Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Luceafărul strălucitor - Satan sau regele (dinastia) Babilonului?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
371 replies to this topic

#361
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postlogic1, on 10 iunie 2018 - 11:21, said:

Isus a nimicit/”făcut fără putere” păcatul, eliminând litera.
si ca urmare, sfintii lui Dumnezeu sunt cei care sunt caracterizati de urmatoarele:"pazesc poruncile lui Dumnezeu si marturia lui Isus"
de ce? Pentru ca sfintiilor li s-a poruncit:"invatati sa nu treceti peste "ce este scris[=litera]":  (1Cor.4:6)"

Posted Image

Edited by Dude_2nd, 10 June 2018 - 21:04.


#362
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
pentru ca umblam prin credinta, nu prin vedere. - (2Cor.5:7)

Iutubareala este prin vedere, nu prin credinta. Credinta este in Hristos, Cuvantul lui Dumnezeu.

#363
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,904
  • Înscris: 16.03.2004
Grateful, Logic, Signed, Dude și cine mai dorește, haideți să facem, așa cum ne pricepem, nefiind teologi, o mică analiză pe text. Încep eu.

Ezechiel 28
1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:
2. "Fiul omului, spune voievodului Tirului: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Pentru ca ti s-a ingamfat inima si ai zis: "Eu sunt Dumnezeu si sed pe scaunul de domnie al lui Dumnezeu in mijlocul marilor", macar ca nu esti decat om, si nu esti Dumnezeu, macar ca iti dai ifose ca si cand ai fi Dumnezeu.
3. Iata ca esti mai intelept decat Daniel, nicio taina nu este ascunsa de tine;
4. prin intelepciunea si priceperea ta ti-ai facut avere si ti-ai gramadit aur si argint in vistieriile tale;

------------------------------------
Acesta este enunțul, se pune întrebarea: Cine este Voievodul Tirului în text, doar omul sau și Diavolul, textul fiind o alegorie?

Varianta 1.
Textul se referă doar la om.
Atunci, ar rezulta că împăratul Tirului, un simplu om, necredincios, ar fi mai inteligent/înțelept decât profetul Daniel, și, aș adăuga eu, mai inteligent, mai cunoscător al tainelor, decât profetul Ezekiel (Daniel și Ezekiel au fost aproximativ colegi). Ar fi o absurditate, Ezekiel profețește din partea lui Dumnezeu contra voievodului Tirului și totuși îl recunoaște pe acesta mai aproape de Dumnezeu, fiind mai adâncit în tainele profetice/revelațiile divine.
Eu cel puțin, refuz să cred asta, prin urmare, consider că varianta corectă a textului biblic este: mai înțelept decât Danel, nicio taină nu este ascunsă de tine.
Cine poate fi Danel? Un mag, eventual. Și despre magi, adică despre cei care practică ocultismul, Biblia spune că sunt înțelepți, cunoscători ai tainelor ezoterice:

Dimineata, faraon s-a tulburat si a trimis sa cheme pe toti magii si pe toti inteleptii Egiptului. Le-a istorisit visele lui. Dar nimeni n-a putut sa le talmaceasca lui faraon. (Fac.41:8)

Poate că tainele la care face referire, nu sunt taine dumnezeiești, ci mistere, fiind vorba de o inițiere în mistere, adică în știința ocultă, goeția, în misticism și ocultism. Poate la acest gen de înțelepciune se referă textul. Și atunci putem crede că Danel era un mag, un ocult, o personalitate a vremurilor de atunci.
Partea proastă a acestei teorii este că Danel este amintit alături de Iov și Noe, prin urmare, Danel este un înțelept credincios, cum au fost Iov și Noe, și nu numai, dar și Melchisedec, Enoh, și alții din timpurile primordiale.

Varianta 2.
Voievodul Tirului este Satana
Această variantă, pe care o resping complet, ar fi în felul următor: Satana mai inteligent, mai înțelept, decât...profetul Daniel. Comparația este nepotrivită, inutilă, fără absolut nicio relevanță!

Acum să auzim și părerile domniilor voastre! Ar mai fi și alte variante de interpretare a textului? Parte din text se adresează doar omului, parte și omului dar și Satanei?

Edited by dark, 15 January 2019 - 18:35.


#364
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,887
  • Înscris: 10.09.2008
În Wiki: Danel se spune că destinatarii profeției puteau să aibă fără probleme cunoștință de virtuțile legendare ale Regelui Danel. Și că ”triada” lui Ezechiel, trei bărbați drepți, ne-israeliți și din antichitate, potrivește modelului din context de judecată a Israelului prin națiunile din jurul lui. Legătura devine și mai plauzibilă dacă Ezechiel face aluzie la Danel în cântarea de jale împotriva Tirului, pentru că culturile din Ugarit și Tir erau ambele canaanite. În plus, Danel a avut și el un fiu și, asemenea lui Iov, nu a putut să-l scape de urgia divină prin neprihănirea lui.

Ezechiel 14

19 Sau dacă aş trimite ciuma în ţara aceasta, dacă Mi-aş vărsa urgia împotriva ei prin molimă ca să-i nimicesc cu desăvârşire oamenii şi vitele,
20 şi ar fi în mijlocul ei Noe, Daniel şi Iov, pe viaţa Mea – zice Domnul Dumnezeu – că n-ar scăpa nici fii, nici fiice, ci numai ei şi-ar mântui sufletul prin neprihănirea lor.”



#365
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,384
  • Înscris: 17.04.2014
@ dark si logic,
cata determinare observ la voi in straduinta voastra sa rastalmaciti, neacceptand ce scrie in Biblie! Posted Image

mai nou au aparut si "virtutile legendare ale Regelui Danel", magul, practicantul ocultismlui ( practica de altfel condamnata de Dumnezeu!) care - chipurile - a fost evocat in rand cu credinciosii Noe si Iov  !!!!!

#366
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,904
  • Înscris: 16.03.2004

View PostGRATEFUL, on 16 ianuarie 2019 - 11:48, said:

mai nou au aparut si "virtutile legendare ale Regelui Danel", magul, practicantul ocultismlui ( practica de altfel condamnata de Dumnezeu!) care - chipurile - a fost evocat in rand cu credinciosii Noe si Iov  !!!!!

Chiar mai sus, am infirmat o astfel de variantă.
Consider că Danel a fost un antic patriarh credincios, precum Melchisedec ori Enoh, persoane care au trăit înainte de promisiunea făcută lui Avraam evreul și de legământul cu acesta.

Iar textul nu face referire mascată la Satana, fiindcă Satana nu poate fi comparat în inteligență cu niciun om. Este clar, sunt metafore ce au aplicabilitate doar la voievodul Tyr-ului. Acesta era cunoscător al tainelor, misterelor, de orice fel (nu neapărat de sorginte ocultă), ca anticul Danel. Spre exemplu, cunoștea arta zidirilor (lumea antică abundă de construcții care nu se pot realiza nici astăzi, cu atâta finețe și perfecțiune, vezi Puma Punku, piramidele Egiptene, grădinile suspendate din Babilon etc.)

#367
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

View PostGRATEFUL, on 16 ianuarie 2019 - 11:48, said:

@ dark si logic,
cata determinare observ la voi in straduinta voastra sa rastalmaciti, neacceptand ce scrie in Biblie! Posted Image
Sunt niste cauze pierdute, sora Egreta!
Doar Domnul in indelunga Lui indurare le mai poate da convingerea ca Scripturile sunt adevarate, impreuna cu pocainta si credinta in marele nostru Dumnezeu si Mantuitor, Isus Hristos.

#368
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,904
  • Înscris: 16.03.2004

View Postpenticostalul, on 16 ianuarie 2019 - 12:03, said:

Sunt niste cauze pierdute, sora Egreta!

Deci, fie că tu consideri una din două, sau ambele, greșești.
Dacă este voievodul Tyr-ului, cel despre care se spune că e mai inteligent decât profetul Daniel, nu se potrivește, Daniel a demonstrat mult mai multe decât obscurul voievod.
Dacă e Satana, cel la care face referire textul biblic, nici așa, Satana e mai inteligent decât orice om.
Rămâne singura variantă, Danel, care nu era profet, dar era cunoscător al multor enigme, mistere, taine, trăind în vremuri imemoriale.

In Ezekiel 14:14, 20; and 28:3 one “Danel” is found.  But the traditional date of Ezekiel is hardly disputed.  Could it be that this Danel is the same as Daniel in the book that bears his name?
Until the 1930s the standard view that the Danel of Ezekiel was an ancient mythical hero.1  But in the early 1930s the Ras Shamra (Ugaritic) texts were published which included, inter alia, a description of a certain Dnil.  Several scholars have since found that by a rather ingenious interpretation of the evidence they can claim enough parallels in the Ugaritic Dnil with Ezekiel’s Danel to make a positive identification of the latter with the former.  The argument has been persuasive enough that the NIV has a note on Ezek. 14:14, 20, and 28:3 to the effect that “the Hebrew spelling {of Daniel} may suggest a person other than the prophet Daniel.”
More recently, two articles have appeared in Vetus Testamentum, dealing with the identification of Ezekiel’s Danel.  The first article, written by Harold H. P. Dressler and published in 1979,2 argues against the identification of Ezekiel’s Daniel with the Ugaritic Daniel3 and at least leans in favor of an identification with Daniel’s Daniel.  The second article, written by John Day and published in 1980,4 is a rejoinder to Dressler’s article, arguing for the new “traditional” view, that of equating Ezekiel’s Daniel with the Dnil of the Ras Shamra texts.

Deci, inițial, până în 1930, Daniel din Ezechiel era Danel, un erou mitologic, apoi s-a crezut că este vorba de Daniel profetul, dar în zilele mai recente, opinia cercetătorilor s-a schimbat din nou, teza cu profetul Daniel în cartea lui Ezekiel fiind depășită.

“Most commentators point out that the spelling of the name Daniel in Ezekiel (daniel) differs consistently from its occurrence in the book of Daniel (daniyyel).  Since the Ugaritic Aqht Text has the same spelling as in Ezekiel (dnil), scholars have argued for the probability of a connection.  However, it is noteworthy that, in the words of Albright, the ‘name Danilu, Danel is well attested (in different writings and perhaps with different meanings attributed to it) in Old Assyrian, Old Babylonian, Northwest Semitic . . .’ and that ‘Danil is the Babylonian pronunciation of non-Accadkian Semitic Dan’il, “Daniel” . . .’  Gibson suggests that ‘Ezekiel simply uses the traditional spelling of the name without the internal mater lectionis. . .’  No doubt, the Ugaritic dnil could correspond to either Hebrew vocalization” (pp. 155-56).

https://bible.org/ar...ezekiels-daniel

#369
Signed_on_ice

Signed_on_ice

    Zombies Are Looking For Brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,352
  • Înscris: 23.02.2018

View PostGRATEFUL, on 16 ianuarie 2019 - 11:48, said:

@ dark si logic,
cata determinare observ la voi in straduinta voastra sa rastalmaciti, neacceptand ce scrie in Biblie! Posted Image

mai nou au aparut si "virtutile legendare ale Regelui Danel", magul, practicantul ocultismlui ( practica de altfel condamnata de Dumnezeu!) care - chipurile - a fost evocat in rand cu credinciosii Noe si Iov  !!!!!
In vechile texte, magul nu avea conotatie negativa
Vezi cei trei magi de la rasarit care i-au adus daruri lui bebe Isus.
Iar in ceea ce priveste acceptarea celor scrise in biblie exista 2 curente, cel al bisericosilor care cred pe nemestecate (cred ca pamantul este plat, cred ca Noe a facut o arca in care au incaput toate animale in perechi) credinta oarba si ad literam si altii care cred ca de fapt textul transmite mai mult decat la prima vedere.

#370
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,904
  • Înscris: 16.03.2004

View PostGRATEFUL, on 17 ianuarie 2019 - 13:08, said:

ati introdus toata povestea cu magul Danel, ca sa va iasa pasienta.

Ți-am mai explicat asta. Danel nu era mag, din moment ce Enoh, al șaptelea patriarh de la Adam, se căsătorise cu fiică-sa.

#371
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,384
  • Înscris: 17.04.2014

View Postdark, on 17 ianuarie 2019 - 13:16, said:

Ți-am mai explicat asta. Danel nu era mag, din moment ce Enoh, al șaptelea patriarh de la Adam, se căsătorise cu fiică-sa.
pai, tu ai zis ca a fost mag. acum schimbi macazul ca ti-ai dat seama  ce prostii ai sustinut?!

#372
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,904
  • Înscris: 16.03.2004

View PostGRATEFUL, on 17 ianuarie 2019 - 14:23, said:

pai, tu ai zis ca a fost mag. acum schimbi macazul ca ti-ai dat seama  ce prostii ai sustinut?!

Este a treia oară când explic că iterația ”Danel - mag” era făcută de către ilustra mea persoană în cadrul unei retorici, pe care eu o propusesem spre analiză, tocmai pentru a infirma această ”soluție” a problemei.

Mesajul : aici

Edited by dark, 17 January 2019 - 15:15.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate