Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

IPcop - diverse

- - - - -
  • Please log in to reply
802 replies to this topic

#37
Cornel Eugen Boca

Cornel Eugen Boca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 10.01.2006
Daca ,,se leaga'' cineva sa raspunda la intrebariloe de mai jos cred ca m-ar ajuta foarte mult nu numai pe mine ci pe multi alti incepatori in ,,bransa''...

1. Care sunt cele mai utile addonuri in IPcop ?
2. Exemple de configurare pentru anumite scopuri si mentionarea acestora
2. Ce modificari suplimentare trebuie aduse lui fisierelor din IPcop, pentru ca Advanced Proxy sa functioneze in IPcop 1.4.10 fara sa fie nevoie sa configuram Browserele userilor cu proxy?
3. Cum se pot identifica porturile pe care userii joaca online de exemplu Counter Strike, MU, cu toate ca li s-a cerut ca pana la alocarea unei benzi mai mari sa se abtina...?
4. Cum si cu ce addon sau modificare de fisier (eventual script) din IPcop pot fi coborate aceste porturi pentru a-i ,,face sa inteleaga'' politica stabilita de comun acord cu toti userii ?
5. A implementat cineva SQUID la IPcop?
6. Se poate configura IPcop sa funtioneze cu HTB ? A incercat si reusit cineva asta?
7. Daca ati incercat sa folositi IPcop si din diverse motive ati renuntat, ce anume ati gasit ca alternativa ?
8. Sunteti multumit de ceea ce folositi in prezenta ca soft pentru serverul dvs?

Pana in 18 feb cand ,,se intoarce mmmi si sunt sigur ca ne va ajuta pe cei ce dorim sa folosim acest IPcop m-am gandit sa postez aceste intrebari pentru a nu lasa ...,,mort'' acest subiect.

Sper sa gasesc pe cineva sa citeasca aceste randuri si sa nu vb singur ca televizoru'.

Doamne-ajuta...!  :D

#38
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,108
  • Înscris: 29.06.2005
Mie IPcop mi se pare foarte util pentru incepatori.Practic e extrem de usor de instalat si configurat si cu putina atentie functional imediat dupa instalare.Interfata de administrare este "user friendly"desi pentru un novice unele chestii de pe acolo sunt prea abstracte....
Cere putine resurse(cred ca merge si pe un 486).... pana acum, mi se pare cea mai potrivita distributie pentru facut un "sharing" de conexiune internet.Am si eu ceva probleme,nu cu distributia in sine ci cred ca cu linux in special, pentru ca trecand peste un SUSE care a stat vreo 2 saptamani pe calculatorul meu sunt incepator in linux ca server, retea sub linux...etc.

#39
mmmi

mmmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.05.2005

View PostCornel Eugen Boca, on Feb 1 2006, 22:17, said:

Merci mult de lamuriri si de script, mi-e de mare ajutor.
Alte probleme:
1. Cu toate ca si tu consideri advanced proxy ca fiind excelent, eu nu mai reusesc sa-l fac sa functioneze si nici nu am habar in ce fisier m-as putea uita daca e in regula (practica spune ca n-ar fi), nu mishca, nu sufla... e numai pe post de ornament, nu apare nika la log proxy e ca si mort dar cica Running...??
2. Ce parere ai de unde ,,sa-l iau'' sau unde sa ma uit?
3. Ai nevoie de continutul vreunui fisier ca sa iti dai seama care e baiul lui sau nu se poate ?
4. Daca e nevoie spune-mi Path-ul spre fisier(e) si le atasez ca sa poti sa te uiti peste ele si imi spui (cand se poate) ce beteshug are.
5. Poate ai vreme de o lista cu addonuri cu care lucrezi si le stii ca ar fi utile. Am pus Traffic control&report si e supercalifragilistic, in asociere cu scriptul tau face treaba buna...
6. Ce imi poti spune de back-up... sunt doua fisiere care se creaza... dar nu stiu cum sa la folosesc (upload stiu sa le fac dar in ce conditii se face , ce treb sa fie instalat inainte de acest upload)
7. La cati useri consideri ca se poate da o banda de 1024 kbps cu alocare dinamica dintr-un pachet bussines care cica nu are atatia calare pe el si media benzii e mult mai mare decat aceeasi banda alocata pentru clienti casnici?(pretul e de 60 USD TVA inclus)
8. Mai sunt fisiere in IPcop care se pot modifica asa ca si cel in care am pus scriptul?
9. Daca da unde le gasesc ?

Nu ma asteptam sa raspunzi atat de repede, iti mulltumesc ca ai facut-o...si pentru timpul alocat care acum in sesiune ma gandesc ca e pretios

Bafta in continuare in sesiune

Toate cele bune,

cu stima CEB


1. Ca sa afli daca functioneaza te uiti la Sytem Status in dreapta serviciului Web Proxy. Ca sa vezi ceva in log-uri trebuie sa bifezi optiunea Log enabled din pagina de configurare a Advanced Web Proxy.
2. In pagina Logs -> Proxy Logs
3,4. nu
5. Aici e mai lunga povestea.
In primul rand eu nu folosesc aproape nimic de la http://firewalladdons.sourceforge.net/ si de asemenea nu am instalat modulul de Addons de acolo, pentru ca ma calca pe nervi. (singurul care pare util mi se pare Traffic Control and Report, dar o sa gasesc o modalitate sa il instalez fara modulul de addon)
addon-urile pe care le folosesc eu sunt:
- IPtables GUI Information, de la http://allan.kissack...id=12&Itemid=26, cu o mica modificare (am adaugat si tabela RAW)
- Alternate graph display, de la http://allan.kissack...id=35&Itemid=26
- Advanced Web Proxy, Calamaris Proxy Report (ambele luate de la http://www.advproxy.net). Trebuie mentionat ca decat calamaris poate fi considerat un addon in toata puterea cuvantului, Advanced Web Proxy nu face decat sa iti ofere optiuni suplimentare de configurare pentru ceea ce deja exista in IPCop.
- URL filter de la http://www.urlfilter.net/
- Firewall Graphs, fw-logs by port, fw-log by ip, psad, cutblock, ntop ids control, geoip si qos de la http://mh-lantech.cs.../ipcop/news.php
- webalizer de la http://www.ipcop.h-loit.de/
- cateva utilitare de la http://www.tom-e.de/binary.html (iptraf, iftop, hping, clear)

restul modificarilor le-am facut manual prin adaugare de fisiere de configurare, modificarea altora deja existente.
6. backup-ul se salveaza pe discheta si te intreaba IPCop-ul la instalare daca vrei sa restaurezi setarile dupa back-up.
7. eu am 2 linii (ambele garantate) una de 192kbps pt backup si una de 1024kbps principala; duc pe ele cam 60 de useri. Aici treaba e relativa, as putea sa pun si 100 de oameni pe ea, as putea sa pun si unul singur, fiecare are alta definite la afirmatia "merge net-ul bine".
8,9 sunt multe, si nu imi sta acum mintea sa le spun pe toate aici. Majoritatea le gasesti in /etc/

View Postfylipdan, on Feb 2 2006, 09:23, said:

Intrebare intrebatoare:

Cum setez un server Ipcop sa fie server de proxy pentru doua retele avand ca gateway fiecare cate un router?

Daca nu se poate, se poate sa am 2 servere pe Ipcop in loc de acele routere?

Care e avantajul separarii serverului de proxy de cel de nat?

Se poate. De la fiecare client in parte configurezi manual proxy-ul.
Poti avea si 2 servere. De fapt e mai avantajos asa (daca nu conteaza finantele).
Avantajul separarii este ca Squid-ul consuma multe resurse, si daca are linie separata la internet, te ajuta mult cu latentele daca traficul marojitar este facut pe navigare web.
Inca un avantaj e ca linia de internet pt proxy poate fi asincrona (download mai mare, upload mai mic) deoarece in mod normal nu se face cine stie ce upload la navigare.

Edited by mmmi, 14 February 2006 - 15:21.


#40
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,108
  • Înscris: 29.06.2005
MMI,cand ai 2 minute, poate imi explici cum se instaleaza un addons(ca eu nu reusesc de nici o culoare).
Practic, am reusit sa copiez arhiva cu addons pe calculatorul cu IPcop cu un utilitar de remote "winscp", l-am dezarhivat... dar mai departe....nu am nici cea mai mica idee.
Reteaua mea e formata din 7 calculatoare(6 prieteni) si in afara de sharingul conexiunii de internet (care merge foarte bine) as vrea sa pot limita dimensiunea fisierelor downloadate.(adica, de exemplu sa nu poata downloada fisiere mai mari de 3mb), eventual sa imbunatatesc firewall-ul si sa pot filtra unele adrese de internet.
Cum se poate vedea ce trafic face fiecare IP?

Calculatorul este un MMX la 200,192 ram,1,6ghdd.

Multumesc.

Edited by florinel, 14 February 2006 - 15:34.


#41
mmmi

mmmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.05.2005

View PostCornel Eugen Boca, on Feb 4 2006, 01:51, said:

1. Ce sa fac cu Advanced Proxy ca nu functioneaza.
2. Am citit prin documantatie ca trebuie si userii ,,setati'' sa foloseasca proxy. Sa le pun in browsere la LAN settings ,,use Proxy server'' cu IP gateway si port 80 ?
3. Se incurca unul pe altul DHCP cu Adv Proxy pentru ca am alocat IP-urile cu metoda ,,fixed leases''?
4. Poate imi dai un sfat unde sa verific si ce treb sa gasesc... prin fisierele sistemului ca sa stabilim de ce nu functioneaza Advanced Proxy . Am incercat si uninstalll si apoi install dar jaba.
5. In eventualitatea in care o ia din loc ce setari sa-i fac pentru o config a serverului de : 256 MB RAM si 20 GB HDD, 500MHz AMD K6? Cat cache sa-i dau din HDD si cat RAM ?
6. Optiunea ,,enable offline mode '' sa o bifez sau nu ?
7. Cum ma sfatuiesti sa setez Transfer limits? daca am cumparat 512 Kbps cu alocare dinamica pe connect-x2 si sunt 7 useri de net.
8. Eventual alte setari pentru Advanced Proxy in conditiile de la pct 7. ? (Trafic shaping settings de exemplu, ce sa pun high, ce medium si ce low? si cate porturi sa Add)
9. Ai incercat la tine insumarea traficului de la 2 ISP si load-balancing ? La un moment dat scriai ceva de genul ,,in curand... load balancing''.? Daca da m-ar interesa daca poti sa imi dai un sfat (eventual script) ca se intrevede un ISP2 cu 1024 kbps.

Sa auzim de bine, bafta in sesiune!
CEB

2. ori faci setare manuala (recomandat) ori bifezi optiunea "Transparent mode" ori adaogi WPAD (chestia asta eu nu am studiat-o inca, te anunt daca reusesc sa fac ceva)
3. nu, nu are nici o legatura
4. pai trebuie sa verifici in loguri, dar activeaza optiunea de logare mai intai. Daca nu arata nimic in log inseamna ca nu a trecut nimic prin proxy.
5. incearca memory 124MB si hard disk 2048MB.
6. nu iti recomand sa bifezi offline.
7, 8 parerea mea e ca limitarile/garantarile sa le faci din QOS. Atasez aici ultimul addon care e bazat pe HTB. Atentie ca nu merge pe 1.4.10; trebuie instalat si modificat manual ca sa mearga. O sa postez mai tarziu procedura detaliata de instalare, cand o sa fac o noua instalare, ca sa descriu detaliat fiecare pas al instalarii.
9 inca nu am facut load-balancing.

Attached Files



#42
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,108
  • Înscris: 29.06.2005
Gata, am reusit, am instalat addon server(nu ca mi-ar fi trebuit neaparat, da` ca experiment, deocamdata); banuiesc ca procedura de instalare a unui addon e asemanatoare.
Am recitit topicul de mai multe ori si n-am gasit raspuns la necazu` meu  :blink:  :calich:  :crying:

Cum, cu ce limitez dimensiunea fisierelor downloadate (add on...sau comenzi...), ca acu` daca le dau net gratis, prietenii ( a se citi taranii )downloadeaza ca apucatii si cand ii intreb dau vina unu` pe altu`.Daca as putea sa le pun limita la fisiere 3-4-5mb, ar mai ramane banda si pentru mine sa-mi pot face treaba...

#43
Cornel Eugen Boca

Cornel Eugen Boca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 10.01.2006

View Postflorinel, on Feb 14 2006, 19:20, said:

Gata, am reusit, am instalat addon server(nu ca mi-ar fi trebuit neaparat, da` ca experiment, deocamdata); banuiesc ca procedura de instalare a unui addon e asemanatoare.
Am recitit topicul de mai multe ori si n-am gasit raspuns la necazu` meu  :blink:  :calich:  :crying:

Cum, cu ce limitez dimensiunea fisierelor downloadate (add on...sau comenzi...), ca acu` daca le dau net gratis, prietenii ( a se citi taranii )downloadeaza ca apucatii si cand ii intreb dau vina unu` pe altu`.Daca as putea sa le pun limita la fisiere 3-4-5mb, ar mai ramane banda si pentru mine sa-mi pot face treaba...

Ai putea sa le stabilesti limita de trafic pe zi ... explicandu-le ca ai si tu nevoie de net. Cu Traffic control&Report poti face asta dupa IP si MAC. Daca ii dai unuia 5 MB pe zi cand ceea ce e arhisuficient pentru navigare web si yahoomess cand a atins 5 MB si un pic ... i se taie accesul pentru ziua aia, de la ora 00:01 poate sa o ia de la inceput. Ceea ce vrei tu se poate din Advanced proxy sau Traffic Shaping dar mie nu mi-au mers si il astept pe mmmi poate ma ajuta sa imi dau seama pe inde ce e de facut. la Traffic Shaping care nu e un Addon ci e Defaul in IPcop poti stabili trei nivele de prioritate dupa porturi. Acuma in documentatie zic ei ceva dar mai ai cel putin 2 probleme... sa stii pe ce porturi sa pui high low sau medium si sa mai si mearga. Eu am tot incercat dar n-am vazut nici o diferenta si nici nu stiu cum sa verific daca merge.
Addon-urile se instaleaza din ADDon Server daca ai reusit sa-l instalezi. Sa-i dai Update addon list si iti va face o lista cu ce are disponibil cu descrieri cu tot... dai la cel pe care vrei sa-l instalezi info si te conecteaza la un site de unde iei MOD pe care il downloadezi in PC , apoi undeva tot la addon server in partea de jos ai o fereastar langa care scrie Browse si Update Addon. Gasesti calea spre locul in care ai descarcat addonul su dai update addon si gata il incarca
Astept sa imi spui daca ai reusit

#44
Cornel Eugen Boca

Cornel Eugen Boca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 10.01.2006

View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

1. Ca sa afli daca functioneaza te uiti la Sytem Status in dreapta serviciului Web Proxy. Ca sa vezi ceva in log-uri trebuie sa bifezi optiunea Log enabled din pagina de configurare a Advanced Web Proxy

1. Stiu ca treb bifat, am bifat, nu vad nici un log si de aici am pornit. Logurile incep sa se vada daca la fiecare user ii config browserul cu proxy. Faza e ca ei il pot scoate si atunci n-am facut nika. Trec pe langa toate regulile stabilite in Adv Proxy.

View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

5. Aici e mai lunga povestea.
In primul rand eu nu folosesc aproape nimic de la http://firewalladdons.sourceforge.net/ si de asemenea nu am instalat modulul de Addons de acolo, pentru ca ma calca pe nervi. (singurul care pare util mi se pare Traffic Control and Report, dar o sa gasesc o modalitate sa il instalez fara modulul de addon)

2. De ce te calca pe nervi , ce nu face? Sau ce face de te enerveaza?

View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

addon-urile pe care le folosesc eu sunt:
- IPtables GUI Information, de la http://allan.kissack...id=12&Itemid=26, cu o mica modificare (am adaugat si tabela RAW)

3. Crezi ca voi avea si eu nevoie de RAW/ O sa imi spui modificarea daca o sa ai timp sa pot adauga si eu aceats tabela ?

View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

- Advanced Web Proxy, Calamaris Proxy Report (ambele luate de la http://www.advproxy.net). Trebuie mentionat ca decat calamaris poate fi considerat un addon in toata puterea cuvantului, Advanced Web Proxy nu face decat sa iti ofere optiuni suplimentare de configurare pentru ceea ce deja exista in IPCop.

4. Tu cum ai facut la userii tai? Ai configurat manual Browserele pentru Proxy sau cum ? Am scris si mai sus ca daca ei scot configurarea trec pe langa proxy. Ajuta-ma sa ma lamuresc ce e de facut ca stau fara Proxy si desigur fara avantajele oferite...de el.

View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

- URL filter de la http://www.urlfilter.net/

5. Vei putea sa-mi spui cateva exemple de URL pe care sa le filtrez?
Cum pot stabili ce porturi sa cobor pentru interzicere acces la online games de exemplu la Cointer Strike?
Dupa ce stabilesc despre ce porturi e vorba pot stabili undeva in scriptul trimis de tine sa le dea jos? Unde si cum ca am incercat dar nu merge sa dau jos portul 27015 dar tot se poate intra pe servere.


View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

- Firewall Graphs, fw-logs by port, fw-log by ip, psad, cutblock, ntop ids control, geoip si qos de la http://mh-lantech.cs.../ipcop/news.php

6.Poate dupa ce le instalez si eu pe astea imi raspund singur la cateva intrebari...

View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

- webalizer de la http://www.ipcop.h-loit.de/

- cateva utilitare de la http://www.tom-e.de/binary.html (iptraf, iftop, hping, clear)

restul modificarilor le-am facut manual prin adaugare de fisiere de configurare, modificarea altora deja existente.

7. Pana la urma va trebui sa te rog sa iei in calcul inclusiv varianta sa configurezi tu serverul contra cost online daca se poate daca nu sa vii in vizita ...:)

View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

7. eu am 2 linii (ambele garantate) una de 192kbps pt backup si una de 1024kbps principala; duc pe ele cam 60 de useri. Aici treaba e relativa, as putea sa pun si 100 de oameni pe ea, as putea sa pun si unul singur, fiecare are alta definite la afirmatia "merge net-ul bine".

8. -sunt in curs de abonare la ADSL EXPRES... ce ma sfatuiesti sa risc sau nu. Riscul e sa raman fara useri la un moment dat sau fara o parte din ei si atunci treb sa pun eu banii . De renuntat nu poate fi vorba ca platesti jumate din contractul ramas...

View Postmmmi, on Feb 14 2006, 15:18, said:

8,9 sunt multe, si nu imi sta acum mintea sa le spun pe toate aici. Majoritatea le gasesti in /etc/

9. Poate cand vei avea mai mult timp imi spui cateva sa am tema de casa ...pana atunci le caut singur.

:peacefingers: MUltumesc mult de tot de toate info...  :peacefingers: am ce meshteri pana mai ai vreme sa imi raspunzi. Te mai rog sa-mi spui daca tu consideri ca ar fi necesar sa instalez o varianta mai din urma a lui IPcop nu 1.4.10... ca sa imi mearga pe ea QOS. Daca nu apuci sa imi raspunzi cred ca o sa incerc sa fac si asta

#45
mmmi

mmmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.05.2005

View Postflorinel, on Feb 14 2006, 19:20, said:

Gata, am reusit, am instalat addon server(nu ca mi-ar fi trebuit neaparat, da` ca experiment, deocamdata); banuiesc ca procedura de instalare a unui addon e asemanatoare.
Am recitit topicul de mai multe ori si n-am gasit raspuns la necazu` meu :blink:  :calich:  :crying:

Cum, cu ce limitez dimensiunea fisierelor downloadate (add on...sau comenzi...), ca acu` daca le dau net gratis, prietenii ( a se citi taranii )downloadeaza ca apucatii si cand ii intreb dau vina unu` pe altu`.Daca as putea sa le pun limita la fisiere 3-4-5mb, ar mai ramane banda si pentru mine sa-mi pot face treaba...


Pe partea de proxy stabilesti o limita la rubrica Max download size (KB) in advanced proxy.
Pe partea de trafic general, va trebui sa instalezi Traffic Control and Report, sau inveti iptables, si iti faci regula din firewall. Prima varianta e mai usor de folosit intr-adevar.
Ca sa stabilesti marimea maxima a unui singur fisier, e cam greu. Prin natura sa TCP/IP nu intelege notiunea de fisier, singura posibilitate e sa faci limitarea prin proxy, dar asta nu va avea cine stie ce efect (va fi valabila doar la traficul http sau ftp) protocoale gen bitcommet sau directconnect nu pot fi analizate la nivel de fisier, ci doar flux.

#46
mmmi

mmmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.05.2005

View PostCornel Eugen Boca, on Feb 14 2006, 23:53, said:

1. Stiu ca treb bifat, am bifat, nu vad nici un log si de aici am pornit. Logurile incep sa se vada daca la fiecare user ii config browserul cu proxy. Faza e ca ei il pot scoate si atunci n-am facut nika. Trec pe langa toate regulile stabilite in Adv Proxy.

2. De ce te calca pe nervi , ce nu face? Sau ce face de te enerveaza?

3. Crezi ca voi avea si eu nevoie de RAW/ O sa imi spui modificarea daca o sa ai timp sa pot adauga si eu aceats tabela ?

4. Tu cum ai facut la userii tai? Ai configurat manual Browserele pentru Proxy sau cum ? Am scris si mai sus ca daca ei scot configurarea trec pe langa proxy. Ajuta-ma sa ma lamuresc ce e de facut ca stau fara Proxy si desigur fara avantajele oferite...de el.

5. Vei putea sa-mi spui cateva exemple de URL pe care sa le filtrez?
Cum pot stabili ce porturi sa cobor pentru interzicere acces la online games de exemplu la Cointer Strike?
Dupa ce stabilesc despre ce porturi e vorba pot stabili undeva in scriptul trimis de tine sa le dea jos? Unde si cum ca am incercat dar nu merge sa dau jos portul 27015 dar tot se poate intra pe servere.

6.Poate dupa ce le instalez si eu pe astea imi raspund singur la cateva intrebari...

7. Pana la urma va trebui sa te rog sa iei in calcul inclusiv varianta sa configurezi tu serverul contra cost online daca se poate daca nu sa vii in vizita ... :)

8. -sunt in curs de abonare la ADSL EXPRES... ce ma sfatuiesti sa risc sau nu. Riscul e sa raman fara useri la un moment dat sau fara o parte din ei si atunci treb sa pun eu banii . De renuntat nu poate fi vorba ca platesti jumate din contractul ramas...

9. Poate cand vei avea mai mult timp imi spui cateva sa am tema de casa ...pana atunci le caut singur.

:peacefingers: MUltumesc mult de tot de toate info... :peacefingers: am ce meshteri pana mai ai vreme sa imi raspunzi. Te mai rog sa-mi spui daca tu consideri ca ar fi necesar sa instalez o varianta mai din urma a lui IPcop nu 1.4.10... ca sa imi mearga pe ea QOS. Daca nu apuci sa imi raspunzi cred ca o sa incerc sa fac si asta


1.Dupa cum am mai spus intr-un post anterior, daca nu apare nimic in log la proxy, inseamna ca nu a trecut nimic prin el; dar asta nu inseamna ca nu functioneaza.
Ca sa treaca prin proxy si sa nu mai stai cu grija ca isi dezactivea-za proxy-ul, atunci trece squid-ul in "transparent mode" si atunci nu vor mai putea sa faca nimic. Dezavantajul este ca paginile https nu pot trece prin proxy, iar daca tu il pui in transparent, vor fi fortate sa treaca prin proxy, si nu vor funtiona. Asta daca ai utilizatori care acceseaza pagini de acest gen.
2.Ma calca pe nervi pentru ca nu am posibilitatea sa vad ce instaleaza si unde. Din aceasta cauza prefer metoda "manuala" de instalare la un addon.
3.Addon-ul respectiv e doar unul "vizual" (adica iti arata status-ul la tabelele iptables), tabela raw este goala implicit, si nu te sfatuiesc sa umblii acolo pana nu inveti iptables-ul, pt. ca e foarte periculoasa (e prima tabela in care intra pachetele dupa ce vin din driver-ul placii de retea). In concluzie, pana nu pui tu o regula in raw, adaogi tabela degeaba la status, pt. ca o sa fie goala.
4.Eu am setat manual la userii mei proxy-ul. Forteaza-i cu "transparent mode" si gata, ai rezolvat.
5.Eu am filtrat un singur url: cel reprezentat de interfata de administrare a serverului meu. In felul acesta utilizatorii nu imi pot accesa pagina de administrare a serverului intr-un mod "neautorizat". Trebuie sa iti spun ca url filter nu se aplica decat la paginile accesate prin intermediul proxy-ului. Nu are legatura cu porturi, counter sau alte chestii. Poti interzice de exemplu accesul prin intermediul proxyului la orice site porno. Dar asta nu va opri clientii tai sa-si dezactiveze proxy-ul si sa acceseze site-urile porno direct (bineinteles, daca nu ai activat modul transparent, ca in acest caz nu vor mai avea ce sa faca).
7.Doar on-line, varianta on-site e exclusa din start (nu pot pleca din oras, din motive evidente, poate daca voi reusi sa angajez pe cineva sa-mi tina locul, dar asta nu o sa se intample prea repede).
8.Si eu am facut abonament, si ma tin astia in suspans de 2 sapt. ca nu au modemuri pe stoc. Cacluleaza-ti riscurile pe hartie si ia o decizie. Eu am contracte facute cu utilizatorii mei pe 1 an, asa ca la mine e mai simplu.

Varianta respectiva de QOS merge si pe 1.4.10 numai ca trebuie "lucrata" un pic dupa instalare. O sa explic in curand cum se face instalarea (cand o sa fac serverul pt ADSL).

Pt problema cu Counter-Strike: la sectiunea Customer firewall din /etc/rc.d/rc.firewall.local (cel pe care l-am postat mai demult) adaogi o linie de genul
/sbin/iptables -t nat -A CUSTOMPREROUTING -i $GREEN_DEV -d ip_server_counter -j DROP
ii dai un reload si gata, s-a terminat cu serverul ala. bagi cate o linie din asta pt fiecare server care vrei sa-l termini, dar nu cred ca o sa poti baga acolo toate serverele din lume, mai bine ii lasi sa se joace linistiti, ii poti "altoi" pe alte cai (limitare la trafic, la largimea de banda, etc.)


Edited by mmmi, 15 February 2006 - 22:38.


#47
Cornel Eugen Boca

Cornel Eugen Boca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 10.01.2006

Quote

Dezavantajul este ca paginile https nu pot trece prin proxy, iar daca tu il pui in transparent, vor fi fortate sa treaca prin proxy, si nu vor funtiona

Intrebarea 1: Ajuta-ma te rog si spune-mi in 2-3 cuvinte, ce sunt paginile HTTPS, ca sa imi dau seama daca Userii mei folosesc sau nu astfel de pagini.

Quote

4.Eu am setat manual la userii mei proxy-ul

Intrebarea 2: cate de detaliat trebuie facuta setarea in Browser? Ma refer la faptul ca acolo se trece IP-ul placii GREEN si portu. Dar la Advanced lucrez sau nu ca acolo se pot seta IP-uri pentru HTTP, Secure, FTP, Gopher, Socks, apoi este use the same proxy server for all protocols, se bifeaza sau nu ? In concluzie te rog zi-mi ce  ma sfatuiesti unde si ce sa pun ?

Quote

7.Doar on-line, varianta on-site e exclusa din start

Te rog in acest caz sa ,,pregatesti’’ terenul in sensul ca dupa ce primesc IP-ul care poate fi vazut de pe net sa putem incepe colaborarea de acest fel. Ma refer la sume / actiune, mod de comunicare passworduri catre tine (tel mobil , etc). Eu mi-as dori sa putem merge pe varinta suportului online de genul tu imi spui eu aplic si astfel tot invatz si plata poate fi anticipat sau ulterior … cum alegi.
Intrebarea 3: Te vei gandi la detaliile legate de metodele propuse?

Quote

Eu am contracte facute cu utilizatorii mei pe 1 an, asa ca la mine e mai simplu.

Intrebarea 4: Si eu as face contracte ca le-ar semna dar nu stiu ce faci cu ele in caz ca ai probleme? Ii dai in judecata ? sau ce faci?
Intrebarea 5: Daca nu sunt prea ,,cersetor’’ imi poti trimite un formular necompletat sa incerc si eu sa ma asigur cumva fata de riscul renuntarii la plata abonamentului si sa ramana pe mine…?

Quote

Varianta respectiva de QOS merge si pe 1.4.10 numai ca trebuie "lucrata" un pic dupa instalare

Intrebarea 6: Ce varianta de Ipcop accepta fara a fi ,,lucrata’’ sa o instalez pe PC-ul pe care fac ,,practica’’ si sa fac cunostinta cu QoS-ul pana postezi tu tutorialul…?
Eu am descarcat ceva Ipcop 1.4.4. de vreo 284 MB de pe un site sugerat de tine …
Intrebarea 7: ce e cu ala de e asa de mare ?
Intrebarea 8: E bun pentru QoS ?

Quote

Pt problema cu Counter-Strike: la sectiunea Customer firewall din /etc/rc.d/rc.firewall….

Intrebarea 9: Nu se poate adauga un domeniu de porturi de la 27015 la 27020 sa zicem ca eu asa am gasit pe net ca 27015 ar fi portul de server pentru CS, unde ar treb pus, intre cele considerate periculoase cumva?
Intrebarea 10: Ar merge acolo ? (eu am incercat da tot am vazut serverele de CS care sunt pe acest port) Sau daca nu e in regula cum am spus eu,
Intrebarea11: cum ar arata o linie si unde sa o pun in cadrul scriptului?

Intrebarea12: Am downloadat toate addonurile specificate de tine si am sa incep sa le bag in Ipcop … sa fac cunostinta cu ele. Daca nu te superi am sa vin cu intrebari legate de acestea … se poate ?

Intrebarea13: Pentru ca sunt foarte multe Addonuri utile dar unele sunt foarte urgente de aplicat ce imi spui sa fac pentru a aplica HTB ca prima urgenta sa scap de grija impartirii benzii in mod ,,corect’’ pe useri?
Intrebarea14: Ma poti ajuta concret cu asta pentru inceput ?

#48
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003
in sfarsit am reusit de am pus la punct serverul, cu toate addonurile necesare.

problema este ca, dupa ce acum un an am renuntat la smoothwall pentru ipcop, acum am revenit la smoothwall.

pe ultima versiune de pe site, 1.5.10 ipcop a refuzat sub orice forma sa lucreze cu addonurile care specificau ca functioneaza pentru 1.5.x.
nu am reusit sa fac sa mearga nici adv proxy, nici qos, care, zic eu, sunt esentiale.

ca sa detaliez, adv proxy se instaleaza, dar odata instalat nu am reusit sa accesez unele site-uri, printre care si google. nu am inteles de ce.

cum spuneam am revenit la smoothwall, care cu toate update-urile functioneaza ireprosabil. add-onuri folosite:
- qos
- advproxy
- urlfilter
- sarg
- bandview
- iftraf

#49
mmmi

mmmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.05.2005

View PostCornel Eugen Boca, on Feb 16 2006, 16:12, said:

Intrebarea 1: Ajuta-ma te rog si spune-mi in 2-3 cuvinte, ce sunt paginile HTTPS, ca sa imi dau seama daca Userii mei folosesc sau nu astfel de pagini.

Intrebarea 2: cate de detaliat trebuie facuta setarea in Browser? Ma refer la faptul ca acolo se trece IP-ul placii GREEN si portu. Dar la Advanced lucrez sau nu ca acolo se pot seta IP-uri pentru HTTP, Secure, FTP, Gopher, Socks, apoi este use the same proxy server for all protocols, se bifeaza sau nu ? In concluzie te rog zi-mi ce ma sfatuiesti unde si ce sa pun ?

Te rog in acest caz sa ,,pregatesti’’ terenul in sensul ca dupa ce primesc IP-ul care poate fi vazut de pe net sa putem incepe colaborarea de acest fel. Ma refer la sume / actiune, mod de comunicare passworduri catre tine (tel mobil , etc). Eu mi-as dori sa putem merge pe varinta suportului online de genul tu imi spui eu aplic si astfel tot invatz si plata poate fi anticipat sau ulterior … cum alegi.
Intrebarea 3: Te vei gandi la detaliile legate de metodele propuse?

Intrebarea 4: Si eu as face contracte ca le-ar semna dar nu stiu ce faci cu ele in caz ca ai probleme? Ii dai in judecata ? sau ce faci?
Intrebarea 5: Daca nu sunt prea ,,cersetor’’ imi poti trimite un formular necompletat sa incerc si eu sa ma asigur cumva fata de riscul renuntarii la plata abonamentului si sa ramana pe mine…?

Intrebarea 6: Ce varianta de Ipcop accepta fara a fi ,,lucrata’’ sa o instalez pe PC-ul pe care fac ,,practica’’ si sa fac cunostinta cu QoS-ul pana postezi tu tutorialul…?
Eu am descarcat ceva Ipcop 1.4.4. de vreo 284 MB de pe un site sugerat de tine …
Intrebarea 7: ce e cu ala de e asa de mare ?
Intrebarea 8: E bun pentru QoS ?

Intrebarea 9: Nu se poate adauga un domeniu de porturi de la 27015 la 27020 sa zicem ca eu asa am gasit pe net ca 27015 ar fi portul de server pentru CS, unde ar treb pus, intre cele considerate periculoase cumva?
Intrebarea 10: Ar merge acolo ? (eu am incercat da tot am vazut serverele de CS care sunt pe acest port) Sau daca nu e in regula cum am spus eu,
Intrebarea11: cum ar arata o linie si unde sa o pun in cadrul scriptului?

Intrebarea12: Am downloadat toate addonurile specificate de tine si am sa incep sa le bag in Ipcop … sa fac cunostinta cu ele. Daca nu te superi am sa vin cu intrebari legate de acestea … se poate ?

Intrebarea13: Pentru ca sunt foarte multe Addonuri utile dar unele sunt foarte urgente de aplicat ce imi spui sa fac pentru a aplica HTB ca prima urgenta sa scap de grija impartirii benzii in mod ,,corect’’ pe useri?
Intrebarea14: Ma poti ajuta concret cu asta pentru inceput ?

1. https= http secure (genul paginilor pe care le folosesc firmele care vand pe credit, pe paginile https de la banci se face scoring-ul on-line)

2. simplu, treci ip-ul green si portul, restul setarilor le lasi asa cum sunt

3. pt asta va trebui sa faci un "fresh install" la ipcop 1.4.10, il conectezi la net, faci upload la addon-uri in /tmp/ si imi dai ip-ul public, pass de root si de admin, adaogi la external acces porturile tcp 222 si 445, si activezi ssh-ul pe el.

4. Da, ii dau in judecata, dar stai linistit ca nu o sa ajungi pana acolo, vor plati singuri de buna voie daca ai semnat contract cu ei.

5. contractul nu il pot da, dar poti proceda in felul urmator: faci rost de un model de contract de la rds, ups etc. si te inspiri din ele.

6. v1.4.6

7. ala este versiune "developer"

8. nu e bun

9,10,11. da, uite ca nu m-am gandit aseara la chestia asta (eram cam obosit), aici ai dreptate, mai bine filtrezi 2-3 porturi si ai scapat:

/sbin/iptables -t nat -A CUSTOMPREROUTING -i $GREEN_DEV -p tcp -m mport --dports 27015:27020 -j DROP


12. no problem

13,14. stabileste regulile de impartire a benzii, fiecare user ce ip are si cata banda are nevoie minim/maxim, eventual pe paliere orare. De ex. eu am pe lan clasa 10.0.0.0/8 si utilizatorii ii am impartiti astfel:
clasa 10.2.0.0/16 are minim garantat 16kbps, alocare dinamica default 64kbps
clasa 10.4.0.0/16 are minim garantat 32kbps, alocare dinamica default 128kbps
clasa 10.8.0.0/16 are minim garantat 64kbps, alocare dinamica default 256kbps
clasa 10.16.0.0/16 are minim garantat 128kbps, alocare dinamica default 512kbps
Astfel singura mea grija e sa le dau un ip dintr-o anumita clasa, si ei vor fii incadrati automat la specificatiile de mai sus.
Anterior claselor de ip-uri am definit protocoalele "importante" dns, icmp, gaming on-line, radio on-line http, proxy, mail, messenger. Astfel chiar daca un utillizator face parte din 10.2.0.0/16, el va putea naviga la 1024kbps (sau cat ii dau eu voie prin clasa de http) sau din contra chiar daca face parte din clasa 10.16.0.0/16, nu va putea sculta radio on-line, pt ca am limitat posturile cunoscute de radio la 8kbps. (btw. incredibil domnule cata lume stupida, dupa ce ca dau o gramada de bani pe banda garantata, se gasesc idioti care nu pot asculta radio decat pe net, e greu sa asculte ca toata lumea la un aparat :cursing: )
Tu nu trebuie sa faci neaparat atatea clase, eventual stabileste domenii in aceeasi clasa, de ex. 192.168.0.2-192.168.0.20 - au 16 garantat si 32 dinamic, 192.168.0.21-192.168.0.40 au 32 garantat si 64 dinamic ...
But first thing is first, ai studiat www.lartc.org? Pt. ca daca nu intelegi cum se desfasoara procesul de distributie a benzii, nu vei reusi sa faci prea multe, chiar si daca iti dau exemple.


View Postas xxl, on Feb 16 2006, 18:38, said:

in sfarsit am reusit de am pus la punct serverul, cu toate addonurile necesare.

problema este ca, dupa ce acum un an am renuntat la smoothwall pentru ipcop, acum am revenit la smoothwall.

pe ultima versiune de pe site, 1.5.10 ipcop a refuzat sub orice forma sa lucreze cu addonurile care specificau ca functioneaza pentru 1.5.x.
nu am reusit sa fac sa mearga nici adv proxy, nici qos, care, zic eu, sunt esentiale.

ca sa detaliez, adv proxy se instaleaza, dar odata instalat nu am reusit sa accesez unele site-uri, printre care si google. nu am inteles de ce.

cum spuneam am revenit la smoothwall, care cu toate update-urile functioneaza ireprosabil. add-onuri folosite:
- qos
- advproxy
- urlfilter
- sarg
- bandview
- iftraf

ipcop 1.5.10? ultima versiune stiu ca e 1.4.10, de unde ai luat 1.5.10, ca vreau si eu.

later edit:

te rog incearca sa postezi max. cate 5 intrebari o data, ca incep si incurc raspunsurile si ideile

Edited by mmmi, 16 February 2006 - 19:18.


#50
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003
1.4.10, scuze.

totusi, restul problemelor expuse de mine raman.

pentru mmmi: te vad mai documentat. raspunde-mi te rog, care crezi ca sunt diferentele dintre smoothwall si ipcop.

#51
mmmi

mmmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.05.2005

View Postas xxl, on Feb 16 2006, 20:46, said:

1.4.10, scuze.

totusi, restul problemelor expuse de mine raman.

pentru mmmi: te vad mai documentat. raspunde-mi te rog, care crezi ca sunt diferentele dintre smoothwall si ipcop.


Nu pot sa-ti spun, proiectele s-au despartit de prea mult timp ca sa mai poti enumera diferentele; dar daca vrei neaparat poti analiza changelog-ul.

Am folosit ambele variante, dar am ramas la ipcop, pentru ca am impresia personala ca evolueaza mai repede fata de smoothie. Repet, e doar o impresie personala.
Problemele expuse de tine raman in picioare pentru ca nu prea ai expus si detalii. Ok inteleg ca nu merg anumite chestii, dar in ce conditii nu merg? ce setari ai facut sau ai incercat sa faci?

In privinta qos-ului de la mhaddons, sunt de acord ca e o porcarie, numai graficele ce sunt de el, restul e la pamant. Ergonomia in utilizare este zero.
De exemplu la addon-ul vechi specific limita de viteza pe interfata si se aplica automat ca limita superioara la toate clasese care nu au limita superioara definita. La cel nou trebuie sa specifici manual la fiecare clasa in parte toate limitele. Acum imagineaza-ti ca ai vreo 60-70 de clase si trebuie sa faci o schimbare :death: , trebuie sa le iei pe fiecare individual la mana si sa refaci toate setarile.

#52
Cornel Eugen Boca

Cornel Eugen Boca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 10.01.2006
Pentru mmmi

Quote

But first thing is first, ai studiat www.lartc.org? Pt. ca daca nu intelegi cum se desfasoara procesul de distributie a benzii, nu vei reusi sa faci prea multe, chiar si daca iti dau exemple.



Am inteles ca trebuie sa studiez LARTC...si alte surse de informatie  :console: .
Ceea ce ma dispera in momentul de fata e ca am nevoie de tine sa ma ajuti sa impart acest studiu in teme cu prioritati diferite a caror ordine de studiere si asimilare sa fie in functie de urgenta aplicarii si prioritatea adaugarii addonurilor.
Eu consider ca prima urgenta e QoS. Am cautat si am gasit descrieri de aplicare a HTB in limba romana asta ca sa nu tot stau cu dictionarul EN-Ro prin preajma acuma cand ma preseaza evenimentele (cand nu se poate altfel ... fac si asta).

Poate le va folosi si altora care nu au timp suficient de traduceri din EN-Ro :

DESPRE HTB (Hierarchical Token Bucket) in limba romana cu multumiri celor care s-au straduit si au realizat aceste materiale

http://wiki.lug.ro/m...si_HTB_in_Linux
http://docs.security...et/htb.tool.htm

Deci mmmi, te rog sa mergem inainte cu HTB-ul, daca poti , ai timp si vrei sa ma ajuti. Daca asta e rezolvata nu-mi mai fac griji (si am timp de studiu mai pe-ndelete ca sunt constient ca mi-e de folos) ca vine un user care plateste si ma intreaba:
,, dar ia zi tu cum se imparte banda asta , ca X-sulescu atunci cand downloadeaza mie imi merge nasol WEB-ul  si platim la fel’’’ , sau daca mai vrea sa intre in echipa asta de useri cineva mai serios nu pruncutzi, asta e primul lucru care il intreaba.
Deci e evident ca asta e o urgenta a urgentelor.
Practic acum vreau sa te intreb daca

Intrebarea 1: Esti de acord cu propunerea urmatoare:
Eu citesc cu atentie exemplul pe care mi l-ai dat pe forum, apoi ce contin linkurile de mai sus, identific in cadrul lor conditiile concrete in care ma aflu eu, modific scriptul din primul link in functie de asta (ca sa vezi ca imi dau silinta, sau poate imi spui tu altul, formulez intrebari unde nu mi-e clar ceva si desigur dupa ce am epuizat cautarea de raspunsuri prin alte surse indicate de tine sau gasite pe net, iti transmit intrebarile (nu mai mult de 5 … :P  ).

Intrebarea 2: Ce zici ma ajuti? , asa ar merge mai repede. Vezi un pic ce e prin link-urile alea de mai sus si spune-mi

Intrebarea 3:   Care ar fi  strategia de urmat .

#53
mmmi

mmmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.05.2005
In primul rand stabileste un standard pentru ip-uri. Ori faci mai multe clase ori imparti o clasa pe domenii.
Posteaza aici domeniile/clasele de ip-uri si specifica in dreptul fiecareia ce banda garantata vrei sa aiba si ce alocare dinamica.
In plus va trebui sa-mi spui daca banda care o are serverul este garantata sau nu, si ce viteze sunt la upload si la download.
Dupa ce imi dai datele astea o sa iti dau un exemplu despre cum cred eu ca trebuie sa faci qdisc-urile in HTB, si vei pleca de la exemplul ala si o sa il imbunatatesti dupa nevoile tale.
Pentru instalarea pe server comunicam pe pm, unde o sa iti spun de ce am nevoie sa faci.
Documentatia pe care ai gasit-o e bunicica, numai ca e prea scurta. Ceea ce as vrea eu sa intelegi/studiezi din LARTC sunt:
- principiile limitarilor de banda (cea mai importanta notiune este aceea ca nu poti limita download-ul pe o interfata, ci doar upload-ul)
- cum parcurge un pachet qdisc-urile, cum se clasifica, si cum se descarca din qdisc-uri.
- diferenta dintre multiplele metode de clasificare, queue-uri.

#54
Cornel Eugen Boca

Cornel Eugen Boca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 10.01.2006

View Postmmmi, on Feb 17 2006, 17:48, said:

In primul rand stabileste un standard pentru ip-uri. Ori faci mai multe clase ori imparti o clasa pe domenii.
Posteaza aici domeniile/clasele de ip-uri si specifica in dreptul fiecareia ce banda garantata vrei sa aiba si ce alocare dinamica.
In plus va trebui sa-mi spui daca banda care o are serverul este garantata sau nu, si ce viteze sunt la upload si la download.
Dupa ce imi dai datele astea o sa iti dau un exemplu despre cum cred eu ca trebuie sa faci qdisc-urile in HTB, si vei pleca de la exemplul ala si o sa il imbunatatesti dupa nevoile tale.
Pentru instalarea pe server comunicam pe pm, unde o sa iti spun de ce am nevoie sa faci.
Documentatia pe care ai gasit-o e bunicica, numai ca e prea scurta. Ceea ce as vrea eu sa intelegi/studiezi din LARTC sunt:
- principiile limitarilor de banda (cea mai importanta notiune este aceea ca nu poti limita download-ul pe o interfata, ci doar upload-ul)
- cum parcurge un pachet qdisc-urile, cum se clasifica, si cum se descarca din qdisc-uri.
- diferenta dintre multiplele metode de clasificare, queue-uri.


Spune-mi te rog daca stabilind clase ca si tine de exemplu userii din clase diferite se vad intre ei in LAN?
In prezent reteaua are 21 de PC-uri din care numai 10 sunt pe net, ceilalti membrii ai retelei care nu au net pentru ca ei nu au vrut, isi manifesta mai mult sau mai putin frustrarea si nu as vrea sa pun paie pe foc si sa le zapacesc IP-urile cu clase ca si asa ,, sunt asa multe cifre intr-un IP…’’ si daca le mai bag si clase de IP-uri i-am terminat eu pe ei si ei reteaua. Asa trebuie sa fac incat ei sa se vada in retea unii pe altii indiferent daca au sau nu net. Avand in vedere asta propun domeniile de mai jos.

Banda pe care o primesc de la ISP si dupa exprimarea folosita de acesta este ceva de genul: ,, 32 kbps garantat cu urcare pana in 384 kbps’’ urmeaza modificarea pragului de 384 la 512 kbps dar tot numai 32 kbps garantat. Acuma in functie de aceata formulare te rog sa vezi daca sunt ok garantarile si alocarile dinamice de mai jos , daca nu modificale. Nu stiu cum (prin ce metoda) sa stabilesc vitezele de upload si download, daca imi spui cum sa o fac … aplic si iti comunic rezultatul.Sa imi spui de asemenea daca stabilirea acestor parametrii se face fara userii ceilalti online sa stiu sa ii scot cand masor.

domeniul 192.168.13.100 -  192.168.13.120 minim garantat 16kbps, alocare dinamica default 64kbps
domeniul 192.168.13.120 -  192.168.13.140 minim garantat 32kbps, alocare dinamica default 128kbps
domeniul 192.168.13.140 -  192.168.13.160 minim garantat 64kbps, alocare dinamica default 256kbps
domeniul 192.168.13.160 -  192.168.13.180 minim garantat 128kbps, alocare dinamica default 384kbps

Prima mea prioritate este sa stabilesc o impartire a benzii echitabila la toti userii avand in vedere ca platesc toti acelasi tarif. Desigur la fel de importanta in aceasta prima etapa este si definirea protocoalelor "importante" dns, icmp, gaming on-line, radio on-line http, proxy, mail, messenger cum le-ai spus tu.
Stabilirea garantarilor diferite pe domanii imi va folosi abia in viitor daca cei ce nu au acum net vor opta pentru o banda mai mica la un pret mai mic.

Legat de studiu imi vine foarte greu si merge incet in engleza la varsta mea dar daca asta e o conditie ca sa ma ajuti fac tot posibilul sa imi traduc aspectele pe care le-ai mentionat. Azi am instalat ,,QoS_ipcop_1[1].4_v1.9.2_ipcop_1.4.4.tar.gz,, dar aveam numai butoane fara vreo mentiune scrisa langa ele, apoi am instalat ,,qos_ipcop_1.4.8.tar.gz,, , asta a mers am avut si butoane si scris si un mic help cu exemple dar am facut ceva bazaconie ca dupa ce i-am data start nu am mai putut accesa serverul cu interfata grafica nu vedeam din retea cu ping placa Green. Am fost nevoit sa reinstalez Ipcop 1.4.10.
Astept pasii urmatori cu nerabdare. Iti multumesc pentru ajutor anticipat.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate