Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Motorul se supraincalzeste?

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...
 Achizitie logan nou (ce cutie, ce...

La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!
 Certion - proiecte la mare ș...

Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?
 Efect advers brahiterapie

Recomandare laptop gaming

One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?
 

Incerc sa instalez OpenVPN pe Arch

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
Va salut cu respect. De ceva timp sunt si eu un mandru si fericit utilizator de Arch si incerc nebunia asta cu VPN-ul. Da, pe Windows foloseam CyberGhost, pac pac, imi schimba ip-ul imediat si puteam sa ma dau cocos ca locuiesc undeva in America...

Dau de acest OpenVPN si parcurg ce scrie pe aici .
Bun, sa tastez daca functioneaza:
# openvpn a-client-conf-file.conf &


Si imi apare:
Sun Dec 6 13:38:09 2015 OpenVPN 2.3.8 x86_64-unknown-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [MH] [IPv6] built on Oct 22 2015
Sun Dec 6 13:38:09 2015 library versions: OpenSSL 1.0.2d 9 Jul 2015, LZO 2.09
Sun Dec 6 13:38:09 2015 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
Sun Dec 6 13:38:09 2015 RESOLVE: Cannot resolve host address: archtest: Name or service not known
Sun Dec 6 13:38:09 2015 RESOLVE: Cannot resolve host address: archtest: Name or service not known


remote <server> <port>
Port-ul pe care l-am scris in config e 1198, iar server-ul e de la '#  ./build-key-server <server-name>' pe care l-am numit archtest.

Rasfoiesc niste manuale, mai umblu pe net si cand aflu ca am VPN direct de la router, un Asus RT-N12D1:

Attached File  DeepinScreenshot20151206141337.png   71.84K   23 downloads

Bag in fisierul de configurare si adresa IP de acolo de la router, 94.176.110.4 si primesc:

Sun Dec 6 14:20:56 2015 TCP: connect to [AF_INET]94.176.110.4:1194 failed, will try again in 5 seconds: Connection refused
Sun Dec 6 14:21:02 2015 TCP: connect to [AF_INET]94.176.110.4:1194 failed, will try again in 5 seconds: Connection refused
Sun Dec 6 14:21:08 2015 TCP: connect to [AF_INET]94.176.110.4:1194 failed, will try again in 5 seconds: Connection refused


Nu stiu daca am intrebat cum trebuie, dar intelegeti ca sunt si eu mic... Posted Image

Edited by florin011, 06 December 2015 - 14:33.


#2
bila1000

bila1000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 12.08.2010
Sa zic certificatul de la server nu este gasit , va trebui sa intrii cu o sesiune ssh pe vpn server si sa copii
/etc/openvpn/easy-rsa/keys/ca.crt

#3
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
Aha, o sa refac certificatele... Dar aici remote <server> <port>, ce scriu? Ce server?

Edited by florin011, 06 December 2015 - 15:28.


#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Server-ul VPN la care te conectezi.

Exemplu: Folosesti OpenVPN cu un server a.b.c.d din US, la comanda ta pui a.b.c.d care este IPul server-ului VPN din US ca la el te conectezi.

#5
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
Mai m-am lamurit, o sa mai incerc ceva mai tarziu, poate din astea de pe aici: http://freevpnaccess.com/ Si banuiesc ca acelasi port? 1198?

Si cu VPN-ul de la routerul meu care e treaba?

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Poti sa folosesti acel Asus ca server VPN. Te conectezi de la serviciu, scoala, etc, la router-ul de acasa si apoi folosesti acel VPN ca sa iesi in internet folosind conexiunea ta de acasa. Daca esti in alta tara te conectezi la VPNul de pe acel router ca sa accesezi resurse care se pot accesa doar din RO de exemplu.

PS: Default la OVPN e 1198/udp portul dar poate fi schimbat. In cazul unui VPN cumparat de la un furnizor acela iti va comunica si portul / protocolul folosit.

#7
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
E clar ca imi lipsesc mai multe notiuni. Si cum pot folosi direct routerul fara sa ma incurc cu openvpn asta?

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Pai ce vrei sa faci mai exact?

#9
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015
E mult mai simplu de atât. Poți foarte simplu să folosești o conexiune OpenVPN dupa ce faci ceea ce scrie pe aici (nimic foarte complicat)
Chiar daca instrucțiunile sunt pt Ubuntu, se aplica identic și în cazul tău
http://ubuntuhandboo...on-ubuntu-1404/

Dacă la setările de rețea nu-ți apare și conexiunea OpenVPN
Attached File  add-openvpn.png   60.8K   9 downloads
trebuie sa mai instalezi și network-manager-openvpn network-manager-openvpn-gnome

@MembruAnonim
Ce crezi ca vrea să facă?
Sa navigheze anonim. O avea pe vreun forum ban pe toată clasa de IP-uri

Edited by Dobrin_M, 06 December 2015 - 17:20.


#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Zice ca instaleaza OpenVPN pe Arch, banuiesc ca acasa, acolo are si un router Asus care poate fi folosit ca server OVPN. Deci inteleg ca face asta ca sa invete / testeze altfel nu are rost sa faca asta intre 2 echipamente din aceiasi locatie.

#11
bogdan_popescu

bogdan_popescu

    Jesus is coming soon!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,509
  • Înscris: 13.05.2008
ca sa folosesti routerul pentru VPN trebuie sa-i setezi un username si o parola acolo in router, exact asa am si eu si-l folosesc cu succes.

Edited by bogdan_popescu, 06 December 2015 - 17:48.


#12
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015
@ MembruAnonim
Te înșeli, este exact ce am spus eu ( și eu am folosit mult timp Cyberghost, HOTSPOT SHIELD, Ultrasurf, Freegate, Tor, OpenVPN etc în același scop - în funcție și de OS)

View Postflorin011, on 06 decembrie 2015 - 14:31, said:

Va salut cu respect. De ceva timp sunt si eu un mandru si fericit utilizator de Arch si incerc nebunia asta cu VPN-ul. Da, pe Windows foloseam CyberGhost, pac pac, imi schimba ip-ul imediat si puteam sa ma dau cocos ca locuiesc undeva in America...


#13
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
Va multumesc mult, baieti! Am facut folosind metoda lui Dobrin_M. Noroc ca network-ul manager, varianta grafica pentru Openvpn din Arch nu stiu ce probleme avea, de am dat de tutorialul asta din poza,ca pentru fraieri de aici.

Acum imi ramane doar sa il fac sa porneasca automat. Puteam face si prin varianta mea de la inceput, dar trebuia sa bag acolo un server gazduit de altii.

Nu stiam ca daca instalez openvpn, nu aveam, gata, si server si client.... Pentru server trebuia sa fac altele in plus, ca sa mi-l gazduiesc eu...

Si acum, simtindu-se mandru :

Attached File  DeepinScreenshot20151207162759.png   130.49K   18 downloads

P.S Observ ca dupa ce imi mascheaza ip-ul, nu mai pot intra pe vpnbook.com ... Ma gandesc ca s-ar putea sa mai apare probleme la unele site-uri...

#14
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
Aa, si am mai observat ca unele locatoare de ip-uri ma dau aproape de Bucuresti, desi nu sunt d-acolo. Si nu pot descarca torrentele de pe warez_spam.. Posted Image

#15
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015
Ai acolo OpenVPN CA-1; DE-1; Euro-1; Euro-2; US-1; US-2
Ai încercat de pe toate?

#16
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
De acolo am testat doar Euro2, mai ar fi Euro1 sa vad. Restul deja scrie acolo ca nu suporta P2P.

#17
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015
În cazul acesta singura ta șansă e să treci pe Dedicated VPN
Attached File  2015-12-07_185117.png   459.63K   14 downloads
da'...e pe bani!

#18
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
Am cautat altele gratuite, si am dat de astia de la vpngate.net, chiar tari. Pot descarca cu o viteza foarte rezonabila pe torrente, si locatoarele la fel, fara probleme.

Pana la urma am decis sa incerc si VPN-ul de la router.
Bun, asta e PPTP, nu OpenVPN, am aflat ca sunt diferite, am dezinstalat Wicd, am trecut pe NetworkManager... Am setat totul, in interfata routerului imi arata ca sunt conectat, dar TOTUSI, in browser ma da de gol cu IP-ul real... Unde e problema? Posted Image

Poze:

Attached File  DeepinScreenshot20151209123312.png   26.49K   14 downloads Attached File  DeepinScreenshot20151209123411.png   32.13K   15 downloads

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate