Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Reclamatie produs neconform

La Multi Ani Aether(Nicu)!

Contractele de inchiriere - de de...
 Motorola Edge 30 Pro

Asociație de Proprietari car...

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...

Problema grupe bms
 Windows 8.1 Error Code: 0x800

Recomandare router wifi

Clapeta soc L200 ?

Caut o aplicatie android / windows
 Solutie functionare Ridesharing U...

Adobe Acrobat Reader RdrCEF consu...

chimie ex

Problema soft htc u ultra
 

Ubuntu configurare acces internet fix fibra optica

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
miha90

miha90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 05.10.2010
Deci am Ubuntu 14.04 si nu pot sa ma conectez la net.
Am ip fix routabi, mask, gateway, dns, dns2, deci am toate aceste date, acuma intreb si eu, asta este o conexiune in bridge? sau mai simplu cum fac sa am si eu net pe ubuntu. In windows merge fara probleme.
Deci cum crez o conexiune cu aceste date , informatii date de isp meu fara id si parola
ip extern este de fapt unic in retea...

Fac asta deorece hard disku a crapat si folosesc netu din usb live pana imi iau un hard disk.

  Va multumesc anticipat !!!

nimeni nu stie ? nu sunt un noob da asta m-a disperat, ma duc pe forumul ubuntu.ro
am incercat sa crez o conexiune da mai e o casuta care zice o aiureala domain ... nu stiu cum, am pus ceva acolo da butonu de save e blocat si nu ma lasa sa salvez
in windows e simplu de configurat da asta ubuntu cere pa masa gat

Edited by miha90, 03 January 2016 - 22:27.


#2
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,623
  • Înscris: 03.02.2005
Pai net de la cine ai?
Au aia vreo pagina sau ceva informatii mai detaliate asupra setarilor legate de conexiuni?
In Settings -> Network -> Wired poti sa setezi ce trebuie pentru o conexiune IPv4.

Attached Files



#3
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Intra in Terminal, tasteaza comanda lspci, copie, apoi posteaza aici.
Posibil sa ai o placa cu probleme....

Te conectezi direct prin cablu? ai router? etc...

#4
miha90

miha90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 05.10.2010
ok eu la search domain nu am stiut

isp  :  ISP: A.g.e. Networks Sistems S.r.l.
Organization: A.g.e. Networks Sistems S.r.l   vidra, sintesti, ilfov

tocmai ca nu pot sa intru din Ubuntu ca nu am net  si aici ela alticineva acasa la un unchi

are telekom

fibra optica vine pana in swich si de acolo prin utp la placa de retea integrata

Edited by miha90, 03 January 2016 - 22:51.


#5
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,659
  • Înscris: 18.04.2008
e ONT dacă vine UTP:

#6
miha90

miha90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 05.10.2010
nu are placa de retea nici o problema e atheros integrata nu e configurat corect de mine acu am vazut la ce am gresit dns urile trebuiai sa fie 2 unu dupa altu in aceasi casuta netu nu vine utp in cas la swich sau ce o fi al vine un cablu plat asa subtirel si intra in interioru aparatului sa ia dracu cu swichu lor ca ma enerveaza

Edited by miha90, 03 January 2016 - 22:51.


#7
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,623
  • Înscris: 03.02.2005
Deci sa intelegem ca pana la urma ti-ai rezolvat problema si era doar o chestiune de setari, nu?

#8
miha90

miha90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 05.10.2010
am pus acolo datele am salvat da tot nu merge netu dau click pe Firefox da sa se incarce si ramane asa pe o pagina alba la infinit fara sa intre-n google
cele 2 sageti arata ca este conexiune, renunt mai incerc maine e tarziu si am treaba de dimineata

#9
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Este conexiune PPPOE? Adica cu user si parola?
Daca nu, ar trebui sa mearga din prima.

PS. SI placa de retea nu o avea probleme pe Windows, dar pe linux mai sunt unele bug-uri, drivere cu probleme etc...
De asta ti-am zis sa pui aici modelul....

Edited by xxvirusxx, 04 January 2016 - 00:18.


#10
miha90

miha90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 05.10.2010
asta se poate sa aibe probleme cu driverele, maine vad, ca a plecat nepotu acasa si mi zis ca nu merge netu, la telefon

#11
miha90

miha90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 05.10.2010
nu e este cu user si parola si doar asa  >> ip, mask, gaetway, dns 1, dns2, astea sunt datele, deci are un dns  8.8.8.8 ala de la google si altu numai tin minte 193....   isp  :  ISP: A.g.e. Networks Sistems S.r.l. ia net direct de la google, cred, driverul este problema, am salvat datele apare sagetile,
  update: s-a rezolvat merge internetul pe stick usb cu Ubuntu live 14.04.03 LTS

Edited by miha90, 04 January 2016 - 11:17.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate