Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Din istoria „ardelen”-ismului

- - - - -
  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#37
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

 Morosanul, on 01 septembrie 2018 - 11:29, said:

Poi asta ziceam și eu că e percepția, dar lucrurile vor începe să se schimbe.


E grea în contextul în care ai vrea să întreprinzi ceva în sens politic.
Că așa, ardeleniști teoretici sîntem aproape toți - adică ținem la Ardeal și vrem să fie bine, s-avem mai multe investiții, orașe curate și valorificate istoric și turistic, guvernatori competenți, realizări.
Dar pentru un Ardeal autonom nu se bagă nime. Posted Image
Vom trai si vom vedea

#38
ionelmironescu

ionelmironescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 25.09.2017

 WestPoint, on 31 august 2018 - 22:10, said:

A fi Ardelean nu depinde de nici o ideologie sau etnie.
Am spus eu că nu e așa?
gaborii tot ardeleni sint, nu?
Cind vorbim de etnie spunem români, unguri, nemți, rromi, slovaci etc, nu ardeleni, moldoveni...
Tu cind ai vorbit de etnia ta ai spus că...ești ardelean! Adică spui prostii. Tu ești ungur; e clar că revanșard.
Trebuie incurajați să plece cit mai mulți unguri.
UDMR desființat!
O anumită parte asocială a populației trebuie sterilizată. Acesta a fost un model de succes in Elveția in sec 19.
România nu are nevoie de nici un fel de minoritari. dacă ei vor să trăiască in România trebuie să respecte pe români, legile și să nu ceară mai multe drepturi decit românii.
Interzisă luarea de cetățenii străine. Trebuie retrasă cetățenia română celor care au luat și cetățenii străine. Trebuie retrase cetățeniile române acordate in trecut unor cetățeni străini de ex R Moldova, Israel.

Prea le căutăm in coarne unora. In Ungaria nici nu poți să te afișezi ca român că nu te angajează. Acolo de frică și cei care sint greco-catolici, spun că ei sint unguri. Sint 380.000 de greco-catolici inregistrați Ungurii nu au fost vreodată greco-catolici.

 Morosanul, on 01 septembrie 2018 - 13:01, said:

Și asta se întâmplă tocmai cu cât sîntem mai conștenți că mortu nu se-toarce (în ciuda unor naufragiați intelectual Posted Image), că nu ne fură nime Ardealu, că putem continua relaxați Posted Image
ba, uneori se intoarce roata! Uite cum s-a intors capitalismu. Uite cum s-a spart URSS. Uite cum Germania a pierdut teritorii pe care le anexase in sec 19 și de care nu mai credea nimeni că vor reveni Poloniei.
Așa că nu mai fi așa de relaxat, că ungurii la asta lucră mereu, să ia inapoi Ardealu. Ce, ai crezut că intr-o vreme au renunțat? Ei nu au renunțat nici in comunism la Ardeal.

#39
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,068
  • Înscris: 12.12.2006
Ei nu, dar șansele li s-au veștejit demult :D

#40
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
Sa reprosezi ungurilor comunismul, acelor care in 1956 au iesit in strada in timp ce romanii instaurau comunismul si mai cu drag, este o imbecilitate.
In Ungaria a fost un Gulyas comunism in timp ce romanii au fost si mai rai ca rusii.

#41
ionelmironescu

ionelmironescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 25.09.2017

 Morosanul, on 01 septembrie 2018 - 16:02, said:

Ei nu, dar șansele li s-au veștejit demult Posted Image
Da, acum sint vestejite, dar nu stim cum poate evolua situatia. Asta am vrut sa spun. Ca exemplu ei au incercat o manevra in decembrie 1989. Popa Toches de ex a fost spion dovedit. Chitanta semnata de Toches a fost gasita in masina unor agenti unguri.
Ei, adica Ungaria, au mai incercat o manevra in 1992 la Tirgu Mures. Daca guvernele de atunci  adica FSN s-ar fi incapatinat sa mentina socialismul asa cum a facut Guvernul Milosevici, america ar fi luat partea Ungariei si ne-ar fi spart in bucati cum au spart Iugoslavia.

 WestPoint, on 01 septembrie 2018 - 16:16, said:

Sa reprosezi ungurilor comunismul, acelor care in 1956 au iesit in strada in timp ce romanii instaurau comunismul si mai cu drag, este o imbecilitate.
In Ungaria a fost un Gulyas comunism in timp ce romanii au fost si mai rai ca rusii.
Duceti-va cu totii in Ungaria, unde e cald si bine.
A gresit grav cismarul ca nu v-a dat voie sa plecati gratis in america, fara sa ceara achitarea taxelor de scolarizare.

#42
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Câteva aspecte din istoria „ardelenismului”, legate de perioada interbelică atunci când această făcătură teoretică a început să se dea în stambă prin teritoriul intracarpatic al României.

Ion Calafeteanu: „Atunci când ideile „transilvanismului” au fost transpuse și promovate în domeniul politicului de cercuri interesate, concluziile dezvoltate au fost clar nocive, reacționare, revizioniste. Și trebuie să adăugăm, antiștiințifice, lipsite de orice suport real, contrazise de o istorie multimilenară iar anii care au trecut de atunci le-au subliniat și mai mult caracterul lor dușmănos, antiromânesc. Fiindcă numai astfel poate fi calificată încercarea de a acredita ideea că românii transilvăneni ar fi altceva decât frații lor din celelalte teritorii românești. Se contesta, astfel, unitatea organică a națiunii române, pentru ca în felul acesta să se pună sub semnul întrebării unitatea statal-politică realizată în 1918. Desigur, bogăția de culori a unei specificități naționale este dată tocmai de diversitatea de nuanțe cu care ea este îmbogățită de fiecare regiune, dar la români aceste diferențe de nuanțe nu au profunzime, sînt mai puțin sesizabile decât la alte popoare care au reușit să-și facă unitatea național-statală, unele dintre ele chiar cu secole înaintea poporului român. De aceea, este pe deplin explicabilă indignarea și fermitatea cu care românii - toți românii - au respins toate încercările dușmănoase de a le pune în discuție unitatea național-statală.

De asemenea, „transilvanismul” are strânse legături cu politica de izolaționism regional promovată de conducerea Partidului Maghiar din România, prin care se încerca ruperea minorității maghiare de ansamblul vieții social-politice și economice al României interbelice. Trebuie să adăugăm însă că o astfel de tendință s-a lovit de rezistență, mai ales în cadrul minorității maghiare, unde forțele realiste ale acesteia au respins nebulozitatea mitizantă sau calculele politice anacronice ascunse sub tezele „specificului transilvănean” și au cooperat pe toate planurile cu intelectualii români. Ei s-au ferit, în primul rînd, de izolarea provincială, militând cu îndrăzneală pentru integrarea activității lor în orizontul general și în problematica de ansamblu a mișcării de idei din întreaga Românie. (...)

Împotriva „transilvanismului” s-a ridicat și Aradi Victor. El a considerat că acest „concept nebulos”, „incoerent și îmbîcsit de contradicții” era un produs al reacțiunii din rîndul minorității maghiare, iar susținătorii ei urmăreau „scopuri nemărturisite”, adevăratul scop, cel „ascuns”, fiind „doar parțial și în proporții diferite cunoscut truditorilor teoriei și de aceea confuziile și contradicțiile sînt inevitabile”. În ceea ce privește posibilitatea existenței unui „spirit transilvănean”, pentru Aradi Victor era clar că „aglomerarea contrariilor”, existentă în această provincie istorică românească, făcea „imposibilă” orice supoziție privind formarea unei „gândiri, suflet unitare”, iar compoziția socială atât de eterogenă a adepților teoriei „transilvanismului” făcea ca „forța sa dinamică” să fie nulă, adică să acționeze numai ca „simptom social și nu ca factor social”. Privit din punctul de vedere maghiar, „transilvanismul” apărea lui Aradi Victor drept „un joc neo-gnostic”, dar „sub raport maghiaro-român” el devenea „un program de cîrmuire politică ... Mergînd mai departe cu analiza „transilvanismului” prin această prismă, el concluziona: „Se exploatează activitatea turbulentă a micului grup, care poate contribui mult la abaterea interesului public de la problemele reale”. Pentru că - spunea el - „nu încape îndoială că teoria aceasta bizară nu s-a născut întîmplător în zilele noastre, ci ea s-a dezvoltat organic din elementele specifice vieții noastre. Teoriile de felul acesta se pot naște numai în timpuri și în împrejurări în care este „util” să se abată în orice fel atenția publică de la grelele probleme ale vieții cotidiene și când elanurile trebuie să fie ghidate pe drumuri false”.”

#43
enough1453

enough1453

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,109
  • Înscris: 29.07.2017

 Iochanan, on 09 februarie 2019 - 21:34, said:

„Atunci când ideile „transilvanismului” au fost transpuse și promovate în domeniul politicului de cercuri interesate, concluziile dezvoltate au fost clar nocive, reacționare, revizioniste. Și trebuie să adăugăm, antiștiințifice, lipsite de orice suport real, contrazise de o istorie multimilenară iar anii care au trecut de atunci le-au subliniat și mai mult caracterul lor dușmănos, antiromânesc. Fiindcă numai astfel poate fi calificată încercarea de a acredita ideea că românii transilvăneni ar fi altceva decât frații lor din celelalte teritorii românești.  
rahat pe bat
pai chiar ca locuitorii Transilvaniei sunt diferiti de cei din Vechiul Regat
Ba chiar si in VEchiul Regat vezi deosebiri clare intre olteni/munteni pe de o parte si moldoveni
ba chiar si in sud, vezi deosebiri clare dintre olteni si munteni
ba chiar si in Oltenia vezi deosebiri clare dintre cei de la munte si cei de la ses
ba chiar si in Muntenia vezi deosebiri clare dintre cei de la poalele muntelui si cei din Baragan
ca sa nu mai vorbim de dobrogeni, alta mancare de peste

Ce se mai vorbim de deosebirile intre diferitele zone din Transilvania?

Sa sustii ca exista un singur tip romanesc, e o IMBECILITATE
Oamenii nu sunt egali
Faptul ca intr-un stat oamenii vorbesc aceiasi limba nu-i face identitici

Vorbaria asta de kkt, este colectivista, nu are nimic cu Dreapta Politica
mai degraba este un limbaj stangist, marxist.

Edited by enough1453, 09 February 2019 - 22:14.


#44
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

 Iochanan, on 27 decembrie 2015 - 13:31, said:

Ardelenismul este un curent care tinde să devină mai vocal de vreo 15 ani încoace, cel puţin în varianta lui „românească”, însă rădăcinile lui sânt ceva mai vechi şi urmează în general liniile iredentiste şi revizioniste sau neorevizioniste ale Ungariei şi ungurilor în ceea ce priveşte fosta Transilvanie. Fără pretenţia de a lumina prea mult subiectul, care este şi vast şi necunoscut românilor, în special datorită faptului că ardelenismul a fost vehiculat în special în spaţiul revizionist iredentist ungar şi secuiesc, să aducem câteva amănunte.





Nu ştiu dacă un "arbitraj" de acel gen este chiar imposibil în UE, dar cel puţin aşa susţinea autorul articolului, Ionuţ Ţene, în 2008. Sursa din care am citat este: http://www.agero-stu... Ionut Tene.htm

De-a lungul timpului s-au înscris şi se înscriu şi azi diverşi indivizi pentru a susţine un aşa-zis concept ardelenist, iar între ei nu există o unitate totală, ardelenismul pare cumva pluriform, însă opinia mea este că în orice formă ar fi are în mod clar un caracter antiromânesc, iar acest caracter vine în primul rând din aceea că urmăreşte segregarea mentală, spirituală, politică şi culturală a românilor de români şi o aşa-zisă unificare a românilor transilvăneni cu ungurii, secuii, saşii, ţiganii, aşchenazii etc din fosta Transilvanie, în scopul creării artificiale, în laborator, a unei aşa-zise identităţi ardeleneşti care, chipurile, ar circumscrie diversele identităţi de tip naţional, etnic, religios, cultural din fosta şi actuala Transilvanie, ceea ce evident că sună şi este utopic, fals, nerealist, şi cum bine ştim astfel de ideologii utopice şi nerealiste, care tind să sugrume realitatea în numele atingerii scopurilor lor de laborator, pot produce mult rău dacă ajung să fie puse în practică. Însă aici este o discuţie în primul rând istorică, istorico-politică şi evident că se pot aduce şi alte amănunte din istoria aşa-zisului ardelenism.
Vezi, ăsta-i extremism naţionalist. De ce eu ca român sunt obligat să trăiesc într-un stat român mare sau numit România? Fiindcă românul nu poate trece peste excepţionalismul românismului inventat de Şcoala Ardeleană. Musai un stat, musai un cuget, musai totalitarism ideologic. Problema nu e în fond una legată de stat, ci de totalitarism. Românii nu pot admite că alţi români ar putea trăi în state diferite româneşti(Cum e în R. Moldova).  Şi aici problema e născută în Ardeal şi dezvoltată după mica unire.  
Noroc  că statul e condus de reprezentanţi şi nu popor, fie ei şi corupţi că poporul e cam totalitar.
Deci ce ne povesteşti matale acolo vine tot din ardelenism, doar că nu-ţi dai seama  Să spui că ardelenismul este un curent este o teoria a conspiraţiei fiindcă mai la vale admiteţi că nu are nici o formă clară şi doriţi să bănuiţi un scop mai mult din paranoia naţionalist-ardelenistă.
Deci prima dată trebuie să vă lepădaţi de naţionalism ca să puteţi discuta ceva, că altfel faceţi un mare GIGO.

Ardelenismul nu a existat ca ceva românesc şi maghiar, au fost cel puţin 2 curente ardeleniste. Unul medieval-renascentist maghiar şi unul din perioada modernă, românesc.
Cel românesc avea scopul de a da un stat românesc sau multietnic în interiorul imperiului sau printre extremişti chiar unirea. Sau hai să spunem nu extremist, să spunem că scopul realist a fost primul  şi unii mai romantici ar fi voit şi unirea.
Acum, de ce ardelenismul modern? Desigur, există nişte trenduri culturale, nu curente, dar care ardelenism, cel maghiar, cel român, cel multietnic? Că sunt o grămadă de trenduri.
Cel român(exclusiv politic) este rezultatul eşecului României de a fi şi un stat realist şi încercarea ei de a omorî trecutul prin propagarea delirului nationalismului rasial ca un supliment la istorie, administraţie, probleme. Or asta nu e bine.
Este un curent destul de bine limitat în elite, dar cu potenţial, de asta vă şi porneşte la astfel de discuţii, că vă e frică de el. Tot ce aţi fost învăţaţi să fiţi este contestat şi distrus de acest curent.
Acum el nu e chiar antiromânesc, cum o spune şi moroşanul ardeleanPosted Image (să nu citească enough că e jale), dar poate fi dacă tu înţelegi prin românism Vadim Tudor, Zelea, Ceauşescu, Băsescu, Iliescu, Unire  totalitarism în idei etc.
Dar el are şi valenţe geografice, economice şi liberale şi vedem şi o doză de rivalitate din cauza nemulţumirii şi a rivalităţii administrative întreţinute şi de  rasismul maghiar şi român cât şi de egoismul muntenilor de a avea tot în curtea lor.  De ce rasism românesc? Fiindcă românii au fost învăţaţi că sunt daci, deci cu cât mergi mai mult spre nord eşti mai dacPosted Image.
Deci cum zic, românismul şi România se faultează(cu pistolul) în picior repetat. Posted Image  
Ah, ce ticălos sunt. Posted Image

Edited by A_treia_cale, 10 February 2019 - 11:04.


#45
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

 Iochanan, on 27 decembrie 2015 - 14:08, said:

În clipa Ăźn care Ăźi spui sau Ăźncerci să Ăźi creezi impresia romĂąnului că este ĂźntĂąi de toate ardelean, nu romĂąn, sau ardelean mai presus de orice, sau alte aberații din aceeași specie, mie asta nu Ăźmi sună deloc a toleranță și europenism, a civilizație, ci, dimpotrivă, Ăźmi sună a barbarie cotropitoare. Iar cĂąnd vine vorba despre conducere, este clar că nu pot să conducă toți deodată, cel puțin nu pe lumea asta; prin urmare, hai să o lăsăm mai moale cu "tolerantismul", mai ales avĂąnd Ăźn vedere istoria opresiunii la care au fost supuși romĂąnii și sĂąnt supuși și azi unii romĂąni Ăźn Transilvania. Alții joacă murdar, iar romĂąnii ĂźmbĂącsiți de acest avorton ideologic de laborator trebuie să fie toleranți ... ce să-ți spun.

Singurul important este ardelenismul de azi, in parte rodul nemultumirii mai multor etnii pentru regresul Romaniei si viata grea.

Trebuie sa-l intelegem in contextul de astazi, in contextul fragmentarii fostei Iugoslavii, in contextul in care NATO nu accepta incrancenari militare in cadrul statelor membre, dar accepta diviziunea statelor prin referendum si presiunea maselor.

Singura modalitate prin care Romania ar putea termina definitiv cu spaima disolutiei statale, ar fi acordarea Autonomiei Culturale Secuimii si zonei Satu-Mare-Salonta-Marghita, cat si autonomie financiara oraselor si zonelor metropolitane de plasa de judet.

#46
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

 Infinitty, on 10 februarie 2019 - 11:37, said:

Singurul important este ardelenismul de azi, in parte rodul nemultumirii mai multor etnii pentru regresul Romaniei si viata grea.

Trebuie sa-l intelegem in contextul de astazi, in contextul fragmentarii fostei Iugoslavii, in contextul in care NATO nu accepta incrancenari militare in cadrul statelor membre, dar accepta diviziunea statelor prin referendum si presiunea maselor.

Singura modalitate prin care Romania ar putea termina definitiv cu spaima disolutiei statale, ar fi acordarea Autonomiei Culturale Secuimii si zonei Satu-Mare-Salonta-Marghita, cat si autonomie financiara oraselor si zonelor metropolitane de plasa de judet.
O soluție extremă, civilizată, dar utopică. Toată propaganda din 1918 a fost construită tocmai împotriva soluționării conflictului. Ce ne mai vând partidele de dreapta dacă nu temeri și orez? Este o coincidență că România nu a avut niciodată o stângă reală la guvernare? Măcar un partid de centru-stânga. Nu.

Și aș spune că ați rezolva doar într-o anumită măsură problema(Dacă maghiarii ar fi mulțumiți). Eu nu sunt foarte sigur că extremiștii maghiari vor doar autonomie și în general doar extremiștii maghiari vor doar autonomia unor anumite zone nu a Ardealului.  Dar ce facem cu românii? Credeți că românul ardelean rasist, cu un complex de superioritate o să dorească soluționarea blocajului la nivel români vs unguri? Nu. De ce? Românul ardelean are lupta lui.Românul ardelean are doleanțele lui și nemulțumirile lui.

Dar cu naționaliștii de modă nouă formați de stat(majoritatea uriașă)? Credeți că toată propaganda națională despre grofi și falsificarea contextului istoric pentru a da idei iredentiste și naziste ca contrarăspuns la ideile maghiare naziste și iredentiste o să dispară?  Naționaliștii de la talpa țării încă cred că în Ungaria sunt un milion de români asupriți până la Tisa și mai ales cred că discuțiile sunt periculoase.
Vlad Țepeș nu era un om al dezbaterilor, a fost un hoț nenorocit, un criminal, dar fiindcă a luptat cu "dușmanul" el e erou. Deci românii sunt învățați că atâta timp- cât există totalitarism și unitate orice e scuzabil, chiar și omorul și sadismul. Deci de unde acei buni români ce au eroi criminali or să fie de acord cu soluția civilizată extremă? Doamne ferește, cred că mai degrabă ar prefera războiul.

Deci să te apuci să joci civilizat în România după minim 100 de ani de barbarie morală este calea sigură pentru debandadă.  
Există o singură soluție, dar eu nu am să o descriu fiindcă nu sunt plătit de stat să o dau și nu vreau să pară că propun ceva. În fond discuția e despre un pericol perceput, nu despre unul real simțit de românul de la talpă sau de stat. Acolo nu cred că mai există altceva decât grija zilei de mâine.
Un om sărac e un om controlabil, deci toată tevatura e pentru menținere, nu că ar exista ceva pericol real.

#47
adisluc

adisluc

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,447
  • Înscris: 02.09.2016

 A_treia_cale, on 10 februarie 2019 - 12:17, said:

O soluție extremă, civilizată, dar utopică. Toată propaganda din 1918 a fost construită tocmai împotriva soluționării conflictului. Ce ne mai vând partidele de dreapta dacă nu temeri și orez? Este o coincidență că România nu a avut niciodată o stângă reală la guvernare? Măcar un partid de centru-stânga. Nu.

Și aș spune că ați rezolva doar într-o anumită măsură problema(Dacă maghiarii ar fi mulțumiți). Eu nu sunt foarte sigur că extremiștii maghiari vor doar autonomie și în general doar extremiștii maghiari vor doar autonomia unor anumite zone nu a Ardealului.  Dar ce facem cu românii? Credeți că românul ardelean rasist, cu un complex de superioritate o să dorească soluționarea blocajului la nivel români vs unguri? Nu. De ce? Românul ardelean are lupta lui.Românul ardelean are doleanțele lui și nemulțumirile lui.

Dar cu naționaliștii de modă nouă formați de stat(majoritatea uriașă)? Credeți că toată propaganda națională despre grofi și falsificarea contextului istoric pentru a da idei iredentiste și naziste ca contrarăspuns la ideile maghiare naziste și iredentiste o să dispară?  Naționaliștii de la talpa țării încă cred că în Ungaria sunt un milion de români asupriți până la Tisa și mai ales cred că discuțiile sunt periculoase.
Vlad Țepeș nu era un om al dezbaterilor, a fost un hoț nenorocit, un criminal, dar fiindcă a luptat cu "dușmanul" el e erou. Deci românii sunt învățați că atâta timp- cât există totalitarism și unitate orice e scuzabil, chiar și omorul și sadismul. Deci de unde acei buni români ce au eroi criminali or să fie de acord cu soluția civilizată extremă? Doamne ferește, cred că mai degrabă ar prefera războiul.

Deci să te apuci să joci civilizat în România după minim 100 de ani de barbarie morală este calea sigură pentru debandadă.  
Există o singură soluție, dar eu nu am să o descriu fiindcă nu sunt plătit de stat să o dau și nu vreau să pară că propun ceva. În fond discuția e despre un pericol perceput, nu despre unul real simțit de românul de la talpă sau de stat. Acolo nu cred că mai există altceva decât grija zilei de mâine.
Un om sărac e un om controlabil, deci toată tevatura e pentru menținere, nu că ar exista ceva pericol real.
in general dar si in particular cand gasesti ceva asemanator cu elucubratiile de mai sus le treci la ignore ... te intrebi daca autorul acestor elucubratii are propietatea termenilor etc. astfel incat de aceasta data facem o exceptie si ne permitem sa intrebam : va obliga cineva sa postati/scrieti  ...  de mai sus ? am inteles ca nu sunteti platit dar va simtiti bine ? intelegeti, sunteti constient de ceea ce produceti ?
Multumesc.

#48
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

 adisluc, on 10 februarie 2019 - 14:41, said:

in general dar si in particular cand gasesti ceva asemanator cu elucubratiile de mai sus le treci la ignore ... te intrebi daca autorul acestor elucubratii are propietatea termenilor etc. astfel incat de aceasta data facem o exceptie si ne permitem sa intrebam : va obliga cineva sa postati/scrieti  ...  de mai sus ? am inteles ca nu sunteti platit dar va simtiti bine ? intelegeti, sunteti constient de ceea ce produceti ?
Multumesc.
Sunt un ticălos plătit de Soros cu 40 de bani la postare,  dacă asta doreaţi să aflaţi! Posted Image
În general, când un naţionalist e supărat şi devine paranoic nu mă supăr pe el fiindcă e programat să fie "şoimul patriei" din pruncie dar aş dori să-l studiez pentru a mă ajuta să înţeleg mai bine cancerul naţionalist ce-mi distruge ţara şi o scufundă în orez şi mafie.
Deci, puteţi să descrieţi ce produc? Ar fi interesant să ştiu ce vă supără mai tare. Posted Image

#49
adisluc

adisluc

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,447
  • Înscris: 02.09.2016

 A_treia_cale, on 10 februarie 2019 - 14:48, said:

Sunt un ticălos plătit de Soros cu 40 de bani la postare,  dacă asta doreaţi să aflaţi! Posted Image
În general, când un naţionalist e supărat şi devine paranoic nu mă supăr pe el fiindcă e programat să fie "şoimul patriei" din pruncie dar aş dori să-l studiez pentru a mă ajuta să înţeleg mai bine cancerul naţionalist ce-mi distruge ţara şi o scufundă în orez şi mafie.
Deci, puteţi să descrieţi ce produc? Ar fi interesant să ştiu ce vă supără mai tare. Posted Image
multumesc pt raspuns ... un control medical este indicat iar in rest sper sa gasiti si sa primiti tot ceea ce meritati pt. ceea ce produceti etc.

#50
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

 adisluc, on 10 februarie 2019 - 14:59, said:

multumesc pt raspuns ... un control medical este indicat iar in rest sper sa gasiti si sa primiti tot ceea ce meritati pt. ceea ce produceti etc.

Vedeţi, asta îi explicam cetăţeanului de mai sus. El crede că românii ar putea lăsa România să adopte soluţii civilizate. Sau maghiarii ar accepta soluţii civilizate. Foarte greşit fiindcă dv. confirmaţi ce spuneam eu, naţionaliştii nu vor soluţii civilizate, te trimit la spital sau "să primeşti ce meriţi". În mod sigur ce merit înseamnă laude pentru deschiderea mea la discuţie, nu ce meritau turcii.
Vedeţi, în afară de furie nu aveţi nimic în burtă. Însă ce spun eu chiar dacă sunt aprecieri, nu sunt aprecieri nefondate. De ex. "Cluj Capitală" nu a apărut fiindcă secuii din secuime nu au autonomie. Deci cu ce ar ajuta autonomia lor pe acei oameni care consideră Clujul adevărata capitală? Cu nimic.

#51
Balamache

Balamache

    Scriitor de carti de colorat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,522
  • Înscris: 23.11.2013

 A_treia_cale, on 10 februarie 2019 - 12:17, said:

O soluţie extremă, civilizată, dar utopică. Toată propaganda din 1918 a fost construită tocmai împotriva soluţionării conflictului. Ce ne mai vând partidele de dreapta dacă nu temeri şi orez? Este o coincidenţă că România nu a avut niciodată o stângă reală la guvernare? Măcar un partid de centru-stânga. Nu.

Şi aş spune că aţi rezolva doar într-o anumită măsură problema(Dacă maghiarii ar fi mulţumiţi). Eu nu sunt foarte sigur că extremiştii maghiari vor doar autonomie şi în general doar extremiştii maghiari vor doar autonomia unor anumite zone nu a Ardealului.  Dar ce facem cu românii? Credeţi că românul ardelean rasist, cu un complex de superioritate o să dorească soluţionarea blocajului la nivel români vs unguri? Nu. De ce? Românul ardelean are lupta lui.Românul ardelean are doleanţele lui şi nemulţumirile lui.

Dar cu naţionaliştii de modă nouă formaţi de stat(majoritatea uriaşă)? Credeţi că toată propaganda naţională despre grofi şi falsificarea contextului istoric pentru a da idei iredentiste şi naziste ca contrarăspuns la ideile maghiare naziste şi iredentiste o să dispară?  Naţionaliştii de la talpa ţării încă cred că în Ungaria sunt un milion de români asupriţi până la Tisa şi mai ales cred că discuţiile sunt periculoase.
Vlad Ţepeş nu era un om al dezbaterilor, a fost un hoţ nenorocit, un criminal, dar fiindcă a luptat cu "duşmanul" el e erou. Deci românii sunt învăţaţi că atâta timp- cât există totalitarism şi unitate orice e scuzabil, chiar şi omorul şi sadismul. Deci de unde acei buni români ce au eroi criminali or să fie de acord cu soluţia civilizată extremă? Doamne fereşte, cred că mai degrabă ar prefera războiul.

Deci să te apuci să joci civilizat în România după minim 100 de ani de barbarie morală este calea sigură pentru debandadă.  
Există o singură soluţie, dar eu nu am să o descriu fiindcă nu sunt plătit de stat să o dau şi nu vreau să pară că propun ceva. În fond discuţia e despre un pericol perceput, nu despre unul real simţit de românul de la talpă sau de stat. Acolo nu cred că mai există altceva decât grija zilei de mâine.
Un om sărac e un om controlabil, deci toată tevatura e pentru menţinere, nu că ar exista ceva pericol real.
Eu as baga la softpedia un sistem de intrebari atipice, pentru postarile furnizate de roboti. De exemplu, postarea de mai sus nu este o creatie umana. Este o insiruire de cuvinte fara noima, fara cap si fara coada. Clar un robot.

#52
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

 Balamache, on 10 februarie 2019 - 15:09, said:

Eu as baga la softpedia un sistem de intrebari atipice, pentru postarile furnizate de roboti. De exemplu, postarea de mai sus nu este o creatie umana. Este o insiruire de cuvinte fara noima, fara cap si fara coada. Clar un robot.
Încă un naţionalist, încă o înjurătură.

#53
Balamache

Balamache

    Scriitor de carti de colorat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,522
  • Înscris: 23.11.2013

 A_treia_cale, on 10 februarie 2019 - 15:12, said:

Încă un naţionalist, încă o înjurătură.
Sunt ultra-nationalist. Am o gramada de fobii. Sunt deasemenea si prostofob. Stai departe de mine.

#54
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

 Balamache, on 10 februarie 2019 - 15:09, said:

Mai bine conservator decat PSDist, mai bine crestin, decat USRist, mai bine nationalist, decat Sorosist
Mai bine mort, decat LGTBist! Pentru mine USeRe este chiar LeGeTeBe!
Off topic, PSD e un partid conservator populist din sfera partidelor de dreapta. Deci de asta mă consideri robot, politica e o limbă străină. Deci să traducem: mai bine PSD-ist de cât PSD-ist, mai bine iraţional cu prieteni imaginari decât USRist, mai bine naţionalist PSDist decât Sorosist(să înţelegem social-liberal). Mai bine terorist(adică ai fi gata să mori pentru idei) decât lgbt( să ai drepturi egale pentru gay în România). Pentru tine USR e chiar LGBT( drepturi egale pentruy gay).

 Balamache, on 10 februarie 2019 - 15:16, said:

Sunt ultra-nationalist. Am o gramada de fobii. Sunt deasemenea si prostofob. Stai departe de mine.
Ultra-naţionalist înseamnă naţionalism ocult, deci nazist.  Am remarcat de mult că naţionaliştii urăsc realitatea dar din păcate nu te-am pus eu să te bagi pe forum nici să mă înjuri mascat. A fost opţiunea ta, trebuia cumva să mormăi ceva a furie dacă nu poţi spune ceva concret.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate