Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Scrisoarea unui evreu din Israel.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
30 replies to this topic

#1
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015
Leb Iacob din Satu Mare a primit recent o scrisoare de la o rudă de a sa din Israel. O scrisoare asemenea zecilor de scrisori care sosesc in țară și care reușind să scape cenzurii Israelului,  zugrăvesc in cuvinte impresionante in simplitatea lor situatia din Israel.
Cu o disperare care răzbate puternic din fiecare rând asternut, trimițătorul scrisorii se intreaba: "De ce am venit aici?" Și singur isi raspunde: "M-a cuprins, ca si pe alții, febra plecarii. Slabă scuză! A fost cea mai mare tampenie. Să-mi părăsesc casa, familia. Mă gândeam eu că va trebui să muncesc din greu dar că va trebui să lupt cu atâtea greutăți, nu mi-am putut inchipui. Aici nimeni nu se interesează de traiul muncitorilor".

Lucrul acesta e de altfel lesne de înțeles. De ce si mai cu seamă cine să se intereseze? Ben Gurion, sau poate sionistii care l-au momit in Israel ? Tot Israelul e cât un pumn de mic si își duce viața cu importurile care aproape nu se fac. Producția internă? O gluma proasta. Industria din Israel se zbate intr-o acută criză de materii prime. Industria Israelului in care o parte din emigranții aduși acolo prin inșelătorie de sioniști ca și-ar putea găsi de lucru, nu-i interesează pe anglo-americani. Pentru ei Israelul e bun doar ca piață de desfacere si ca un viitor teatru de război. In vederea acestui scop se construiesc doar cu atata grabă in Israel zeci de sosele si autostrăzi strategice.
O teroare cumplita domnește in toată, țara. Nimeni nu are voie nici măcar să se planga. "Dacă vorbești ceva mai tare - imediat pune Poliția mana pe tine. Poliția de aici nu se deosebește cu nimic de Gestapo, numai că în loc de svastică poartă steaua cu sase colturi."

   Necrezut de repede au uitat sioniștii de "unitatea evreiască" trâmbițată cu atata fățarnicie. Intradevăr, ce "frăție" poate fi intre evreul cinstit care munceste ca să trăiască, și fabricanții și bancherii evrei, paraziti odioși care trăiesc ca să se imbogățeasca din truda și din vlaga celor ce le incap in ghiare?
Cu groază văd oamenii muncii evrei Israelul alunecand tot mai mult in mlastina fascismului ca orice tară marshallizată.
   Cu fiecare zi care trece, situatia din Israel se inrăutațește. Sioniștii țes panze veninoase de minciuni si calomnii pentru a amagi si a aduce in Israel noi brațe ieftine de muncă. Dar cu cat se inghesuie mai multi pe pământul sărac al Israelului, cu atat mai mult munca devine acolo o "fericire" la care cu greu se poate ajunge. Oamenii se bat pentru o bucățică de pâine. Iar atunci când oamenii indrăznesc să ceară dreptul de a-și câștiga o bucată de paine se intampla așa cum se arată mai departe in aceeasi scrisoare:
  
  "Noi, soldații intorsi din armată am organizat o demonstrație ca sa cerem de lucru. Imediat au apărut 6 politisti, somandu-ne sa ne imprastiem. Fiindcă n-am vrut au inceput sa ne bată. Eram așa de disperați, încât incidentul s-a transformat într-o adevărată ciocnire. Atunci le-au venit întariri exact cum soseau pe vremuri călăii nemți în camioane. Ne-am imprastiat din cauza inferiorități numerice, țipand cât puteam de tare: Jos Gestapo-ul!".
Ce nu le-au făgăduit sioniștii evreilor pentru a pleca in Israel pentru a-i smulge de la locurile și munca lor, pentru a le zdruncina increderea in regimul de democratie populară?
Li s-a promis că vor trăi foarte bine in Israel, că vor avea locuințe, că vor primi imediat de lucru si vor câștiga foarte tine. Și realitatea care este? O telegramă din Tel-Aviv relateaza că numarul muncitorilor din Israel rămași fară lucru a sporit foarte mult in ultima vreme din cauza stagnării lucrărilor de construcții și de utilitate publică.
Conducătorii sioniști de dreapta au impus Comitetului Executiv ieșirea din "Federația Sindicală Mondială, pentru ca burghezia sa poata exploata in voie muncitorimea din Israel.
Epidemia de paralizie infantilă ia forme din ce in ce ma grave. In fiecare luna se semnaleaza 200 noi cazuri, iar stocurile de medicamente sunt aproape epuizate.
Faimoasele Beth-Olim(lagare de cazare pentru emigranti) sunt o grozăvie, iar "munca neagră", munca la sosele pe o căldură și un soare infernal distruge fizic pe cei plecați in căutarea "raiului" din Israel.
Nu este de mirare ca autorul scrisorii exclama:

"Multe greșeli am făcut in viața mea, dar așa ca aceea de veni aici, niciuna. Mereu încerc să uit, să nu ma mai gândesc la situația de aici. Dar nu e chip, nu mă pot adapta vieții de aici, totul ma enervează, totul îmi este o povară. Au reușit să ma facă să urăsc totul aici. Am început acum o acțiune, ca să mă pot intoarce - am fost la Legatia romană de aici. Nu eram numai eu. Foarte mulți vor să se întoarcă. Am făcut demersuri, m-am zbatut, fiindcă vreau cu orice preț să mă intorc ".

Iată situația reală a atâtor evrei cinstiti care fără propaganda mincinoasă a sioniștilor, și-ar fi văzut de munca lor caștigandu-si o viata din ce in ce mai bună in tara noastra. Cei mai multi iși aveau slujba lor, dar acolo sunt siliti să lucreze la pietruitul drumurilor sau ca hamali în port. Pentru a-i  face sa-si părăsească casele și țara in care s-au nascut, sioniștii i-au făcut să creadă că antisemitismul si persecuțiile  sunt un lucru "veșnic" și nu o diversiune odioasa de care se folosesc clasele exploatatoare.
  Acești oameni înșelati, clocotesc de ură impotriva sioniștilor și a burgheziei evreiești care impreună cu imperialiștii anglo-americani planuiesc să-și asigure carne de tun pentru un viitor război. Ei se adresează rudelor și prietenilor, care inselati și ei de sionisti ar vrea să-și părăsească casele si sa pornească spre Israel cu cuvinte asemănătoare acelora cu care se incheie și scrisoarea:
"Să nu cumva să incercati să veniti aici. Veți regreta amarnic!“.
"Raiul" din Israel mai este rai doar pentru fabricanți, bancheri și negustori. Pentru orice evreu cinstit insă este un iad.

#2
nycolae

nycolae

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 29.03.2012
tare.

#3
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,774
  • Înscris: 25.01.2007
ce tampenie.
nu-i tine nimeni cu forta acolo.
mai grav e cand unii pun botul la "cenzura scrisorilor" care ar exista in israel...

#4
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,412
  • Înscris: 25.08.2009
Trist dar oare nu-i valabil pentru cei care vin acum in valuri in Europa? Oare-i asteapta ceva mai bun? Banuiesc ca si in Europa e nevoie de muncitori necalificati care sa fie platiti putin. Evreul din scrisoare macar a venit in urma unor promisiuni care nu au fost onorate, asiaticii vin la noroc, nu cred ca le-a promic cineva raiul pe pamant.........

#5
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012
Cand este datata acesta scrisoare?

#6
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015

View Postslai, on 23 decembrie 2015 - 12:01, said:

ce tampenie. nu-i tine nimeni cu forta acolo.
mai grav e cand unii pun botul la "cenzura scrisorilor" care ar exista in israel...
Ah, pai scrisoarea a fost scrisa in 1950 si publicata in Scanteia. Primii ani dupa infiintarea Israelului au fost anevoiosi, si viata a fost foarte grea(nu ca acum s-ar trai mai usor).

#7
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Una din cauzele somajului evreilor este orientarea investitorilor catre forta de munca ieftina din exterior.
    S-au facut chiar zone industriale in locatii izolate cum e Mishor Adumim pt a putea folosi lucratori palestinieni si de alte natii.
https://translate.go...mim&prev=search

In aceasta colonie de munca ca si in altele in tot Israelul este o avalansa de muncitori preponderent din China , Thailanda , Bulgaria , Turcia , Romania etc.
   Am intalnit muncitori din Peru.Un chinez mi-a spus ca zborul din China-Israel dureaza 15 ore , iti dai seama ca stau cu anii fara sa vada casa.

Mi-am dat seama mai bine de la inceput cate natiuni au exportat forta de munca in Israel la cabinele telefonice care e o industrie.Pe niste panouri de placaj de 2,5 m erau afisate preturile pt convorbiri cam in majoritatea statelor lumii.
    Preponderenta lucratorilor romani cel putin in 2001 cand am fost eu o realizezi in piata in Cetate in Ierusalim unde majoritatea comerciantilor stiu cel putin un minim de romaneste.Era cel putin un pietar arab care vorbea aproape perfect romana si taraba lui se chema "la Georgel".

   Am o fosta vecina la Haifa casatorita cu un coleg doctor , era mai incantata decat in Romania dar nu mi s-a parut ca o duce cine stie ce de bine.Erau plini de rate pt casa si masina , aveai mobila f veche si se bucurau ca la spital au asigurat un pranz cu cca 1,5 secheli.Te cam apuca rasu'.

   Primesc foarte multi bani de la SUA si nu uita sa se laude frecvent cu asta.Dupa 9/11 au suferit o lovitura economica crunta , majoritatea se temeau de razboi , atentatele atingeau un varf istoric , am vazut ceva grozavii , cotatia monedei era intr-o scadere record in ultimii 40 de ani.Dupa 15 ani posibil sa fie mai dezastru mai ales ca americanii , cine stie , o duc f rau fiind un imperiu in agonie.
   Nu e un lucru imbucurator , am intalnit multi evrei romani cumsecade .

#8
sanderoalex

sanderoalex

    Nefumător înrăit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,653
  • Înscris: 26.03.2009
din  scrisoare  am  inteles  ca  israel  e  raiul  pe  pamant.  iad  e  numai  ptr  evreii  cinstiti!  continuă  cautarile  ptr  gasirea  lor!

#9
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Exista cazul unui investitor american care a facut o fabrica in Israel , nu mai stiu in ce perioada , cu intentia de a asigura locuri de munca pr natia lui mult iubita.
   A fost nevoit s-o inchida pt ca evreii preferau sa nu munceasca si nu au dat navala deloc.Multi s-au improprietarit cu averile palestinienilor carora le-au luat proprietatile si pe care i-au decimat.O spun nu doar istoricii , mie mi-au povestit palestinienii , in afara ca ii decimeaza si azi constant si organizat.

Marea majoritate a evreilor simpli sunt oameni cumsecade dar nu sunt semiti in nici un caz.Nu pot spune ca o duc prea roz.Cei care sunt bastinasi semiti autentici s-au inteles bine in conlocuire cu palestinienii secole dea randul , palestinienii spun ca erau ca fratii.Acolo razboiul nu se va termina niciodata , pacat de ei , arabii in majoritate sunt niste oameni f sufletisti si omenosi.

#10
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,908
  • Înscris: 07.11.2006

View PostPatrulescu, on 23 decembrie 2015 - 11:50, said:

Leb Iacob din Satu Mare a primit recent o scrisoare de la o rudă de a sa din Israel.
...
Lucrul acesta e de altfel lesne de înţeles. De ce si mai cu seamă cine să se intereseze? Ben Gurion, sau poate sionistii care l-au momit in Israel ? Tot Israelul e cât un pumn de

Patrulescu,esti o pramatie manipulationista (sau manipulatoare)
Ben Gurion a murit in 1973.
Ce inseamna recent pentru tine?

#11
M0D3

M0D3

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,887
  • Înscris: 22.03.2009

View Postadisz, on 23 decembrie 2015 - 13:32, said:


Patrulescu,esti o pramatie manipulationista (sau manipulatoare)
Ben Gurion a murit in 1973.
Ce inseamna recent pentru tine?

40-50 de ani e un palier "recent" pentru el. Are, probabil, speranta de viata a lui Noe. :)

#12
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015

View Postadisz, on 23 decembrie 2015 - 13:32, said:



Patrulescu,esti o pramatie manipulationista (sau manipulatoare)
Ben Gurion a murit in 1973.
Ce inseamna recent pentru tine?
Ce-ai nene, asa scria in articolul din ziar, "scrisoarea recenta".

#13
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,232
  • Înscris: 13.06.2004
La vremea ei scrisoarea cred că a fost un instrument în lupta contra imigraţiei în Israel. Primul stat care a recunoscut Israelul a fost Uniunea Sovietică, dar după ce Israelul s-a dat de partea vesticilor, macazul a fost schimbat. Sioniştii erau duşmani ai socialismului.

Nu ştiu dacă este adevărat, dar evreii care au vrut să plece în anii '50 au avut parte de multe mizerii. Unii mai erau şi daţi afară de la locul de muncă pentru că solicitaseră un paşaport. Oricum, comunimsul a făcut viaţa mizeră multora, evrei sau nu.

#14
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
"sionistii erau dusmani ai socialismului" si comunistii nu dadeau pasaport la evrei.
  De unde le scoti omule?
   In afara ca nu are nici un "evreu" din Europa , Asia ( sau SUA ) sange de semit.Poate cativa sefarzi in Spania.

Edited by unucelalalt, 24 December 2015 - 03:40.


#15
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,232
  • Înscris: 13.06.2004
Aia cu khazarii nu ştiu cât de adevărată sau de falsă e, dar atât timp cât acei oameni erau consideraţi evrei... erau trataţi ca atare, fie că erau sau nu erau.
Cât despre sionism ca duşman al statelor socialiste, ia şi citeşte: http://jurnalul.ro/s...lor-120587.html
https://ro.wikipedia...niștilor

Edited by djl, 24 December 2015 - 04:23.


#16
salomee

salomee

    Au incercat sa ne ingroape dar nu au stiut ca suntem seminte...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 25.01.2013

View Postdjl, on 24 decembrie 2015 - 02:52, said:

La vremea ei scrisoarea cred că a fost un instrument în lupta contra imigraţiei în Israel. Primul stat care a recunoscut Israelul a fost Uniunea Sovietică, dar după ce Israelul s-a dat de partea vesticilor, macazul a fost schimbat. Sioniştii erau duşmani ai socialismului.

Nu ştiu dacă este adevărat, dar evreii care au vrut să plece în anii '50 au avut parte de multe mizerii. Unii mai erau şi daţi afară de la locul de muncă pentru că solicitaseră un paşaport. Oricum, comunimsul a făcut viaţa mizeră multora, evrei sau nu.

Chiar asa, ai dreptate.

S-a luptat pe toate caile pentru a convinge evreii sa nu imigreze, inclusiv dat afara de la lucru.
Politica asta s-a continuat si mai tarziu.
Imigrarile au fost oprite in 1952, ca sa fie reluate in 1957.
Dar si atunci cu aceleas metode de intimidare, cea mai importanta - locul de lucru.

Cat despre ''cenzura scrisorilor din partea Israelului'', cei care au scris superbele gogomanii din ''scrisoare'',
s-au cam incurcat.
Cenzura a fost din partea Romaniei, nici o scrisoare nu intra sau iesea spre si din Romania fara a fi deschisa...

Povestile cu khazarii, cat si restul de manipulatii pe acest topic nu-mi produc decat un zambet.
Amar.

#17
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,232
  • Înscris: 13.06.2004
Ceauşescu a fost un pic mai deştept: lua valută şi îi lăsa să plece.

#18
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015

View Postdjl, on 24 decembrie 2015 - 10:51, said:

Ceauşescu a fost un pic mai deştept: lua valută şi îi lăsa să plece.
Simt asa...un miros de antinationalism in Jurnal.
Ceausescu a fost interesat de pitaci dar f mult dorea castigarea Dreptului de Natiune cea mai Favorizata de la occident.Cu toate astea nr de evrei in Ro:
-1945-410 000
-1961-225 000
-1968-100 000
La sfarsit de secol 20 in Ro erau mai putin de 7000 de evrei.Sursa-wiki.

Surse care se situeaza in favoarea evreilor reclama cu voce tare ca au trebuit sa plateasca , lucru de necontestat , nu spune nimeni ca au avut alte frani , au fost eliberati chiar condamnati din inchisori in timp ce isi ispaseau pedepse.Peste 90% din evreii din Ro au plecat intre '47-89.
http://agenda.litern...de-vanzare.html
    Deci , pe unde au plecat acesti oameni din Ro , si-au facut tunel?Mie mi se pare ca nu au plecat numai cei care nu au vrut.Cei care au plecat au facut-o pe masura ce s-au tot suparat.
In afara de asta noi suntem antisemiti , rai , etc dar majoritatea evreilor de origine romana din Israel umple netul de lacrimi ca le e dor de "scumpa Romanie" , vin aici des in vizita , au prieteni eterni etc.Cum pusca mea e asta?

Am ales surse care nu se numesc Ion Coja ca stiu ca mi-o iau pe coaja de la voi.
http://www.altermedi...ak-si-khazaria/
https://en.wikipedia...e_Jewish_People
Apoi mai este cartea "Al treisprezecelea trib".Autorul , un celebru sef sionist in colaborare cu oameni de stiinta demonstreaza istoric si genetic ca majoritatea evreilor din lume sunt khazari aschenazi.Revolta altor istorici si politicieni Israelieni , indreptatita de altfel , nu a gasit alte argumente decat ca la acest moment Israelul este un stat recunoscut populat de cetateni care au drepturi iar singura modalitate de corectare in cazul in care cartea are dreptate ramane doar genocidul poporului Israel.

Unii evrei spun ca cei mai mari antisemiti sunt evreii.Asupra unora au existat tentative de asasinat chiar.

Jack Otto a murit in conditii suspecte dupa aceasta prelegere-
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SMR5XsiSsfs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Daca te tin 00 sa citesti esti cotat la 0000.
http://www.miscarea....ivor-benson.htm

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate