Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Fabricat in Romania/Made in Romania

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
705 replies to this topic

#577
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,493
  • Înscris: 30.10.2003
2 miliarde de dolari?!?!?!?!?

#578
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,109
  • Înscris: 30.04.2007

View PostDaco_Get, on 01 octombrie 2018 - 14:24, said:

Șantierul naval din Galați a lansat la apă o navă spectaculoasă cu destinație specială. Operaţiunea a presupus pomparea unui volum de apă ca pentru umplerea a 50 de piscine de dimensiuni olimpice.

avind in vedere ca este vorba de un doc uscat, asta se cam inunda, se lasa sa se umple cu apa "de la sine" , dar in fine, bombasticismele vind articolul ...

oricum, ma bucur ca un colos industrial faurit de mintea bolnava a dictatorului comunist, nu a ajuns "un morman de fiare vechi, energofag si poluant" ;)

#579
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007
Intr-un articol de acum 2½ ani de pe Gentlemen's Quarterly apare o poza cu o geaca de motociclist Aether x SPIDI facuta in Romania:
https://www.gq.com/s...est-jonah-smith

#580
Sakara

Sakara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,597
  • Înscris: 24.08.2010
Despre modernizarea IAR99:
Modernizarea avioanelor IAR-99, în reluare. Ministerul Economiei a vărsat 6,5 milioane de lei Avioane Craiova, MApN “definitivează procedurile”
https://adevarul.ro/...02ff/index.html
Sa speram ca modernizarea va fi facuta inteligent si nu va neglija componenta de atac-suport al acestor avioane. Pot fi utile in multe situatii.

Dăncilă: S-au încheiat procedurile referitoare la modernizarea a 20 de avioane IAR 99
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8bg8a4-cAig?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Fifor, asigurări. Programe de înzestrare în fază avansată de pregătire și 2% din PIB pentru Apărare
https://www.defenser...are_594310.html


O alta veste buna este relizarea unei noi versiuni a AKM-ului la Cugir.
https://adevarul.ro/...3daa/index.html
Fiabilitatea AKM-lui este legendara, testata si de militarii din video care au pus arma in namol au trecut cu un camion peste ea si dupa au putut sa o foloseasca fara probleme.

Edited by Sakara, 25 October 2018 - 20:19.


#581
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,529
  • Înscris: 30.01.2008
Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi și să realizeze această înghețată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză.
Dacă mai adăugăm și faptul că produsul conține gutui și prune realizăm că avem de-a face cu ceva delicios! Ideea a apărut anul trecut și de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Șef lucr. Iulia Bleoancă și Drd. Florentina Bucur a lucrat în permanență.
Whoopie ICE, înghețata de aur a Europei a cucerit Parisul la Ecotrophelia 2018!
După ani de muncă, româncele au primit cele mai mari distincţii ale industriei alimentare: medalia de aur şi trofeul Ecotrophelia. Complet ecologică, îngheţata gălăţencelor a cucerit mai mult decât juriul competiţiei.
Îngheţata este una nu doar eco. Este şi foarte sănătoasă, pentru că are foarte puţin zahăr.
„Înghețata Whoopie Ice. Am ales să folosim zerul pentru că este o resursă foarte bogată, insuficient valorificată la noi în țară. Din cotoarele de gutui am obținut toppingul”, spune Ana-Georgiana Popa.

Este OFICIAL! Cea mai bună înghețată din lume se face la Galați!


https://a1.ro/lifest...i-id812725.html

Edited by Daco_Get, 25 October 2018 - 20:50.


#582
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 28.06.2007
Tractor romanesc, capital romanesc.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1qnnKIMg3kg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#583
gabrolio

gabrolio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 01.07.2007
Interesant, anvelope Kleber Made in Romania:
http://www.automarke...-uhp-87915.html

#584
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,109
  • Înscris: 30.04.2007

View Postgabrolio, on 06 noiembrie 2018 - 13:16, said:

Interesant, anvelope Kleber Made in Romania:
http://www.automarke...-uhp-87915.html

citez din articol .. "sunt produse la uzina grupului Michelin din Prahova,"
sa fie oare colosul industrial morman de fiare vechi, energofag si poluant de la FLORESTI? din umila mea geografie economica pe care o cunosc, parca aia ar putea fi, pentru ca o fabrica ridicata de la zero, nu am auzit sa faca "grupul misel'in" ;)
ah, si sa nu-mi spuna ca a retehnologizat-o de la zero, poate doar a schimbat matritzele de anvelope ;)

si din nou scriu, pentru a nu fi prost .. inteles, MA BUCUR ca in Romania se mai PRODUCE cite ceva..

#585
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,529
  • Înscris: 30.01.2008
Softronic din Craiova, singura fabrică producătoare de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, primeşte o finanţare de 14 mil. euro de la Raiffeisen Bank, sumă care va fi garantată de EximBank prin emiterea unor garanţii în numele şi în contul statului român.


Creditul este destinat acoperirii costurilor de producţie şi livrare a şase locomotive electrice, care vor intra în dotarea companiei Green Cargo AB din Suedia.


https://www.zf.ro/co...imbank-17614109

https://www.profit.r...ctrice-18652079


În iunie 2017, Softronic a semnat un contract cu operatorul feroviar Green Cargo din Suedia pentru livrarea a opt locomotive Transmontana. Primele două locomotive au fost deja produse și livrate, în prezent aflându-se în faza finală de testare. Următoarele 6 locomotive, a căror producție este finanțată de Raiffeisen Bank, vor fi livrate la finalul anului 2019, până la mijlocul anului 2020. Softronic SRL este singurul producător de locomotive electrice din estul Europei.

“În momentul de față, Softronic are capacitatea de a produce aproximativ 9-10 locomotive pe an. Locomotiva LEMA este un proiect original al firmei Softronic, primul exemplar fiind fabricat în anul 2010.

Până în prezent am fabricat 36 de locomotive destinate, în special, operatorilor feroviari transportatori de mărfuri. Locomotivele noastre circulă pe cai ferate din România, Ungaria, Slovacia și, mai nou, din Suedia.


Pentru transportul de călători, fabricăm trenul electric Hyperion, care reprezintă materializarea experienței noastre în proiectarea și construcția de material feroviar de înalta performanță”, spune Radu Zlatian, director Cercetare-Dezvoltare la Softronic.

Softronic este o companie nouă pe piață materialului rulant - a fost înființată în 1999 având capital integral românesc. Produsele de baza sunt locomotivă electrică cu tracțiune cu motoare asincrone (LEMA - Transmontana) și trenul electric multiunit pentru călători (Hyperion).

Atât locomotivele, cât și trenurile sunt proiectate pentru eficiență energetică maximă recuperând energia consumată la frânare. Pentru fabricația celor două produse, Softronic a proiectat și produce toate elementele mecanice necesare, motoare electric de tracțiune, convertoare statice pentru tracțiune sau servicii auxiliare, echipamnte de control, comandă și siguranță.

“Finanțăm producția și exportul partenerului nostru Softronic pentru că ne dorim să sprijinim economia românească să fie competitivă pe orice piață. Avem toate ingredientele succesului în această tranzacție – creativitate, capacitate de producție și execuție, management performant, piață de desfacere și produse de cea mai înalta calitate”, spune Cristian Sporis, vicepreședinte Corporații la Raiffeisen Bank.

“Structura de garantare este o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanțare, iar garanțiile pe care statul român le emite prin intermediul EximBank sunt o resursă sigură și eficientă pe care firmele, prin intermediul băncilor comerciale, ar putea să o exploateze mai mult. În acest context, este cu atât mai importantă decizia Raiffeisen Bank de a valorifica facilitățile oferite de EximBank într-un parteneriat ce deschide noi oportunități de dezvoltare pentru un business autohton. Încurajăm și alte bănci comerciale să urmeze acest model, în beneficiul net al companiilor românești”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank. “Transmontana” este cea mai performanță locomotivă electrică fabricată în Europa, este omologată de Autoritatea Feroviară Română și detine autorizații de circulație pe căile ferate din Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia și Suedia.

Locomotiva are un design modern, motoare de tracțiune asincrone, frânare dinamică (reostatica și recuperativa), convertoare electronice de tracțiune, echipamente electronice de comandă și control bazate pe microcontrolere și microprocesoare, faruri LED și multe altele. “Hyperion” este un tren electric de călători care îndeplinește cerințele specifice standardelor Europene (EN și UIC) și respectă Specificațiile Tehnice de Interoperabilitate (ȘTI). Trenul a fost realizat folosind cele mai noi și performanțe echipamente electrice, electronice și mecanice. La fabricarea lui s-au utilizat tehnologii de ultima ora, având la baza un proiect dezvoltat în anul 2012.

Edited by Daco_Get, 08 November 2018 - 20:23.


#586
Sakara

Sakara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,597
  • Înscris: 24.08.2010
O veste buna:
Clujana deschide opt magazine noi, inclusiv în București. Va lansa noi modele de încălţăminte

"Clujana, producator de încălţăminte clujean cu o istorie de peste un secol, va deschide, în perioada următoare, opt noi magazine în tot atâtea orașe importante ale ţării, inclusiv în Bucureşti. Va lansa noi modele pe piaţă, păstrându-le însă pe cele consacrate."

"În toamna anului 2018, Clujana a deschis un nou magazin în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, în Piața Mihai Viteazul nr. 30. Totodată, pentru a veni în sprijinul celor care îi apreciază produsele și care nu domiciliază în municipiului reședință de județ, societatea a lansat un nou website care poate fi accesat la adresa http://clujanacluj.com/, precum și un magazin online http://clujanacluj.com/shop/."
https://ziuadecj.rea...te--181812.html
Dupa "utopia" servicilor mai avem nevoie "realitate" deci de productie.

Edited by Sakara, 18 January 2019 - 22:10.


#587
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostDaco_Get, on 25 octombrie 2018 - 20:50, said:

Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi și să realizeze această înghețată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză.
Îngheţata este una nu doar eco. Este şi foarte sănătoasă, pentru că are foarte puţin zahăr.
„Înghețata Whoopie Ice. Am ales să folosim zerul pentru că este o resursă foarte bogată, insuficient valorificată la noi în țară. Din cotoarele de gutui am obținut toppingul”, spune Ana-Georgiana Popa.

Este OFICIAL! Cea mai bună înghețată din lume se face la Galați!


https://a1.ro/lifest...i-id812725.html
Iti lasa gura apa desi este iarna.

#588
Sakara

Sakara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,597
  • Înscris: 24.08.2010
Două mii de grădinari oferă gratuit semințe românești, pentru a salva gustul nostru vechi al legumelor și fructelor

2 februarie – Piața Semințe cu suflet în Ploiești, la Palatul Culturii, cu începere de la ora 10.00.
9 februarie – Piața Semințe cu suflet în Sibiu
16 februarie – Piața Semințe cu suflet în Timișoara
23 februarie – Piața Semințe cu suflet în Deva și Chișinău
2 martie – Piața Semințe cu suflet în Baia Mare
9 martie – Piața Semințe cu suflet în Cluj-Napoca
16 martie – Piața Semințe cu suflet în Brașov
23 martie – Piața Semințe cu suflet în Teiuș


O inititiva de toata lauda care merita sa fie mediatizata cat mai mult si sustinuta de autoritati. M-am saturat de "gustul" fara gust al fructelor si legumelor din magazine. Ce gust aveau odata...

#589
Sakara

Sakara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,597
  • Înscris: 24.08.2010
Noul tractor românesc de Reghin a fost omologat de RAR București

"În luna aprilie a acestui an, vom începe producția componentelor și vom finaliza noua structură de asamblare a tractorului agricol românesc. În luna iunie vor ieși pe poarta IRUM primele tractoare TAGRO. Pentru ca acest lucru să fie posibil, specialiștii au efectuat numeroase teste pe câmp, la lucru, cu diferite echipamente și accesorii. Companiile din domeniul agricol din România, dar și din străinătate, vor beneficia de acum de un tractor performant, conceput integral în departamentul nostru de cercetare și dezvoltare”, a declarat directorul general al IRUM, Mircea Oltean, pentru Agerpres. "
www.activenews.ro/economie-agricultura/Noul-tractor-romanesc-de-Reghin-a-fost-omologat-de-RAR-Bucuresti-155319

IRUM tactor romanesc
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/42Qvt9iRNqU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/S_z43AlF4SI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
https://www.irum.ro/acasa/
Nu arata prea rau, cat mai multe vandute. Sa speram ca o sa vina si cum un tractor mai mic.
Este o tragedie pt. tara si agricultra romanesca ce au facut cu Uzina Tractorul Brașov poate ei o sa aibe mai mult noroc ca de sprijin din partea guvernului PSD-ALDE... ghinion nu sunt imigranti.

#590
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005

View PostSakara, on 29 ianuarie 2019 - 22:16, said:

Două mii de grădinari oferă gratuit semințe românești, pentru a salva gustul nostru vechi al legumelor și fructelor

2 februarie – Piața Semințe cu suflet în Ploiești, la Palatul Culturii, cu începere de la ora 10.00.
9 februarie – Piața Semințe cu suflet în Sibiu
16 februarie – Piața Semințe cu suflet în Timișoara
23 februarie – Piața Semințe cu suflet în Deva și Chișinău
2 martie – Piața Semințe cu suflet în Baia Mare
9 martie – Piața Semințe cu suflet în Cluj-Napoca
16 martie – Piața Semințe cu suflet în Brașov
23 martie – Piața Semințe cu suflet în Teiuș
O inititiva de toata lauda care merita sa fie mediatizata cat mai mult si sustinuta de autoritati. M-am saturat de "gustul" fara gust al fructelor si legumelor din magazine. Ce gust aveau odata...
o, da, o chestie tare buna. merge de vreo 10 ani. a inceput de undeva pe linga cluj, parca, cu un grup care oferea seminte gratis daca te angajai sa le trimiti inapoi o parte din semintele recoltate de tine din ceea ce obtineai.
si mai e o banca de seminte heritage undeva prin moldova (bacau? suceava?) trimiteau citeva seminte gratis la cerere.
buna treaba. numa sa nu le pompeze in cultura cu chimicale, ca le strica tot fasonul.

#591
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
Dar de tractoarele produse în Prahova ce se mai aude?   :huh:

#592
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,102
  • Înscris: 09.01.2007
Ia uite privatul = ciuma rosie ne face programul in weekend:
Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba: Ar trebui ca hipermarketurile să fie închise duminica, oamenii să meargă la restaurante, la teatru, să cheltuiască altfel banii

#593
cipri1981

cipri1981

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,774
  • Înscris: 08.11.2009

View Postdjl, on 08 aprilie 2019 - 13:44, said:

Dar de tractoarele produse în Prahova ce se mai aude?   Posted Image
http://www.bizbrasov...n-tarile-arabe/

#594
Sakara

Sakara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,597
  • Înscris: 24.08.2010
Primul Mall Țărănesc cu 120 de fermieri și meșteșugari care vând produse tradiționale

Iată ce oferă concret meșteșugarilor și țăranilor autentici: un shop online unde să-și poată prezenta produsele, iar dacă aceştia nu au cunoștințele necesare, le asigura asistență tehnică, invitații la târgurile pe care le va organiza şi promovare către piața națională și internațională (anumite descrieri ale unor produse vor fi traduse în engleză). Mai mult, trebuie precizat că toate facilitățile prezentate anterior nu presupun vreun cost din partea ţăranilor sau meșteșugarilor.
http://www.cunoastel...e-traditionale/
Foarte necesar sa existe cata mai multe alternative la hipermacheturile care au monopolizat piata si daca nu reusesti sa vinzi acolo nu prea ai sansa sa faci decat agricultura de subzistenta. Este foarte grav ce a ajuns sa se intample cu distributia si vanzarea.

Mall taranesc
https://malltaranesc.ro

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate