Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Era postantibiotică

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
constant7

constant7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,638
  • Înscris: 01.03.2015

View PostModemuri3G, on 02 decembrie 2015 - 10:11, said:


Am vazut citiva pediatri si medici care la orice raceala recomandau antibiotic, cind am intrebat ce efect are antibioticul la un virus am primit replica ceva de genul : "Asa administrez eu si a mers intotdeauna bine ! " Cu alte cuvinte, ce p...a mea in cabinetul meu eu sunt doctor, nu tu !

Posibil un mix bacterii-virusi. :)

#20
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008
in legatura cu automedicatia, eu as lua in discutie si responsabilitatea pacientului. Nu strica sa te interesezi un pic in legatura cu afectiunea de care suferi si eventualul tratament. Atentie, nu te interesezi la colega Maricica si iei antibioticul X pentru ca si ea a luat si i-a facut bine. Nici nu intrebi pe forumuri si apoi te duci sa-i dictezi doctorului ce sa scrie pe reteta. Tocmai, a te interesa inseamna a afla ca la o infectie bacteriana trebuie sa faci antibiograma pentru a afla la ce antibiotice este sensibila / rezistenta. Si chiar daca doctorul nu iti recomanda aceasta analiza, nu te costa mare lucru sa o faci tu la un laborator privat si sa te prezinti cu ea la doctor. Eu am o istorie de infectii cu E. coli si am invatat repede ca trebuie sa fac antibiograma pentru a afla ce antibiotic sa iau. Daca ma luam dupa doctori, luam in continuare Ciprinol si Nolicin, ca pe astea le dau ei in mod uzual si daca nu faceam antibiograma, nu aflam niciodata ca la un moment dat E.coli a devenit rezistent la Nolicin.

E plin netul de femei / fatuce care "se lupta" (ca sa le citez) cu candidoza de ani de zile. Fac toate tratamentele recomandate de doctori, care le dau la rand antimicotice cam cum dau anticonceptionale, pe incercatelea ("Vedem cum te simti cu asta si schimbam, daca e cazul"). Stau fatucele astea si-si plang de mila una alteia si nu pricep de ce candidoza revine cel putin o data pe luna. Evident, doctorii n-au recomandat niciodata o antifungigrama, ele nu s-au interesat si deci n-au aflat cu ce ar putea sa le ajute analiza asta si uite asa fac tratamente la nesfarsit cu antimicotice la care probabil au rezistenta demult.

Edited by Michidoo, 02 December 2015 - 13:07.


#21
Abbiex

Abbiex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,307
  • Înscris: 08.01.2014

View PostEroman, on 02 decembrie 2015 - 03:02, said:

Păi, infecțiile bacteriene afectează mult mai mulți oameni, și mult mai frecvent, decât bolile cardiovasculare. Pentru omul de azi o infecție bacteriană e o chestiune minoră de sănătate, doar pentru că are protecția antibioticelor. Când aceasta nu va mai exista sau va fi mult slăbită, există un foarte probabil risc să ne întoarcem în logica medicinii preantibiotice.

E mai uşor să te fereşti de infecţii (prin măsuri de profilaxie care nu implică mereu administrarea de antibioterapie profilactică) decât de boli în a căror etiologie sunt implicaţi factori de risc nemodificabili (vârstă, sex, antecedente, factori genetici) în combinaţie cu factori de mediu. Sau boli care reprezintă "apanajul" unor anumite vârste. Tot cercetătorii au afirmat că dacă bărbaţii ar ajunge să trăiască până la 100 de ani, majoritatea ar dezvolta cancer prostatic.
Sigur, există screening şi reguli menite să prevină apariţia bolilor cardiovasculare, dar sunt mai greu de urmat decât cele de prevenire a infecţiilor.

Quote

LE
Și asta-i valabil pentru Occident, că-n Africa, de exemplu, infecțiile respiratorii și bolile diareice fac ravagii, oricum, la distanță mare de bolile cardiovasculare.
Păi la ţările (cât de cât) civilizate mă refeream, unde afecţiunile cardiovasculare primează. Cu toate metodele de prevenţie, incidenţa lor nu pare să scadă, astfel încât să afirmi c-ar putea fi depăşită, într-o perioadă de câţiva ani, de boli curabile sau a căror răspândire încă e ţinută sub control.

Edited by Abbiex, 02 December 2015 - 14:25.


#22
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014

View Postwizardofoz, on 02 decembrie 2015 - 10:20, said:

Hahaha... te referi la aia cu liceu sau aia fara?
Medicina acum e fantastica (deja nu prea se mai moare de cancer, de sida, de hepatita C, se fac articulatii si proteze etc) chiar daca problema din topic e absolut reala si foarte ingrioratoare. In companiile farma se munceste si investeste enorm (e drept, au de unde), dar trebuie sa ai liceul sa intelegi asta.
Nu se mai moare, dar faptul ca niste rahati de virusi precum cei hepatici si hivul n-au fost eliminati in 40 de ani e rusinos, in ziua de azi trebuia sa faci 3 injectii si la a 4-a sa fii vindecat.
Sa-ti vorbesc despre diabet, sau cancer? Are rost? Nu-ti voi vorbi eu, daca vei trai destul de mult, 1 din 2 oameni fac diabet si 1 din 4 cancer. Desi nu doresc nimanui, statistic vorbind, trebuie sa te pregatesti.
Clonarea organelor pt transplant, organe artificiale, sange artificial, suspendarea animatiei, iti suna cunoscut?

Pt ca n-ai liceul, eu vorbesc despre schimbarea intregului sistem medical, acum se merge din aproape in aproape prin unele cai ce de 50 de ani nu mai dau rezultate. Taiat, otravit, iradiat.
S-a atins o limita si nu se mai progreseaza.

Trebuie intors la cauzele afectiunii, la sistemul imunitar, la codul genetic, ca tot vorbeam de sistemul imunitar, te-ai intrebat de ce capra nu face TBC, sau de ce rechinul are cel mai performant sistem imunitar cunoscut?
_______________

Big Pharma nu creeaza nimic, decat boli si leacuri imaginare. In SUA au reaparut boli demult disparute, pt ca oamenii sunt mai reticenti la "sfaturile" felcerilor

Edited by Hedonist, 02 December 2015 - 17:55.


#23
constant7

constant7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,638
  • Înscris: 01.03.2015

View PostHedonist, on 02 decembrie 2015 - 17:51, said:

Trebuie intors la cauzele afectiunii, la sistemul imunitar, la codul genetic, ca tot vorbeam de sistemul imunitar, te-ai intrebat de ce capra nu face TBC, sau de ce rechinul are cel mai performant sistem imunitar cunoscut?

Pai atunci sa bem lapte de capra si sa mancam cotlete de rechin (chiar daca are aroma de amoniac)! Posted Image

Lucrurile sunt mult mai complexe in realitate.

Edited by constant7, 02 December 2015 - 21:14.


#24
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,883
  • Înscris: 31.03.2003
http://www.hotnews.r...e-noua-tolo.htm

Un medic de la spitalul de arsuri spune ca multi dintre ranitii din Colectiv au murit din cauza bacteriilor din unitatile medicale / Seful ATI din spital: E posibil ca toti sa fi murit din cauza infectiilor. E nevoie de o cladire noua - tolo.ro

#25
Eroman

Eroman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 19.03.2015

View PostAbbiex, on 02 decembrie 2015 - 14:22, said:

E mai ușor să te ferești de infecții (prin măsuri de profilaxie care nu implică mereu administrarea de antibioterapie profilactică) decât de boli în a căror etiologie sunt implicați factori de risc nemodificabili (vârstă, sex, antecedente, factori genetici) în combinație cu factori de mediu. Sau boli care reprezintă "apanajul" unor anumite vârste. Tot cercetătorii au afirmat că dacă bărbații ar ajunge să trăiască până la 100 de ani, majoritatea ar dezvolta cancer prostatic.
Sigur, există screening și reguli menite să prevină apariția bolilor cardiovasculare, dar sunt mai greu de urmat decât cele de prevenire a infecțiilor.


Păi la țările (cât de cât) civilizate mă refeream, unde afecțiunile cardiovasculare primează. Cu toate metodele de prevenție, incidența lor nu pare să scadă, astfel încât să afirmi c-ar putea fi depășită, într-o perioadă de câțiva ani, de boli curabile sau a căror răspândire încă e ținută sub control.

Păi, era vorba despre contextul rezistenței la antibiotice. Or, când vorbim despre rezistența la antibiotice, mai ales așa cum o preconizează epidemiologii, nu mai putem vorbi despre boli ușor curabile și nici despre o situație ținută sub control.

În plus, conform OMS, cancerul a depășit în 2011 bolile cardiovasculare, cu vreo 800.000 de decese (7.8 comparativ cu 7). Iar studiile arată că va fi principala cauză de deces în SUA până-n 2050. În unele state deja fiind principala cauză de deces.

Bolile cardiovasculare se vor menține în top, căci sunt o patologie a vârstnicilor și a vârstelor avansate, în mod predominant, iar numărul vârstnicilor va crește, cum va crește și numărul celor ce ating vârste avansate. Însă într-o lume fără antibiotice sau/și cu antibiotice ineficiente nu mulți vor mai ajunge la vârstele respective. Infecțiile afectează toate vârstele și au o frecvență mult mai mare. Și nu trebuie să ne-o zică vreun epidemiolog. Fiecare se poate gândi de câte ori în viață a luat antibiotice (ideal ar fi în mod justificat...) și de câte ori a luat, de exemplu, antihipertensive.

De-aia Africa e cea mai bună perspectivă a unui astfel de viitor.

Iar să te ferești de infecții mie chiar nu mi se pare așa de ușor...

View PostNero-d, on 02 decembrie 2015 - 05:42, said:

pana si un sapun antibacterian creste rezistenta bacteriilor in timp

Poate favoriza bacteriile rezistente dintr-anumite puncte de vedere, însă nu cred că o bacterie poate deveni rezistentă la mare parte din antimicrobienele neselective, căci acestea au alte mecanisme de acțiune.

#26
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Nu inteleg de ce condamnati medicii si pacientii romani de rezistenta la antibiotice, cand industriile merg mana in mana. Ce parere aveti de antibioticele administrate in hrana animalelor, preventiv, doar ca sa fie?
Rezistenta la antibiotice a infectiilor "veterinare" inseamna sfarsitul fermelor intensive si a raselor dedicate (si sensibile). Adio pui broiler crescut intensiv in ferme, bine ai revenit gaina comuna crescuta in semi-captivitate la tara!

Era post-antibiotica, daca big Pharma n-o evita dezvoltand alte terapii, va prabusi enorm natalitatea, avand potentialul intr-o generatie sa distruga civilizatia.
Cum? Occidentalii nu vor face de maine 5 copii, ca sa supravietuiasca unu.

O alta amenintare este aglomeratia urbana, unde infectiile circula rapid, in lipsa unui tratament orasele pot fi eliminate ca asezare umana viabila. Vestul europei este cel mai periclitat.
Ca tot se vorbea de afectiuni cardiace, operatiile in general in lipsa unui antibiotic devin neviabile, exista date din perioada WW2 cu privire la supravietuirea precara a soldatilor raniti superficial pe front si operati.
Iar soldatii erau tineri sanatosi cu un sistem imunitar viguros.
-----------------------------------
Personal cred ca era antibioticelor trebuia depasita la maxim 30 de ani de la descoperire (anii 70), iar daca nu vorbim de un sabotaj al cercetarii in acea directie, este bine ca antibioticele vor fi scoase din uz, cata vreme se pot administra alte "leacuri".
Alternative la antibiotice: http://www.nature.co...ms-race-1.17621

Edited by Hedonist, 04 December 2015 - 04:31.


#27
Eroman

Eroman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 19.03.2015
Cum au ajuns spitalele românești focare de bacterii rezistente la antibiotice

``...există o disperare în acest domeniu, pentru că nu mai putem să controlăm bacteriile...``

Iar pe fondul acestei disperări, universitățile de medicină și farmacie românești introduc... homeopatia ca disciplină de studiu.

#28
Eroman

Eroman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 19.03.2015
Infecțiile, imposibil de controlat

Infecţiile din spitalele din România omoară pacienţi! A recunoscut chiar ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu. Dar spune că fenomenul este imposibil de controlat.

#29
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,078
  • Înscris: 04.02.2011

View Postandreic, on 02 decembrie 2015 - 09:44, said:

Problema rezistentei se datoreaza excesului... iar solutia este eliminarea exceselor.
Soluția asta vine cam târziu.. :(

#30
Eroman

Eroman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 19.03.2015
Gonorrhoea could become untreatable

Gonorrhoea is at risk of becoming an untreatable disease, England’s chief medical officer has said.
Dame Sally Davies has written to all GPs and pharmacies to ensure they are prescribing the correct drugs after the rise of a highly drug-resistant strain of the infection.
The warning comes after a national public health alert was triggered in September by an outbreak of highly drug-resistant gonorrhoea in the north of England.
“Gonorrhoea is at risk of becoming an untreatable disease due to the continuing emergence of antimicrobial resistance,” Davies writes.
“Gonorrhoea has rapidly acquired resistance to new antibiotics, leaving few alternatives to the current recommendations. It is therefore extremely important that suboptimal treatment does not occur.” The letter is also signed by the chief pharmaceutical officer, Dr Keith Ridge.

Drug-resistant gonorrhoea outbreak sparks England-wide alert
Read more
At least 16 cases of “super-gonorrhoea” have been detected by Public Health England (PHE) since March...


#31
Tinkerbelle

Tinkerbelle

    Post Tenebras Lux

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,305
  • Înscris: 22.04.2013
Nu doar UK e afectată:
http://www.abc.net.a...-crisis/7057690
Gonorrhoea superbug crisis looms as Australian caseload jumps 60 per cent
In the past the disease could be cured by a simple oral dose of a common antibiotic.
However Australasian Society for Infectious Diseases president Cheryl Jones said that was no longer a guaranteed solution.

"We have been actively monitoring the effectiveness of antibiotics against gonococcus (gonorrhoea) in Australia and it's very clearly a concerning and rising issue," Professor Jones said.
"Just recently we have had an outbreak of cases in Newcastle and our strain of gonococcus in Australia has high rates of being resistant against what used to be our first line of therapy."

Ce se întâmplă cu o gonoree netratată pe termen lung, ce daune la organism provoacă? Fără tratament, rămâi cu gonococul pe viaţă?

#32
Eroman

Eroman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 19.03.2015

View PostTinkerbelle, on 31 decembrie 2015 - 00:48, said:

Nu doar UK e afectată


Sigur că nu. E o problemă globală.

N. gonorrhoeae are un înalt potențial mutagen, mai ales în infecțiile faringiene și o mare capacitate adaptativă, deci foarte ușor dobândește rezistență, cu toate că e o bacterie sensibilă.

View PostTinkerbelle, on 31 decembrie 2015 - 00:48, said:

Ce se întâmplă cu o gonoree netratată pe termen lung, ce daune la organism provoacă? Fără tratament, rămâi cu gonococul pe viaţă?

Nu, nu rămâi cu gonococul pe viață, însă există complicații locale, în funcție de localizarea infecției, ca abcesul anorectal, orhiepididimita, boala inflamatorie pelvină sau generale, când infecția diseminează sistemic și pot apărea endocardite, tenosinovite.

Există și cazuri de decese.

#33
Eroman

Eroman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 19.03.2015
Does nanotechnology hold the key to stopping antibiotic-resistant bacteria and the deadly infections they cause?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate