Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Exista adulti cu autism in Romania?

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
Alegrin

Alegrin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 06.08.2015

View PostArianna-D, on 12 noiembrie 2015 - 17:36, said:

De obicei, jignirea vine din faptul ca sunt destul de directi. Bine, in cazul copiilor nu stiu cum se poate manifesta aceasta "sinceritate" (probabil a spune glume in momente nu tocmai potrivite).
Da, spun adevarul si nu stiu sa minta. Nu stiu sa se prefaca, sa inventeze, le lipseste jocul imaginativ. Copiii de la bloc ma acceptau asa cum eram si ma cam ignorau dar cand aveau o disputa, veneau la mine si ma intrebau pentru ca stiau ca nu mint.

#20
Alegrin

Alegrin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 06.08.2015
Scopul acestui topic nu este analizarea mea. Vroiam sa vad cum e vazut autismul in Romania. Dar cand vad ca nici cei de profesie nu stiu mare lucru despre aceasta problema, ma gandesc ca ar fi mai bine sa fie un topic pentru cei care cred ca au autism, desi nu au fost diagnosticati (e si imposibil deoarece deocamdata se diagnosticheaza doar la copii ce nu scriu pe net)

#21
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Există numeroase aspecte ale empatiei care se manifestă diametral opus la indivizi diferiți cu Asperger's. În unele situații sociale în care oamenii normali reacționează cu o doză normală de empatie, unii cu Asperger's reacționează cu lipsa totală a empatiei și printr-o analiză la rece a unei situații macabre; pe de altă parte, alții cu Asperger's se blochează total în cadrul aceleiași situații din cauza empatiei enorme, scăpate de sub control.

Empatia e și ea de multe feluri (emoțională, cognitivă etc). E de studiat interacțiunea cu ADHD și schizofrenia: peste jumătate din Asperger's au și ADD, iar LLI (Low Latecy Inhibition) este o altă abordare care reunește tendințe ușoare catre cele trei afecțiuni.  Alte abordări interesante: HSP (Highly Sensitive Person) și SCT (Sluggish Cognitve Tempo), care reunesc sub același concept trăsături autistice, de deficit de atenție, schizo și altele.

Dacă ne referim la chimie, serotonina, oxitocina și vasopresina joacă un rol major în empatie și în plăcerea de a interacționa social. Dacă despre serotonină s-au spus multe, oxitocina și vasopresina joacă un rol esențial în deducerea indiciilor sociale și înțelegerea limbajului non-verbal.  Fără oxitocină, creierul nu înțelege de ce unii se simt bine când sunt îmbrățișați, de ce trebuie să-ți iubești copilul mai presus de alt membru al familiei și care e diferența dintre a face dragoste pasinală și a avea o partidă standard de sex. Cei cu probleme cu vasopresina (masculi) nu înțeleg ritualul de cunoaștere a doi indivizi, în caz particular ritualul de împerchere, anumite indicii sociale sunt scăpate, iar diferența dintre prietena și iubită nu e foarte clară; la fel, gelozia față de alt bărbat trebuie învățată pentru că nu vine de la sine. (Nu bag mâna-n foc pentru exactitatea celor scrise în ultimul paragraf.)

Problema e că ne aflăm într-o țară în care încă se mai crede că autismul e cam tot aia cu Asperger's, iar ADHD-ul e o găselniță ca să ne drogăm copiii. :)

#22
Alegrin

Alegrin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 06.08.2015
@Rabbit
Ai vazut vreodata un Asperger?
Asperger e chiar e autism dar mai putin sever.
Ca romanii stau prost cu informarea, nu e o noutate, sunt 300 de mii de analfabeti.
Problema e atunci cand statul nu recunoaste aceasta afectiune.
Cred ca e o diferenta enorma intre autism si schizo si atunci nu mai putem vorbi aici de medicina, ci e politica.
De fapt asta e psihiatria: politica si profit

#23
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Pshiatria este în primul rând ignoranță din cauza stadiului redus de evoluție a științei în domeniu. Abia apoi e ce zic tu.

Nu există doar alb și negru, totul depinde de referință. De exemplu, se poate spune că creierul unui bărbat este "mai autist" decâ cel al unei femei. Există o oarecare corelație între înclinațiile spre științele exacte și tendințele autistice al individului.

Același lucru se poate spune despre tendințele schizo (care pot să dea schizofrenie, tulburare schizoafectivă și altele) sau de tip ADHD: ele pot (co)exista în același individ la diverse niveluri.

#24
Alegrin

Alegrin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 06.08.2015
Problema cu psihiatria e ca bolile astea nu exista. Exista un clustere de simptome, ce inseamna un anumit comportament, dar clusterul acesta e insasi boala, fapt de neadmis in bolile organice. Boala nu poate fi simtomele ei. Ori in nicio boala psihica nu s-a demonstrat ca exista o boala. Simtomele sunt destul de ciudate dar asta e  doar comportament, sunt stari extreme si normale ale psihicului uman. Nu sunt boli. Tratementul, in schimb, poate deveni boala. Poate orice neurolog sa deovedeasca asta daca vrea. Totul e o minciuna si in final or sa trebuiasca sa interzica astfel de medicamente precum au interzis morfina, heroina si cocaina.

#25
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
OK, deci autiști ăia nefuncționali își trăiesc propria iluzie a neputinței, când de fapt au niște stări extreme și normale ale psihicului uman. Le trebuie puțină voință ca să devină sociabili, sau cum?

#26
internauticus

internauticus

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 96
  • Înscris: 09.07.2015

View PostAlegrin, on 12 noiembrie 2015 - 13:15, said:

Am fost diagnosticat gresit de psihiatrii. Asta e concluzia mea dupa atatia ani de intrebari. Am fost si "tratat corespunzator" cu diagnosticile date. In afara de distrus creierul si sufletul, nu m-am ales cu nimic. Pana la urma vazand cateva filmulete pe youtube de la americani, am realizat ca as putea sa sufar de autism, de Asperger. Am 43 de ani. In Romania, din motive de politica cred, autismul nu e recunoscut la adult. Doar de ceva ani se diagnosticheaza la copii. Ce putem zice de adultii de acum care si-au trait copilaria pe vremea lui ceausescu?
http://autismancaar....ism-in-romania/
http://www.autism.ro...opic.php?t=4490
Autistii adulti din Romania sunt diagnosticati cu schizofrenie si oligofrenie, depinde de IQ cred: http://totb.ro/legis...castigat-in-iq/
Daca dai un search pe google cu cuvintele cheie: "sufar de sindromul Asperger", vei gasi un singur rezultat... http://terapeuti.ro/...ii-nu-recunosc/
Din cate puteti vedea, psihiatrii sunt total pe dinafara iar 2 dintre raspunsuri, care vin de la psihologi de meserie, te baga si mai mult in ceata.
Sunt convins ca sunt foarte multi autisti Asperger, adica inalt functionali, chiar si cu facultate terminata si care sunt independenti si ar putea sa isi faca vocea auzita.
Daca exista copii cu autism,logic ca odata ce acei copii vor creste vor deveni adulti cu autism ca doar nu e ca pojarul o boala a copilariei,Eu cred ca sunt ersoane speciale si cu nevoi speciale si soarta lor depinde in mare masura de cei care formeaza reteaua de suport social

#27
LucianZ11

LucianZ11

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.01.2016
Imi cer scuze daca fac necro la topic. Eu am 21 de ani, si am banuiala ca am sindromul Asperger, deoarece traiesc mai mult in imaginatia mea, nu am relatii sociale si sunt obsedat de jocuri video si de desenul "My little pony" (hai radeti ! ca stiu ca e panarama Posted Image) ). Am fost la psihiatru in urma a niste crize de nervi si mi-a pus un diagnostic temporar de "personalitate imatura ciclotimica" dar nu am luat pastilele deoarece imi este frica de reactiile adverse (Prozac si Gabaran).

Am vorbit cu asociatia ATCA si mi-au recomandat site-ul :http://www.psycheterapia.ro , respectiv pe doamna psihoterapeut Iulia Stoian pt. diagnostic, dar inca nu am luat legatura cu dansa. Poate va ajuta la ceva linkul !

Edited by LucianZ11, 03 January 2016 - 22:29.


#28
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Un SSRI (precum Prozac) îți omoară în timp dopamina, iar aceasta sigur nu strălucește din moment de nu ai relații sociale, oricare ar fi motivul. Gabapentina (Gabaran) este un anxiolitic cu potențial mic de a crea dependență. Luat ocazional nu are cum să facă rău.

Deși sunt mulți cei care cred că suferă de Asperger's (și/sau de ADHD), în realitate puțini au un nivel diagnosticabil. Foarte mulți au ușoare înclinații genetice și sunt considerați de societate indivizi normali, deși poate mai ciudați sau mai solitari decât majoritatea.

#29
Lorothy

Lorothy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 18.01.2016
Oamenii cu astfel de problema ar trebui sprijiniti de societate si nu ignorati. Si afectiunea asta poate avea un nivel mai usor sau mai greu detectabil. Totusi poate fi ajutata persoana in cauza de oamenii din jur sa traiasca mai usor cu problema asta . De vindecat nu se vindeca.

#30
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,288
  • Înscris: 06.02.2008
Da, exista. Si a ajuns si presedinte :)

#31
Lorothy

Lorothy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 18.01.2016
Un presedinte care s-a vindecat de autism sau ce? :)

#32
Mihai3884

Mihai3884

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.06.2017
Eu am fost diagnosticat cu sindromul Asperger in urma cu 3 ani la Cambridge in Anglia, din acel moment am inceput sa ma documentez pe tema Autismului si a sindromului Asperger.
In prezent caut parteneri (diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului) pentru a infiinta un ONG atat in interesul copiilor cat si pentru adultii cu Autism.
Consider ca noi cei care stim ceea ce inseamna sa fii autist, suntem mult mai capabili sa administram o astfel de fundatie in interesul celor ca noi.

Pentru cei care sunt interesati sa se asocieze cu mine in ONG, va rog sa ma contactati pe [email protected] sau la 0733266811



#33
jadcomp

jadcomp

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 27.09.2006
Si eu cred ca am Asperger, am facut testul si e in zona de diagnostic clar doar ca nu am fost diagnosticata oficial. Am 50 de ani.

#34
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007

View PostMihai3884, on 05 iunie 2017 - 10:54, said:

Eu am fost diagnosticat cu sindromul Asperger in urma cu 3 ani la Cambridge in Anglia, din acel moment am inceput sa ma documentez pe tema Autismului si a sindromului Asperger.
In prezent caut parteneri (diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului) pentru a infiinta un ONG atat in interesul copiilor cat si pentru adultii cu Autism.
Consider ca noi cei care stim ceea ce inseamna sa fii autist, suntem mult mai capabili sa administram o astfel de fundatie in interesul celor ca noi.

Pentru cei care sunt interesati sa se asocieze cu mine in ONG, va rog sa ma contactati pe [email protected] sau la 0733266811
Ce-si propune o asemenea fundatie/ONG?
Sper ca nu "constientizare" sau un soi de "autism pride".

Sunt destule fundatii, clinici, cabinete psiho, cel putin in Bucuresti.
Cunosti activitatea lor? Ce anume te determina sa-ti doresti alta si... cu ce sa se ocupe?

#35
jadcomp

jadcomp

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 27.09.2006
"Constientizare" se face chiar acum la tv, e o campanie in curs. De acolo stiu ca un copil din 68 are autism. Nu stiu daca au inclus si pe cei cu Asperger in statistica.
"Autism pride" iarasi s-a facut si se face. Ce-i drept, dupa cum s-a spus de initiatorul topicului, totul e focusat pe copiii cu autism desi e evident ca exista si adulti cu autism si ca acestia se confrunta cu dificultati specifice.
Ai dreptate ca e mai simplu sa te asociezi unui ONG existent dar sunt cazuri in care ajungi la concluzia ca o noua organizatie e o solutie mai buna. Intrebarile tale sunt legitime.

#36
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,994
  • Înscris: 16.09.2014

View Postjadcomp, on 21 iulie 2017 - 14:23, said:

"Autism pride"

Autism awareness, nu pride.

View Postjadcomp, on 21 iulie 2017 - 14:23, said:

evident ca exista si adulti cu autism si ca acestia se confrunta cu dificultati specifice.

Depinde de foarte multe lucruri, nu exista doi autisti la fel. In principal, chiar daca unii adulti ajung sa functioneze in societate, ajutorul, terapiile si sprijinul celor apropiati nu se termina niciodata. Din experienta zic.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate