Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

Fisier propriu si program de citire fisier.

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
laurentiua

laurentiua

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.11.2015
Buna seara. Am o intrebare. Doresc sa-mi fac un fisier de tip Notepad dar cu o extensie care nu exista. Sa spunem ca vreau sa am propria mea extensie , fisier.andrei (asa ma cheama) . Pot face acest lucru?
Iar a doua intrebare este : Daca imi pot face acest fisier din care sa se salveze cu extensia .andrei , imi pot face si un READER/Viewer? Adica fisierul cu extensia .andrei sa se deschida doar cu acel program si acel program sa fie facut de mine . Daca este deschis fisierul nume.andrei cu notepad++ sau cu adobe sau alt program sa apara criptat cu semne sau diferite chestii,cifre,litere lipsa,etc.
Concluzie : Se poate?
PS. Am incercat sa explic cat am putut  de bine,nu am avut inspiratie la formulat,daca nu intelegeti sau aveti nelamuriri intrebati-ma .
Multumesc tuturor pentru eventualul ajutor.

Edited by laurentiua, 14 November 2015 - 18:32.


#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,731
  • Înscris: 30.07.2003
Se poate tot ce vrei acolo. Da' programare sa stii !

#3
Ploiesteanul2015

Ploiesteanul2015

    Cel mai iubit dintre ploieșteni

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,681
  • Înscris: 13.09.2015
Teoretic se poate, dar sincer nu înţeleg DE CE vrei să complici lucruri care sunt simple prin natura lor !?!? :P

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
Si vrei sa-l faci in visual basic?

#5
laurentiua

laurentiua

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.11.2015
Da,in visual basic ma gandeam daca se poate. Trebuie sa fac un proiect in visual basic si m-am gandit sa fac asta dar nu stiam daca se poate.

#6
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,129
  • Înscris: 11.08.2003
sa schimbi extensia unul fisier in ce vrei tu, se poate si acum. cel mai simplu, foloseste Total Commander.
Sa deschizi tipul acela de fisiere cu un program anume, se poate. Cand dai click pe el sa-l deschizi iar el are o extensie necunoscuta, sistemul de operare iti va cere sa-i indici un program care sa-l deschida. Ii dai calea catre programul facut de tine si aia e.
Sa creezi un fisier care sa fie ciudat pentru orice alt program dar clar pentru program tau, fie reinventezi roata, fie codezi toate informatia din fisierul respectiv cu un anume algoritm stiut doar de programul tau. De exemplu, in loc de A pui 001, B - 002 si tot asa sau similar. Ca idee, XLSX (daca imi aduc eu bine aminte) are un fisier XML in care sunt scrise toate informatiile din fiecare celula din tabel.

#7
justnewsp

justnewsp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.07.2010

View Postlaurentiua, on 14 noiembrie 2015 - 18:31, said:

Buna seara. Am o intrebare. Doresc sa-mi fac un fisier de tip Notepad dar cu o extensie care nu exista. Sa spunem ca vreau sa am propria mea extensie , fisier.andrei (asa ma cheama) . Pot face acest lucru?
Iar a doua intrebare este : Daca imi pot face acest fisier din care sa se salveze cu extensia .andrei , imi pot face si un READER/Viewer? Adica fisierul cu extensia .andrei sa se deschida doar cu acel program si acel program sa fie facut de mine . Daca este deschis fisierul nume.andrei cu notepad++ sau cu adobe sau alt program sa apara criptat cu semne sau diferite chestii,cifre,litere lipsa,etc.
Concluzie : Se poate?
PS. Am incercat sa explic cat am putut  de bine,nu am avut inspiratie la formulat,daca nu intelegeti sau aveti nelamuriri intrebati-ma .
Multumesc tuturor pentru eventualul ajutor.

View Postneagu_laurentiu, on 14 noiembrie 2015 - 18:32, said:

Se poate tot ce vrei acolo. Da' programare sa stii !

Nu se poate chiar tot.
Orice fel de fisier se poate deschide cu nenumarate programe.
Bineinteles, editarea si afisarea vor fi la fel de variate ca si numarul de programe.
Exemplu: pot sa deschid un JPG cu aceste programe:
- Photoshop - pot sa vad poza, pot sa-l modific asa cum vreau eu, ramine poza in continuare
- XnView - pot sa vad poza, nu pot sa fac toate modificarile, ci unele de baza (resize, crop.....), ramine poza in continuare
- notepad - NU pot sa vad poza, pot sa-l modific asa cum vreau eu, nu mai este JPG, nu mai poate fi citit de primele 2 de mai sus.

Edited by justnewsp, 15 November 2015 - 13:49.


#8
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,731
  • Înscris: 30.07.2003

View Postjustnewsp, on 15 noiembrie 2015 - 13:41, said:

Nu se poate.
Ia citeste mai departe:

View Postlaurentiua, on 14 noiembrie 2015 - 18:31, said:

Daca este deschis fisierul nume.andrei cu notepad++ sau cu adobe sau alt program sa apara criptat cu semne sau diferite chestii,cifre,litere lipsa,etc.
E clar acum ?

Apoi chiar daca scoatem acest lucru din ecuatie, tot poti impiedica sa deschizi un anumit fisier cu maruntaiele sistemului de operare (nu API-ul aplicatiilor utilizator ci pentru drivere WDK).

Edited by neagu_laurentiu, 15 November 2015 - 13:52.


#9
justnewsp

justnewsp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.07.2010
Cele doua chestiuni spuse de tine sint diferite de cele doua spuse de mine.
Poti sa deschizi orice fisier, api, wdk,... nu conteaza.
Oricum, intrebarea ta, coroborata ce raspunsurile ulterioare, arata un nivel de pregatire redus in aceasta problema.
Imi modific raspunsul: DA, se poate face tot ce vrei tu :)
Bafta !

#10
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,731
  • Înscris: 30.07.2003

View Postjustnewsp, on 15 noiembrie 2015 - 14:00, said:

Oricum, intrebarea ta, coroborata ce raspunsurile ulterioare, arata un nivel de pregatire redus in aceasta problema.
La mine ?!

View Postjustnewsp, on 15 noiembrie 2015 - 14:00, said:

Poti sa deschizi orice fisier, api, wdk,... nu conteaza.
Te inseli.

#11
laurentiua

laurentiua

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.11.2015
Mi-a spus un baiat mai demult ca trebuie sa schimbi byte (biti pe romana) programului .. Este adevarat? Trebuie sa schimbi byte pentru a-mi cripta textul din fisier si pentru a-mi face un anume tip de cripare propriu ?

#12
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,731
  • Înscris: 30.07.2003
1 byte = 8 bits asa ca nu incurca borcanele (apropo de biti pe romana). Si da, e adevarat (ca sa fie pe intelesul tau).

#13
laurentiua

laurentiua

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.11.2015
Nu stiam asta sincer cu byte si bits. Multumesc ca mi-ai spus .

#14
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,731
  • Înscris: 30.07.2003
https://en.wikipedia.org/wiki/Byte
https://en.wikipedia.org/wiki/Bit
Sau daca vrei in romana:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Octet
https://ro.wikipedia.org/wiki/Bit

#15
RAZ

RAZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,227
  • Înscris: 15.10.2004
Vrei sa faci toate astea in Visual Basic 6 (poate chiar 5?) sau VB .NET? am vaga impresie ca e vorba de VB.NET? Da, se poate tot ce vrei tu, in oricare din limbaje. Pentru asocierea fisierului cu aplicatia ta e nevoie de schimbari in registry, sa asociezi *.andrei cu aplicatia/exe-ul tau (sa deschida aplicatia ta acel fisier direct din explorer, fara sa lansezi aplicatia si mai apoi sa-i dai file-> open spre ex).  Spune-ne mai intai in ce vrei sa faci. Vb6 clasic sau VB.NET, ca sa fim siguri ca vorbim despre acelasi lucru.

#16
laurentiua

laurentiua

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.11.2015
De preferat vb6 clasic daca se poate

#17
RAZ

RAZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,227
  • Înscris: 15.10.2004
Poti incepe cu encryptarea, uite ceva care te poate ajuta: http://www.thevbzone.com/cCrypt.cls

Apoi read/write fisere:  http://stackoverflow...nto-a-text-file

Si modificare registry pentru asociere cu fisierul tau: http://www.freevbcod...ode.asp?ID=2799 / File Association


Sfatul meu este sa avansezi spre ceva mai de actualitate ca .NET? (VB/C#), daca tot esti la inceput si vrei sa faci ceva... Nu te chinui cu VB6, au trecut 10 ani de la ultimul update pentru el... s-au schimbat multe si marunte intre timp...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate