![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Insule si nu numai
Last Updated: Dec 23 2019 15:18, Started by
livs_livs
, Jan 20 2016 21:11
·
0

Posted 20 January 2016 - 21:11

Salutare si un an minunat tuturor. Ca tot romanul plecat pe unde a nimerit si dornic de relocare, vreau sa cer o parere celor mai "plimbati" decat mine. Mai precis, vreau sa ma mut intr o zona calda, parte a UE ( mai simpla treaba) si unde as putea face o mica afacere, fara opozitie din partea localnicilor. Pana acum, am tot cautat si, se pare, ca cel mai ok pentru ce vreau eu ar fi Tenerife sau Barcelona. Am avut idei legate de Malta, dar mi au trecut, si ma mai bate gandul sa vad cum e Sardinia. De aceea, vreau sa ii intreb pe cei care au fost/sunt acolo, ce parere au de zonele respective? Si aici nu ma refer la "mama, ce misto e, e cald, au plaje si nu s tantari". Elemente de genul asta, gasesc pe Google. Ma intereseaza m mult factorul uman ( gen, in Malta, casele sunt igrasioase si nu au copaci, localnicii cam betivi etc) . Eventual, idei de alte zone care sa se incadreze in cerinte? Multumesc
|
Posted 20 January 2016 - 21:35

din perspectiva unui turist ce si-a luat concediu intr-o zona de asta cum vrei tu, toti pot sa iti spuna ca "woow ce minunat"
insa perspectiva unui emigrant "vinitura" e total diferita |
Posted 20 January 2016 - 21:43

O zona relativ calduta, dar nu cu temperaturi extreme, cu primaveri frumoase si timpurii, cu ierni blande, foarte buna zona turistica (pentru obrazuri subtiri), localizata destul de central si cu legaturi foarte bune cu restul Europei civilizate, este zona de nord a Italiei, la granita cu Austria si Elvetia: lacul Como, Lago di Garda, Sud-Tirol etc.
|
Posted 20 January 2016 - 21:50

Ca afacere, ori o firma de curatenie ori un restaurant mic.
On64 - de asta caut sa aflu perspectiva umana. In momentul de fata, traiesc pe o insula super ok, dar, daca vrei sa iti faci afacerea ta, localnicii iti pun bete in roate. Am intrebat despre Malta - toata lumea zice ca e ok, pana a fost cineva care mi a explicat cum e cu umiditatea, aglomeratia, curatenia, vegetatia si tot asa. Am posibilitatea sa ma duc intr o vacanta in oricare din locurile astea dar, sa fim seriosi, o saptamana de vacanta clar nu echivaleaza experienta traitului in locul respectiv. Si nu reusesc sa aflu informatii clare despre cele 3 locatii mentionate ( Tenerife, Barcelona, Sardinia) . Si tot insist, tinand cont ca in a doua jumatate a anului vreau sa fac mutarea. Hunor66, partea respectiva o o ok, da, personal, mi se pare prea frig. |
Posted 20 January 2016 - 22:11

du-te in sardinia sa vina mafia peste tine.
O zona relativ calduta, dar nu cu temperaturi extreme, cu primaveri frumoase si timpurii, cu ierni blande, foarte buna zona turistica (pentru obrazuri subtiri), localizata destul de central si cu legaturi foarte bune cu restul Europei civilizate, este zona de nord a Italiei, la granita cu Austria si Elvetia: lacul Como, Lago di Garda, Sud-Tirol etc. |
Posted 20 January 2016 - 22:18

Ok, hai sa nu facem statistica zonelor cu mafie. De asta vreau sa plec de aici. Si aici pot sa imi fac ceva, daca platesc cat si cand trebuie mafiei locale, general acceptate. De mafie ma feresc. Caut ceva cat mai apropiat de normalitate.
|
Posted 20 January 2016 - 22:36

Mey , tu esti unul dintre cei doi castigatori la Loto, la tragerea de revelion ? Acum ai incasat lozu' si te cari . Frumos iti sade , nepatriotule care esti tu !
|
Posted 20 January 2016 - 22:54

Tenerife/Canare - perfect. Temperatura aproape constanta tot anul (20-25 degC). Multe preturi mai mici ca in Ro. Problema? => somajul undeva la 40%.
|
Posted 20 January 2016 - 23:58

Somajul, este sezonier sau tot timpul? O afacere de genul celor mentionate, ar merge?
|
|
Posted 21 January 2016 - 01:02

Eu stau in la Lucca ( Bologna ) dar regiunile sunt f diferite in IT . Fa-ti un cont gratis .
http://www.romania-italia.net/roit/ |
Posted 21 January 2016 - 09:25

Somajul, este sezonier sau tot timpul? O afacere de genul celor mentionate, ar merge? Din pacate somajul este tot timpul. In afara de clima Insulele Canare nu-ti ofera prea multe. Solul este foarte putin fertil (sol vulcanic). Ramura cea mai dezvoltata este turismul dar si acolo este greu de patruns pentru ca majoritatea turistilor (in special nemti) au ales sa cumpere proprietati in loc sa se cazeze la altii. Dat fiind somajul si lipsa unor perspective, pentru multe produse nu exista taxe sau acestea sunt foarte mici (combustibilul si alimentele sunt mai ieftine ca in Ro). Trei sferturi dintre taxiuri sunt Logan. |
Posted 21 January 2016 - 11:38

Toxic00, multumesc. Prima parere pertinenta despre Tenerife. Ai idee cum e treaba in Barcelona sau stii vreo insula care ar fi ok climatic si economic?
|
Posted 21 January 2016 - 12:18

Toxic00, multumesc. Prima parere pertinenta despre Tenerife. Ai idee cum e treaba in Barcelona sau stii vreo insula care ar fi ok climatic si economic? Din pacate nu stiu nimic despre alta regiune a Spaniei. In Canare am stat ceva timp si cunosc cat de cat situatia. |
Posted 22 January 2016 - 12:01

In Barcelona daca ai bani faci ce vrei tu
Pt un bar niste prieteni au bagat cam 100 k eur pe o straduta pe langa boqueria sau cum ii zice la piata aia vestita de langa piata catalunia, asa au zis ei Prietenii mei vad ca au barul in continuare dar nu stiu date referitor la profitabilitate sau amortizarea investitiei |
|
Posted 22 January 2016 - 12:41

Posted 22 January 2016 - 15:01

Cu bani, faci orice oriunde. Chiar nu as fi dispus sa bag 100 de mii intr un bar. Dar as fi dispus sa inchiriez un bar/restaurant, care sa nu necesite investitii majore. Ideea e ca inca nu stiu ce zona e ok si pentru trait si pentru o mica afacere.
|
Posted 22 January 2016 - 15:11

pai si ei au inchiriat un spatiu dar licente, contracte, amenajare, avocati, angajati toate astea costa si un minim de 6 luni trebuie sa te astepti ca mergi pe gaura
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users