Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

bicicleta cu Motor 2T
 Monitorizarea plaților cash ...

Problema Canale Decodor Digi

rana purulenta-recomandare chirurg

Termoizolatie celulozica - experi...
 Bulbi bujori

iPhone care mi-a fost furat

Edge pe xbox seria x

Sfat achizitie amplificator
 Montare aplica tavan fier planseu

O parere din punct de vedere prof...

plata eronata

Accident poarta batanta 3000 euro?
 

Siemens NX - pot oferi ajutor.

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Salut,
Deoarece Siemens NX - fostul Unigraphics - a inceput sa fie din ce in ce mai popular si mai sofisticat firma la care lucrez a decis sa il implementeze impreuna cu Teamcenter - modulul de organizare.
Deoarece eu am inceput sa lucrez destul de bine pe modulele de Modeling, Mechanical Routing si Logical Routing si bazele de date, cei care doresc sa ii ajut cu intrebari si eventual documentatie ma pot contacta fara nici o problema. Cel mai indicat la id-ul de Skype din profil.
Totul este gratis, bineinteles.

Edited by tehnics, 12 December 2015 - 00:45.


#2
danxl007

danxl007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 04.01.2007
Salut,

Incerc sa lucrez cu Siemens NX 10. La firma se doreste achizitionarea acestui soft pentru proiectarea si
executia de nave fluviale si maritime. Problema mea este ca item-ul "Ship design..." din meniul "Application" este dezactivat.
Este cumva de la faptul ca nu am instalat Teamcenter-ul de la Siemens?

Multumesc frumos!

#3
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Salut,
Si eu tot in aceiasi bransa lucrez, adica in domeniul proiectarilor navale. La ce firma si in ce oras lucrezi de curiozitate ?
Legat de intrebarea ta, acel modul de Ship Design trebuie liceenta pentru el, altfel nu merge.
Ca sa explic mai bine, in Siemens NX, la instalare, se instaleaza toate modulele necesare - Applications este denumirea lor - doar ca trebuie sa ai liceenta pentru ele - Bundle se numesc liceentele. Aceste Bundle-uri defapt sunt un grup de liceente pentru aplicatiile necesare.
Pentru verificarea bundle-urilor, uita-te aici.
Teamcenter-ul este defapt un soft aditional care se vinde separat de Siemens NX. Teamcenter este defapt o baza de date cu care lucrezi si manageriezi proiectul - verifici, creezi revizii, il trimiti spre productie etc. Poti foarte bine sa lucrezi si fara Teamcenter daca alta metoda de a iti organiza proiectul.

Edited by tehnics, 15 December 2015 - 20:13.


#4
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Cam asa arata la mine

Attached Files



#5
danxl007

danxl007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 04.01.2007
Salut,

La firma unde lucrez este implementat Tribon M3 de ceva ani. Intre timp acesta a fost achizitionat de Aveva.
Acum eu fac un studiu pentru achizitionarea unui soft de proiectare si executie nave. Avem de ales intre Nupas, Aveva,
Catia v5 sau Siemens NX. Pentru proiectare si executie cu NX este nevoie de licentele marcate de tine (ship basic, ship concept,
ship detail, ship drafting, ship mfg) ?

NX-ul imi permite realizarea proiectului de executie (generare program pentru masinile de taiere table si indoirea lor dupa 3 axe, de ex.) ?

Multumesc frumos!

#6
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Am lucrat si eu cu ani in urma cu Tribon M3 si stiu ca a fost luat de Aveva Marine impreuna cu PDMS-ul ( partea de tubulatura ).
Daca vrei strict pentru nave - proiectare si executie - iti recomand cel mai bine un soft specializat pentru asa ceva adica Aveva. De ce ? Pentru ca aveva are librariile gata facute, setarile gata facute, este optimizat pentru marine engineering. Nu stiu cum este Nupas dar Siemens NX, desi are module de ship design nu este pregatit pentru asa ceva pentru ca Ship Design a fost introdus recent - cativa ani in urma - si nu are librarii pentru bracheti, stiffneri, girderi etc. Ca sa nu mai zic ca si partea de tubulatura nu este optimizata complet pentru ship engineering.
De exemplu pentru ship design a trebuit ca noi sa facem librariile si baza de date pentru structura. Un coleg a fost in USA la departamentul de programare al Siemens NX ca sa le explice la programatorii aia cam ce avem noi nevoie si ce sa se implementeze pe viitor.
La mine, pe partea de tubulatura abia acum vedem problemele, una cea mai stringenta este lipsa creeari de ISO spools deci va trebi un 3rd soft ISO GEN care costa alti bani, alta distractie. Ca sa nu mai zic ca trebuie sa construim librariile ce componente si armaturi de la zero, pentru ca ce este default nu poate fi folosit.

Siemens NX_ul are si modul de indoire table, se numeste Sheet Metal dar nu stiu prea multe ca nu am lucrat cu el.

Aveva Marine are toate astea foarte bine structurate si foarte bine optimizate deci daca nu vrei sa ai batai de cap, eu ti-as sugera Aveva.
Siemens NX-ul poate in timp va fi bun si pentru nave....dar nu acum.
Totusi la ce firma lucrezi ?

Edited by tehnics, 16 December 2015 - 12:14.


#7
danxl007

danxl007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 04.01.2007

View Posttehnics, on 16 decembrie 2015 - 12:00, said:

Am lucrat si eu cu ani in urma cu Tribon M3 si stiu ca a fost luat de Aveva Marine impreuna cu PDMS-ul ( partea de tubulatura ).
Daca vrei strict pentru nave - proiectare si executie - iti recomand cel mai bine un soft specializat pentru asa ceva adica Aveva. De ce ? Pentru ca aveva are librariile gata facute, setarile gata facute, este optimizat pentru marine engineering. Nu stiu cum este Nupas dar Siemens NX, desi are module de ship design nu este pregatit pentru asa ceva pentru ca Ship Design a fost introdus recent - cativa ani in urma - si nu are librarii pentru bracheti, stiffneri, girderi etc. Ca sa nu mai zic ca si partea de tubulatura nu este optimizata complet pentru ship engineering.
De exemplu pentru ship design a trebuit ca noi sa facem librariile si baza de date pentru structura. Un coleg a fost in USA la departamentul de programare al Siemens NX ca sa le explice la programatorii aia cam ce avem noi nevoie si ce sa se implementeze pe viitor.
La mine, pe partea de tubulatura abia acum vedem problemele, una cea mai stringenta este lipsa creeari de ISO spools deci va trebi un 3rd soft ISO GEN care costa alti bani, alta distractie. Ca sa nu mai zic ca trebuie sa construim librariile ce componente si armaturi de la zero, pentru ca ce este default nu poate fi folosit.

Siemens NX_ul are si modul de indoire table, se numeste Sheet Metal dar nu stiu prea multe ca nu am lucrat cu el.

Aveva Marine are toate astea foarte bine structurate si foarte bine optimizate deci daca nu vrei sa ai batai de cap, eu ti-as sugera Aveva.
Siemens NX-ul poate in timp va fi bun si pentru nave....dar nu acum.
Totusi la ce firma lucrezi ?

La o firma ce are legatura cu Severnav (Drobeta Turnu Severin).
Voi dece ati ales sa lucrati cu NX-ul, daca nu este maturizat suficient?

Edited by danxl007, 16 December 2015 - 13:48.


#8
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

La o firma ce are legatura cu Severnav (Drobeta Turnu Severin).
,
Aha. Deci nu esti din zona estica.

Quote

Voi dece ati ales sa lucrati cu NX-ul, daca nu este maturizat suficient?
Buna intrebare dar din pacate nu stiu sa iti raspund ca nu am fost eu cel care a ales softul asta. Posibil au fost niste discount-uri la liceente sau cine stie ce alte motive au fost de au ales asa ceva.
Cert este ca noi avem si lucram si cu Foran dar se doreste sa se implementeze ceva nou. De ce ? Nu stiu. Problema este ca ni s-a dat softul si tre sa lucram cu el. Cum ? Va trebui sa ne descurcam. Plus ca vom avea termene de livrari de respectat si pana atunci trebuie sa ne apucam sa facem librarii, sa invatam cum functioneaza anumite lucruri etc.
Tocmai din cauza asta m-am gandit ca ceea ce stiu eu sa pot impartasi si altora fara sa isi smulga fire de par din cap :) sau sa stea pana la doispe noaptea sa gaseasca cum draq se face si se seteaza o librarie pentru tubulatura. Am pus un video aici

#9
danxl007

danxl007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 04.01.2007
Salut,

Am cateva intrebari:
1. Butonul "Start", unde il gasesc si pe ribbon bar? Vad ca este numai pe clasicul toolbar.
2. Cum scot etichetele (textul de sub icon-ul butonului) de pe toolbar-ul din randul doi. Nu am gasit!

Multumesc frumos!

#10
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Te rog pune niste poze cu ceva text ca sa inteleg exact ce doresti, atlfel posibil sa ma invart in jurul cozii sau sa iti dau un raspuns care nu ti-ar fi de folos.

#11
danxl007

danxl007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 04.01.2007

View Posttehnics, on 17 decembrie 2015 - 14:43, said:

Te rog pune niste poze cu ceva text ca sa inteleg exact ce doresti, atlfel posibil sa ma invart in jurul cozii sau sa iti dau un raspuns care nu ti-ar fi de folos.

Attached Files



#12
danxl007

danxl007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 04.01.2007

View Postdanxl007, on 17 decembrie 2015 - 19:25, said:


Am rezolvat cu textul de sub butoane.

Salut,

Un tutorial scris sau video cu ship design, structuri(definire profile) sau tubulatura ai?

Multumesc!

Edited by danxl007, 18 December 2015 - 11:40.


#13
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Salut,
Tocmai ma pregateam sa iti scriu si am vazut ca ai rezolvat-o.
Legat de butonul Start, ala e fix acolo. Nu ai cum sa il modifici.

Tutoriale ti le pot trimite pe mail. Lasa-mi un mail si trimit

#14
danxl007

danxl007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 04.01.2007

View Posttehnics, on 18 decembrie 2015 - 12:59, said:

Salut,
Tocmai ma pregateam sa iti scriu si am vazut ca ai rezolvat-o.
Legat de butonul Start, ala e fix acolo. Nu ai cum sa il modifici.

Tutoriale ti le pot trimite pe mail. Lasa-mi un mail si trimit

Am trimis un PM cu adresa de email. Multumesc!

#15
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Ok. Sa adun ceva documentatie ca din oacate cel care se ocupa de administrarea NX ului este foarte dezordonat si ravasit ca nici eu nu inteleg cum merg lucrurile pe departamentul de structura. Pe tubulatura eu sunt cel responsabil si nu am documentatie inca pentru ca sunt presat de timp sa fac multe chestii dar ma poti intreba pe forum eventual cu poze si voi incerca sa iti raspund

#16
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Am trimis ceva pe mail. Urmeaza sa iti trimit ceva si prin dropbox pentru ca e mare.

#17
probabil15

probabil15

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,362
  • Înscris: 30.05.2010
Am inceput de curand sa folosesc NX si ma confrunt cu mai multe probleme :

1. Cum scap de acel chenar in care sunt incadrate vederile?

2. Cum fac sa introduc simboluri 2D in vederi (de exemplu simboluri pentru gauri)
    Adica acolo unde am gauri fizice sa introduc simbol 2D. Adica sa pozitionez acele simboluri peate gauri si sa ascund gaurile sa ramana doar simbolurile.

3.  In part, fac un "feature group" pe care il renamuiesc de exemplu "gauri". Vreau sa imi apara in tree "gauri" si nu "featuregroup_25_gauri"


#18
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,418
  • Înscris: 01.11.2005
Salut,
Nu prea stiu exact ce doresti sa faci. Dar o sa incerc sa iti raspund. Cel mai bine este sa pui si poze cu ceva comentarii ca sa inteleg.
Vad ca la 1 si 2 este Drafting Application iar la punctul 3 este Modeling Application
1. Pentru a scoate acel chenar te duci la: Menu - Preferences - Drafting. Apoi debifezi casuta marcata de mine
2. Mai intai trebuie sa iti faci tu acel simbol pentru gauri. Drafting Tools - Define (este o iconita verde). Apoi acel simbol il adaugi intr-o librarie. Ca sa marchezi pe desen un simbol. il iei iei din librarie care se afla in partea stanga, sub Part Navigator (are simbolul a 3 carti)
3. Aici sincer nu prea stiu ce vrei. Grupurile de entitati sunt doar la nivel de model (part) nicidecum la nivel de ansambly (assembly). Adica daca faci un feature group atunci va fi vizibil doar atunci cand modelul tau este in lucru (work part).

Attached Files


Edited by tehnics, 09 October 2020 - 11:41.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate