Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 

Apartament umed la demisol

* * * * * 9 votes
  • Please log in to reply
2743 replies to this topic

#109
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

View Postlenny13, on 10 ianuarie 2016 - 12:57, said:

  Cred ca adaptorul de care vorbesti tu are 20 mm si de fapt te referi, fara sa stii, la solbanc. Dar eu nu ma pricep asa de bine la detaliile astea tehnice, incat e foarte probabil sa ma insel.

Multumesc mult, da, deja proiectantul cu termopanul a prevazut ditamai solbancul, numai ca el ii zice adaptor. Insa va fi doar in partea de jos.
Problema a fost asa: statea casuta aia linistita, pana cand a venit Dorel de la primarie si a facut trotuarul (caci altfel n-am cum sa-i zic la ce facea el pe acolo) cu bordura inalta, ca sa nu mai parcheze vecinii unde parcheaza in tihna si acuma Posted Image. Astfel, nivelul lui a ajuns ferestrele casutei. De atunci nu mai face trotuarul, ca el si neamul lui capata sex fara sa mai ceara. O sa iau un poloboc sa vad daca n-a si facut vale spre geam pe alocuri, ca e in stare. Adica: alecsa asta, de cate ori a nins, era din zori cu lopata pe geamurile alea. Cand a plouat, insa, n-am avut ce-i mai face.
Legea zice asa: aaa, pai sa nu te apuci matale sa-ti ridici golul de fereastra de unde ti-l umple Dorel cu precipitatii, ca strici bunatate de farmec de epoca al zonei culturale ... dar poti sa-ti faci ce termopan vrei si ce gratii vrei.
A venit omul cu termopanul si a zis ca are el adaptoare care imi inalta fereastra. Dupa desenul dvs., astea or fi solbancurile. A prevazut jos, dar in lateral nu avea sens de termoizolare sau hidroizolare, ca acel gol e mai ingust afara decat inauntru (cu cate 4 cm pe fiecare parte), iar geamul se va monta pe interior. A promis si un hidroizolator pasta de jur imprejur, un soi de silicon de-al lor.
Acuma, dupa decopertare, vazand ca nu am stalpisori, as fi vrut sa fac macar un careu de metal dreapta-sus-stanga, termoizolat cumva, insa e prea tarziu ca termopanele mele pe la ora asta is probabil gata la fabrica. Miercuri le monteaza. Cred ca n-am incotro decat sa caut ceva banda sika pentru consolidare (au astia o banda care intareste substratul de te minunezi). Numai aia e asa de subtire incat mai incape termopanul.
Mai e si un aspect jenant, dar trebuie sa il amintesc si pe asta: sunt singura care a tocit ca nebuna pentru casa aia. Adesea, daca maistrul, inginerul, prietenii care se nimeresc pe acolo vor un lucru, eu nu ma mai pot opune sa se intample acel lucru. Astfel, de pilada, la usa metalica, 5 domni au hotarat in locul meu ca voi avea doua zavoare pe interior. Eu tipam de mama focului ca vreau doar unul. Si nici timp nu aveam, ca trebuia sa alerg ca gaina pe pereti in sapte locuri deodata, cand sa te mai ciorovai? Asa ca voi avea doua afurisite de zavoare. E o lege la orice negociere: opinia ta sa fie sprijinita de un numar de oameni egal cu cei de vis-a-vis de masa. No, singura acolo mai scapa cate ceva.
Asa a scapat taiata intarirea buiandrugului cu fier-beton si crearea stalpisorilor. A fost simplu: ei au masurat, ei au decis pana unde vine termopanul meu. Eu tipam de stalpisorii mei si de buiandrug, aia faceau ce vroiau.
Am fost slaba si nu aveam cum sa fiu altfel in conditii de oboseala si viteza.
Nu e nimeni de vina, o sa le atrag atentia asupra acestui aspect. Asta si cedarea la plata muncitorilor la zi in loc de la treaba facuta mi-au ajuns pana peste urechi. O sa le zic: hopa!
Dar o sa ma omoare costul la banda sika.

View PostBodCasa, on 11 ianuarie 2016 - 01:45, said:

Rosul este pentru MODERATORI, risti sa te traga de mâneca, pentru ca il folosești .....
Eu i-as recomanda sa aplece urechea si la ce zice MAX, e lucrează cu "ape" multe care trebuiesc ținute in frâu, pentru ca nu sunt bune pentru mediu, in starea in care se "aduna" in acele locuri....

Multumesc. O sa folosesc bold pentru intrebarile mele.
Da, pai o sa tin seama.

View PostDIY, on 11 ianuarie 2016 - 01:58, said:

Eu si inotul meu ... o casca de inot (dintr-aceea, stramta, din plastic) rezolva problema asta. Spor la treaba!
http://www.strollers...codeB26006.aspx

Bun. Multumesc din suflet. Deci sa nu plec la drum fara casca de intot. O sa ma omoare la urechi, dar o sa vad eu cum o rulez deasupra. Am, cum sa n-am, ca nu pot intra cu parul sub apa la strand ca se strica.

Bun, pana dimineata excelul cu costuri, avantaje si dezavantaje trebuie sa fie gata.
Pe urma azi o zdughesc sa fac buletin, de acolo la rol fiscal ... si sper sa ajunga doar atata. Mai am de facut: coada la Farmecia Tei si de mers pe urmele fostei mele masini care-mi atarna pe impozit si acuma, dupa atatia ani de cand am casat-o. Neaparat pana vineri trebuie sa fac si astea doua.
La care se aduna acuma adusul materialelor pentru hidroizolare sau a firmei, sa vedem ce-o iesi din calcule mai bine.
La Hyseal sun indata ce deschid ei, probabil pe la 9. Am un carnat de intrebari.

Ieri am cercetat solutia cu apa de sticla (silicat de sodiu). Acuma sa ii calculez si aleia pretul pe mp., ca nu imi prea pare ieftina, asa, la aruncarea unui ochi. Spre deosebire de premixuri readymade, asta vrea si ciment. Oare apa de sticla o cristaliza si ea, nu? Parca asa am impresia ...

Va rog, care imi poate estima urmatorul lucru: din cauza denivelariii peretilor (caramida - rost curatat) si a placintelor de sub faianta (nu se da dus adezivul de la 1934, e beton dur), suprafata mea este neregulata si nu cred ca merge pensulata cu hidroizolator mai fluid. Pensularea in strat de 2-3 mm se face pe beton curatat de bavurile de la cofrag. La mine nu e cazul de suprafata plana. Deci am nevoie de un strat de mortar. La cati centimetri sa calculez eu stratul de mortar, avand in vedere ca se va adanci in rosturi? Sau: la ce procent din grosimea stratului sa calculez eu intrarea in rosturi? Eu am pus ca o fi 1 cm: pe alocuri doar 5 mm stratul de mortar, pe alocuri intra in rosturi la 1,5 cm ... cam asa. O fi bine?

Edited by alecsa2, 11 January 2016 - 03:02.


#110
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Acoperi gaurile din zidarie cu mortar "tare", ciment + nisip, asta dupa ce ai rezolvat treaba cu umezeala, si pe urma faci peretele din rigips, pus la boloboc...e cel mai simplu!

PS,FA o medie, 1cm, si pe urma vezi ce zice pe sac.....si iei cu 10-15% mai mult fata de cea ce iti dà...

#111
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Cum kkt sa faci demisol locuibil? Designul LeCorbusier exclude si parterul, ce s-a ales de Unité d'Habitation?

#112
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Cum iti permiti sa vorbesti asa???
Nu te duci si tu sa discuti pe limbajul asta cu cercul tau de prieteni????

#113
yo_suporter

yo_suporter

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,215
  • Înscris: 14.01.2010
Mare curaj ai avut sa achizitionezi de buna voie si cu buna stiinta asa ceva...la cate probleme au fost si inca mai sunt...ma mir ca ai mai dat si bani pe el...si chiar extrem de multi pentru asa ceva...multtttt noroc in continuare :) ai mare nevoie!!! :)

#114
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Pai cat a dat?

#115
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

View PostBodCasa, on 11 ianuarie 2016 - 03:15, said:

Acoperi gaurile din zidarie cu mortar "tare", ciment + nisip, asta dupa ce ai rezolvat treaba cu umezeala, si pe urma faci peretele din rigips, pus la boloboc...e cel mai simplu!

PS,FA o medie, 1cm, si pe urma vezi ce zice pe sac.....si iei cu 10-15% mai mult fata de cea ce iti dà...


Asa o sa iau, 10-15% mai mult decat 1 cm, multumesc.
Cristalizantii nu se dau decat peste ciment vechi de minim 3 luni. Pana se usuca ala tare, n-am timp. O sa umplu direct cu cristalizant si aia o sa fie.

View PostBodCasa, on 11 ianuarie 2016 - 04:14, said:

Cum iti permiti sa vorbesti asa???
Nu te duci si tu sa discuti pe limbajul asta cu cercul tau de prieteni????

Multumesc. Nu stiu cum isi permite: calculat la pretul psihoterapiei pentru abuz, omul datoreaza fiecaruia de fata cate 50 de ron deja, iar d-lui LeCorbusier, pentru alaturarea numelui sau de cuvinte urate, cred ca 100 de euro, ca in Franta e mai scump. Asadar: 460 ron plus 50 ron la vreo 20 de cititori - 1000 ron, egal 1450 ron doua consoane :D

View Postyo_suporter, on 11 ianuarie 2016 - 04:55, said:

Mare curaj ai avut sa achizitionezi de buna voie si cu buna stiinta asa ceva...la cate probleme au fost si inca mai sunt...ma mir ca ai mai dat si bani pe el...si chiar extrem de multi pentru asa ceva...multtttt noroc in continuare Posted Image ai mare nevoie!!! Posted Image

Multumesc. Am mare nevoie de noroc si ... da, am dat bani, dar putini fata de valoarea sa.

View PostBodCasa, on 11 ianuarie 2016 - 05:10, said:

Pai cat a dat?

Pai am dat asa: vreo 70 mp apartamentul cu doua grupuri sanitare si cu goluri de cate 4 usi care permit unirea camerelor, plus 80 mp curte in acte si in fapt, plus lipsa vecini in afara de cel de deasupra (adica nu prea conteaza zgomot, inundatie, etc.), plus cuiul targului si 1 minut pe jos de metroul care va fi in cativa ani nod de magistrale, plus ca e in sector bun in Bucuresti, plus doua si cele mai mari grupuri de presa in distanta de 50 m (frumos e pe strazile pe unde se duc jurnalistii la serviciu!), plus vecini de familie buna = 30 000 euro.

Buget renovare si incalzire: 5 000 euro DIN CEI 30 000 ca am ramas cu ei rate pe 5 ani;

Cost total cu renovare: 30000, valoare la final 100 000 euro, dar nu-l mai vand.

Mai sunt si costuri cu readucerea mea la conditia de persoana umana (fumeie cu ten, par, ochi, gatlej, sanatate psihica, d-astea)- inca 300 euro
Total 30300 euro.

Valoarea prietenilor pe care mi i-am facut cu ocazia asta ... nepretuita. Abia astept sa chem lumea la un gratar cu Lacrima lui Ovidiu in curte.

#116
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
MA nagam si eu la o asa "afacere"!

#117
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
Bun, deci am luat un excel si am calculat toate costurile de la urmatoarele solutii de hidroizolare, fara cordon de etanseizare, numai ce se intinde pe pereti si pe podea, materialele. Am calculat la necesarul hidriozolarii a trei pereti din sufragerie plus podeaua. Suprafata 15 mp. Cimentul este sumar cautat pe net la 27 ron sacul de 25 kg Portalnd alb.

Ceresit: CR 90:
1,709.18 ron (nu mai trebuie ciment)
fara multa bataie de cap, totul e clar ca vaca pe net si materialele se gasesc usor, daca mai trebuie, fuguta la magazin. Nu scrie ca respira. Se adauga manopera mesterului meu, ca nu am pus-o.

Apa de sticla, silicat de sodiu de la BauMIt:
739.91 ron (incluzand cimentul)
cu bataie de cap si presupune si sa stai cu lampa de gaz sa rezulte CO2 pe pereti. Nu se stie cat sa stai cu lampa aia acolo. Se usuca greu in profunzime. Si de gaurit pentru un amarat de diblu, iti bati copii ... strici bormasina. Dar nu indrazneste sa respire in fata mea :D Se adauga manopera mesterului meu, ca nu am pus-o.

Hyseal (cu toata neclaritatea informatiilor de pe net, ca nu inteleg cum sa coste 1 leu pe mp concentratul la grosime de 1 cm):
448.26 ron (incluzand cimentul)
se adauga ce manopera doresc ei sa imi propuna, sa vedem de o fi acceptabil. Respira, ceea ce nu-mi place. Sau poate respira doar radymix-ul?

Penetron (tot nu pricep cum 1 leu pe mp la grosime de 1 cm):
451.51 ron (incluzand cimentul)
Dezavantajul e ca trebuie sa iau din nou legatura cu nenea care imi vindea de zor DryZone sau sporovaia vesel despre peretele care trebuie sa respire (ce sa respire un perete dintr-un mal de pamant pe care il are pe partea ailalta, poate doar vapori?). Panetron Admix nu respira. Se adauga manopera mesterului meu, ca nu am pus-o.

Mai era si solutia Radcrete, care merge cu manopera mea + suport telefonic de la ei, dar respira intr-o veselie si nu mi-am mai batut capul si cu ea. O fi si ea cu pretul tot pe la Hyseal si Penetron.

And the winner is ... sa sun dupa Hyseal asta de aici:

http://www.toptd.ro/...elilor-in-masa/

D-le brownie, recunostinta mea adanca. Ma inclin pana la pamant.

#118
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
bagam

#119
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
5000 Eur buget renovare in cazul asta specific??? No way...
Acu' inteleg de ce auritul nu se da dus.

Poti pune si ce ai estimat tu ca intra in cei 5000 Eur?

#120
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

Quote

Am calculat la necesarul hidriozolarii a trei pereti din sufragerie plus podeaua. Suprafata 15 mp

15 mp podeaua sau 15 mp in total? Ca nu prea ies la socoteala...

Quote

nu inteleg cum sa coste 1 leu pe mp concentratul la grosime de 1 cm

1 leu/mp la 1 cm grosime = 100 lei concentratul pentru un metru cub de beton. Daca nu ma insel eu cam ala e pretul, in jur de 15-20 de euro la mc de beton.

Quote

5000 Eur buget renovare in cazul asta specific??? No way.

Subscriu... Pe mine m-a costat 2000 numai zugraveala (glet si lavabila plus manopera) la un apartament de marimea aia. E adevarat ca eram pe boom imobiliar atunci, dar totusi... tu ai hidroizolatii, termopane, gresie, faianta, parchet, si multe altele...

#121
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

View Postalecsa2, on 11 ianuarie 2016 - 06:33, said:

Hyseal (cu toata neclaritatea informatiilor de pe net, ca nu inteleg cum sa coste 1 leu pe mp concentratul la grosime de 1 cm):
448.26 ron (incluzand cimentul)
se adauga ce manopera doresc ei sa imi propuna, sa vedem de o fi acceptabil. Respira, ceea ce nu-mi place. Sau poate respira doar radymix-ul?

And the winner is ... sa sun dupa Hyseal asta de aici:

http://www.toptd.ro/...elilor-in-masa/

D-le brownie, recunostinta mea adanca. Ma inclin pana la pamant.
Hyseal Concentrate este un praf care se baga in ciment in cantitate de 0.8kg/mc inainte de realizarea structurii pentru structuri, sape etc - rezulta un perete impermeabilizat in masa.
Hyseal Readymade este un mortar ce se aplica dupa realizarea structurii in 2 straturi de 0.8kg/mp.
Cum la dumneavoastra "structura" e gata o sa aveti nevoie de Hyseal Readymade.
Referitor la planeitatea peretilor...eu va recomand o tencuiala clasica de aducere la nivel ca apoi sa aplicati ReadyMade... Asteptam vesti dupa ce vorbiti cu cei de la Hyseal.

LE: acum am citit la ei pe site ca Hyseal Concentrate se poate folosi si la impermeabilizarea tencuielilor... 2 iepuri dintr-o lovitura!

Edited by brawnie, 11 January 2016 - 08:41.


#122
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013

View Postalecsa2, on 11 ianuarie 2016 - 06:12, said:

Pai am dat asa: vreo 70 mp apartamentul cu doua grupuri sanitare si cu goluri de cate 4 usi care permit unirea camerelor, plus 80 mp curte in acte si in fapt, plus lipsa vecini in afara de cel de deasupra (adica nu prea conteaza zgomot, inundatie, etc.), plus cuiul targului si 1 minut pe jos de metroul care va fi in cativa ani nod de magistrale, plus ca e in sector bun in Bucuresti, plus doua si cele mai mari grupuri de presa in distanta de 50 m (frumos e pe strazile pe unde se duc jurnalistii la serviciu!), plus vecini de familie buna = 30 000 euro.


   Mie nu mi se pare un pret foare mare luind in calcul faptul ca , din cate am inteles, oricum aveai nevoie de un spatiu pentru desfasurarea activitatii profesionale. Practic ai dat: 30000/70 = 428 euro/mp. Cu cat ai fi reusit sa inchiriezi un spatiu hapt in inima Bucurestiului, sa spunem 20 mp? (luind in considerare ideea ca te-ai fi gandit sa-ti faci o casa undeva de banii astia...) Ai si o curte , in banii acestia, nu mi se pare de neglijat. Numa' zi cat era halatul sa inchiriezi un spatiu de 20 mp...Sa-mi spui cand am sarit calul ...balan, ca tac.

In ceea ce priveste estimarile finisajelor, practica si prezentul o sa spuna cine estimeaza mai bine. Mi se pare mica suma vehiculata de tine, dar nici nu am inteles clar daca e vorba de 5000 sau 30000 euro, in plus fata de banii cu care ai cumparat apartamentul.

Edited by lenny13, 11 January 2016 - 09:46.


#123
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Te grabesti rau cu renovarea asta. Cred ca era mai bine sa incepi pe undeva prin aprilie, in timpul asta iti puteai face un plan clar si sa stii ce ai de facut pe baza sfaturilor unor "specialisti". Este cam aiurea sa montezi tamplarie cand noaptea sunt tot timpul temperaturi negative, asta inseamna ca nu vei putea finisa/ etansa corespunzator zona perimetrala. Si este foarte important asta...Termopanistul spune el ca-ti da cu smacolina, ca nu-l doare gura...dar daca aceasta nu adera si nu se usuca datorita temperaturilor foarte scazute care sunt noaptea...cam, degeaba. Si in cazul tau ferestrele sunt o zona foarte sensibila, fiind la nivelul trotuarului. Zona de acolo trebuie impermeabilizata perfect.
Apropo....spune si ce tamplarie ai ales.
La fel de aiurea este sa tencuiesti acum, chiar daca in casa sunt peste 5 grade. Este foarte multa apa bagata in pereti, toata umezeala aia nu o poti elimina pana in februarie, cand vrei tu sa fie totul gata.
Nici daca l-ai amenaja pentru a-l vinde nu te-ai grabi asa...

#124
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
Buna noaptea in cap. Aseara pe la ora 18 dormeam deja rapusa de oboseala, asa ca eu deja is proaspata ca o garofita Posted Image

View Postthe_lion, on 11 ianuarie 2016 - 07:55, said:

5000 Eur buget renovare in cazul asta specific??? No way...
Acu' inteleg de ce auritul nu se da dus.

Poti pune si ce ai estimat tu ca intra in cei 5000 Eur?

Am zis asa: 5000 euro doar sanatate si securitate, nu si finisaje.
Marturisesc ca altul era planul cand m-am bugetat (ca vazusem casa doar asa, in vizita). Ba chiar socrisem proprietarii sa imi dea voia sa vad ce e sub parchet, ca imi spusese  un inginer ca sa am grija ca la unele cladiri vechi sub pardoseala poate fi doar pamant. Fiind parchetul spart, vanzatorii au fost si ei curiosi sa vada daca o fi sapa. Dacuram un pic la o partea pe jos si daduram de ea. Rasuflaram Posted Image

Cand am cumparat abia am inspectat cu grija si am masurat tot. Initial fusese vorba de risc seismic si umezeala. Bugetasem injectii si tencuiala hidroizolatoare, precum si ceva radieri armati. Insa alt inginer m-a razgandit de radieri, explicandu-mi ca nici prea multa rigiditate nu e buna, iar apoi au inceput sa ploua surprizele de la grosimile de pereti si n-a mai fost nevoie de radieri.

Termopanul va costa mult ca am 10 ferestre.

De parchet nici vorba nu va fi. Ma voi muta fara linoleum, ca am niste covoare create de tatal meu. A fost un mare inginer lanar. O sa tina de cald intrucatva pana oi pune linoleum. O sa mor o vreme dand cu aspiratorul dupa stufosenia de motan, sau poate o sa zic ca asta este contributia micutului la termoizolare Posted Image

Zugraveala o las pana mai fac bani. Deocamdata strictul necesar sa pot locui sanatoasa acolo.

View PostoMariusRO, on 11 ianuarie 2016 - 08:28, said:

15 mp podeaua sau 15 mp in total? Ca nu prea ies la socoteala...



1 leu/mp la 1 cm grosime = 100 lei concentratul pentru un metru cub de beton. Daca nu ma insel eu cam ala e pretul, in jur de 15-20 de euro la mc de beton.


15 mp podeaua, plus 25 mp suprafata zidariei de hidroizolat (ca unde e gol am scazut).

Calculele le voi reface mintenas, ca am discutat cu specialistul de la Hyseal.

View Postlenny13, on 11 ianuarie 2016 - 09:40, said:

   Mie nu mi se pare un pret foare mare luind in calcul faptul ca , din cate am inteles, oricum aveai nevoie de un spatiu pentru desfasurarea activitatii profesionale. Practic ai dat: 30000/70 = 428 euro/mp. Cu cat ai fi reusit sa inchiriezi un spatiu hapt in inima Bucurestiului, sa spunem 20 mp? (luind in considerare ideea ca te-ai fi gandit sa-ti faci o casa undeva de banii astia...) Ai si o curte , in banii acestia, nu mi se pare de neglijat. Numa' zi cat era halatul sa inchiriezi un spatiu de 20 mp...Sa-mi spui cand am sarit calul ...balan, ca tac.

In ceea ce priveste estimarile finisajelor, practica si prezentul o sa spuna cine estimeaza mai bine. Mi se pare mica suma vehiculata de tine, dar nici nu am inteles clar daca e vorba de 5000 sau 30000 euro, in plus fata de banii cu care ai cumparat apartamentul.

"Halatul" de inchiriat este, in general, cand lucram in sali inchiriate, 100-150 ron pe zi de weekend x 2 zile = 200-300 ron, dar nu prea gasim exact ce ne trebuie, ca se inchiriaza cand ai cel putin 7 clienti la grup si doar un weekend. Uneori plangem cu vorbe pana gasim o sala, si apoi ne punem sa ne caram si sa ne harabaim acolo cu toate materialele, sapun, hartie igienica, cesti, fierbator, cafetiera ... Adesea nu are cate ceva, ceva tot lipseste, ceva e mereu nu tocmai conform regulilor meseriei, iar asta se vede in costul psihologic. Ambientul e foarte important cand intrebi omul "cum te simti?".

E ca cei 5000 sunt credit, adica in 5 ani trebuie sa ii dau inapoi. I-am pastrat pentru renovare.

View Postthe_lion, on 11 ianuarie 2016 - 09:57, said:

Te grabesti rau cu renovarea asta. Cred ca era mai bine sa incepi pe undeva prin aprilie, in timpul asta iti puteai face un plan clar si sa stii ce ai de facut pe baza sfaturilor unor "specialisti". Este cam aiurea sa montezi tamplarie cand noaptea sunt tot timpul temperaturi negative, asta inseamna ca nu vei putea finisa/ etansa corespunzator zona perimetrala. Si este foarte important asta...Termopanistul spune el ca-ti da cu smacolina, ca nu-l doare gura...dar daca aceasta nu adera si nu se usuca datorita temperaturilor foarte scazute care sunt noaptea...cam, degeaba. Si in cazul tau ferestrele sunt o zona foarte sensibila, fiind la nivelul trotuarului. Zona de acolo trebuie impermeabilizata perfect.
Apropo....spune si ce tamplarie ai ales.
La fel de aiurea este sa tencuiesti acum, chiar daca in casa sunt peste 5 grade. Este foarte multa apa bagata in pereti, toata umezeala aia nu o poti elimina pana in februarie, cand vrei tu sa fie totul gata.
Nici daca l-ai amenaja pentru a-l vinde nu te-ai grabi asa...

Da, ma grabesc, Marite leu ca rubedenia dvs. felina, motanul, il motano di tutti motani, o sa intre in criza la mutare. A mai facut asa. Asta va insemna 2 saptamani de pericol de moarte pentru el. Nici macar nu urla in timpul asta. Pur si simplu e intepenit de spaima, nu manaca, nu doarme. De data asta sper sa pot cumva sa ii administrez calmante si poate o dura mai putin. Dar casa va trebui sa fie linistita ca sa poata boli el acolo cat mai putin.

La sfarsitul lui februarie trebuie sa ne mutam, ca am vandut aici unde suntem acum. De colo-colo nu pot purta creaturica, ar muri. Era misto sa pot inchiria ceva pana la toamna, dar trebuie sa imi aduc motanul direct.

E creaturica mea si eu is a lui, daca il intrebi. Nu stiu cum sa va zugravesc relatia ce leaga omul de animalul sau de casa. Cine are, pricepe, cine nu ... nu stiu, n-am cum sa explic.  Nu am solutia perfecta, o am doar pe aia de moment.

Daca as sta o noapte in ger sa-l salvez? Numai una? Daca ar sta el inconfortabil pentru mine? Ah, nope, no way, e totusi pisica ... sa fim seriosi Posted Image Cine vrea dragoste sa-si ia caine Posted Image

Termopanele le-am ales dupa cine a zis ca mi le pune la data fixa, din cauza ca o sa trebuiasca sa ma coordonez cu scosul-pusul gratiilor. Salamander vor fi ... sanatate si la tren! Traiesc pe moment intr-o casa cu termopane de pe vremea lui Pazvante si-s bune. Peretii au 45 cm grosime. Astfel, diferenta dintre un termopan sau altul nu e asa de chinuitoare. Firma e un vecin, deci daca ceva n-o sa fie in ordine cu ele ... vorba cantecului "vecina de langa casa/ niciodata nu te lasa ..." :D

Odata i-am spus unui client obsesiv-compulsiv care ma intreba de 10 ori acelasi lucru: "Stimate domn, uitati cum stau lucrurile: eu is cam vorbareata, asa, deci acuma ma pot lansa in viteza intr-o teorie lunga sa va explic de la Adam ce si cum, insa n-o sa ma puteti urmari si e chinuitor ... si pe masura ce iau avant e si mai chinuitor ... ganditi-va un pic daca vreti asta ... si, am adaugat eu triumfatoare, nah, mai sunt si femeie ...". Omul chiar o gandi, ca incepu brusc sa "nu, mersi, lasati" in nestire ...

Edited by alecsa2, 12 January 2016 - 02:46.


#125
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postalecsa2, on 12 ianuarie 2016 - 02:09, said:

[...]

De parchet nici vorba nu va fi. Ma voi muta fara linoleum, ca am niste covoare create de tatal meu. A fost un mare inginer lanar. O sa tina de cald intrucatva pana oi pune linoleum. O sa mor o vreme dand cu aspiratorul dupa stufosenia de motan, sau poate o sa zic ca asta este contributia micutului la termoizolare Posted Image

Daca vrei linoleum fiindca-ti place asa e ok si sfatul meu este anapoda. Daca vrei linoleum fiindca ti-e teama de ceva infiltratii in viitor, fiind la demisol, eu zic sa iei in calcul si laminatul; dintr-acela cu click. Noi am avut o mica inundatie / infiltratie pe nivelul de jos (care, fara sa fie demisol, era cu vreo 1.5m sub nivelul gradinii, deci cu risc mai mare de umezeala - de aceea am si pus laminat acolo) dar laminatul, dupa ce l-am scos sa se usuce si sa uscam si locu' faptei, a fost reinstalat fara probleme. Nu s-a deformat, nimic. Nu suna el ca dusumeaua, dar isi face treaba.

View Postalecsa2, on 12 ianuarie 2016 - 02:09, said:


Zugraveala o las pana mai fac bani. Deocamdata strictul necesar sa pot locui sanatoasa acolo.

[...]

O idee foarte buna! Nu numai pt buget dar si pentru evaluarea, in timp, a lucrarilor pe care le faci acum. Eu as lasa peretii nefinisati, macar pana-n toamna! Si fara tencuiala. Eflorescenta (nu aceea de buchet, ci cea de constructii  = sarea care ramane pe perete in urma evaporarii apei infiltrate in elementele de constructie) se vede mult mai bine pe un martor mai inchis la culoare. In pus, eflorescenta apre si in situatii in care infiltratiile sunt, practic, invizibile. Iti doresc sa n-ai parte de asa ceva dar ... paza buna ...

La fel si cu pardosela. E bine s-o lasi in voia ei, dar s-o tii sub observatie.

Din cand in cand, sa faci si teste verificare daca ai infiltratii de umezeala si abia dupa aceea sa inchizi tot.

Spor la treaba.

#126
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
Categoric, nu vrea nimeni sa-mi lasa termopanele vraiste.
Daca nu s-o usca ce pune el acolo, oi trage o dara de ciment hidro de jur imprejur cand cresc temperaturile sau oi mai gasi eu o solutie.

Iar apa din pereti nu stiu incotro o va lua. Sper ca se va usca mai greu, dar se va usca in cele din urma. Pana acum vremea a tinut cu mine, dar asta nu-i o garantie. Am intrebat cata vreme ii trebuie cimentului +5. Ci-ca primele 3-4 zile, s-a exprimat cineva. Nu stiu cum sa rezolv asta cu noptile pe dinafara. Pe dinauntru voi incalzi electric si voi dormi acolo cu alea in priza, indata ce scap de praf. O sa fie greu de mine noptile alea. Greu, dar oi fi asa de obosita ca o sa mai trag cate un pui de somn in orice conditii.
Sunt o cuconita blonda, slabanoaga si cu aparenta fragila. Insa am mai dus eu greutati si mai mari la viata mea, cu aventurile din tinerete. Odata am dormit intr-o camera careia tocmai ii racaisem gheata de pe covor (se inundase si inghetase in timpul sarbatorilor de iarna, cat lipsisem) si cu o soba de lemne sparta, care a incalzit abia spre dimineata. A fost superb pe la 4 dimineata: in sfarsit am reusit sa-mi scot caciula si sa-mi aranjez parul :D

View PostDIY, on 12 ianuarie 2016 - 02:33, said:


O idee foarte buna! Nu numai pt buget dar si pentru evaluarea, in timp, a lucrarilor pe care le faci acum. Eu as lasa peretii nefinisati, macar pana-n toamna! Si fara tencuiala. Eflorescenta (nu aceea de buchet, ci cea de constructii  = sarea care ramane pe perete in urma evaporarii apei infiltrate in elementele de constructie) se vede mult mai bine pe un martor mai inchis la culoare. In pus, eflorescenta apre si in situatii in care infiltratiile sunt, practic, invizibile. Iti doresc sa n-ai parte de asa ceva dar ... paza buna ...

La fel si cu pardosela. E bine s-o lasi in voia ei, dar s-o tii sub observatie.

Din cand in cand, sa faci si teste verificare daca ai infiltratii de umezeala si abia dupa aceea sa inchizi tot.

Spor la treaba.

Multumesc. Uite, la asta nu ma gandisem, sa las timp cimentului sa vad ce face.
Nu o sa am parchet ca e greu de spalat comparativ cu linoleumul. Acolo intr-o zi vor tropai pana la 20 de persoane incaltate la terapia de grup. Trebuie spalat rapid si din plin, avand in vedere ca pleaca tarziu (uneori pe la 10 noaptea) si se intorc a doua zi pe la 9 dimineata.

Cu ochelarii de inot: nu au mers, oricat i-am udat, tot s-au aburit. Probabil nu erau de care trebuie, ca astia ma strangeau in jurul globului ocular prea tare, ori nu stiu sa ii port ... insa am invatat sa imi tin ochii mijiti, abia deschisi in praf. In dimineata asta e mult mai bine, dupa ce am turnat in ei aseara toate picaturile din lume. In plus, oamenii lucrau, iar eu stropeam cu o sticla gaurita tot timpul. Ma dor mainile, dar a fost mult mai putin praf si lucrul a luat avant. Nu mai e mult de decopertat, cu apa au facut oamenii cat in doua zile obisnuite. Poate si din cauza ca mi-au vandut tot fierul vechi si au pastrat banii, asa ca s-au simtit datori, dar si ca au simtit ca am grija de ei tot stropind in jurul fiecaruia.

Insa sunt fericita cu casca de baie. Parul meu e mult mai bine pastrat. Va multumesc mult pentru sfaturi.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate