Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Casa mica pe structura de lemn

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#91
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Slab. Daca aia este tot ceea ce poate proiectantul tau...imi pare sincer rau. Atat la nivel conceptual, cat si de detaliere a acelei zone sensibile.
Sincer nu ma asteptam la mai mult....dar am zis si eu sa fiuoptimist si sa am incredere in cel pe care il platesti. Dar cum se intampla de obicei in acest domeniu, proiectantii nu dau solutii, ei cel mult mazgalesc ceva pe o foaie de hartie si gata, si-au terminat rolul. Si ramai la mana mesterului, care la randul lui daca nu este scris alb de negru de proiectant, va incerca sa faca asa cum crede el ca este mai bine pentru el (mai putina munca, mai multi bani), nicidecum cum este bine pentru tine.

Avantajul solutiei propuse de mine este faptul ca atat tavanul de la parter cat si podeaua de la etaj sunt independente si izolate unele de altele. Singurele "contacte" sunt intre grinzile de sustinere profile/ respectiv grinzile sustinere podea, cu grinzile orizontale care alcatuiesc structura de rezistenta a casei. Iar acele contacte sunt izolate fonic prin folosirea acelor sisteme antifonice, nu exista contact lemn pe lemn.
Eventualele deformari ale pardoselei de la etaj precum si vibratiile acesteia nu se mai transmit catre tavan, deci risc mult mai mic de a aparea crapaturi.
Totodata, pardoseala de la etaj neavand niciun contact direct cu tavanul de jos iti va asigura o izolatie fonica, inclusive pentru zgomotul de impact care este cel mai greu de combatut in constructiile de lemn.

Decizia este a ta, eu mi-am exprimat un punct de vedere. Fiecare face cum crede, cum este sfatuit de specialistii pe care ii plateste si de cat de multa incredere are in acestia. Dar deciziile tale te vor afecta doar pe tine,nicidecum pe mine. Deci fiecare doarme asa cum isi asterne.

#92
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postme_catrina, on 28 ianuarie 2016 - 15:05, said:

Lion, propunerea proiectantului ar fi cam asa :
Folie+parchet 1cm
sapa armata 4 cm
OSB nut si feder 22 mm
grinda lemn 200 mm  + termoizolatie celuloza 20 cm
tavan g.c. 9 mm pe structura metalica
Pana va lamuriti cu izolatia fonica sa mai pun si eu o intrebare..Pe unde a fost prevazut a se desfasura instalatiile termice, sanitare, electrice? Prin acei "'4cm de sapa armata'"? Posted Image

#93
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View PostDIY, on 28 ianuarie 2016 - 10:16, said:

Te rog eu, ramai la sobe !

View PostDIY, on 28 ianuarie 2016 - 10:51, said:

Te rog eu, ramai la sobe !


Ce ai????
Iti e blocata tastatura?

#94
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Din pacate, intr-adevar in Romania nu exista traditie in consultanta in domeniul acusticii. E ceva, cumva, pe undeva dar ... in pruncie. In plus, domeniul acesta de mediere de zgomot pare simplu. Dar nu este. Greselile care se pot face sunt foarte greu / costisitor de remediat.

Pare simplu pe motiv ca rezultatele nu sunt usor cuantificable . De aceea am si intrebat, la un moment dat, in ce conditii se defineste confortul fonic. NU mi s-a raspuns. Intrebarea era serioasa si raspunsul ar fi adus instantaneu lumina in ceea ce priveste justetea solutiei propuse si, in acelasi timp, asupra nivelul de cunostinte in domeniu. Poate ca nu-i timpul pierdut.

In fine, eu am propus o solutie clasica, verificata de altii mai competenti ca mine in domeniu, rezonabila ca pret si relativ usoar de executat; ca sa se reduca ... factorul de "interventie" umana.

Cine doreste sa inteleaga un strop mai mult din saga aceasta, a acusticii, poate arunca o privire la articolul din link-ul de mai jos. Articolul se adreseaza omului obisnuit, fara cunostinte in ale acusticii, dar puncteaza destul de clar aspecte general valabile.

http://bkl.ca/featur...mily-dwellings/

#95
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Ultimul capitol, ca sa zic asa: izolarea fonica a tevilor instalatiilor.
Cea mai simpla treaba, dar deloc de neglijat.

1. Pentru diminuarea zgomotului produs in instalatii e simplu; tevile vor fi imbracate in vata de sticla. Daca ai saptiu, timp, bani si meseriasi de inteles, poti merge un pas mai departe si imbraca tevile, peste vata de sticla, cu o manta rigida. Mantaua asta se construieste la fata locului, din panza de canafas, peste care se pensuleaza aracet; dupa uscarea acestuia, se aplica un strat subtire de glet pe baza de ghips.

2. Pentru atenuarea zgomotului de la vibratii, si mai simplu; folosesti, exclusiv, suporti elastici pentru fixarea tevilor. Suna sofisticat, dar nu e. Adica poti folosi suporti obisnuiti, numai ca pui o bucata de cauciuc intre teava si suport. Si, mare atentie!, tevile sa fie pur si simplu sustinute, din loc in loc; nu fixate rigid, de nu se misca din loc.

Spor la treaba!
P.S. Fiindca tot vorbim despre zgomote, un sfat: instaleaza in baia de jos (cea in combinatie cu spalatoria) un ventilator de evacuare. Alege unul cat mai zgmotos.

#96
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View PostFrom 28 ianuarie 2016 - 21:25:

P.S. Fiindca tot vorbim despre zgomote, un sfat: instaleaza in baia de jos (cea in combinatie cu spalatoria) un ventilator de evacuare. Alege unul cat mai zgmotos..
Posted Image Uneori mi se pare ca suntem absurzi, scuze nu m-am putut abtine..  '"Ca sa nu se auda cand este folosit vasul de veceu - poate ar fi mai bine de prevazut un rotopercutor legat la un intrerupator.. Cand stii ca ai mancat fasole sau alte ""alimente muzicale"".. mergi in grupul sanitar si pornesti rotopercutorul'".. Si daca te apuca cand toti din casa dorm - nu conteaza pornesti rotopercutorul.. Important sunetele bio sa nu fie auzite, in rest - rotopercutorul nu deranjeaza..

Ce ne-am mai civizilat... in propria familie nu mai poti sa produci nici-un zgomot.. Las-o-incolo de treaba.. Posted Image  Asa si imi vine sa intreb, dragilor, dar voi si un veceu afara nu veti avea?

P.S. Eu zic sa nu ignorati solutia cu rotopercutorul caci dupa niste serate mai indelungate unii ajung sa '"cante'" spre apa din vasul din veceu.. Si atunci notele joase se aud si la cateva etaje deasupra.. asa ca cu ventilatorul '"mai zgomotos'" nu ai facut mare lucru, decat daca e de la o turbina cu reactie..

Acest mesaj este un pamflet si trebuie tratat caatare.Posted Image

Edited by andreilesan, 28 January 2016 - 22:44.


#97
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

View Postme_catrina, on 28 ianuarie 2016 - 15:05, said:

[...]
Folie+parchet 1cm
sapa armata 4 cm
OSB nut si feder 22 mm
grinda lemn 200 mm  + termoizolatie celuloza 20 cm
tavan g.c. 9 mm pe structura metalica
[...]

Din pacate, aceasta nu este o solutie care sa rezolve problema zgomotului. Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem ca arhitectul nu are nimic de-a face cu rezolvarea problemelor de zgomot si vibratii. Nu este in pregatirea lui, nu este de competenta lui; deci nu-i reprosez nimic.

Cu toate acestea, parerea unui arhitect e mai avizata decat a multora, atunci cand trebuie sa analizeze solutii propuse de altii. Asta chiar daca, in mod normal, un arhitect angajeaza un consultant acustic, asa cum angajeaza un structurist, un inginer de instalatii s.a.m.d.

In concluzie, poate discutati si schimba / imbunatateste solutia ... poate ii prezinti cele discutate pe-aici ... Spor la treaba!

#98
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,039
  • Înscris: 09.08.2005

View PostDIY, on 28 ianuarie 2016 - 22:55, said:

Asta chiar daca, in mod normal, un arhitect angajeaza un consultant acustic, asa cum angajeaza un structurist, un inginer de instalatii s.a.m.d.
Asta e bună... Problema e că nu trăim într-o țară normală și dacă îi spui unui client că trebuie să plătească și onorariul unui specialist în acustică dacă vrea o casă liniștită se va uita la tine ca la un nebun. Asta în cel mai bun caz. De cele mai multe ori se va gîndi că vrei să îl mai scuturi de niște bănuți...

#99
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Se prea poate sa se intample cum spui tu. Se prea poate sa se intample altfel si - cu aceeasi ocazie - sa se creeze un precedent pozitiv.
Insa, indiferent de ceea ce ne imaginam ca s-ar putea intampla sau nu, probitatea profesionala imi dicteaza chiar si aici, pe forum, sa prezint variantele logice, legale, normale, civilizate.

Cu scuze ca ies "off topic" si "off reply"  Posted Image  ... consider ca doze ridicate de normalitate, bun simt, simt de raspundere, dialog civilizat si legalitate sunt absolut necesare tarii; ca sa ma mentin pe linia deschisa de tine.
Nu-mi traiesc viata sub semnul fatalitatii care ii face pe multi sa lase capul jos si sa accepte situatii de compromis. Ba chiar pot spune ca in lumea mea, in zona unde am control, schimbarea incepe cu mine. TU?

#100
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012
Eu sunt deacord sa fie consultat un specialist de acustica cand vine vorba de un hotel, motel, pensiune, etc,  dar aici e vorba de o locuinta unifaliliala (care pana cresc copii se va folosi ca si casa de vacanta) si initiatoarea are un buget limitat de 32 kEuro  si deaceea cand aud si de camere tehnice separate de casa - ma uimesc..Posted Image

#101
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015
Tocmai pentru ca bugetul este mic, @me_catrina trebuie sa-si stabileasca clar prioritatile. Eu zic ca scopul unui jurnal ca acesta este si acela de a primi informatii profesionale care sa ajute beneficiarul in a face decizii informate.

In logica "las' domn'e, ca la noi nu se poate asa ceva" nu mai avea nimeni w.c. in casa in anul de gratie 2015. In timp ce in casele de tara din Transilvania w.c.-ul in casa domina de vreo 50 de ani, in Moldova marea majoritate a caselor taranesti sunt inca sub imperiul w.c.-ului din fundul curtii, dotat si cu stiuleti de porumb sau hartie de ziar.

#102
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View PostArghiraMartie, on 29 ianuarie 2016 - 16:19, said:

Tocmai pentru ca bugetul este mic, @me_catrina trebuie sa-si stabileasca clar prioritatile. Eu zic ca scopul unui jurnal ca acesta este si acela de a primi informatii profesionale care sa ajute beneficiarul in a face decizii informate.
Posted Image Posted Image

View PostArghiraMartie, on 29 ianuarie 2016 - 16:19, said:

In logica "las' domn'e, ca la noi nu se poate asa ceva" nu mai avea nimeni w.c. in casa in anul de gratie 2015...
... sau sobe in centrul locuintei..Posted Image

View PostArghiraMartie, on 29 ianuarie 2016 - 16:19, said:

In timp ce in casele de tara din Transilvania w.c.-ul in casa domina de vreo 50 de ani, in Moldova marea majoritate a caselor taranesti sunt inca sub imperiul w.c.-ului din fundul curtii, dotat si cu stiuleti de porumb sau hartie de ziar.
.. bati saua ca sa priceapa calu' balan ..? Posted ImageEu zic ca nu multi au mai ramas care stiu la ce folosesc stiuletii sau hartia de ziar..
Posted Image

Edited by andreilesan, 29 January 2016 - 17:42.


#103
lamaisonecologique

lamaisonecologique

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.09.2012
Bai oameni buni,ati poluat postul asta cu toate certurile voastre de 2 lei.Sant cativa pe aici care cred ca se plictisesc acasa,sau nu au de lucrul si stau toata ziua pe forum si dau sfaturi la toata lumea.Daca santeti profesionisti in case de lemn,poate vedem si noi cateva poze sau un site internet sau poate ca aveti vreo firma cu un CUI sa vedem si noi cine santeti ,nu???
Dar daca nu aveti nimic din toate astea ,mai calmati-va un pic eu stiu ca google este prietenul vostru si ca este foarte usor sa gasiti variante extratereste dar eu vreau sa stiu care din voi sant specialisti in case de lemn...

#104
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Eu zic ca la bugetul ala nu intra izolatia fonica. Se poate trai si fara ea, nu e perfect dar nu moare nimeni.

#105
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Foarte corect punctat!

Important este sa analizeze in raport cu stilul de viata, daca zgomotul de impact este chiar atat de deranjant. Am mai spus-o. Cat despre zgomotul transmis, treaba este simpla. Niste vata de sticla, intre cele doua nivele, imbunatateste drastic situatia. Plus ca, pana la urma, are si sapa.

Din cate stiu eu, casele din California nu au nici macar vata asta de sticla si - dupa cum spui tu - n-a murit nimeni din asta. Building Code nu cere izolatie fonica in partitii intr-o aceeasi locuinta; exclusi peretii bailor. Sau, cel putin, nu cerea ...

#106
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015

View Postandreilesan, on 29 ianuarie 2016 - 17:38, said:

.. bati saua ca sa priceapa calu' balan ..? Posted ImageEu zic ca nu multi au mai ramas care stiu la ce folosesc stiuletii sau hartia de ziar..
Posted Image

Sper ca nu crezi ca a fost un apropo. A fost o remarca generata de experienta mea de copil de la oras dus in vizita la tara.

Nici noi n-avem izolatie fonica (1974), ci doar vata de sticla banala. Dar nici parchet laminat nu avem. Am inteles ca este mai zgomotos. Al nostru - masiv - nu rasuna prin toata casa.

#107
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Citez ce a spus doamna
"S-a cerut :
- o casuta mica P+M (max 100 mp utili) pe structura de lemn, cu 3 dormitoare (fiecare copil cu camera lui),bucatarie mare, bai mici, holuri si mai mici, fara nicio pretentie la dimensiunea livingului, gandita astfel incat sa poata fi ridicata cu costuri minime (forma cat mai patrata, acoperis in doua ape, baile suprapuse etc).
- Izolata bine (atat cat se poate)
- Camera tehnica in afara casei (unde sa stea putul, centrala pe peleti, eventual un puffer)"

Domnilor, dvs stiti ce inseamna costuri minime? ce dracu bateti campii cu specialiști in izolatii fonice, cand beneficiarul vrea un apartament de bloc comunist pe pamant, facut din lemn ca sa iasa cat mai ieftin..... Raman cateodata trasnit dar poate voi nu aveti experienta cand vine cineva la tine si cere pretul pentru a construi o casa, si cand spui ca este o casa de lemn si ai pus accesorii electrice de calitate ca sa nu ai probleme casca ochii la tine si-ti impune ELBI din Doraly ca sunt mai ieftine...
Tot respectul DIY dar te rog sa-mi spui si mie din ce tara scrii? din USA pai mai omule la noi inca se moare de guturai ce dracu facem discutii de amorul artei cu specialisti in izolatii fonice.
Nu vreau sa atac pe nimeni dar eu cred ca trebuiesc făcute tipicuri separate cu problemele astea.
A intrat un user a pus o întrebare simpla si noi am umplut 6 pagini cu bazaconii total off topic.
Femeia vrea sa știe dacă poate construi la tara o casa de 100 mp din lemn probabil buget maxim de 30.000 euro la gata, hai sa terminam cu poluarea acestui post si sa facem un post separat despre izolarea fonica a caselor de lemn, unde sa poata intra oricine sa beneficieze de informațiile astea. Altfel poată intra cineva interesat de problema pe forum si nici prin cap nu-i trece sa caute soluții de izolat in topicul asta.

#108
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Si daca "femeia" vine cu 300 000$???

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate