Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 

Cat ma costa sa am un copil?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
483 replies to this topic

#451
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Costa, costa ceva, dar daca ai urechi mari, poate iesi mai ieftin cu mincarea  :D

Una peste alta, bascalie este pe orice subiect, doar pe aria Fun nu se supara nimeni.
Sfaturi care mai de care, nu trebuie sa te superi, fiecare cu ideile personale.
Daca consideri ca subiectul si-a atins scopul, poti sa ceri inchiderea lui.

#452
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Mâncatul, îmbrăcatul, temperatură decentă-n casă fie iarnă fie vară și apa caldă, nu mai sunt de-o vreme cheltuieli semnificative pentru cei mai mulți.
Altele-s.
Și nici a crește un copil în 2016 numai avându-le pe cele enumerate, nu mai prea merge.
Până pe la patru-cinci ani, o duci cumva.
După, o cam bagi pe mânecă...

#453
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Insistenta asta cu cat costa un copil, mi se pare aiurea.
Nu e ca la piata, cand intrebi cat e legatura de patrunjel si primesti raspuns, ca 2 lei.

Toata lumea ti-a explicat ca nu exista un cost anume, chiar nu pricep ce nu intelegi...
Un copil nu e o marfa care are un anumit cost, cresterea si educatia unui copil poate costa de la aproape nimic la maximum de imaginat.

Colegii care ti-au raspuns, au raspuns cum au stiut, problema nu este la ei, ci la tine, ca astepti un raspuns in cifre, exact, de parca ar fi vorba de o ecuatie.
Daca tot insisti cu intrebarea, macar accepta si raspunsurile, asa cum sunt ele.

#454
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Voi vreti sa cresteti un copil sau un porc pentru Craciun? E ceva ce nu se leaga aici.....

#455
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 alex_133, on 26 februarie 2016 - 12:40, said:

... Sunt diferente uriase intre orasele mari si provincie. Sa ai un copil in Bucuresti , insemnand nastere, stat prin spital cateva zile, vaccinuri, controale, pierderea unui venit in familie, apoi bona/cresa/gradinita, e cu totul si cu totul ALTFEL decat sa ai un copil la Popleaca, unde eventual mai locuiesc si toti cei 4 parinti, si cei 8 bunici... De asta tinerii din orasele mari au foarte putini copii, sau deloc, in timp ce in Moldova sau Oltenia sunt familii cu 7-8-12-17 (!) copii. Nu critic, doar punctez un fel de a fi...

Costurile in BUcuresti ajung usor la 100-150 milioane in primul an (din care nasterea si ingrijirea in spital minim 40) , in vreme ce "la tara" se rezolva cu maxim MAXIM 20-30 / primul an. Dupa primul an, depinde enorm de ce vor / pot parintii...
Dzeule mare. 150 milioane pe an.. pai daca ma gandesc la cat e salariul meu intr-un an..
da ce ii dai plodului de 150 mil pe an? Are doica thai care la fiecare 2 ore il, scuze i-o? .....Da, stiu, sunt un porc batran.. Nu lui, ci mie ...bona....
Da, recunosc, si eu si al meu /al nostru a crescut fara asa ceva.. Pt ca si mama mea si eu+sotia nu ne puteam permite..
Si ce am ajuns eu? Da, ceva.... ma rog..nu mai scriu ce sunt..
Goanga mea? Premii I, II si III, sau mentiune in fiecare an scolar.. Fost cercetas (scout) fost Vice/Campion la telegrafie viteza, membru al lotului national...
Actualmente student in anul I al Fac de Matematica..
Asa ca inititatoareo, daca nu ai inteles dupa peste 26 de pagini, parerea mea e sa te lasi de sportul asta..
Stiu o famile, ea femeie desteapta, absolventa de ASE cu media 9, la o multinationala, el doar vanzator..dar cu spume si fite..copilul a iesit ca el..
Asa ca i-am spus plodului meu sa se uite atent pe cine copuleaza...
PS. cand dobitocul ala de vanzator m-a enervat, cum am mult tact i-am zis tipei ca daca vroia un plod, o ajutam. inclusiv pt ca, jur, ca nu era urata nu era de loc..
Iar plodul ar fi iesit muult mai bine..
later edit.
Scuze, am gresit. E nevoie si de vanzatori si de maturatori si de ...

Edited by Prien, 02 March 2016 - 00:30.


#456
Bob493

Bob493

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,305
  • Înscris: 12.07.2010

 _laura_c, on 28 februarie 2016 - 19:55, said:

Una e sa iti spui parerea avand una diferita fata de a mea si nu este nici o problema (pana la urma de-aia este un forum), si alta e a face pe desteptul dand cu presupusul despre viata mea, punand pariu ca stii tu despre mine niste lucruri false. Poate m-ai visat azi noate, ai dat in carti sau ai avut tu o asa zisa banuiala. Si daca o ai, tine-o pentru tine macar. Altfel devii un roman tipic care le stie pe toate si ca el nu e nimeni.  Chestia asta tine, inainte de toate, de bun simt.

Sensibiloaso, ai intrebat si ti s-a raspuns. Reactia ta de dupa a lasat sa se intrevada niste chestii pe care eu le-am comentat. Ca de aia e forum, sa comentam. Nu-ti convine, fa-ti o clona si injura-ma.

Si sa stii ca imi mentin pariul.

#457
alex_133

alex_133

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,060
  • Înscris: 08.09.2011

 Prien, on 02 martie 2016 - 00:18, said:

Dzeule mare. 150 milioane pe an.. pai daca ma gandesc la cat e salariul meu intr-un an..
da ce ii dai plodului de 150 mil pe an? Are doica thai care la fiecare 2 ore il, scuze i-o? .....Da, stiu, sunt un porc batran.. Nu lui, ci mie ...bona....

Pai nasterea incepe de la 40 mil la stat (adica cu spaga ca teoretic e gratuit) si merge pana pe la 100 la privat ... depinde.. normal/cezariana, etc. Apoi... intr-un an de zile bagi minim 100 mil pe curul lui bebe. Ca asa e in tenis.

#458
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011

 Clovis, on 01 martie 2016 - 17:28, said:

Voi vreti sa cresteti un copil sau un porc pentru Craciun? E ceva ce nu se leaga aici.....

Vrea sa creasca un copil care sa nu se poarte ca un porc.

#459
costinium6

costinium6

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 490
  • Înscris: 22.01.2012
In marea majoritate a cazurilor copilul va avea comprtamentul mamei pana la 3-4 ani dupa care isi va insusi psihicul tatalui daca e baiat sau al mamei daca e fata, sunt multe cazuri de inversare si asta nu o vrea nimeni.
Faceti ma copii si educatii ca o sa ne umple tiganii si nu mai scapam de ei. Poate si-i iau indienii inapoi.

#460
inius

inius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 02.02.2011

 _laura_c, on 27 februarie 2016 - 15:17, said:

Stiti care e marea diferenta? Ca majoritatea celor care scriu pe-aici au crescut in alte vremuri, cu alte gandiri, cu alte pareri despre acest subiect. In anii '90 inca mai era inradacinata gandirea anilor '80 si '70 cand se impunea sa ai (cel putin) un copil. Nu am vazut sa fi scris asta cineva care are 30 de ani si are deja copil. De ce? Pentru ca sunt sanse mari sa nu aiba un copil. De ce nu are? Ca sa fie pe placul vostru raspunsul, de fraier ce e. Si de destepti ce sunteti unii de pe-aici care ii judecati.
Oricum idea subiectului a luat-o pe aratura rau. De la o simpla intrebare s-a ajuns la cum faci sex, ce arcuri ai la pat si antenele lui Voiculescu... Nu cred ca mai am ceva de spus.
Multumesc macar nu m-ati facut prosta in fata ca nu m-am aruncat sa fac copii si apoi sa ne plangem ca viata e grea. Daca ajungeam in situatia asta, bazandu-va pe "maturitatea" voastra si apoi aveam alte probleme, eram o proasta, ca nu se fac lucrurile asa, era vai de capul meu... si defapt eram o cu-va. Cam asta ati fi spus. la cate au scris unii pe-aici, nu m-as mira. Sau am putea sa ne gandim si la banii pe care ii primim de la stat... asa cum fac foaaarte multe "familii" din Romania.

Eu m-am obosit să-ți răspund la obiect, pe baza experienței mele foarte recente, deci chiar sunt în temă, ca să zic așa. Nu înțeleg de ce te oftici așa.

Concret, în primii 2 ani de viață ai copilului meu noi am avut venituri pe familie de vreo 2500 de lei (București, cu tot cu indemnizațiile alea de creștere) și ne-am descurcat bine mersi cu cheltuieli de vreo 3000 (aveam economii, special adunate în zile albe pentru zile negre, din care mai suplimentam constant cu cca. 500 de lei / lună). Poate că avantajul a fost că nu avem nici un fel de credit, nici un fel de datorie, către nimeni.

În primul an nu am făcut concediu nicăieri, dar am ieșit mai des pe lângă București: la Mogoșoaia, la bunici, sau în parc, pur și simplu. Sigur, având bani puși deoparte ne puteam rupe în figuri și să plecăm în concediu în străinătate, eventual cu avionul, dar nu cu low-cost, ca să ia și bebe și bilet și să ne rupă.

Copilul e bine mersi, mulțumesc.

Nu văd cum o ființă care la început e cât o pisică ar consuma sumele alea uriașe de care au vorbit unii colegi de forum mai sus, decât dacă vrei să te dai în bărci și să-i cumperi fel de fel de lucruri fițoase și inutile. Acum, când e la grădi, e altceva, pentru că numai pe haine cheltuim cam 1500 de lei pe an, minim, încercând să păstrăm un echilibru și între calitate, și între preț. Adică nu-i cumpărăm cele mai penibile lucruri, nici cele mai ieftine, dar căutăm să cumpărăm în general de pe net, în sezon de reduceri, de Black Friday etc. Altfel zis, ne orientăm și suntem foarte atenți cu banii, și în felul ăsta putem face economii mari fără să facem rabat în nici un fel la calitate. Pe de altă parte acum avem amândoi serviciu full-time, veniturile familiei au crescut iarăși în zona de confort, care ne permite să și economisim o parte a lor.

Până la urmă copilul „te costă” fix în funcție de cât de chibzuit ești. Poți să ai venituri de 1.000 de lei și să poți crește 3 copii fericiți, sau poți să ai venituri de 10.000 de lei și să nu te descurci nici măcar cu unul.

#461
inius

inius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 02.02.2011
Și aș vrea să mai adaug un lucru: copilul „costă” invers proporțional cu cât îl iubești și cu cât îți manifești dragostea față de el. Cu cât îl iubești mai mult, cu atât te va „costa” mai puțin, pentru că vei fi genul ăla de părinte care descoperă că dacă petrece o oră jucându-se cu el, sau învățându-l ceva nou, sau mă rog... făcând cu copilul ceva împreună, cu atât va fi mai „ieftin”; și dacă vei fi genul ăla de părinte care preferi să-l lași într-un colț uitându-se la televizor, vei descoperi curând ba că e nevoie de 2 televizoare în casă, ba că e nevoie de bonă de duminică (pentru că n-ai chef de el), ba că e nevoie să-i cumperi cele mai „răcnet” jucării, ca să compesezi în mintea ta faptul că niciodată nu îi dai atenție etc. etc. etc. Și copilul devine, într-adevăr, o chestie foarte costisitoare.

#462
leonidos

leonidos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 24.01.2016
nu cred ca e  sanatos sa te calculezi inainte cat cheltui cu un copilas... nu pot sa concap asaceva.. daca vrei un copil nu te gandesti la bani oricum chiar daca nu'i cheltui pentru copil ii cheltui prin cluburi pacanele  banzina tigari sau alte tampenii

#463
Steetch

Steetch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,210
  • Înscris: 15.09.2015

 leonidos, on 21 februarie 2018 - 21:30, said:

nu cred ca e  sanatos sa te calculezi inainte cat cheltui cu un copilas... nu pot sa concap asaceva.. daca vrei un copil nu te gandesti la bani oricum chiar daca nu'i cheltui pentru copil ii cheltui prin cluburi pacanele  banzina tigari sau alte tampenii

Crezi in Dumnezeu si-n puterea si harul Lui?

Edited by Steetch, 21 February 2018 - 23:49.


#464
aaddyy2005

aaddyy2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.02.2013
Primul copil e cel mai greu de crescut, daca a trecut de 2 ani si n-ai disperat inseamna ca e loc de al doilea. Daca inca dupa 2 ani sunteti ok, merge si al treilea. Daca te gandesti déjà ce vor ajunge in viata te apuca disperarea si mai bine renunti.

#465
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Ieri am auzit o discutie, intre doua dudui, una spunea ca nu face copil, ca este un nonsens in lumea asta, ca ce sa il chinuie si pe el, etc.
Posibil ca se gindea si la bani, dar filozofa despre viata grea si chinuitoare in aceasta societate fara suflet.

Societatea se schimba, clar, femeia nu mai vrea sa se chinuie cu un copil, fara sa calculeze niste variabile.
Nu mai vor sa faca un copil cu orice pret, apoi sa o bage pe mineca, ca nu au aia, sau aialalta", ori sa suporte nesomn si alergatura, multi ani, intr-un fel le înțeleg.

#466
leonidos

leonidos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 24.01.2016

 Steetch, on 21 februarie 2018 - 23:48, said:

Crezi in Dumnezeu si-n puterea si harul Lui?
da cred in dumnezeu..nu merg la biserica dar cred!! de ce ma intrebi?

#467
Steetch

Steetch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,210
  • Înscris: 15.09.2015

 leonidos, on 22 februarie 2018 - 18:02, said:

da cred in dumnezeu..nu merg la biserica dar cred!! de ce ma intrebi?

Justifica raspunsul dat.

 aaddyy2005, on 22 februarie 2018 - 08:33, said:

Primul copil e cel mai greu de crescut, daca a trecut de 2 ani si n-ai disperat inseamna ca e loc de al doilea. Daca inca dupa 2 ani sunteti ok, merge si al treilea. Daca te gandesti déjà ce vor ajunge in viata te apuca disperarea si mai bine renunti.

Tu inveti femeile cum sa sara din concediu in concediu? Nu e nevoie, stiu si singure.

#468
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 05.04.2006
Chiar ma intrebam (cu groaza) cind se va reinvia acest topic..

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate