Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hidroizolatie piscina

Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...
 Implantologie & Cityscape (re...

Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro
 Sfat inchidere spatiu intre cada ...

ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...
 Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense

Toyota - inconveniente minore poa...

Cadere frunze la lamai

Releu protectie tensiune
 

Scanare de porturi, ar putea fi false positive ?

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
panion82

panion82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 12.02.2007
Buna ziua,

Cam de 2 saptamani primesc foarte multe atentionari ca imi sunt scanate porturile, folosesc Bitdefender Internet Security 2016. Notificarile sunt pentru IP-uri diferite. Am avut un ticket deschis la customer support si mi s-a spus ca Bitdefender a protejat calculatorul dar totusi sunt ingrijorat.
Momentan am dezinstalat Bitdefenderul si am instalat Kaspersky internet security sa vad daca mai primesc notificari de scanare a porturilor. Nu stiu, poate sunt false positives....
Nu stiu ce ar trebui sa fac, am cerut ISPului sa imi schimbe IPul ... nu a ajutat.
La scanari atat Bitdefenderul cat si Kaspersky imi spun ca sistemul este curat.
A mai patit cineva asa ceva ? Sa fie false positive ? Ce ar trebui sa fac ?

Multumesc anticipat :)

#2
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Esti conectat la internet? Acolo e problema si solutia e evidenta.

#3
panion82

panion82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 12.02.2007
pai nu pot sa ma deconectez :)) Ce alta solutie ar mai fi ?

#4
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,932
  • Înscris: 07.08.2008
Daca folosesti programe torrent e posibil sa iti scaneze cineva porturile.. e doar un exemplu, sunt mai multe posibilitati.

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Stai linistit, nu e nici o problema. Sunt o gramada de scannere care cauta calculatoare vulnerabile. Sa ai un firewall-ul activ si patch-urile de securitate.

Edited by bumpocbum, 12 November 2015 - 12:09.


#6
panion82

panion82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 12.02.2007

 bumpocbum, on 12 noiembrie 2015 - 12:07, said:

Stai linistit, nu e nici o problema. Sunt o gramada de scannere care cauta calculatoare vulnerabile. Sa ai un firewall-ul activ si patch-urile de securitate.
Sper sa se opreasca in curand din scanat, sunt destul de enervante atentionarile astea :))

#7
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Spera ... dar sa ai numarul de la reclamatii notat pe ceva ca atunci cind se opresc n-o sa-ti mai mearga netul :-)

#8
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 12.05.2005
Te conectezi printr-un router si ai scapat de atentionari.

Edited by bbox, 12 November 2015 - 12:55.


#9
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Este in mod sigur conectat printr-un router doar ca nu al lui :-)

#10
panion82

panion82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 12.02.2007

 f300, on 12 noiembrie 2015 - 13:01, said:

Este in mod sigur conectat printr-un router doar ca nu al lui :-)
Sunt conectat la routerul meu, mai am si un NAS conectat tot prin LAN la acelasi router

#11
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 12.05.2005
Daca ai router, scanarile nu ar trebui sa ajunga la calculator, doar daca este pus calculatorul in DMZ sau toate porturile sunt forwardate catre pc, verifica setarile.

#12
panion82

panion82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 12.02.2007

 bbox, on 12 noiembrie 2015 - 13:45, said:

Daca ai router, scanarile nu ar trebui sa ajunga la calculator, doar daca este pus calculatorul in DMZ sau toate porturile sunt forwardate catre pc, verifica setarile.
Am pornit doar UPnP-ul pornit, nu am nimic la Port Triggering si DMZ-ul este oprit.

#13
anyidyoulike

anyidyoulike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 778
  • Înscris: 14.10.2009
Pune Bitdefender pe pilot automat si nu o sa-ti mai apara asemenea atentionari!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate