Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

casa din ytong

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#19
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,654
  • Înscris: 21.08.2008

View PostGroot, on 25 noiembrie 2015 - 08:44, said:

Deasemenea si acoperisul trebuie izolat sanatos. La mine cel mai tare s-a simit cand am bagat 10cm de vata minerala intre capriori si am inchis cu OSB. Zici ca am pus plapuma pe casa. Stau in tricou in pod. Inainte trebuia sa ma urc cu geaca pe mine si scoteam aburi cand respiram.
Ia si citeste la ce m-am referit eu.

#20
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View PostBodCasa, on 26 noiembrie 2015 - 18:39, said:

Eu cu 40cm stau si eu in tricou.....
Insa ma intreb cu ce costuri stai tu cu 10 cm in tricou???

De stat stai.....dar......

Hai ca discutam degeaba.....

Scuze de off!

#21
Victorine

Victorine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 28.08.2008
Buna ziua, ma intereseaza si pe mine subiectul topicului pentru ca vreau sa construiesc cu YTONG  A+ de 40 sau chiar 50 cm. Nu zidărie portanta, pentru ca o sa fie P+2.
Am intrat cu multa speranta cand am gasit topicul insa m-am dezumflat repede. Cam dupa 10-12 posturi, cand discutia a luat-o pe aratura. Aceeasi boala de care sufera toate forumurile...
In fine, fac o incercare, poate din 2015 a mai construit cineva cu aceste materiale care pe hartie arata foarte promitator. Polistiren nu vreau sa folosesc pe cat posibil in afara de extrudat sub pardoseaua parter si probabil pe acoperisul terasa. Stalpii si centurile intentionez sa le izolez cu Multipor de 10cm, tot de la YTONG.

Deci daca cineva are experienta mai recenta cu aceste materiale, il rog sa o impartaseasca aici. Fara izolatii acoperisuri si mansarde, va rog, sigur exista alte topicuri dedicate pentru asa ceva.

#22
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 13.03.2007
Nu este frumos sa raspunzi tot cu o intrebare dar o fac : de ce ai ales tu BCA si nu caramida? :)

#23
Victorine

Victorine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 28.08.2008
Intotdeauna e vorba de compromisul pe care fiecare dintre noi este dispus sa il faca pentru a obtine ceva anume.
Am o pregatire tehnica si o activitate in urma carora sunt foarte familiar atat cu ceramica pentru constructii cat si cu BCA (in plus si cu alte materiale pe baza de ciment, var, ipsos, sticla, ceramica de menaj, produse sanitare, gresie, faianta, BCU, produse refractare, materiale izolatoare pe baza de fibre de sticlă, etc.).
Din punctul meu de vedere, ambele materiale (ma refer acum la caramida si BCA) sunt foarte bune dar au atat avantaje cat si dezavantaje fiecare. Este suficient sa le insiruim in doua coloane separate, in functie de aplicatia personalizata unde dorim sa le utilizam fiecare si sa le cantarim, pentru a ne decide care este cel mai potrivit material pentru noi.
As vrea sa precizez ca ambele materiale (caramida eficienta si betonul celular autoclavizat) se produc la standarde foarte ridicate la noi in tara, din materii prime atent selectionate, cu utilaje performante si cu know-how solid. Unele fabrici le-am vizitat personal si am avut si discutii tehnice cu specialistii de acolo.

In ceea ce priveste alegerea mea, ea este una subiectiva si nu am pretentia sa conving pe nimeni ca solutia aleasa de mine se potriveste universal oricui. Asta asa, ca un disclaimer. O sa enumar cateva din aspectele care m-au facut sa ma orientez spre Ytong A+:

- P+2 pe structura de cadre implica costuri semnificativ mai mici cu structura de rezistenta la o greutate mai mica a peretilor din BCA fata de caramida, incarcarea fiind mai mica cu BCA.

- NU SUFAR POLISTIRENUL in general si pe fatade in mod special. Din motive pe care nu le detaliez aici. Stiind ca există o posibilitate de a construi un perete exterior monostrat eficient izolator termic din BCA, pentru mine a fost o alegere usoara. Chiar renuntand la o parte din spatiul interior, desi un perete din caramida eficienta cu 15-20cm polistiren ajunge tot pe-acolo. BCA-ul este un foarte bun izolator termic, in special A+, nu ne referim la cel potrivit pentru zidarie portanta care e mai putin poros ca sa fie mai rezistent.  E POSIBIL CA ACESTA SA FIE PRINCIPLAUL ARGUMENT, celelalte reprezinta bonusuri pe care le intruneste BCA-ul A+ pentru mine. De asemenea, faptul ca nu vreau polistiren exterior => economie manopera si materiale (amorsa, adeziv, polistiren, masa de spaclu, plasa armare, amorsa, tencuiala decorativa - o fi BCA-ul de 40 sau 50cm mai scump, dar nici astea enumerate nu sunt ieftine, macar nu mai platesc manopera aferenta)

- BCA-ul e un material foarte modular, usor si rapid de pus in opera. Exista diferite tipuri de boiandrugi si profile speciale, se poate face foarte simplu armare sub golul de fereastra, se pot turna stalpisori unde este nevoie, se pot fixa ancore suplimentare, traseele electrice se realizeaza foarte usor, etc. etc. ...

- vreau un perete sanatos cu 1 cm tencuiala interioara si 2 cm exterioara, ambele pe baza de var, la fel ca si zugravelile.  Alaturi de compozitia BCA, varul nu permite dezvoltarea fungilor. Coeficient de difuzie a vaporilor foarte bun, mult mai bundecat in cazul polistirenului care "sigileaza" umiditatea in cladire in lipsa unui sistem de ventilatie permanenta eficienta. Oricum, pentru a preveni aparitia mucegaiului, puntile termice as vrea sa le elimin utilizand zidarie tesita in L la stalpi si centuri, iar golurile rezultate placate cu Multipor de 10 sau 15 cm grosime. Adica asa cum este mentionat in manualul pentru punerea in opera a BCA-ului (paginile 21-25), aici: ...........

- consum redus de mortar fata de caramida, prin aplicare in pat subtire => semnificativ reduse puntile termice.

Am scris destul de mult si probabil concentrandu-ma asupra unor aspecte am omis altele. Daca imi mai aduc aminte si alte avantaje, o sa editez, oricum astea ar fi principalele. Repet, e o vedere subiectiva prin prisma preferintelor mele. NU ma plateste niciun producator/ furnizor sau altceva de BCA, nu am interese financiare in aceasta zona. Fiecare alege ce vrea, am fost intrebat, am raspuns. Cumva ma si ajuta sa vad mai clar avantajele.

Eu am intrat sa vad care este parerea cuiva care a construit efectiv si traieste intr-o casa construita cu BCA Ytong A+ de 40 sau chiar 50 cm.

Edited by conu71, 04 March 2019 - 09:38.
stergere link incorect


#24
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 18:21, said:

sa le insiruim in doua coloane separate, in functie de aplicatia personalizata unde dorim sa le utilizam fiecare si sa le cantarim, pentru a ne decide care este cel mai potrivit material pentru noi.
Si dupa ce facem cele doua coloane, luam o decizie pur subiectiva.
Bun asa...

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 18:21, said:

economie manopera si materiale (amorsa, adeziv, polistiren, masa de spaclu, plasa armare, amorsa, tencuiala decorativa - o fi BCA-ul de 40 sau 50cm mai scump, dar nici astea enumerate nu sunt ieftine, macar nu mai platesc manopera aferenta)
Pai cum, BCA-ul il lasi asa, descoperit la exterior? Nu-l finisezi cu nimic? Posted Image

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 18:21, said:

manualul pentru punerea in opera a BCA-ului (paginile 21-25), aici: ....
Nu merge linkul.

Cum fixezi centrala termica sau un televizor mare pe un perete de BCA?

Edited by conu71, 04 March 2019 - 09:39.
stergere link incorect


#25
Victorine

Victorine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 28.08.2008
As vrea sa precizez ca eu nu am scris aici ca sa ma contrez cu cineva sau ca sa-mi impun ideile. Am fost intrebat, am raspuns, asa cum o sa fac si acum. De dragul coerentei, nu pentru ca simt nevoia sa ma justific sau sa ma explic cuiva. Daca cuiva ii foloseste, bine.

Prin alegere subiectiva ma refeream la alegerea personala a fiecaruia, pentru ca fiecare pornim de la premise diferite si avem asteptari diferite. Eu pot pune la PRO si CONTRA in coloanele alea niste chestii care altora li se par absurde sau li se par asa de semnificative incat nu le pun in nicio coloana, si asta pentru ca sunt subiectiv, casa mea si banii mei sunt o chestie foarte personala. Asta nu ma impiedica sa arunc o privire sistematica si rationala asupra avantajelor si dezavantajelor.

Am spus ca intentionez sa tencuiesc 2 cm la exterior si zugraveala pe baza de var (hidraulic, care apoi se carbonateaza in timp si devine rigida, nu se sterge. - asta nu am precizat cu zugraveala)

Imi pare rau, am gresit la atasare, cum pot sa editez mesajul anterior? Mai incerc odata https://www.ytong.ro...erului_2015.pdf

Centrala termica si alte obiecte se fixeaza utilizand intotdeauna solutiile recomandate de producator. Exista dibluri si ancore speciale pentru BCA care distribuie solicitarea mecanica pe o suprafata mare, eventual suspendarea se face in mai multe puncte, banuiesc ca ajuta. Evident as incerca sa fiu rezonabil, nu o sa suspend o intreaga biblioteca pe perete, stiu care sunt limitarile BCA-ului, si mai stiu ca majoritatea deriva din capacitatea izolatoare Posted Image Aici e foarte important si factorul "Dorel", care oricum poate sa apara la orice constructie si in orice domeniu. Dar daca esti informat, esti prevenit, stii la ce sa fii cu ochii in 4.

Edited by Victorine, 03 March 2019 - 19:31.


#26
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 19:20, said:

Am spus ca intentionez sa tencuiesc 2 cm la exterior si zugraveala pe baza de var
Dar si astea costa bani...ca si decorativa si masa de spaclu la polistiren...deci nu prea vad un mare castig.

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 19:20, said:

Centrala termica si alte obiecte se fixeaza utilizand intotdeauna solutiile recomandate de producator.
Si care sunt aceste solutii in cazul producatorului Xella?

Precizez ca eu personal am incercat vreo 10 variante de dibluri de BCA si toate, dar toate in timp isi fac joc in perete. Inclusiv ancora chimica.

Edited by kolfleading, 03 March 2019 - 19:37.


#27
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,244
  • Înscris: 17.03.2009

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 19:20, said:

Centrala termica si alte obiecte se fixeaza utilizand intotdeauna solutiile recomandate de producator. Exista dibluri si ancore speciale pentru BCA care distribuie solicitarea mecanica pe o suprafata mare, eventual suspendarea se face in mai multe puncte, banuiesc ca ajuta. Evident as incerca sa fiu rezonabil, nu o sa suspend o intreaga biblioteca pe perete, stiu care sunt limitarile BCA-ului, si mai stiu ca majoritatea deriva din capacitatea izolatoare
Poti fixa lejer pe peretii de bca orice obiect uzual din casa,am vazut asta in foarte multe case si apartamente cu ziduri despartitoare,si in multe privinte bca-ul este de preferat in locul caramizilor.

#28
Victorine

Victorine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 28.08.2008
Daca ceri un deviz pentru aplicarea termosistemului o sa ai cel putin urmatoarele pozitii pentru manopera:
- aplicare amorsa perete
- aplicare adeziv si placare cu polistiren (de obicei se fac simultan progresiv, cred ca stie toata lumea deja)
- aplicare masa de spaclu si inglobare plasa de armare
- aplicare tinci
- aplicare amorsa
- aplicare decorativa

La materiale ar intra groso-modo:
- amorse (le trec impreuna, desi pot fi tipuri si costuri diferite)
- adeziv (frecvent e acelasi cu masa de spaclu)
- polistiren
- plasa de armare din fibra de sticla si accesorii (profil de baza cu picurator, coltare, dibluri, etc.)
- tencuiala decorativa

Chiar crezi ca se compara ca si costuri cu o tencuiala si o zugraveala pe baza de var la costuri si manopera? Fara sa fie cele mai ieftine solutii. Sincer acum.

Referitor la ancorare, exista dibluri speciale. Ca idee as fi atent la adancime de ancorare si sa se faca in mai multe puncte. Desi sincer acum, in afara de centrala termica nu stiu ce as suspenda, poate in bucatarie ceva, o hota... Repet, as fi rezonabil, stiu cam ce rezistenta are BCA-ul, nu as incarca cu ceva greu.

#29
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 13.03.2007
Eu abia astept sa-ti citesc jurnalul si sa vad cum izolezi/pozitionezi cadrele fata de zidarie, daca o sa folosesti si acele U- uri sau cofrajele speciale pentru stalpisori....

Bafta!

#30
Victorine

Victorine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 28.08.2008
Nu stiu daca o sa fac un jurnal aici, pentru mine, da, cu siguranta, pentru ca ma ajuta la organizare. Dar multumesc, oricum, mai e pana acolo cel putin un an, daca totul merge bine. Insa am inceput sa ma informez mai demult si sincer chiar as fi foarte interesat sa vad care este experienta altor utilizatori de BCA A+ fara izolatie suplimentara.
Eu as folosi solutiile date de producator, care mi se par si foarte logice, de altfel. marea problema in ecuatia asta este insa "Dorel"... as incerca sa merg pe o echipa recomandata de producatorul de BCA, care poate chiar a beneficiat de niste traininguri. Evident asta costa in plus. O sa vedem, incerc sa-mi fac temele cat mai bine inainte.

#31
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 20:15, said:

Daca ceri un deviz pentru aplicarea termosistemului o sa ai cel putin urmatoarele pozitii pentru manopera:
Mai taie tinciul ca l-ai bagat in plus, sa iasa la numar...

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 20:15, said:

Referitor la ancorare, exista dibluri speciale. Ca idee as fi atent la adancime de ancorare si sa se faca in mai multe puncte.
Or fi, nu te contrazic, dar vrem sa vedem si noi.
Caz concret: centrala termica are 35 kg si doar doua puncte de ancorare.

View PostVictorine, on 03 martie 2019 - 20:15, said:

Desi sincer acum, in afara de centrala termica nu stiu ce as suspenda, poate in bucatarie ceva, o hota...
Corpurile suspendate de la mobila de bucatarie.
Unele or sa fie pline cu farfurii, altele o sa fie pline cu pahare de sticla.

Edited by kolfleading, 03 March 2019 - 21:12.


#32
Victorine

Victorine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 28.08.2008
OK, cum spui tu Posted Image

#33
godaro

godaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,719
  • Înscris: 25.01.2007
Citesc topicul asta si ma amuz: acum 11 ani in urma am ridicat si eu casa, tot din ytong, tot fara polistiren, ca vezi Doamne nu respira. Ne-au luat astia mintile cu reclama lor.

Intre timp am mai citit si mi-a venit mintea la cap. Am pus 10cm de vata, de banii aia puneam 20de polistiren.

Am trecut prin tot ceea ce trece initiatorul. O prostie! Decat 50 cm de bca, mai bine 30bca + 20cm polistiren. Sau vata, daca ai probleme cu respiratul petetilor. Lambda ytong este 0,13 iar lambda polistiren este de 0,03-0,04! Adica polistirenul izoleaza de 3-4 ori mai bine. Adica 10cm de polistiren izoleaza mai bine decat 30cm de ytong.

Cam ce argumente ar trebui sa mai aduc?

Edited by godaro, 04 March 2019 - 00:12.


#34
Victorine

Victorine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 28.08.2008
In sfarsit, parerea unui utilizator! :) multumesc!
Ai putea te rog sa detaliezi putin experienta ta, intrucat din ceea ce ai scris nu am putut sa-mi dau seama de urmatoarele:
- ai lucrat cu BCA A+ despre care e vorba in titlul topicului? Acesta are lambda 0.09, nu 0.13 W/Mk.
- ce grosime ai folosit, 40 sau 50 cm?
- care au fost nemultumirile, concret? (Daca au fost legate de slaba izolare termica, rezistenta mecanica mica, igrasie, etc. ...)
In plus fata de acestea, poate spui mai multe despre zona unde e constructia, ce nivel de înălțime are, ce tip de incalzire, ce tip de ferestre si usi, izolare tavane, orice consideri ca ar fi de ajutor pentru a intelege mai bine in special limitarile acestui material.
Multumesc!


#35
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 01.06.2006
Ytong-ul clasic are lambda 0,11; Fortele are lambda 0.13 !

#36
Victorine

Victorine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 28.08.2008
Corect. Si ambele sunt produse diferite de A+ despre care vorbea initiatorul topicului si cu mine. Diferentele intre caracteristici sunt in concordanta cu destinatia acestora. Capacitatea de izolare e corelata cu rezistenta mecanica, in mod evident, cu cat blocurile de BCA au porozitate mai mare ele izoleaza mai bine dar scade rezistenta mecanica.

Edited by Victorine, 04 March 2019 - 09:55.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate