ?

View Postwizardofoz, on 01 februarie 2016 - 02:46, said:

Sensul vietii e sa-i placa vietuitorului. Cam atit.
Daca nenea X gaseste o deosebita placere in a-si dedica viata si resursele pt a-si educa si creste copiii cum se cuvine,de ce sa-l ironizam si sa-l luam peste picior cu chestii de gen " Astea de obicei sint scuze de vieti prost traite cu nemultumiri si frustrari, si de multe ori copiii ajung loseri." ,"tot felul de ciudati","Niste idioti penali",etc.Din romanizm,desigur (cu z).
Pentru ca este atat de romanesc sa ne exprimam punctul de vedere intr-un mod cat mai contondent si eventual sa atingem cat mai multe persoane cu hate speech-ul nostru romanesc,pentru ca doar opinia noastra conteaza si restu-s varza si pentru ca zero empatie fata de vietile si povestile din spatele persoanelor care si-au gasit sensul vietii intr-un tel atat de mizerabil.
Si oricum,restul romanilor apreciaza cand ii facem pe restul varza,asa ca da-i 'nainte !

Edited by doruirimescu, 01 February 2016 - 15:07.


#25
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,123
  • Înscris: 29.12.2006

View PostJudith, on 31 ianuarie 2016 - 14:11, said:

Ce inseamna sa-si traiasca viata un parinte?
Cum contrazice asta iubirea fata de copil?

Părinţii aleg să cheltuiască totul pentru ei sau...să folosească banii pentru copii. Niciun ban nu e de prisos. Şi e la fel oriunde în lume.

Cunosc un amic care lucrează în străinătate deşi nu-i prea place, iar mama lui pleacă la distracţii în ţări exotice (e divorţată). Nici nu are importanţă că e din România sau altă ţară, ci pe mine mă interesează comportamentele.




View Postwizardofoz, on 01 februarie 2016 - 02:46, said:

Eu nu stiu nici un american care si-a facut nunta cu bani de la parinti, dar mi s-a parut teribil de hazliu ca pe topicul celalalt era cineva care compatimea faptul ca in vest nu se dau bani la nunti (in SUA de fapt se dau dar simbolic, 100$ maxim pentru "tacim"). N-as fi crezut ca exista cineva care regreta acest sistem jenant, umilitor care exista la noi.

Fiecare naţie cu obiceiurile sale. La americani sunt unele obiceiuri, la noi sunt altele. La americani de exemplu există obiceiul de a se împuşca oamenii pe stradă. La noi nu există acest obicei. Fiecare cu-ale lui. Posted Image

Edited by lupini, 01 February 2016 - 15:31.


#26
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,765
  • Înscris: 25.06.2007

View Postlupini, on 01 februarie 2016 - 15:26, said:

Cunosc un amic care lucrează în străinătate deşi nu-i prea place, iar mama lui pleacă la distracţii în ţări exotice (e divorţată). Nici nu are importanţă că e din România sau altă ţară, ci pe mine mă interesează comportamentele.
Si ea pleaca pe banii lui, sau care-i treaba?

#27
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,745
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

Daca singurul timp care conteaza e secunda prezenta cum sa-ti sacrifici viata pentru generatiile viitoare?
Asa cum si parintii tai si-au sacrificat secunde din viata lor ca tu sa poti tasta acum.

Quote


Sensul vietii e sa-i placa vietuitorului. Cam atit. Din pacate mare parte din placerea asta are radacini in creier, adica ne-o facem noi. Chiar si aia carora nu le place viata traiesc in speranta ca le va place miine.

Daca parintii tai gandeau asa....adica sa ii placa doar vietuitorului, posibil tu acum latrai si te chema Grivei.

Quote



Esti nesanatos de obsedat de un sens al vieti cosmic..

Pretenas, regnul animal si nu numai - incepand de la la unicelulare pana la pluricelulare - se sexeaza doar pentru a exista specia si a o perpetua. Daca nu ma insel tu faci parte din regnul animal deci vrei-nu-vrei creierul tau e setat pentru asa ceva. Ca tu, constiinta ta, vrea sa creada altfel, e alta mancare de peste. Tocmai de aia ti-a dat natura Pwl@, ca sa poti sa duci regnul mai departe...ce faci tu cu ea, e problema ta.

Quote


Copii din Romania condera normal ca acel vis sa se transforme in fugarit nepotii sau alte slugareli, copiii in vest cosndera ca e normal ca parintii sa isi vada in sfirsit de viata lor (care include si petreceri, sex, calatorit etc - chestii tabu sa inexistente la noi) pe care si-au cistigat-o cu o viata de sudoare.
Aia din vest sau de unde mai vrei tu sa crezi ca exista astfel de conceptii, ii doar ein penis ce se intampla dupa. Eu de exemplu, cand voi fi la batranete o sa vreau sa ma joc cu nepotii.

#28
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,332
  • Înscris: 20.10.2015

View Postlupini, on 01 februarie 2016 - 15:30, said:

La americani de exemplu există obiceiul de a se împuşca oamenii pe stradă. La noi nu există acest obicei. Fiecare cu-ale lui. Posted Image

La voi se scobesc in nas, care e obicei mai prost? Sa impusti sau sa faci bilute?


Copilul e animal, cum il inveti, asa il ai.
Il inveti ce inseamna banul?, va aprecia munca.
Ii "dai", va avea pretentia sa "ii dai" tot timpul. Nu dau 2 bani pe copiii de bani gata crescuti prost pana la 40 de ani

#29
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

View Posttehnics, on 01 februarie 2016 - 16:52, said:

Asa cum si parintii tai si-au sacrificat secunde din viata lor ca tu sa poti tasta acum.

Nu inteleg cauzalitatea. Eu mi-am facut copil ca mi-a placut sa am copil, si daca b-as fi vrut n-as fi facut si nici n-as fi clipit. Nu pentru parintii mei. Copilul meu face ce trebuie sa fie el fericit, ca asta e singura mea dorinta.







Quote

Pretenas, regnul animal si nu numai - incepand de la la unicelulare pana la pluricelulare - se sexeaza doar pentru a exista specia si a o perpetua. Daca nu ma insel tu faci parte din regnul animal deci vrei-nu-vrei creierul tau e setat pentru asa ceva. Ca tu, constiinta ta, vrea sa creada altfel, e alta mancare de peste. Tocmai de aia ti-a dat natura Pwl@, ca sa poti sa duci regnul mai departe...ce faci tu cu ea, e problema ta.

La unii gindestte plua, la altii creierul. Nu sintem unicelulare si umanitatea din noi e, sa speram, peste animalul din noi.



Quote

Aia din vest sau de unde mai vrei tu sa crezi ca exista astfel de conceptii, ii doar ein penis ce se intampla dupa. Eu de exemplu, cand voi fi la batranete o sa vreau sa ma joc cu nepotii.

Eu vreau ca copilul sa faca ce vrea el, nu jucarii pentru un mos senil.


View PostKarhu, on 01 februarie 2016 - 15:31, said:

Si ea pleaca pe banii lui, sau care-i treaba?


Pai si chiar daca ar fi pe banii lui nu inteleg problema. Eu as fi fericit sa-i dau maica-mii bani sa vada tari exotice. O, ce n-as da. Din pacate virsta si sanatatea nu-i permit.
Ura asta fata de parinti eu chiar nu o inteleg... dupa ce te cresc si "se sacrifica" ca voi ati spus asta, acu da-i dreacu, sa se sacrifice in continuare. O pauza nu le dati ma?

View Postdoruirimescu, on 01 februarie 2016 - 14:49, said:

Am cunoscut finez la 24 de ani care sta cu parintii inca acasa si depinde complet de ei.

Vorbeam de filozofii de viata majoritare, nu exceptii sau lucruri facute de nevoie.


Nu prea poti sa vezi viata asa,nu e ok sa renunti la un copil (fie el si de 30 de ani) doar pt ca viata nu i-a oferit sansa inca,mai ales daca are un potential bun.Fiecare are drumul lui in viata,unii "reusesc" la varste mai timpurii,altii mai incolo.Desigur,cu cat is abandonati mai repede de parinti cu atat scad mai tare sansele sa fi reusit,mai ales daca asta implica renuntarea la traseul pe care s-au pornit din lipsa de n factori.Un exemplu ar fi o persoana care a trebuit sa renunte la scoala si sa se angajeze pentru ca parintii au dat-o afara din casa devreme,devenind laboranta,cu salariu mic si o viata extrem de chinuita, in loc de biolog sau doctor,cum ar fi facut daca ar fi avut sprijinul parintilor.


Quote

,pentru ca nu si-a gasit job ani intregi,apoi viata i-a oferit sansa sa se angajeze ca inginer cu 2k eur/luna.Pesemne ca trebuiau sa renunte la el si sa se angajeze necalificat.


2k sau nu,nici un job nu e pe viata. Adica se poate intoarce oricind in starea dinainte. Oricum asta e caz rarissim.
Cu siguranta asta e  aranjament romanesc, prin alte parti e greu sa convingi pe cineva sa te anagjeze daca nu ai justificare de ce ai frecat-o citiva ani. Iesit din scoala, fara experienta relevanta, ai uitat si ce ai stiut, fara chef de munca, fara initiativa, ai stat acasa la mamica? hahaha...



Quote

Nu vad ce e umilitor in a avea niste bani si a folosi parte din ei intru ajutorarea unei familii tinere care de-abia pleaca in viata.Bineinteles,nu e jenant sa-ti faci credit la banca la 20 de ani si sa termini de platit la 50.Persoana independenta,care traieste o viata pe care nu si-o permite.BleeahhPosted Image

E umilitor ca vin prietenii si iti baga plicul. Serios, asta e relatia ta cu prietenii tai?
Nu mai zic ce e in capul oamenilor... nimeni nu se duce sa dea niste bani in plus, toata lumea vine din obligatie, injurind in barba. Iar unii nu vin ca nu-si permit, desi poate te iubesc.
Creditul e pe barba mea si mi se pare o chestie foarte misto. Daca tie ti se pare pomana de la altii ca la cersetori mai demna decit un credit cu dobinda care e un serviciu pe care platesti - o chirie la niste bani - , ai o problema.

Quote

Why bother with making kids then ?

Unii ii fac fara sa-si puna intrebarea asta.
Altii ii fac din motive egoiste, ca le plac copiii sau ca se le dea cineva o cana de apa la batrinete. Nu uita ca copiii erau sistemul de pensionare pina nu de mult (si inca sint in mare parte din globul asta).
Si altii ii fac ca pe un proiect. Asa cum unii oameni restaureaza masini sau contruiesc o casa cu miinile lor, un hobby. Un hobby care poate parea munca dar daca iti place nu e munca. Iti place sa vezi ce iese din copilul ala, sa legi solutii optime etc.
Si combinatii.

Quote


Daca nenea X gaseste o deosebita placere in a-si dedica viata si resursele pt a-si educa si creste copiii cum se cuvine,de ce sa-l ironizam si sa-l luam peste picior cu chestii de gen " Astea de obicei sint scuze de vieti prost traite cu nemultumiri si frustrari, si de multe ori copiii ajung loseri."

Iarasi il confunzi pe nenea X cu statsitica. Eu ma refer la niste culturi si obiceiuri aici.
Si chiar si asa nenea X tot un bou e, scuzati. Un sacrificu adevarat nu se spune, nu se afiseaza, nu se trimbiteaza, nu se pune in fata beneficarului.

Quote

Pentru ca este atat de romanesc sa ne exprimam punctul de vedere intr-un mod cat mai contondent si eventual sa atingem cat mai multe persoane cu hate speech-ul nostru romanesc,pentru ca doar opinia noastra conteaza si restu-s varza si pentru ca zero empatie fata de vietile si povestile din spatele persoanelor care si-au gasit sensul vietii intr-un tel atat de mizerabil.
Si oricum,restul romanilor apreciaza cand ii facem pe restul varza,asa ca da-i 'nainte !

Eu zic ca ce spun eu, contondent sau nu, e destul de obiectiv... si ma refer la idei si traditii si arhetipuri, nu oameni "adevarati".

#30
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,745
  • Înscris: 01.11.2005
@wizardofoz, nu stau sa intru in polemici cu tine ca altfel ti-as da prea multa atentie. Tu ramai la ideile tale si aplica-le asa cum crezi tu ca e mai bine. Eu le voi aplica pe ale mele asa cum cred eu ca e mai bine. Toata lumea fericita.

#31
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,644
  • Înscris: 15.12.2009

View Postdoruirimescu, on 01 februarie 2016 - 14:49, said:

Daca nenea X gaseste o deosebita placere in a-si dedica viata si resursele pt a-si educa si creste copiii cum se cuvine,
Defineste "cum se cuvine" te rog. Sunt curios ce inseamna acest lucru in perceptia ta.

View Posttehnics, on 01 februarie 2016 - 16:52, said:

Eu de exemplu, cand voi fi la batranete o sa vreau sa ma joc cu nepotii.
Eu o sa vreau sa ma joc cu nepotii cand o sa fiu in pauza intre 2 calatorii exotice.

#32
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,123
  • Înscris: 29.12.2006

View PostTsunnnami, on 01 februarie 2016 - 17:50, said:

care e obicei mai prost? Sa impusti sau sa faci bilute?

Prefer să merg pe stradă şi să ştiu că sunt doar..."biluţari", decât să merg pe stradă ştiind că sunt pistolari, şi au de gând să mai dea cu nişte "boabe" în trecători.

Convingerea mea e că în societate, mai cu seamă în cea din Vest, dispare ruşinea, o caracteristică a individului civilizat şi responsabil.

Edited by lupini, 02 February 2016 - 13:06.


#33
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View Postlupini, on 02 februarie 2016 - 12:57, said:

Convingerea mea e că în societate, mai cu seamă în cea din Vest, dispare ruşinea, o caracteristică a individului civilizat şi responsabil.
Traind in Vest, mi se pare chiar invers, in Romania nu mai e rusine deloc, se face totul "pe fata".

Edited by Catean, 02 February 2016 - 13:09.


#34
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,332
  • Înscris: 20.10.2015

View Postlupini, on 02 februarie 2016 - 12:57, said:

în cea din Vest, dispare ruşinea, o caracteristică a individului civilizat şi responsabil.

mhm, am vazut anii astia traiti in Romania, altercatii in trafic, injuraturi si scuipaturi pe strada, cand plecam overseas si ma intorceam, la terminalul de imbarcare pentru Bucuresti auzeam de simbolul genital romano-barbatesc, just-in-case, sa nu-l uit...in cazul unui accident pe strada cel vinovat isi recunostyea imediat vina etc.
Astept exemple de la tine..

#35
syndrome13

syndrome13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 27.09.2013

View Postro_explorer, on 02 februarie 2016 - 11:59, said:

Defineste "cum se cuvine" te rog. Sunt curios ce inseamna acest lucru in perceptia ta.
In asa fel incat chiar si daca ti i-ai creste in  No,barnevernet sa nu aiba un singur motiv sa ti-i ia ;)

#36
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,644
  • Înscris: 15.12.2009
Asta nu e un raspuns. Te mai intreb o data: ce intelegi tu prin "a-ti creste copiii asa cum se cuvine"? E o intrebare cat se poate de "pe subiect".

Edited by ro_explorer, 02 February 2016 - 14:37.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate