Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

Casa mica pe structura de lemn

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#73
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
... zgomotul in casele de lemn ...

Zgomotele pe care vrei sa le atenuezi sunt de trei tipuri:
1. zgomotul generat de impact - de la etaj, atunci cand mergi pe-acolo cu pantofi cu toc, cand aleraga copiii ...
2. zgomotul transmis de la un spatiu la altul -
3. Zgomotul din vibratii - in special de la instalatii.

In primul si in primul rand, trebuie sa analizezi problema din punctul tau de vedere si sa vezi ce anume te-ar putea deranja. Intr-adevar, medierea zgomotului intr-o casa de lemn nu este cel mai ieftin lucru. In acelasti timp, nu te speria, poti opta pentru o varianta de mijloc; una care sa rezolve unlele probleme si sa-ti dea un rezultat general multumitor.

Revenind: zgomotul de impact te deranjeaza atunci cand servesti cina cu invitatii, iar copiii sunt pedepsiti, asa ca sunt trimisi in camerele lor ... Ai prins ideea. Deci este important sa analizezi, dupa stilul de viata, daca zgomotul de impact este chiar atat de deranjant. Fiindca, pe de alta parte, rezolvarea lui este cea mai costisitoare dintre cheltuielile pt atenuarea zgomotului.

Daca vrei sa rezolvi aceasta problema, atunci am doua cuvinte pentru tine: sapa flotanta. Deci sapa de 5cm pe care a recomandat-o arhitectul este, in acest caz, de mare importanta. Mult mai important este acest rol al ei, fata de cel desemnat initial, in legatura cu gresia. Gresia se poate monta si fara sapa. Dar asta-i alta conversatie.
Sapa se va turna pentru fiecare camera in parte. Deci, dupa ridicarea peretilor despartitori. Asta ca sa rezovi, din start, si chestiunea legata de transmiterea zgomotului de impact dintr-o camera in alta, pe nivelul de sus. Sapa se va turna pe suport de cauciuc. Aici un consultant din domeniu ar trebui sa arunce o privire, fiindca respectivul cauciuc nu are voie sa fie presat de greutatea sapei, a finisajelor si a mobilierului, dincolo de punctul maxim admis de flexibilitatea materialului. Adica vrei ca acest cauciuc ca pastreze o anumita flexibilitate, in masura sa atenueze impactul si - implicit - zgomotul. Acu' sa nu-ti imaginezi ca o sa ai o sapa flotanta si ca o sa te simti ca-n barca, pe apele Dunarii. Ceea ce descriu eu se petrece la nivel micro si e vorba despre caracteristicile intrinsece ale materialelor si, intr-un final, al intregului ansamblu.

Sapa se toarna pe covor de cauciuc. Covorul de cauciuc, la randu-i, este montat peste OSB sau ce a prevazut arhitectul pt inchiderea deasupra grinzilor. Sa zicem ca e OSB; OSB-ul se va fixa cu suruburi de grinzi si ce mai ai tu acolo.
Covorul poate fi continuu pe tot etajul sau pe fiecare camera in parte; daca e pe fiecare camera, se poate continua pana la peretii despartitori. Sapa, nu. Sapa se va opri la 2cm de peretii despartitori. Spatiul acela se va umpe cu silicon; nu cu banda! Silicon, gros cat degetul. Si - obligatoriu! - silicon (nu conteza care-i este folosinta de baza) care nu se intareste in timp. De obicei siliconul anti-foc isi pastreaza elasticitatea in timp si este folosit cu succes in astfel de aplicatii. Adica un silicon peste care dai cu degetul niste ani de la instalare si te manjesti, in continuare, ca-n prima zi. Bonus: cel mai ieftin silicon de genul asta e ... negru.
Finisajul podelei, la fel, se va opri la minim 1.5 cm de pereti. Si, din nou, silicon. Intre dusumea, sa zicem, si aceasta sapa se pune folie poliuretanica de impact. Dusumeaua, si ea, flotanta. Plinta (atentie!) se va fixa de perete dar nu va fi in contact direct cu pardoseala. Alt cordon de silicon, ascuns sub plinta. Poate aici sa mearga bada aia.

In peretii despartitori, izolatie din vata de sticla pentru stoparea transmiterii frecventelor inalte. Si, prietenul tau, siliconul, in dreptul prizelor. Ideea de baza este aceea ca pe unde patrunde lumina, patrunde si zgomotul. Pentru frecventele joase (cel mai greu de strunit), adaugi inca un rand de rigips, la peretii despartitori. E suficient pe o singura parte. Placile trebuie instalate astfel incat rosturile de imbinare nu se suprapun. Rigipsul nu este in contact cu pardosela si nici ci OSB-ul (poate-i mai bine sa-i spun sub-pardoseala ?!?).

Asta-i metoda sigura, ca sa zic asa (cu conditia ca trebuie verificate calitatile fizice ale covorului de cauciuc). Si este o metoda destul de decenta ca pret.

O sa revin in legatura cu celelalte doua tipuri de zgomot si ce anume trebuie facut.

Nota: O sapa mai groasa, dar cu granule de polistiren, este o metoda similara cu cea a baronului Munchausen care incerca sa scoata din mlastina calul pe care-l calarea, tragandu-se pe sine de par. Sorry .. dar asa e. Izolatia fonica la impact se bazeaza pe densitatea ridicata a materialelor folosite. Adica se prefera materiale cu masa mare. Ori, daca pui granule de polistiren, ai redus exact densitatea.

P.S. Nu subestima importanta covoarelor in cazul reducerii zgomotului de impact.

Edited by DIY, 28 January 2016 - 03:29.


#74
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007

View Postthe_lion, on 27 ianuarie 2016 - 17:03, said:

[...]

Aceasta este o varianta profesionala de tavan pentru o casa de lemn, astfel incat sa asigure un confort fonic. [...]

Pur si simplu, nu ma pot abtine:
- Varianta profesioanla - in ce sens? Cine este profesionistul care a facut aceasta recomandare?
- La ce te referi cand spui "confort fonic"? Adica ce tip de masuratoare, in ce punct si ce anume masori?

View Postandreilesan, on 27 ianuarie 2016 - 17:46, said:

Vin si eu cu o solutie de realizare a planseelor de lemn dintre nivelele incalzite.
[...]

Sau, mai bine, nu!!! Unde si cum se face izolarea fonica in varianta propusa de tine?!?

#75
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postarschery, on 27 ianuarie 2016 - 23:16, said:

.. Vreau sa te ajut pe tine insa nu am sa mai raspund la posturile provocatoare de pe acest forum, mai ales ai grija la cele de genul: cumpara soba de teracota care nu e soba este agregat si este vanduta de prietenul meu X, care da si el o bere ca tocesc tastele pe aici...
Posted Image  Aoleu @arschery m-ai deconspirat..  Posted Image   Iar pe cine intereseaza cu adevarat subiectul Sobe adevarate poate sa citeasca aici: http://forum.softped.../#entry10753557

View Postarschery, on 27 ianuarie 2016 - 23:16, said:

.. O sa ai parte de consultanta gratuita si o sa intelegi totul de la specialisti cu identitate nu de la un nick pe net care poate sa fie oricine si se da specialist..
Si d-ta nu esti cu numele real aici, deci intri in aceeasi categorie..  Dar, sunt deacord ca pentru o treaba buna trebuie sa se mearga la specialisti cu identitate.Posted Image

Apropo, am sa pun citatul d-tale (fara nume) cu descrierea sobelor (cum le vezi d-ta) pe topicul sobarilor, sa intri sa vezi ce pareri vor avea oamenii de acolo asupra celor relatate de d-ta..                                            P.S.   http://forum.softped...6#entry18653217
Posted Image

Edited by andreilesan, 28 January 2016 - 09:09.


#76
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010

View Postandreilesan, on 28 ianuarie 2016 - 08:59, said:

Posted Image  Aoleu @arschery m-ai deconspirat..  Posted Image   Iar pe cine intereseaza cu adevarat subiectul Sobe adevarate poate sa citeasca aici: http://forum.softped.../#entry10753557

Si d-ta nu esti cu numele real aici, deci intri in aceeasi categorie..  Dar, sunt deacord ca pentru o treaba buna trebuie sa se mearga la specialisti cu identitate.Posted Image

Apropo, am sa pun citatul d-tale (fara nume) cu descrierea sobelor (cum le vezi d-ta) pe topicul sobarilor, sa intri sa vezi ce pareri vor avea oamenii de acolo asupra celor relatate de d-ta..    P.S.   http://forum.softped...6#entry18653217
Posted Image

Nu ma intereseaza parerea celorlati despre mine domnule. Nu vedem padurea de copaci, doamna doreste o solutie ieftina, rapida si eficienta, nu vrea experimente ciudate cu sobe de pe vremea bunicii in mijlocul casei. Daca dumneata ai reusit sa faci un topic si sa-ti strangi cativa oameni care impartasesc ideile dumitale, nu inseamna ca sunt si bune. Acest lucru dovedeste ca sunteti mai multi si eu va doresc sa va distrati cat mai frumos. Eu am intrat aici pentru ca sa-mi exprim o parere personala, la fel ca si dumneata si altii de aici. Am facut acest lucru si nu inteleg de ce trebuie sa ne combatem in idei pana se plictiseaste un moderator de noi si ne da ban. Eu nu sunt de acord cu dumneata atata tot, nu este ceva personal, eu cred ca solutia pentru doamana care a initiat acest post este una simpla si traditionala dar care sa tina totusi pasul cu secolul in care traim. Eu unul prefer o sursa de incalzire uniforma, simpla de utilizat si eficienta, decat o solutie ciudata care o folosesc inuitii prin casele lor de gheata. Dumneata ai alta parere ai exprimat aceasta parere, este dreptul dumitale sa faci reclama mascata la o anumita solutie eu nu vreau sa-ti stric afacerile dar nici dumnetata te rog sa nu-mi ingradesti dreptul de a spune ca parerea mea este ca aduci o solutie proasta pe piata.
Inca ceva domnule, este impotriva regulilor forumului ca ai mai multe conturi pe acest forum asa ca te rog sa nu mai porti discutii singur pe net.

#77
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Revin cu sugestii pentru principiul constructiv al plafonului de izolare fonica.

Intre grinzi, vata de sticla.Nu este nevoie sa dai bani pe vata de sticla sofisticata, fonica si alte asemenea. Nu pentru o aplicatie rezidentiala de tipul acesta.
Foarte importante sunt profilele de aluminiu care se interpun intre grinzile de lemn si rigipsul plafonului. Am atasat o poza. Deci, sunt profile asimetrice care au o singura latura - pe lungime - care se ataseaza de lemn. La fata inferioara se monteaza rigipsul. Da, se poate folosi si banda aceea intre profilul metalic si rigips dar asa, mai mult de liniste sufleteasca. Placile de rigips, tot asa, montate cu un rost de 1-1.5 cm la perete. Silicon. Nici nu era nevoie sa mai spun ... Posted Image
Profilele acestea "rup" transmiterea vibratiilor dar trebuie sa aiba exact aceasta forma.

Un consultant (daca gasesti) iti poate spune daca e suficient ce-am prezentat eu sau trebuie sa faci plafonul cu doua randuri de rigips. Montate pe directii perpendiculare, primul strat, fata de al doilea. Pentru montajul rigipsului, se folosesc suruburile cele mai fine; suruburi pentru rigips. Si scurte, ca sa nu atinga lemnul.

Spor la treaba!

P.S. La asa bombardament cu informatii, sper ca se subintelege ca solutiile pe care noi le sugeram, aici, ar trebui prezentate arhitectului / echipei cu care lucrezi.

Attached Files


Edited by DIY, 28 January 2016 - 09:33.


#78
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postarschery, on 28 ianuarie 2016 - 09:28, said:

Nu ma intereseaza parerea celorlati despre mine domnule. Nu vedem padurea de copaci, doamna doreste o solutie ieftina, rapida si eficienta, nu vrea experimente ciudate cu sobe de pe vremea bunicii in mijlocul casei. Daca dumneata ai reusit sa faci un topic si sa-ti strangi cativa oameni care impartasesc ideile dumitale, nu inseamna ca sunt si bune. Acest lucru dovedeste ca sunteti mai multi si eu va doresc sa va distrati cat mai frumos. Eu am intrat aici pentru ca sa-mi exprim o parere personala, la fel ca si dumneata si altii de aici. Am facut acest lucru si nu inteleg de ce trebuie sa ne combatem in idei pana se plictiseaste un moderator de noi si ne da ban. Eu nu sunt de acord cu dumneata atata tot, nu este ceva personal, eu cred ca solutia pentru doamana care a initiat acest post este una simpla si traditionala dar care sa tina totusi pasul cu secolul in care traim. Eu unul prefer o sursa de incalzire uniforma, simpla de utilizat si eficienta, decat o solutie ciudata care o folosesc inuitii prin casele lor de gheata. Dumneata ai alta parere ai exprimat aceasta parere, este dreptul dumitale sa faci reclama mascata la o anumita solutie eu nu vreau sa-ti stric afacerile dar nici dumnetata te rog sa nu-mi ingradesti dreptul de a spune ca parerea mea este ca aduci o solutie proasta pe piata.
Iti respect punctul de vedere in continuare, doar ca sunt mirat de unde ai d-ta atatea cunostinte vaste in domeniul respectiv ca sa sustii ca e solutie proasta. Posted Image
Dar, tinand cont ca nici pe mine nu ma intereseaza parerea d-tale despre sobe, zic sa procedez asa: Daca initiatoarea topicului spune clar ca nu este interesata de asa solutie - m-am inchinat si nu mai deranjez.

View Postarschery, on 28 ianuarie 2016 - 09:28, said:

Inca ceva domnule, este impotriva regulilor forumului ca ai mai multe conturi pe acest forum asa ca te rog sa nu mai porti discutii singur pe net.
Daca incalc regulile forumului sunt deacord sa suport consecintele, cum mi le-am asumat aici: http://forum.softped...6#entry11225680
Posted Image

View PostDIY, on 28 ianuarie 2016 - 07:16, said:

Sau, mai bine, nu!!! Unde si cum se face izolarea fonica in varianta propusa de tine?!?
Prin materialele dense la nr.4 si nr.7 in tandem cu materialul la nr.2..

Daca nu i se potriveste initiatoarei topicului varianta 0012, uite ca mai postez una, diferita din punct de vedere a izolatiei fonice.
Posted Image

Attached Files

  • Attached File  0013.jpg   475.91K   14 downloads


#79
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Te rog eu, ramai la sobe !

#80
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010

View PostBarbuN, on 01 decembrie 2011 - 14:01, said:

RASPUNS:
1. Deh ! Ia calculati dvs.un randament termic de 70 % la aceste sobe si va sunt recunoscator pe viata ca "m-ati asezat cu picioarele pe pamant".Sa fim seriosi in exprimari !
2. Daca stapaniti constructia "sobelor de zid rusesti" aveti un beneficiar de pe forum care are o scoala de ski in Semenic si tot cauta meseriasi in acest domeniu ! Eu i-am transmis ca nu cred sa existe in Romania. Poate dvs.sunteti o exceptie. De vorbe sunt satul !
**************
3. Am raspuns la o solicitare sa-mi dau o parere tehnica si am dat-o, nu am facut altceva. Cine v-a spus sa nu placati orice doriti in propria dvs.locuinta inclusiv o soba  cu piatra de rau sau marmura ? Eu cel mult am dat unele argumente tehnice contra. Va opreste cineva sa faceti sobe de zid ? Doamne fereste ! Eu am facut precizarea ptr. dvs. cei tineri ca sobele respective nu-s noutati. S-au realizat de sute de ani, cu mult inaintea sobelor de teracota.Mai reusite sau mai putin reusite. Asa cum in America de sud nu-i cunoscut si nu se practica sistemul de incalzire cu sobele de teracota. Si asta nu ca-s ei mai ecologisti decat restul globului. I-am taiat elanul cuiva ? Imi cer scuze daca ati inteles altceva.
"Ii democratie si fiecare face ce doreste atata timp cat nu atenteaza la propria-i viata sau cea a semenilor ! "
4. Daca rasfoiti topicul pe la inceputul lui 2010 ,pag.31, 16.01.2010  gasiti postari ale unui coleg de forum cu sobe de zid rusesti. Sau postarea altuia din pag.34. Sunt aparent "opere de arta" ca realizare exterioara. Cel putin la inceputul utilizarii lor.De fapt rusii au facut o adevarata scoala in acest domeniu. Au realizat piese ceramice cu forme si dimensiuni speciale ptr. realizarea lor. Folosesc cimenturi refractare(dar si argile) la prepararea mortarului utilizat in montaj, etc. Construiesc sobe mari cat un intreg perete. Executa o soba si incalzesc 3-4 camere. Teracota nici n-ar rezista la asemenea solicitari termice. Meseriasii rusi sunt de neintrecut in acest domeniu. Oamenii de stiinta rusi au facut din acest subiect teme de cercetare in domeniu. Asta n-are nicio legatura cu politica tarista sau sovietica.
Sobele din caramida construite in Romania inainte de anii 1957-1960, se executau utilizand ca mortar numai pamantul galben. Ele nu rezistau mai mult de 2-3 ani. Acum va e clar ?
Chiar nu aveti bunici sau strabunici pe la sate sa-i intrebati de aceste sobe construite in Romania ? Nu ati auzit de surile de paie sau cocenii de porumb pe care le faceau ca sa aiba ce arde toata iarna in sobele de caramida ? E adevarat fac exceptie cei de la poale de munte.La inceputul anilor "50 cand au inceput sa produca primele capacitati de productie de teracota oamenii faceau orice sa schimbe sobele de zid.
Romanii au adoptat sistemul de incalzire locala european,din Occident, nu pe cel rusesc. A fost alegerea lor si nu au mai acceptat sobele de zid.
Intrebati pe oamenii in varsta care au trait cu asemene sobe daca ar retrai acea perioada cu sobe de zid construite in acel mod. Prefera sa dea foc pe camp la paie decat sa se mai incalzeasca prin arderea lor in asemnea sobe. Eu unul am trait acele vremuri.Tata, Dumnezeu sa-l odihneasca, a vandut in 1953 o pereche de boi sa cumpere doua sobe de teracota si sa inlocuiasca sobele de zid. Si era padurar de meserie. Sigur azi au aparut noi materiale de constructie, dar esenta este aceeasi. Daca nu ai ciment refractar si meseriasi in domeniu tot degeaba.
5. La arderea carbunilor (lignitului) se degaja pe langa CO, CO2, SO2, H2O, NO, NO2 si o cantitatre mare de carbon (funingine). Cantitatea de funingine nu-i radical influientata de cantitatea de aer de combustie in cazul arderii carbunilor. Si asa arderea lor se face mocnit,fara flacara.Cosul casei se transforma practic intr-un furnal.Ea se depune in interiorul sobei si pe peretii cosului. Cativa mm de funingine depusa pe peretii fumurilor, care ii rea conducatoare de caldura, impiedica in proportie de peste 50 % din transferul caldurii continut de gazele de ardere catre peretele ceramic. Asta nu inseamna caldura eliminata in vazduh ?  Lasati-l dracu de randament din nu-s ce cataloage. Este un mod de vanzare a unui produs la fel ca si cu exprimarea in kw si nu in kcal. Maine poimaine auzim de folosirea kcal in curent electric. Asta in baza relatiilor de transformare. Muncitorii romani care au lucrat oarecum recent spre ex. la cea care trebuia sa fie marea exploatare a minereurilor de fier de la Krivoi Rog isi amintesc de asemnea dotari ale imobilelor din zona respectiva. Inainte de '89 la o cota de 2000 kg lemne primeai obligatoriu 1000 mangal. Era un adevarat chin ptr. utilizatorii care aveau sobe de teracota al caror focar era prea mic si soba nu era adaptata arderii carbunilor. De asta am precizat ca sobele din caramida majoritatea se executa nu cu fumuri verticale ci cu unele orizontale. Sau daca sobele au realizate fumuri verticale sectiunea lor are dimensiuni mai mari. Stiti cu cat se vinde azi o soba de teracota 3x2 placi in Chisinau ? Va spun eu: 600-1.000 euro. Ptr. realizarea sobelor mari practicate aici se cumpara 2-3 sobe. Oricum ies mai ieftin decat o soba de zid construita de meseriasii rusi. Cumpara teracota mai ieftina studentii moldoveni din Romania si le trimit parintilor cu autobuzele din autogara Filaret Bucuresti.
Din fericire am cam vazut la fata locului cam tot ce misca in domeniul sobelor prin aceasta Europa si Asie. Asta nu are legatura cu o teza de docorat.
Multam frumos de catalog nu-mi trebuie si nu mi-ar spune nimic in plus fata de cele vazute...pe teren !
APROPO !
La multi ani tutoror romanilor oriunde s-ar gasi !
  La muti ani Romanie !
S-auzim de cat mai multe "sobe de zid",
Ing.B.D.Nitu

Citat de pe topicul sobarilor dvs. se pare ca Dl. Nitu pune punctul pe i mai bine ca mine. Poate sunteti dvs rusofil fiind si din Moldova de peste Prut dar pe aici prin Europa civilizata noi avem alte solutii fata de rusi.
Va invit sa intindeti rufele la uscat in curte si sa porniti focul la soba din casa, o sa va bata sotia :))

Edited by arschery, 28 January 2016 - 10:26.


#81
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View PostDIY, on 28 ianuarie 2016 - 10:16, said:

Te rog eu, ramai la sobe !

Stimata @DIY, solutiile postate nu sunt elaborate de mine. Daca d-ta ai mai multa compententa - posteaza te rog un desen cu ceea ce zici d-ta ca s-ar potrivi mai bine.Posted Image

View Postarschery, on 28 ianuarie 2016 - 10:26, said:

Citat de pe topicul sobarilor dvs. se pare ca Dl. Nitu pune punctul pe i mai bine ca mine. Poate sunteti dvs rusofil fiind si din Moldova de peste Prut dar pe aici prin Europa civilizata noi avem alte solutii fata de rusi.
Ma abtin sa comentez cele boldate.

View Postarschery, on 28 ianuarie 2016 - 10:26, said:

Va invit sa intindeti rufele la uscat in curte si sa porniti focul la soba din casa, o sa va bata sotia Posted Image)
@arshery - vorbesti in necunostinta de cauza, vorbesc foarte serios. Posted Image  Dar daca dl Dr.Ing. Nitu, care a adus o mare contributie dezvoltarii fabricarii teracotelor in Romania, nu s-a lasat convins, cu d-ta care esti in afara domeniului - nu am nici-o sansa.Posted Image

#82
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Te rog eu, ramai la sobe !

Edited by DIY, 28 January 2016 - 10:56.


#83
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
Nu inteleg de unde incrancenarea asta...
Oricum, in mod normal solutia pentru izolare fonica trebuia sa fie pusa pe hartie de proiectant. Noi anticipam sau propunem diverse..insa eu as fi fost curios sa vad propunerea proiectantului pe care el ar fi inaintat-o clientului. Fara ca clientul sa spuna nimic, eventual doar sa specifice ca ar vrea sa nu se auda orice pas in casa...
Izolarea fonica la o casa de lemn este destul de scumpa si face ca in final costul sa fie chiar si mai mare decat pe variant zidarie.

Edited by the_lion, 28 January 2016 - 11:36.


#84
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postthe_lion, on 28 ianuarie 2016 - 11:34, said:

Nu inteleg de unde incrancenarea asta...
Este exact ca in vorba aia: ''Cu privire la acest subiect nu exista decat doua pareri: 1. a mea; 2. gresita..'" Posted Image

View Postthe_lion, on 28 ianuarie 2016 - 11:34, said:

Oricum, in mod normal solutia pentru izolare fonica trebuia sa fie pusa pe hartie de proiectant. Noi anticipam sau propunem diverse..insa eu as fi fost curios sa vad propunerea proiectantului pe care el ar fi inaintat-o clientului. Fara ca clientul sa spuna nimic, eventual doar sa specifice ca ar vrea sa nu se auda orice pas in casa...
Posted Image Posted Image   De asta am zis si eu ca initiatoarea nu prea e activa, iar noi '"mai, mai sa ne scoatem ochii pe aici..'"'Posted Image
Posted Image

#85
riso

riso

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,458
  • Înscris: 19.04.2014

View Postthe_lion, on 28 ianuarie 2016 - 11:34, said:

Nu inteleg de unde incrancenarea asta...
Oricum, in mod normal solutia pentru izolare fonica trebuia sa fie pusa pe hartie de proiectant. Noi anticipam sau propunem diverse..insa eu as fi fost curios sa vad propunerea proiectantului pe care el ar fi inaintat-o clientului. Fara ca clientul sa spuna nimic, eventual doar sa specifice ca ar vrea sa nu se auda orice pas in casa...
Si daca nu pune? Ca beneficiar cum poti verifica? La sfarsit , cand e deja facut, si ajungi la concluzia ca nu a pus...si ramane asa?
Proiectanti/arhitecti foarte buni la noi sunt sanse slabe sa "nimeresti".Nu avem "traditie" in asa ceva.
Asa ca , dpmdv, discutiile sunt binevenite.

Edited by riso, 28 January 2016 - 11:50.


#86
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007

View Postriso, on 28 ianuarie 2016 - 11:49, said:


Si daca nu pune? Ca beneficiar cum poti verifica? La sfarsit , cand e deja facut, si ajungi la concluzia ca nu a pus...si ramane asa?
Proiectanti/arhitecti foarte buni la noi sunt sanse slabe sa "nimeresti".Nu avem "traditie" in asa ceva.
Asa ca , dpmdv, discutiile sunt binevenite.

Discutiile sunt binevenite....dar mai bine dupa ce exista o varianta din partea arhitectului. Poate omul propune o solutie adecvata iar discutiile sunt cumva in plus. Ok, poate mai sunt si altii interesati, insa este mult mai ok sa discuti pe baza unei propuneri decat sa speculezi ce nu va face proiectantul.

#87
riso

riso

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,458
  • Înscris: 19.04.2014
Corect, deci, sa aibe in vedere.

#88
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postriso, on 28 ianuarie 2016 - 11:49, said:

..Proiectanti/arhitecti foarte buni la noi sunt sanse slabe sa "nimeresti". Nu avem "traditie" in asa ceva..
Posted Image  T-s-s-s-s-s.. Nu vorbi asaPosted Image , ca ai putea sa deranjezi.. Posted Image

#89
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010

View Postandreilesan, on 28 ianuarie 2016 - 12:01, said:

Posted Image  T-s-s-s-s-s.. Nu vorbi asaPosted Image , ca ai putea sa deranjezi.. Posted Image

Ba are dreptate omul, la noi avem artisiti plastici nu arhitecti, ma doare capul de cate ori trebuie sa stai sa explici ca nu este OK ce se deseneaza si artistul cu privirea tanpa se uita la tine si nu pricepe nimic fiindca el are 3 ore de fizica toate.
Avem si meseriasi dar rari si destul de scumpi. Din cauza asta de multe ori este bine sa mergi pe solutii mai simple si care se pot controla, de ex structurile metalice unde nu esti atat de vulnerabil la Dorel.

#90
me_catrina

me_catrina

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 23.01.2016

View Postthe_lion, on 28 ianuarie 2016 - 11:34, said:

Nu inteleg de unde incrancenarea asta...
Oricum, in mod normal solutia pentru izolare fonica trebuia sa fie pusa pe hartie de proiectant. Noi anticipam sau propunem diverse..insa eu as fi fost curios sa vad propunerea proiectantului pe care el ar fi inaintat-o clientului. Fara ca clientul sa spuna nimic, eventual doar sa specifice ca ar vrea sa nu se auda orice pas in casa...
Izolarea fonica la o casa de lemn este destul de scumpa si face ca in final costul sa fie chiar si mai mare decat pe variant zidarie.
Lion, propunerea proiectantului ar fi cam asa :
Folie+parchet 1cm
sapa armata 4 cm
OSB nut si feder 22 mm
grinda lemn 200 mm  + termoizolatie celuloza 20 cm
tavan g.c. 9 mm pe structura metalica

Detalii aici

Attached Files

  • Attached File  1.png   224.82K   25 downloads


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate