Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

Al Doilea Război Mondial

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
7424 replies to this topic

#5527
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,240
  • Înscris: 05.08.2015

 Music-Box, on 09 august 2018 - 20:02, said:

Vezi ca la curbe am senzatia ca trebuiesc schimbate sinele pentru ca se modifica unghiul daca muti doar una din sine.

Nu cred ca am facut geometrie cu acelasi profesor.

#5528
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007

 avenirv, on 05 august 2018 - 19:36, said:

nemtii au pierdut anglia cand, la insistentele lui goring, hitler a permis practic evacuarea a 300K soldati din europa spre anglia. englezii erau pe plaje si nemtii se uitau la ei de sus dar nu au tras. numai aviatia lui goring a facut niste atacuri anemice. englazii mai aveau in marea britanie pe la 20k soldati.
se pare ca a fost ultima incercare de impacare cu anglia dar nu a mers.

 max_01, on 09 august 2018 - 16:30, said:

Parerile sunt impartite.Unii zic ca acea oprire a trupelor germane capabile sa nimiceasca corpul expeditionar britanic  s-a datorat oboselii si nevoilor logistice care obligau trupele sa isi refaca capacitatea de lupta si sa se odihneasca.Altii zic ca s-a mizat pe distrugerea britanicilor doar cu aviatia militara.

La procesu' de la Nurnberg nazistii au dat-o pe "puteam sa-i nimicim dom'le, da' n-am facut-o ca suntem baieti buni!". Acuma, ce s-a stabilit acolo ii ca trupele de infanterie germane puteau intr-adevar sa le cam dea omoru' la cei inghesuiti pe plaja, doar ca Gorring a insistat pe langa Hitler sa lase aviatia sa le dea lovitura fatala. Spre norocu' celor de pe plaja s-a cam stricat vremea si aviatia nu a putut presta cum trebuie.

#5529
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Recent am citit cartea Al Doilea Razboi Mondial, scrisa de Antony Beevor.Din ea am aflat ca trupele japoneze aflate pe diverse insule, care datorita superioritatii navale si aeriene a SUA, nu mai puteau fi aprovizionate cu cele necesare, inclusiv alimente de catre Japonia, practicau canibalismul, cu acceptul ofiterilor superiori .Nu datorita lipsei de disciplina ci pentru a-si asigura o parte a necesarului de carne.In meniul trupelor japoneze, intrau atat bastinasii din insulele izolate din Pacific, de regula cele din Papua-Noua Guinee,  insulele Solomon si Filipine, cat si prizonierii de razboi australieni, britanici sau americani.Erau situatii cand erau consumati chiar si proprii camarazi.Inclusiv cei aflati in viata sau cei din alte subunitati.Un soldat japonez din garnizoana Filipine a declarat ca pentru el, dupa ce americanii au detinut suprematia in acea zona a Pacificului iar garnizoanele japoneze au fost izolate, cel mai mare pericol nu erau gherilele filipineze ci proprii camarazi.Japonezii mancau partile musculoase, creierul si ficatul victimelor.Pentru menajarea sensibilitatilor, la procesele intentate in perioada 1946-1947, militarilor japonezi , pentru crime de razboi, canibalismul nu a facut parte din capetele de acuzare.SUA vroiau ca Japonia sa fie de partea sa, in viitorul Razboi Rece asa ca a actionat in consecinta , menajand si sensibilitatile japonezilor.

O alta noutate a fost ca in anul 1944, Stalin a dispus conceperea unui plan de atacare si ocupare militara a Frantei si Italiei, la incheierea razboi, de catre 400 de divizii sovietice, multe din ele, de soc, dupa ce partidele comuniste sprijinite masiv de Kremlin ar fi ajuns la putere.Stalin a mizat pe dorinta americanilor de a se retrage cat mai repede din Europa si pe slabiciunea militara si economica a britanicilor de a le rezista.S-a renuntat la aplicarea acestui plan dupa ce Stalin a aflat ca SUA detin bomba atomica, acesta fiind constient ca este foarte posibil ca aceasta arma teribila sa fie folosita impotriva URSS.


La o saptamana dupa capitularea neconditionata a Germaniei, Churchill a solicitat armatei britanice intocmirea unui plan de atac militar impotriva unitatilor sovietice din Germania pentru a le impinge pe acestea cat mai mult spre URSS iar in aceste conditii, a-i obliga pe sovietici sa accepte un plan de pace elaborat de britanici.Aceasta actiune, dupa Churchill urma sa fie purtata de americani si britanici.Churchill a realizat ca prezenta militara masiva a sovieticilor in estul si centrul Europei ii va permite lui Stalin sa isi impuna usor punctul de vedere, in ceea ce priveste ,  tarile baltice, est europene si Polonia,pentru care UK a intrat in razboi,  ceea ce s-a si intamplat.
Planul militar britanic solicitat de Churchill, de atacare a unitatilor militare sovietice din Germania, s-a numit Unthinkable si a fost cunoscuta ca Operatiunea Unthinkable(INIMAGINABIL).Acest plan a fost respins atat de militarii britanici care i-au spus ca armata britanica este incapabila sa duca la indeplinire asa ceva cat si americani care vroiau sa iasa cat mai repede din Europa, fiind satui pana peste cap de razboi si dornici sa incheie cat mai repede, cu sprijinul URSS, razboiul din Pacific.Administratia Truman a invocat si faptul ca declansarea Operatiunii INIMAGINABIL, va scoate URSS din planul de actiune militara impotriva Japoniei.Cu siguranta ca asa ar fi fost insa datorita bombei atomice, SUA oricum ar fi castigat razboiul impotriva Japoniei.Nu intrarea in razboi a URSS impotriva Japoniei a determinat aceasta tara sa capituleze neconditionat ci posibilitatea ca Japonia sa fie nimicita de bomba atomica a determinat-o pe aceasta sa capituleze neconditionat.
Presedintele Truman a fost foarte mult influentat in optica sa fata de URSS de fostul ambasador al SUA in anii 1930, la Moscova, care era pro URSS si care a perceput ca ceva pozitiv, procesele politice organizate in urma epurarilor politice din URSS, de catre Stalin, in perioada 1937-1938.Pentru acest american, acele procese politice se desfasurau corect si legal.
Datorita britanicilor loiali URSS, care ocupau pozitii importante in serviciile de informatii britanice, si care ulterior, in perioada Razboiului Rece au ajuns in URSS unde au fost primiti ca niste eroi, Stalin a aflat de operatiunea mentionata mai sus.
Cred ca pe partea de servicii de informatii, atat in WW II cat si Razboiul Rece, sovieticii au fost net superiori, atat germanilor cat si occidentalilor, in general.Probabil ca si acum GRU si SVR sunt cel putin cu o clasa peste serviciile de informatii ale tarilor membre UE si NATO.

In linkul de mai jos, detalii despre operatiunea Unthinkable(INIMAGINABIL), in limba engleza si romana.
https://en.wikipedia...ion_Unthinkable

https://ro.wikipedia...ea_Inimaginabil

La alegerile parlamentare din luna iulie 1945, marea majoritate a celor din armata britanica au votat cu laburistii(socialistii) britanici.Deci impotriva lui Churchill.In naivitatea lor, acesti oameni, satui pana peste cap de razboi, au crezut in promisiunile electorale ale socialistilor britanici.
Cu siguranta ca Europa ar fi avut alt viitor, daca Operatiunea INIMAGINABIL ar fi fost pusa in aplicare si ar fi reusit.

Edited by max_01, 22 August 2018 - 15:24.


#5530
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
Deci se pare că aia cu Aliaţii Occidentali au conspirat împotriva noastră nu era doar gargară Sovietică.
Pe De aLtă parte am găsit o carte numită ceva de genul "Documente occidentale privind extinderea războiului" scoasă la Berlin în 1940. Am pus titlul original, căci cartea e scoasă în Română! Mă mir cum a supravieţuit comunismului! Nu am îndrăznit să întreb cât cere... probabil 100-200 Lei.

#5531
autumnspring

autumnspring

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 26.09.2018
Aliatii occidentali nu erau deloc interesati de noi.
Nu am prezentat un interes la fel de mare ca Turcia, Austria, tarile scandinave si Grecia. Dar macar au incercat sa-l convinga pe Stalin sa respecte desfasurarea alegerilor libere. Nu este Churchill de vina ca Stalin nu si-a tinut promisiunea.

#5532
represor

represor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 05.04.2007

 autumnspring, on 05 octombrie 2018 - 21:51, said:

Aliatii occidentali nu erau deloc interesati de noi.
Nu am prezentat un interes la fel de mare ca Turcia, Austria, tarile scandinave si Grecia. Dar macar au incercat sa-l convinga pe Stalin sa respecte desfasurarea alegerilor libere. Nu este Churchill de vina ca Stalin nu si-a tinut promisiunea.

Au stiut de la bun inceput care sunt intentiile lui Stalin. Au tacut si au fost implicit complici insa "interesul poarta fesul". Istoria ne invata ca nu trebuie sa astepti sa se lupte altii pt tine, fiecare se lupta si isi urmareste interesul propriu iar Churchill exact asta a facut... si-a vazut de insula lui si l-a lasat pe Stalin sa faca ce vrea atata timp cat era la distanta si nu il deranja.

#5533
ccdsah

ccdsah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,581
  • Înscris: 16.03.2013

 represor, on 06 octombrie 2018 - 13:34, said:

Au stiut de la bun inceput care sunt intentiile lui Stalin. Au tacut si au fost implicit complici insa "interesul poarta fesul". Istoria ne invata ca nu trebuie sa astepti sa se lupte altii pt tine, fiecare se lupta si isi urmareste interesul propriu iar Churchill exact asta a facut... si-a vazut de insula lui si l-a lasat pe Stalin sa faca ce vrea atata timp cat era la distanta si nu il deranja.
De fapt Churchill mai ca l-ar fi atacat pe Stalin> search "Operation Unthinkable", dar SUA nu au vrut ca mai aveau de infrant Japonia si din "pacate" US si Uk erau democratii si erau satui de razboi; de fapt Churchill a pierdut alegerile in 1945 si la Potsdam UK a fost reprezentata de Atlee noul premier laburist.

#5534
represor

represor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 05.04.2007
toate tarile democratice l-ar fi atacat pe Stalin si l-ar fi vrut mort ca nu il inghitea nimeni insa interesul primeaza ... i-au dat nebunului ce a vrut, ei au luat ce au vrut si basta ... nu a interesat si nu va interesa niciodata pe nimeni sa imparta dreptatea in lume ci fiecare isi apara propriul cur cum poate mai bine si prin orice mijloace ... noi am asteptat mereu sa ne faca altii dreptate si mereu am luat-o in mana.

#5535
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

 m3th0dman, on 02 iulie 2008 - 00:51, said:

Ar fi putut cĂąștiga Germania cel de-al Doilea Război Mondial? Dacă da, cum?
După mine cea mai mare prostie făcută de nemți (un lucru bun pentru umanitate) a fost faptul că au Ăźnceput războiul prea repede. Totuși, Hitler a fost un geniu, cĂąnd a transformat Germania Ăźn doar 6 ani Ăźn prima putere militară mondială, pornind de la o criză economică urată și de la restricțiile Tratatului de la Versailles.
Dacă japonezii i-ar fi atacat pe ruși din Siberia, aceștia ar fi luptat pe două fronturi, și germanii probabil ar fi cĂąștigat la Stalingrad. Stalin a fost informat de către spioni că japonezii nu atacă, și a mutat multe trupele siberiene spre Vest.
De asemenea germanii au avut avioane cu reacție dar le-au folosit pe post de bombardiere, Ăźn loc să le folosească pe post de avioane de luptă.
Un prieten spunea că ar fi fost bine pentru ei să nu aplice Blitzkrieg, să se mulțumească inițial cu Austria și Boemia. Iar apoi să cucerească Franța, să aștepte cĂąțiva anii, iar apoi să cucerească Anglia (cum au făcut romanii).

În cazul victoriei naziste, sunt curios acum ce limbă oficială am fi vorbit Ăźn Transilvania (parte luată de unguri datorată Dictatului de la Viena): maghiara, germana sau romĂąna?
Cum ar fi arătat Terra Ăźn acest scenariu?
Din cĂąte știu Albert Speer a Ăźnceput la planuri pentru a creea un Berlin asemănător cu Roma și cu Atena antică.

Nu sunt (neo)nazist, și nici nu aș fi vrut ca naziștii să fi cĂąștigat cel de-al Doilea Război Mondial (cu toate că ne-am fi aflat printre cĂąștigători).
Pentru RomĂąnia, războiul a fost dezastruos: am pierdut teritorii importante și am ajuns comuniști.

Esti constient ca Anglia si Franta erau imperii?! Iti dai seama ca aveau resurse enorme fata de Germania?!

Cand si cum ar fi cucerit Germania Canada, Australia, NZ, India, toata Africa, Indochina, samd?

Toate acestea chiar si fara amestecul SUA!

Axa a fost o complicatie prosteasca din fasa.

Cheia ar fi fost sa nu fi atacat nimic in afara de Rusia.

De asemenea nu si-a croit un coridor spre Dalmatia ci a incurajat Italia sa o ia.

Germania a facut multe greseli.

Japonia a luptat cu Urss in Siberia dar au pierdut.

Si Japonia se intinse mai mult decat ii permitea patura. Luptau in Siberia, Manciuria, China, Filipine, cu SUA, samd.

Edited by Infinitty, 08 October 2018 - 21:07.


#5536
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

 autumnspring, on 05 octombrie 2018 - 21:51, said:

Aliatii occidentali nu erau deloc interesati de noi.
Nu am prezentat un interes la fel de mare ca Turcia, Austria, tarile scandinave si Grecia. Dar macar au incercat sa-l convinga pe Stalin sa respecte desfasurarea alegerilor libere. Nu este Churchill de vina ca Stalin nu si-a tinut promisiunea.

Turcia, o tara montana, intinsa cu o populatie mare, ar fi fost o complicatie fatala pentru Urss.

Cu Finlanda au avut pierderi mari, deci zona scandinava iesea si ea din calcule.

Austria era o tara mica si neimportanta, aveau deja Ungaria si RDG.

Grecia ar fi fost iarasi o complicatie nenecesara pentru Urss, atatea insule, munti, samd

#5537
Fuserisk

Fuserisk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 26.02.2018
Nu stiu unde sa intreb, intreb aici: e din WWII sau WWI ?!

Edited by Fuserisk, 12 October 2018 - 18:16.


#5538
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,046
  • Înscris: 16.02.2017
1
Dar e posibil sa fie wafen ss din ww2 pt ca aveau casti mai personalizate.

Attached Files


Edited by Music-Box, 12 October 2018 - 18:14.


#5539
Fuserisk

Fuserisk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 26.02.2018
Seamana mult cu asta. care eWWI

#5540
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,960
  • Înscris: 27.05.2010
https://www.historia...n-vara-lui-1943

Nemtii si-au luat atatea plase de la aliati, ca ma intreb de ce naiba mai aveau ofiteri de informatii. SI daca aveau, veneau aia cu bani de acasa? Ca nu meritau nici doi bani.

Plus debarcarea din Nordmandia, astia ii asteptau pe aliati la Calais. Sau intalnirea de la Casablanca, cand nemtii au dedus ca intalnirea o sa fie in America, la Casa Alba.
De frontul de est nu are sens sa vorbim, i-au facut rusii ca pe copiii de gradinita.

#5541
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,240
  • Înscris: 05.08.2015
Nemtii castigau razboiul daca ceilalti nu erau mai buni ca ei. Ghinion.

#5542
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,960
  • Înscris: 27.05.2010
Pe sistemul, daca nu incasau 4 goluri, bateau cu unu la zero.

#5543
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,240
  • Înscris: 05.08.2015
Ei era buni, ahea, avea lideri, avea valoare, da' i-a batut toti de i-a ascultat cu urechea. In doo razboaie mondiale. Succesive.

Acuma, in afara de razboiul franco-prusac, nemtii n-au castigat vreodata in istoria lor vreun razboi.

Pe cand francejii, de care rade toata lumea, in afara de cateva sincope - explicabile - in fata Albionului, le-a castigat pe toate, de cand se stiu ei.

#5544
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

Acuma, in afara de razboiul franco-prusac, nemtii n-au castigat vreodata in istoria lor vreun razboi.
care "nemti"? razboiul de succesiune austriac, razboiul de 7 ani, razboaiele napoleonice.

pe cand francezii:
Razboiul ligii de la Augsburg - rezultat meh
Successiune spaniola - meh si pune bazele falimentului din sec XVIII
Successiune Austriaca - success francez fara rezultate palpabile
Razboiul de 7 Ani - dezastru
Napoleonicele - la sfarsit, dezastru
Crimea - succes
Mexic - dezastru

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate