Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

TVR va primi de la bugetul de stat circa 30 de milioane de euro.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
12 replies to this topic

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

TVR va primi de la bugetul de stat circa 30 de milioane de euro, pentru emisia sa și pentru TVR Moldova și TVRi.


          Societatea Română de Televiziune (S.R.TV) va primi de la bugetul de stat, în anul 2016, o sumă de circa 30 de milioane de EURO (135.898.000 de LEI), care va fi folosită în special pentru emisia terestră a televiziunilor din portofoliul său, dar și pentru funcționarea TVR Moldova și a TVR Internațional, scrie Mediafax.
       Suma pe care S.R.TV o va primi de la bugetul de stat în anul 2016, respectiv, 135.898.000 de lei, a fost avizată favorabil, cu unanimitate de voturi, astăzi, în Comisiile reunite pentru Cultură ale Parlamentului.
      Astfel, suma pe care TVR o va primi de la bugetul de stat în anul 2016 este cu 13,89% mai mică decât suma pe care Televiziunea Română a primit-o în acest an (157.814.000 LEI).
     Suma primită de TVR de la bugetul de stat reprezintă 29% din sursele totale de finanțare ale S.R.TV, în timp ce 71% reprezintă venituri proprii, potrivit proiectului de buget al Televiziunii Române în anul 2016.
     Încă de la începutul discuțiilor referitoare la suma pe care TVR o va primi de la bugetul de stat în  anul 2016, parlamentarul P.S.D. Georgică Severin, președintele Comisiei pentru Cultură din Senat, cel care a condus lucrările ședinței de vineri, a spus că acești bani vor fi destinați asigurării emisiei terestre a televiziunilor din portofoliul S.R.TV.
"Știu că sunt o mulțime de probleme de discutat la Televiziunea Română. Reamintesc că sumele de bani pe care noi le discutăm și le aprobăm sau nu se referă la asigurarea emisiei terestre. Sunt sume care trec prin conturile Televiziunii Române și se duc la Societatea Națională de Radiocomunicații. Nu vorbim despre alți bani", a spus Georgică Severin.
        La rândul său, Irina Radu, director general interimar al S.R.TV, a mulțumit pentru precizări.
       "Să știți că nu aveam nici cea mai mică intenție să ne plângem sau să vă povestim alte lucruri pentru că le cunoașteți foarte bine", le-a spus Irina Radu parlamentarilor din Comisiile reunite pentru Cultură din Senat și Camera Deputaților.
        Totodată, Liviu Nicolescu, directorul Direcției Studiouri Centrale din S.R.TV, a prezentat destinația banilor pe care TVR ar urma să îi primească de la bugetul de stat în anul 2016. Potrivit lui Liviu Nicolescu, suma propusă pentru anul viitor pentru finanțare de la bugetul de stat pentru TVR este de 135.898.000 de LEI, în scădere față de  anul 2015, iar această scădere este o consecință, în principal, a procesului de tranziție de la televiziunea terestră analogică la televiziunea digitală.
        "Anul acesta s-a oprit difuzarea terestră a TVR 2 (...) Având în vedere stadiul procesului de implementare a sistemului digital terestru, cheltuielile sunt mai mici. Procesul este în curs de implementare. La momentul de față este o acoperire undeva între 30 și 40% din populație", a spus Liviu Nicolescu.
       El a mai spus că, din suma de 135.898.000 de LEI, o parte dominantă, respectiv, 108 milioane de LEI, va fi plătită de TVR către Societatea Națională de Radiocomunicații, pentru emisia terestră a canalelor Televiziunii Române. O altă sumă, 14.450.000 de LEI, va fi folosită pentru închirierea canalului de satelit al S.R.TV, iar pentru difuzare terestră a TVR Moldova la Chișinău va fi alocată o sumă de 62.000 de LEI.
      Totodată, Liviu Nicolescu a amintit că producția TVR destinată străinătății este susținută, potrivit legislației în vigoare, de la bugetul de stat. Astfel, pentru producția TV a TVR Moldova va fi alocată suma de 2.128.000 de LEI.            "La capitolul alte transferuri, avem 8.634.000 de LEI destinată de asemenea funcționării TVR Moldova și a TVR Internațional, iar la capitolul cheltuieli de capital active nefinanciare, investiții, suma de 2.264.000 de LEI", a mai spus Liviu Nicolescu.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Sursa: http://www.paginadem...oldova-si-tvri/


Edited by megafanro, 11 December 2015 - 18:06.


#2
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,072
  • Înscris: 19.12.2012


Probabil ca nu insa e una din putinele televiziuni unde mai vad documentare si stiri ancorate in realitate...de multe TV private mi-e si greata la cat rahat mananca la comanda. Am inceput sa urmaresc din ce in ce mai mult tv de stiri de afara insa as vrea sa stiu si ce se intampla in RO dintr o perspectiva impartiala. Spune-mi o televiziune privata care nu latra la comanda unor politicieni.

Edited by megafanro, 12 December 2015 - 13:40.


#3
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,030
  • Înscris: 20.12.2007
TVR este o mare gaura neagra, unde colapsează toate fondurile .
Această instituție are mii de angajați din care jumatate sunt șefi si șefuleți platiti gras din abonamentele impuse fiecarui român+ sume rectificative venite din bugetul de stat.

#4
apavietii

apavietii

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 24.11.2015

View Postcitat, on 11 decembrie 2015 - 18:00, said:

TVR va primi de la bugetul de stat circa 30 de milioane de euro, pentru emisia sa şi pentru TVR Moldova şi TVRi.


...
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Sursa: http://www.paginadem...oldova-si-tvri/


auzi da la ce mai dam si taxa raditv si mai primesc si astia de la buget? Ne storc de doua ori sau o data e spaga? Daca primesc d el abuget taxa radio trebuie sa dispara e concurenta neloiala plus ca e ceva tipic comunist ...

Edited by megafanro, 13 December 2015 - 14:08.
Citat prea lung.


#5
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015
Macar daca dadeau si ei ceva la care sa se uite lumea - niste seriale turcesti, emisiuni mondene, scandaluri, can-can-uri, etc...

#6
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,043
  • Înscris: 02.09.2005
Prost sau rău, este o instituție de stat. Pe logica ta, am putea sa privatizam și ministerele, parlamentul și primăriile. N-ai vrea să privatizam și spitalele? Școlile?

#7
Yukoto

Yukoto

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,248
  • Înscris: 11.09.2012
Nu este nicio institutie de stat, este o gaura neagra a statului, o cloaca de sugatori adunata acolo.

#8
Shock-G

Shock-G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,426
  • Înscris: 27.01.2010
Degeaba au buget daca nu fac investitii in niste achizitii.

#9
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
"Citesc ca salariile in TVR sunt gigantice. Si ca se angajeaza doar pe pile. Sincer, vreau si eu un salariu mai mare de 1000 euro.
Asa ca daca aveti vre-o Pila Cunostiinta sau Relatie, in TVR, angajati-ma si pe mine. Nu pa gratis.
Dupa angajare, la primul salariu, la lichidare, vin la  "pila".  "nashule", uite cat am incasat, poftim dreptul lu matale..
Daca imi aranjezi 2000 euro, jur ca ii dau timp de 2 luni.
Zic si eu ca 2*2000=4000 euro pt o angajare nu e o suma chiar mica..
Dupa aia sunt liber sa il pastrez..

Altfel, am citit si eu legea aia 41 din 1994 pt ca vroiam sa aflu daca platesc de 2 ori. Dar acolo scrie limpede ca TVR-ul da semnalul gratuit cablistilor.
Sincer, ma indoiesc ca vre-un cablist zice nu, eu vreau sa nu primesc semnalul moka. Vreau sa platesc pt fiecare abonat al meu TVR-ului cate 25 lei..
Deci cineva e mincinos. Sau platit...
Adevarul e ca asa m-am saturat sa vad cum toata lumea trage in Arafat ca nu a facut, si in TVR si in..
Asa ca mi s-a facut mila..
Dar nu am vazut multi care sa spuna am votat pt 300 de parlamentari, si degeaba..Sa ii aa" decalotam" pe cei care nu ne asculta..

Edited by megafanro, 13 December 2015 - 14:10.


#10
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,183
  • Înscris: 15.07.2005
tvr trebuie restructurat maxim!! parerea mea sa exsite doar:
TVR 1 HD(divertisment +sport+generale..+muzica..toata paleta de interese)
TVR 2 HD(tineret +divertisment +sport)
TVR CULTURAL&CINEMA HD(mai ales teatru tv si filme din arhiva tvr care e stufoasa..)
TVR REGIONAL (canalele aferente fiecarei regiuni ale tarii)
TVR INTERNATIONAL HD
TVR MOLDOVA HD
propun..tvr 3,tvr hd, desfiintate!!!trecerea la minimum hd ale posturilor existente..
  -restructurarea maxima a persoanelor care plimba foi si trag un cablu aiurea...sau care sunt doar pe hartie prezente...au mii de angajati aiurea pe posturi de frectie totala...
cum o televiziune particulara de stiri in toata tara poate exista cu maxim 300 de angajati asa sa aiba si tvr-ul maxim 400 nu mi de persoane care freaca menta...

#11
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,876
  • Înscris: 28.11.2006
@djmaxx: subscriu la (aproape) tot ce ai scris, cu adaugirea ca in primul rand trebuie data o lege noua de functionare a TVR, eventual sa fie unita cu SRR (care merge mult mai bine decat televiziunea), iar in noua lege sa se consfinteasca depolitizarea CA. Tineti cont ca acum membrii CA sunt numiti de parlament pe criterii politice, cand ar trebui sa primeze competenta si experienta manageriala. Abia un nou CA ales pe criterii de competenta, si eventual un manager strain sau privenit din mediul privat, ar putea sa aduca TVR pe linia de plutire.

#12
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
Pe vremuri era Radioteleviziunea Română.

#13
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
djmaxx
Pls, angajeaza-ma si pe mine in TVR sa trag cabluri aiurea, sa plimb hartii sau sa vin doar in ziua de salariu. Cer minim 1000 euro ...
Chiar, pot sa nu vin pt ca s-a inventat plata prin card..
Altfel, mai de mult, cand eram la un radioamator de langa Pitesti, am aflat  omul se uita pe TVR3 pt ca la ora (nu mai stiu) .se spunea ce strada s-a blocat ca sa stie pe unde sa nu mearga..
Anul asta in martie venind din Rosiori de Vede, mi-am amintit faza. Pt ca m-am invartit prin Pitesti, dupa GPS, spunand cuvinte...ca desi avusesem acces, nu binevoisem sa ma uit..
Asa am inteles de ce pe cei din Pitesti ii doare de cei din Bucuresti...
Ma uit la concurenta DIJi, cu nespe studioruri teritoriale. sau pro...
PS. djmaxx dta esti (inginer) electronist in TVR ca sti sunt cabluri trase aiurea? Daca da, pls, pot sa te rog sa ma luminezi si pe mine? Am niste intrebari despre televiziune si nu stiu raspunsurile..Pot sa te intreb?

Edited by megafanro, 13 December 2015 - 21:32.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate