Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

caini adevarati pentru paza

- - - - -
  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#19
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Din experienta mea iti recomand Ciobanesc german, Rothweiler si Doberman - sa fie dresati de mici.
Femelele provoaca mai multe stricaciuni.

Daca ai 2, eficienta e de 3-5 ori mai mare.

#20
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007

View Postpasilla, on 18 noiembrie 2015 - 00:11, said:

Ce zici de un ciobanesc siberian?
Ai dreptate :thumbup: ciobănești caucazieni/siberieni sunt foarte buni, mai ales atunci cand ei sunt dresați și crescuți în mod corect și începând de la o vârstă adecvată.
Însă trebuie să ai minim 3, de preferat să fie de aceași vârstă, să fie crescuți de foarte mici fiind doar împreună, să fie bine aleși, să aibe părinți campioni.
Să aibe pedigree! Oare de ce ? Tocmai pentru ca să ai șanse minime la surprize neplăcute.
Ciobăneștii caucazieni bine dresați și care au dobândit astfel un comportament echilibrat, or să rupă chiar și un urs în bucăți, adică e posibil să îl sfășie în timp real!
Dacă nu vor fi dresați în mod adecvat și nu vor fi de origine sănatoasă, e posibil să te sfâșie chiar și pe tine, ca fiind un foarte prost proprietar și desigur chiar și pe oricine altcineva!
Ciobănesti caucazieni sunt singurii câini care pot să iasă învingători din lupta directă cu niște urșii sănătoși și agresivi, asta daca sunt minim 3 câini la un urs "bine crescut" ( urs adult masiv și hiperagresiv)! Restul câinilor ar avea șanse minime de supraviețuire, în afara fugii disperate :huh: desigur ...

Edited by Teophileos, 18 November 2015 - 04:32.


#21
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007
https://ro.m.wikiped...c_caucazian  

http://www.animale.r...escul-anatolian

http://www.argeseanu...la-pitesti.html

#22
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
Incearca un gard electric daca nu esti multumit de caini.
Sau poti face o fapta buna si iei un maidanez de la un adapost. Un hot "adevarat" va sti sa iti anihileze si mama cainelui de lupta ori de paza.

#23
better_call_saul

better_call_saul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 19.02.2015
Pitbull-ul poti sa il scoti din ecuatie, nu sunt facuti pt asa ceva, risti sa iti fure cineva cainele. Eu as alege pentru paza ciobanesc de asia centrala, doberman sau rottweiler, cu un dresaj bun si caini cu pedigree, sunt sigur ca o sa ai o protectie foarte buna.

#24
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
In primul rand nu ai mentionat la ce iti trebuie ! Ce vrei sa faci cu el ? Paza personala , paza obiectiv , animal de companie "multifunctional" , il tii in casa , apartament , curte ! Pentru o familie sau numai pentru tine ?
Sunt multe "chestii" care pot influenta o alegere !

Edited by FAP, 18 November 2015 - 08:49.


#25
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Dintre molosoizi , cel mai apt pentru paza este Pero de Presa Canare , cu mentiunea ca trebuie atent indrumat spre asta. Nu trebuie incurajata agresivitatea pentru ca este un caine extrem de puternic si are o memorie foarte buna. Daca l-ai incurajat o data sa fie agresiv si l-ai laudat ....doar asta va face pentru a-ti fi pe plac. Un caine foarte bun de paza este Malinois-ul . Este rezistent , rapid , inteligent , dar necesita dresaj pentru ca are o energie debordanta si trebuie temperat ( un caine de paza coleric este un pericol , nu un ajutor ) . Rothweiler-ul este un caine bun dar in Romania gasesti putin care sa fie corecti d.p.d.v genetic . Majoritatea au probleme majore de sanatate , pentru ca s-au practicat consanvinizarile stranse generatii la rand si asta i-a degenerat . Ciobanescul caucazian este victima propriului succes si a faptului ca putini stiu sa il creasca. Fiind masiv de mic , daca nu il plimbi , va " beneficia " de picior de vaca si displazie accentuata. Oricum , majoritatea au displazie , chiar daca vin dintr-o linie buna. Practic nu am mai vazut un Caucazian fara displazie de mic ( si vorbesc despre radiografii la 3 luni ) de mai bine de 5 ani .
Cainele de paza poate fi si un ciobanesc autohton sau un metis , cu conditia ca stapanul sa ii creeze acel mediu pe care el , cainele , trebuie sa il apere. Trebuie sa fie perimetrul aferent lui , pe care trebuie sa il apere , si , la peste 1,5 ani , orice caine dezvolta un instinct de paza. Daca il tii in lant sau intr-un tarc stramt , poti strica orice caine , indiferent de rasa si de temperament.
Am un prieten care creste Kangali . care nu au nimic de a face cu paza la curte ( sunt ciobanesti si sunt eficienti pentru paza turmelor de pradatori , nu de oameni ) dar a reusit sa ii faca destul de eficienti si la paza curtii  Nu ca un Caucazian sau un Malinois , dar destul de alerti cand vine vorba despre straini .
Nu rasa da canele de paza ci temperamentul. Orice individ poate dezvolta instinct de paza si cainele din orice rasa poate pierde instinctul acesta daca este prost crescut.

Edited by JurasikMan, 18 November 2015 - 09:10.


#26
jhonnytheman

jhonnytheman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.11.2009
Cainii buni de paza sunt ciobanestii, desi ai spus ca nu te intereseaza. Rotweillerul ar fi o solutie, insa ai grija sa cumperi de la crescatori cu experienta, altfel risti sa aiba probleme de sanatate.
In primul post nu ai spus daca iarna ii lasi afara sau in casa, cateva din rasele enumerate de tine s-ar putea sa nu reziste bine iarna afara.

#27
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Un plus pentru bullmastif. Îmi plac si rottweilerii foarte mult însă nu prea am văzut rott de nădejde, latra si pare fioros dar daca esti mai hotărât intri peste el.

De fapt asta e marea problema cam la toti, nu au destul curaj. Am avut ciobanesti cândva ( nu de rasa pura, desi aveau instinctul de paznic in ei, mai dădeau înapoi când vedeau ca intrusul nu se sperie si merge înainte.

Am căpătat un Amstaff si acela m-a impresionat din prima, 40 kg si o forta incredibilă, priza mortala, am facut mai multe teste cu el, noaptea era imposibil sa intre cineva in curte ( testat cu persoane îmbrăcate in costum special) însă ziua era foarte prietenos cu toti, ataca doar daca îi dădeam eu comanda sau cineva era prea agresiv, însă luat cu binișorul putea să-l fure fără probleme.

Totusi cred ca a fost o exceptie, nu prea vad acum Amstaff de 40 kg.

Dupa ce a decedat (avea 12 ani), mi-am luat un pitbull chiar de la cei care se ocupa cu luptele. Va asigur din start cu na mă ocup cu lupte si nu pentru asta îl tin.

Mi-am cumpărat o carte si l-am educat si dresat in asa fel ca sa păzească curtea si sa nu fie prea prietenos cu străinii. Acum acesta are 4 ani, e un paznic excelent, foarte simtitor, energic, nu lasa pe nimeni sa intre fără permisiune ( testat real) are un curaj extraordinar, unicul minus ar fi dimensiunea, are 28 kg dar eu fiind un tip destul de solid parca as vrea ceva mai puternic.

Sa nu va ganditi ca l-am transformat într-o bestie, cu membrii familiei e foarte iubitor si jucaus.

El acum e in curte la parinti dar eu îs plecat si de asta as vre să-mi iau un câine care sa fie cu mine.

De bulldog american ce ziceti? Ma interesează anume din punct de vedere al pazei si protectiei.

Nu am văzut ca au mai apărut posturi.

Câinel îl voi tine afara in curte, va avea cusca buna, iar când vin musafirii îl leg, in rest liber. Duminica îl mai iau cu mine la plimbari pe dealuri sau pădure.

Vreau sa păzească curtea, sa aibă initiativa, nu sa fiu eu nevoit să-i dau comanda de fiecare data.

De gard electric nu am nevoie, defapt nu ma tem ca o sa mă fure cineva, am eu asa o pasiune mare către câinii buni de paza. Nu încerc sa omor pe nimeni.



#28
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Ca si in alte multe domenii se pare ca de cele mai multe ori , confundam "ce ne trebuie" cu "ce vrem noi" ! Din pacate de cele mai multe ori va suferi cainele pentru unul ...........!
Si e destul de apropiata comparatia cu masinile ! Vine unu' cu ceva probleme la "mansarda" si isi cumpara un Hummer sa se duca de la bloc ...la magazinul din colt sa-si ia tigari !
Dupa 1 luna,doua cand deja a fost "laudat" de toti cu...."celebrul ce tare esti" vrea sa plece si din localitate Posted Image ! Atunci realizeaza ca masina ii rupe spatele , ca la peste 120 la ora devine instabila si ca ii consuma 40 de litri la suta ! Atunci intelege ce tampenie a facut si vrea sa o vanda !
In cazul unui caine asta de obicei duce la abandonPosted Image ! Daca un caine de talie mare si potential periculos are deja sa zicem 3 ani(foarte tanar) e abandonat , aproape NIMENI nu il va mai adopta ...de FRICA !!! Si atunci...va muri pentru ca unui.....i s-a parut ok dar ...a gresit !
Eu nu prea inteleg asta cu paza si aici nu vorbim de obiective protejate ci de o casa , o curte , un apartament ! Orice hot mai pregatit , iti poate otravi cainele sau ...exista multe alte metode de anihilare indiferent daca e kangal sau pechinez !!!
1) De ce sa aduc un "elefant" care traieste in varful muntilor si se bate cu leii sau ursii , in Bucuresti  (orice oras de campie) la 60 de grade vara ? Unde sunt leii sau ursii ? Sa manance si o tona !
Si dupa aia sa-i auzi pe aici si pe alte forumuri ca ..."caucazianul meu doarme toata ziua/darama curtea/l-am legat/ne e frica la toata familia de el"Posted Image
2) De ce sa iau un pitbull / rottweiler /doberman/etc. , sa fiu injurat pe unde ma duc cu el , numai cu botnita si lesa ,sa doreasca sa rupa orice alt animal , sa-mi fie frica sa nu intru in puscarie din cauza lui , sa nu-l pot lua nicaieri cu mine datorita apartenentei la caini periculosi , sa nu ma primeasca la nici un hotel , sa-mi fie frica pentru sotie si copii ???
3) In mod normal orice caine face paza ! Maidanezii sunt unii dintre cei mai buni si credinciosi ! Malinois sunt foarte buni dar in echipa mixta(cu un om) ! Cel mai bun all-around este ciobanescul german !!!
PS - Alege-ti un caine in totala cunostinta de cauza !!! Pe aia care abandoneaza un caine pentru faptul ca "nu i-a dus mintea"Posted Image ! Si aici nu acuz pe nimeni , discut la modul general !
Acum am vazut ca ai postat ! Pai pitbull-ul nu va mai permite un alt caine in curte ! Mai ales daca e luat de la lupte !

Edited by FAP, 18 November 2015 - 10:17.


#29
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Pai am spus ca eu nu mai stau cu parintii si de asta vreau să-mi iau unul, pitbullul nu-l iau cu mine, rămâne in ograda unde a crescut, fratele meu are acum grija de el.


M-am documentat un pic si despre Dogo Canario, însă unde stau eu, Basarabia, nu am vqzut nici unul.

As pune niste poze dar nu vad cum.

Edited by vinciun, 18 November 2015 - 10:33.


#30
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postvinciun, on 17 noiembrie 2015 - 23:49, said:

[...] Îmi trebuie un câine cu adevărat curajos si impunător, destul de agresiv (nu se pune problema, sunt puternic si stiu cum sa stapanesc un  caine). [...]
Vezi să nu pățești și tu ca și ăla de spunea:

Quote

Mi-am cumpărat cel mai tare cîine de pază... de trei zile mă chinui să intru-n curte!
Posted Image

#31
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

View Postvinciun, on 18 noiembrie 2015 - 10:32, said:

Pai am spus ca eu nu mai stau cu parintii si de asta vreau să-mi iau unul, pitbullul nu-l iau cu mine, rămâne in ograda unde a crescut, fratele meu are acum grija de el.


M-am documentat un pic si despre Dogo Canario, însă unde stau eu, Basarabia, nu am vqzut nici unul.

As pune niste poze dar nu vad cum.
https://www.google.r...AodshEDow&dpr=1
Ai poze cate vrei !
Mai era un banc :
"Unul zgariat , cu vanatai si hainele sfasiate se ...intoarce la carciuma ! Prietenii il intreaba ce a patit !
El - stiti cainele ala bun tare de paza al meu ? Nu m-a recunoscut ! "Posted Image

Edited by FAP, 18 November 2015 - 10:42.


#32
danyd83

danyd83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,050
  • Înscris: 04.11.2013
Daca vrei de paza si sa fie si impunator categoric acela e un ciobanesc caucazian. Am avut un exemplar la tara si garantat nu a calcat nici un intrus pe teritoriul lui. E genul de caine fearless. Avea in jur de 90 de kg, din pacate a murit acum 2 ani de batranete (12 ani).
100% acest tip de caine nu o sa lase intrusi pe teritoriul lui, de orice fel.
Apropo, face susu cu bolta pe orice pitbull sau amstaff cand vine vorba de paza teritoriului.

Edited by danyd83, 18 November 2015 - 11:03.


#33
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007
@;dandy83', ai perfecta dreptate, insa omul acesta e din Basarabia, acolo se bea de se "stinge", exista racketzi periculosi, o sa aibe mari probleme daca nu isi ia macar doi, daca nu cumva chiar 3 caini. Asta o sa il coste o avere si pe termen scurt si pe termen lung.
In plus daca va intra cineva neautorizat ... o sa ramana numai praful de pe el, caucazienii sfasie tot daca se intarata reciproc!
De fapt ei sunt la origine caini salbatici, extrem de feroce si de neiertatori!.Ei pot devasta chiar si o masina la nevoie, daca masina sta pe loc, pot distruge un sopru, o magazie construita din simple sipci de lemn. O sa faca asta din pura plictiseala.
Mai mult decat atat Posted Image ei pot dobandi obiceiuri foarte enervante, pot ajunge sa distruga tot ce prind, obiecte, plante, fiinte!
Ei ca sunt niste lupi combinati cu lei sau leoparzi. Insa daca sunt extrem de bine dresati, de mici, in mod adecvat, nu o sa manance sau nu o sa bea nimic de la nimeni, ma refer ca nu o sa manance sau nu o sa bea de la persoane necunoscute.
In plus latratul lor se poate auzi la cateva sute bune de metri, insa de multe ori stau la panda, nu latra, nu maraie si astfel atunci cand ataca intrusul/victima prin surprindere Posted Image e "stop joc" Posted Image Posted Image !

Edited by Teophileos, 18 November 2015 - 12:14.


#34
danyd83

danyd83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,050
  • Înscris: 04.11.2013
Nu ai ce face cu 3 sau 2 numai daca ai de pazit vreo stana sau o curte f mare. Pt o curte normala de 1000-1500 mp e suficient unul. Garantat, din proprie experienta, face fata cu brio.
Cu 3 poti sa pleci la razboi. Posted Image

#35
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007
Au fost utilizati la razboi, insa in timpul luptelor deveneau mult prea dezlantuiti si astfel aproape imposibil de controlat,
asadar Posted Image  in timp sa renuntat la utilizarea in lupta directa!

Edited by Teophileos, 18 November 2015 - 12:32.


#36
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Sunt deacord cu voi dar repet ca nu vreau ciobanesti si alti pufosi, nu-mi plac.

Sa fie si ceva mai atasat de stăpân nu salbataciune. Am spus ca duminica fac plimbari cu el prin pădure. Îmi place sa mă joc cu sfoara cu el. De obicei ciobanestii nu tin priza, nu-s interesati de sfoara.

Vreau sa fie cu parul scurt, botos, musculos si sa aibă intre 35 si 50 kg. In categoria asta ar intra rottweilerul, buldogul american, cane corso sau dog argentinian însă pe acestia ii cunosc doar din citite.

Rottweilerii pe care i-am întâlnit erau fricosi, de asta intreb aici sa aud păreri concrete de la cei care se ocupa sau care au unul din astea enumerati de mine si îl folosesc in calitate de paza nu câine de apartament.

Îmi mai trece prin cap sa imperechez un pitbul cu un rottweiler însă e lunga povestea.

Edited by vinciun, 18 November 2015 - 12:40.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate