Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

LEXUS seria RX 2010-2011

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
borreddog

borreddog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 28.03.2005

 ionut_ionut, on 16 noiembrie 2015 - 14:58, said:

@Initiator, degeaba vorbesti de meltenism,ca nu o cumperi pt imagine etc. Cand vrei suv de 70k euro la o treime din pret si apoi intrebi cat consuma fix asta demonstrezi.


daca ai impresia ca am nevoie de permisiunea ta, parerea ta sau ca trebuie sa-ti demonstrez tie ceva pe fraza de mai sus, te inseli. si nu vreau sa fac flame pe acest subiect...sa fiu in locul tau, as evita topicul asta, este total irelevant pentru tine, nu-i asa? iti zic asta cu maxima indiferenta, cu siguranta le stii pe toate si le stii bine; doar ca evita sa mai postezi aici te rog. si nu o lua ca afront personal, nu asta intentionez.

#20
ionut_ionut

ionut_ionut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,780
  • Înscris: 01.12.2007
Toti visati la premium dar va dati ultimii bani pe un fier, pe o masina din top 10 cele mai ieftine. Cum sa intrebi cat costa rca-ul sau schimbul de ulei , este penibil ! Ce faci daca iti pica CVT-ul ?

Ia-o ca pe un sfat, nu te mai agita de pomana .

#21
borreddog

borreddog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 28.03.2005
bine, ma. acum dispari de pe topicul asta si ineaca-ti tristetea mintii tale incapatoare in alt topic.

mersi de sfat, ghici ce o sa fac cu el. iar cand o sa-mi cada CVT-ul o sa te caut sa-ti cer sfaturi de unde sa fac rost de bani...la cum suna ce scrii pare ca stii.



un moderator exista aici ca sa stearga offtopic-ul?

#22
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,880
  • Înscris: 14.11.2004
Cam greu sa cada CVT-ul la ea, cat timp sa mers decent cu ea si s-a respectat cartea. Masinile sunt superbe dpdv tehnic. Ca orice Toyota, au mici probleme de calitate a interiorului, sau nu au lemn de mahon pe bord, detalii minore.

Consumul ala de 14 nu il cred, cauta review-urile lui Robert Adam, poate a prins si RX-ul si el da pe post totul, cu bune si rele.
Oricum nu te astepta mai jos de 10 in medie, e vorba de un motor mare si o caroserie grea cu amprenta aerodinamica mare, pentru consum exista Prius si Prius :)

Poate la noi pe Club Toyota sa discute baietii de asa ceva, dar am dubii din cauza ca genul celor ce cumpara masinile astea nu prea se agita cu forumurile.

Hint: daca nu ai condus-o, da o tura la Toyota Nord si vezi cum te faci de un drive-test si mai aflii si cate ceva de acolo.
Personal in locul lui RX as lua Highlander hibrid din cauza aspectului butucanos si pretului mai mic de achizitie, in rest fiind identice dpdv mecanic.

#23
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,138
  • Înscris: 08.12.2008
Pe de alta parte, cine da atatia bani si se uita la 2-3 litri in plus fata de un Avensis de 1.6?! Ma refer la cosumul urban. Iar chestia cum ca ce ne facem daca ne pica CVT-ul... sunt masini pentru toate buzunarele. La fel si intretinerea.

#24
ionut_ionut

ionut_ionut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,780
  • Înscris: 01.12.2007

 connectorxp, on 16 noiembrie 2015 - 20:40, said:


Consumul ala de 14 nu il cred, cauta review-urile lui Robert Adam, poate a prins si RX-ul si el da pe post totul, cu bune si rele.
Oricum nu te astepta mai jos de 10 in medie, e vorba de un motor mare si o caroserie grea cu amprenta aerodinamica mare, pentru consum exista Prius si Prius Posted Image


Suv-urile au probleme cu aerodinamica,iar sist. hibrid nu este la fel de eficient in regim ex.urban, mai ales cand se merge mai tare.

Oricum,poti consulta forumurile de afara pt detalii.

#25
Mantabrk

Mantabrk

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.03.2017
Buna tuturor. Ma gandesc la un lexus rx 450 h 2010 sh . Am gasit pe la 16-17 k eur. Am citit destul de mult despre acesta masina si sunt impresionat de ce are pe ea si ce poate face . Am totusi cateva nelamuriri privind fiabilitatea ei mail ales la un sh de 7 ani ? Ma gandesc .. ca unii senzori pot pica in timp nu stiu un cost  .. bateriile au durata de 10 ani  si daca trebuie inlocuite... va rog ceva informatii despre eventualele costuri surpiza ce pot aprea la un sh din 2010... ms

#26
borreddog

borreddog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 28.03.2005
iti raspund eu, ca am fost pe drumul asta.

am fost in DE sa-mi iau unul, am vazut 4 masini. eu eram dispus sa platesc vreo 25k...din pacate cele vazute nu mi-au prezentat incredere sau erau prea cazute (desi aveau km putini, si-au batut joc de ele) si nu am mai cumparat. si am fost numai la dealeri mari.

cred ca pentru a lua unul ok, trebuie sa astepti o ocazie (masina in sine este destul de rara) sa apara la vreun dealer sau sa iei una pe la 30-35k euro.

mi se pare riscant sa iei modelul asta la 16-17k, pentru ca il iei cu aproape 200k km.

cu bateriile nu mi-as face griji, se inlocuiesc elementii daca este nevoie, asta si in romania se face.

succes!

#27
uhu10uhu

uhu10uhu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,743
  • Înscris: 04.10.2006
Ca la orice SH, e important sa ai insoric de service. Daca a fost intretinuta la reprezentanta, atunci sunt mari sansele ca bateriile sa fi fost schimbate la un recall de fabrica.
Am mers cu un RX400H si mi s-a parut foarte faina masina. Proprietarul o luase SH si mi-a spus ca la prima revizie a ajuns costul la 8000 lei. Nu am cerut detalii despre ce i-au facut la masina pentru banii aia.

#28
Mantabrk

Mantabrk

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.03.2017
Ce am gasit eu la 16-17 k pe germania au intradevar km peste 150 k . Acelasi km ii vedem pe dieseluri din 2010-2012 la marcile nemtesti. Ingrijorarea mea se refera la o belea mare care poate sa apara la un rx450h cu 200 k km de ex sa se strice convertorul sau alt gadget si sa coste cateva mii de euro. Restul nu e prbl la consumabile. Asta as vrea sa stiu daca stitii de cazuri grave de stricaciuni... ms

#29
borreddog

borreddog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 28.03.2005
pai masina asta este nr 1 in lume la fiabilitate, asa ca sanse mici sa se strice chestii foarte importante. intra pe forumul Lexus international si vei vedea acolo pareri.

dar ramane totusi doar o masina facuta de om, oricand poate se strice ceva fix la a ta. cata vreme accepti riscul asta, go ahead.

In general, am observat fidelizarea clientilor (inclusiv in Romania), tocmai datorita acestei fiabilitati ridicate.

#30
autoabc

autoabc

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.03.2017
Salut,

Din ce am citit pe forumuri, masina este fiabila. Am verificat si costurile consumabilelor, nimic socant. Am gasit un editorial pe auto-bild.ro, cu un sh modelul anterior, baietii nu au gasit nimic stricat, bateriile functionau in parametrii chiar si dupa 10 ani.
Cum bine zicea un coleg mai sus, se pot inlocui anumite celule din baterii, in romania.
Cutia automata, daca vorbim de un cvt clasic, nu e nici o problema se repara. Nu stiu insa daca este o cutie speciala, angrenata cu sistemul hibrid.
Sistemul de suspensie pe aer, pare unul din cele mai fiabile. Similar Land Cruiser. Se pot repara, dar daca pica, preturile sunt la fel de scumpe ca la Range Rover, Mercedes etc.
Motorasele electrice - nu am gasit nimic despre ele, costuri reparatii, intretinere, probleme etc.  Pe forumuri (uk,sua) nu s-a plans nimeni.
Discurile de frana se schimba ceva mai des decat la un sedan, 25-50k de km. Depinde cat de mult mergi in afara. Lucru care nu ma sperie, l-am trait la Touareg prima generatie, doar ca acolo era un bug si chiar daca mai mergeau 10k km trebuia sa le schimbi pentru ca iti aparea eroare in bord cu rosu non stop si anula celelalte informatii ale calculatorului.

Acum, ca o mica paranteza, legat de discutii/principii - costuri consum, intretinere raportat la costul masinii. este relevant sau nu ?  Da, normal.

Daca intrebi de consum, nu iti lua lexus. Serios ? Pai pe mine unul, ma intereseaza un RX450h second hand. Dau 20k euro, nu 65k.
Pe cetateanul "calculat si asezat la cap" (nu judec/nu sunt ironic) care isi cumpara un Megane sau focus de 17,18k euro, nu il intereseaza consumul ? sa nu zic de Passat,insignia care ajung la 30k.

Masinile premium, au alta calitate ! o masina daca a costat peste 50k, exista un motiv. Prefer oricand o masina premium second hand. Costuri intretinere ? Nu ma intereseaza preturile de reprezentanta. Nu o sa duc masina nicioada la o reprezentanta sa aflu parerea unui angajat cu 1500ron/luna. Eventual sa imi comande piesele cu 70% adaos.

Am avut masini si noi si second hand. Toate sunt fiare, toate se strica, toate se repara. Doar ca in momentul in care iti pica cutia de viteze automata la un passat cu 70k km in bord, luata noua iar cei de la reprezentanta iti cer 5000 euro inlocuirea ca...deh nu tine de garantie, aici e vorba de stilul de mers..iti vine sa vomiti. Nici o problema, am reparat totul la un mecanic destept cu 350euro.
Revenim la rx ul nostru si competitia. ML si X5 ? masini bune, puternice, solide. Parerea mea e ca totul tine de gust, nevoi si ...cred ca de varsta. Acum cativa ani ma uitam la Rx pe strada si ma gandeam cine e atat de tampit incat sa dea pe uratenia asta atatia bani. Pana m-am suit in ea si am vazut cat de confortabila este si ce consum are.
Da, da, consum. X5-ul 3.0d 2011, nu coboara in bucuresti sub 14, iar la drum lung 8,9. Intradevar masina este puternica, violenta, dinamica. Eu unul mi am dat seama ca nu am efectiv nevoie de puterea si dinamica unui x5. Vreau confort, liniste, fiabilitate si un consum bun. Rx ul din punctul meu de vedere indeplineste toate aspectele astea la un pret decent (sh).
M-am uitat de curiozitate pe mobile.de, la Rx-uri. Nu am vazut cu 4,5 sute de mii in bord, probabil nu se vand ca masini de companie, nu stiu.
Una peste alta, este o masina de luat in calcul. Iar sistemul hibird chiar isi face treaba. In buc nu sare de 10, poti scoate un 9 linistit. La drum lung 8,9.
Eu inca studiez forumuri, daca mai aflu ceva noutati, revin.
Intrebare off topic - Am vazut ca sunt 2 service uri specializate pe hibride, in brasov si iasi. Sunt ok baietii ? cunosc meserie  ?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate