Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cooking corner - o reteta pe zi
Last Updated: Jan 22 2016 11:38, Started by
[ady]
, Jan 09 2016 17:46
·
0
#1
Posted 09 January 2016 - 17:46
In urma cu vreo 5-6 ani o moderatoare de pe SP ( nu te-am uitat, Diana) ma invata sa gatesc prima ciorba. Cu rabdare, in timp am mai invatat una alta, dar de cand traiesc pe-o insula parca mi-a fost stearsa memoria. Am probleme cu haleala zilnic, intrucat in oras pot sa mananc doar 'Turkish sometthing' iar de gatit acasa...mi-am cam epuizat creativitatea.
Asadar, am facut un topic adresat celor care vor sa contribuie la dezvoltarea aptitudinilor mele (si a celor aflati in aceasi situatie) culinare. Detaliati-mi o reteta de pranz / cina si ingredientele necesare iar eu le voi cumpara si gati pe cat pot de bine (pot oferi si poze, la cerere) Sunt in principiu dispus sa incerc orice, numai sa ma scoata din ciclul - pui cu orez, pui cu noodles, pui cu orez, pui cu noodles - Asadar, deschizatori de drumuri in arta culinara? |
#2
Posted 09 January 2016 - 18:34
pai am 120 de kg si muncesc de i-mi sar capacele si am nevoie de mancare ca la noi in Bucovina.
inafara de fala ca sunt din zona asta , multumesc lui Dumnezeu ca am retete de mancare si ingrediente bune. chiar acuma ma duc sa mananc o tochitura cu mamaliga si produse proprii. trebuie cam 1 litru de apa la fiert ,cu o lingurita de sare , si malai ploaie pana se igroasa putin . apoi se amesteca pana se ingroasa . unii o prefera tare sau altii o prefera moale. eu pun la fiert si lapte in apa sau la urma adaug doua linguri de unt si mai amestec un minut. golden apoi se pune in tigaie slaninuta taiata marunt , cuburi ,si se lasa primele cam 5 minute cu doua linguri de apa , sa fairba putin si apoi sa se praesca , apoi carnat rondele mici, si apoi muschi afumat ca altfel se intareste daca se pune mai repede. se taie un catel de usturoi marunt si se adauga in untura care rezulta din carne . a nu se adauga ulei. se amesteca pana se rumeneste si usturoiul , 2 minute max. se pune mamaliga in farfurie in mijloc , nu este necesar sai ii dai o forma dar re poate pune intro farfurie mica de ciorba cand e ferbinte nu se lasa sa se raceasca tare , este de preferat sa se faca carnea inainte si apoi mamaliga. se pune peste mamaliga carnea cu tot cu untura, daca nu este colorata se pune un pic de paprica se face un ou ochi si se pune peste mamaliga si in jur multa branza de burduf. eu am o colectie de branzeturi de burduf si cea preferata la asa ceva este cea iute sau mai veche . alti mai pun alaturi si smantana acra sau iaurt, ori gogosari si castraveti sa nu ma invidiati sa nu-mi stea in gat. |
#3
Posted 09 January 2016 - 18:46
Na super! Mamaliga fac azi. Numa' bine ca mi foame si nu dureaza mult.
Cu ce pot inlocui untura, slaninuta si carnatii de casa? Cum ziceam, stau pe-o insula... n-am decat ce gasesc in supermarket Nici branza de burduf n-am, dar am vreo alte 3 tipuri de branzeturi, deci acolo ma descurc... |
#4
Posted 10 January 2016 - 08:28
[ady], on 09 ianuarie 2016 - 18:46, said:
Na super! Mamaliga fac azi. Numa' bine ca mi foame si nu dureaza mult. Cu ce pot inlocui untura, slaninuta si carnatii de casa? Cum ziceam, stau pe-o insula... n-am decat ce gasesc in supermarket Nici branza de burduf n-am, dar am vreo alte 3 tipuri de branzeturi, deci acolo ma descurc... dar poate ca nu ai acces la market chiar acum. atunci mamaliga cu unt si branza. un strat de mamaliga unul de unt si branza si iarasi mamaliga si unt si branza dupa care un ou sau doua pe deasupra. eu cred ca trebuie pe viitor sa te aprovizionezi cu bunatatile astea , gen branza de burduf , carnati, slaninuta, muraturi , sunt lucruri care le poti tine in frigider sau la racoare vreme lunga. astazi de exemplu a mai ramas mamaliga de ieri si nu o aruncam, o taiem felii de max 2 cm si o punem la prajit in tigaie pana se rumeneste , la foc mic. apoi se pun crochetele de mamaliga in unt topit si cu veritabila branza sau cas cu un ou , si gata masa . pofta buna. |
#5
Posted 10 January 2016 - 10:59
In cartea de bucate a celeb rei Sanda Marin gasesti cam tot ce-ti trebuie. O multime de retete sunt cu specific moldovenesc, ea fiind ieseanca. La pagina 244 ai niste meniuri potrivite pentru fiecare luna a anului dat tu nefiind in tara iti va fi greu sa gasesti anumite alimente cum ar fi varza acra ori afumaturile. Le alegi pe cele la care gasesti ingredientele.
Attached FilesEdited by Freddy12, 10 January 2016 - 11:07. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users