Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Range extender

Problema automatizare

Business Developer Manager
 Sistem fotovoltaic 5kw off grid

Repunere minge in teren

Telefon de pe Amazon sau site rom...

Digitalizare in domeniul Horeca
 Asigurare la B7 cat mai ajunge?

cumparare masina inmatriculata in...

Certificat fiscal auto

[CUM] Cum ati fi reactionat in ac...
 Credex și altex fara dobanda

schimbare nume familie copil

Problema mașina de spalat ve...

Ajutor incepator
 

Mikrotik RB951 - setari DNS

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
ctz

ctz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 26.02.2007
Salut

Am cumparat jucaria din titlu, pentru ca ajunsesem la vreo 3-4 restarturi pe zi la un Linksys E900. In afara de motivul stabilitatii si al unor setari de securitate mai ... avansate, ma interesa si partea de server de DNS. Mai precis, in spatele routerului am un NAS pe care il folosesc si pentru a tine zonele DNS pentru 5 domenii (trei au redirectari catre Google Apps), doua dintre ele sunt pur si simplu pe masina respectiva, pentru ca mi-e lene sa bag IP-uri de fiecare data pentru NAS-ul respectiv.

Bun, am luat jucaria, am configurat fwd pentru porturile minune, si am doua probleme.

1. Cred ca am scapat ceva la fwd de port 53, pentru ca nu mai raspund in ping domeniile/ si nici nu mai pot accesa de afara "domeniu.tld". Ma gandesc ca o fi si ceva de propagare, dar mai repede cred ca am festelit eu ceva. Am facut fwd pe ip-ul intern pentru portul 53, TCP si UDP, dar nu mere... (fwd pentru alte porturi, merg)
2. m-ar tenta mai mult ideea sa pot defini zonele pe router, ca sa nu mai stea NAS-ul online toata ziua cand are o interogare de dns. Insa nu gasesc nimic in setarile de DNS de pe router. Ori imi scapa mie ceva, ori setarile se pun "de mana", in terminal.

Aveti vreo idee ?

Multumesc.

Edited by ctz, 22 December 2015 - 17:38.


#2
TIC

TIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,695
  • Înscris: 05.03.2003
din wiki-ul mikrotik: DNS cache is used to minimize DNS requests to an external DNS server as well as to minimize DNS resolution time. This is a simple DNS cache with local items.
Din cate imi dau eu seama, nu este un server DNS propriu-zis. Ai nevoie si de un server DNS extern. Static, poti defini doar inregistrari de tip A.

#3
ctz

ctz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 26.02.2007
Well, daca e asa, asta este... Aveam nevoie de cateva A records si cname. MX nu e cazul.

#4
hightech-sys

hightech-sys

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,955
  • Înscris: 23.06.2009
cred ca un ip static ar putea rezova problema

#5
ctz

ctz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 26.02.2007
Pai... Este ip static/fix.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate