Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Ce laptop sa imi cumpar? Dell sau HP?modelele sunt prezentate in topic.

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#19
razvanel_111

razvanel_111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.03.2008

 jegmihai, on 04 noiembrie 2015 - 18:20, said:

Poti sa iei asa ceva : http://www.pcgarage....edos-dark-gray/

Ecranul e mediocru, nu e IPS. La constructie e sub HP ProBook insa compenseaza prin configuratie.

Multumesc pentru comentariu si pentru propunere.Totusi as vrea sa cumpar doar ceva de la DELL / HP

#20
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 jegmihai, on 04 noiembrie 2015 - 18:44, said:

Trebuie sa existe un compromis undeva. Nu exista laptopul perfect in banii astia.

Si totusi, de unde ai aceste informatii legate de Acer si Asus? Dell Inspiron tot componente proaste are, pentru ca e din serie low-end.

Nu vreau sa intru in polemici de acest gen. Mi-am exprimat opinia personala, tot asa cum ti-ai exprimat-o si tu in favoarea unui model de la Asus.

Nu stiu cate Asus-uri ai avut tu, dar eu in ultimii ani am facut "compromisuri", adica in acest moment detin doua laptopuri Asus + doua tablete tot Asus. In medie mi-am cumparat cate un laptop nou in fiecare an si in general am optat pentru Asus, deoarece oricum stiam ca le voi inlocui.
Am mai avut un Acer tot in urma unui "compromis" (mai intai s-a rupt capacul, apoi s-a ars placa de baza, imediat dupa iesirea din garantie, desi nu l-am utilizat prea mult).

Mie mi-au ajuns ca sa ma lecuiesc definitiv de aceste marci, dar cele mai grave probleme le-am avut cu Asus-urile (unul pe care il pornesc de obicei doar in weekend, iar celalalt cam o data pe luna), deoarece toate au fost cu probleme de la inceput: pixeli morti aparuti dupa cateva zile de utilizare, buton ON/ OFF care functiona de la inceput doar dupa mai multe apasari, o baterie moarta dupa cca. 1 an, un incarcator care nu mai incarca, doua USB-uri moarte, unul dupa altul (nu m-am obosit sa trimit laptopul in garantie pentru ele, deoarece inca scot curent), BlueTooth-ul se deconecteaza aleator la laptopul de 18", microfoane execrabile, taste sterse dupa cateva luni, cu driverele intotdeauna am avut probleme la ele (la toate). La tableta nu mai recunoaste stylus-ul activ si iese din standby numai cand vrea ea.

Desigur ca nu am facut intotdeauna "compromisuri" si bine am facut cand nu am facut.
Un Dell Inspiron 17R 5720 (low-end) functioneaza inca impecabil dupa 3 ani. L-am comandat, deorece era ieftin, dar componentele alea "proaste" toate sunt functionale: are racirea buna, 4 USB-uri 3.0 perfect functionale, microfon de calitate, sunet de calitate (concureaza cu cel de pe MacBook Pro), tastatura arata ca noua, WiFi-ul si mouse-ul BlueTooth nu mi s-au deconectat niciodata singure, driverele au functionat intotdeauna perfect (in Windows 10 s-au instalat toate automat).

In acest moment, desi ma repet, nu as mai recomanda un Asus decat dusmanilor, mai ales daca este vorba de laptopuri Asus din clasele low sau mid-end. Majoritatea placilor de baza produse de Asus (daca nu toate) cauzeaza probleme pe orice versiune de Windows de la Windows 8 in sus, iar drivere mai proaste decat cele produse de ei (ATK Package) nu am intalnit.

Si oricum, initiatorul topicului a intrebat ce sa aleaga intre Dell si HP, dar tu i-ai recomandat un Asus. De aceea am considerat necesar sa intervin.

#21
razvanel_111

razvanel_111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.03.2008

 argentum, on 04 noiembrie 2015 - 18:23, said:

strict la branduri, dupa ce am trecut de la unul la altul si inapoi de vreo cateva ori, intre hp si dell aleg dell cu ochii inchisi.
mereu mi s'a parut hp mai bine dotat, performante etc, dar dell a tinut cel mai bine in timp. la hp mi s'a intamplat in vreo doua randuri sa am probleme fie cu incalzirea (huruie, zgomotoasa in 2 ani), fie cu memoriile cred (crapa). am avut numai probleme. dell-ul a tinut fara probleme pana am varsat ciorba de fasole pe el. nu glumesc. sunt la al doilea dell si f multumit.
hp am bagat sub masa doua cred. si un msi.

Am mai avut un dell. Foarte multumit si eu de el.Un dell inspiron  dar nu mai stiu ce model.Nu am avut nici o problema.Din cauza aceasta as alege dell ca brand dar ma atrage si designul HP-uliu care este mult mai ok coparativ cu dell.Totusi fac compromis pentru fiabilitate.

 _-_, on 04 noiembrie 2015 - 18:39, said:

Daca doresti un dispay de 17, atunci mergi pe HP.
Daca nu doresti o placa video AMD Radeon, atunci mergi pe Dell.
Eu as cauta un Dell cu placa dedicata nVidia si display de 17".
In principiu nu vei avea probleme cu driverele, mai ales in cazul laptopurilor Dell.
Ca idee generala atat Dell cat si HP stau bine pe partea de suport. Nu ti-as recomanda un alt producator. Fugi cat poti de departe de marci gen Asus si Acer (desi aparent ofera ceva mai mult intr-un pret mai mic), deoarece strecoara componente de calitate foarte proasta, butoanele si tastaturile nu prea rezista in timp, display-urile doar daca ai noroc nu capata pixeli morti, dispunerea tastelor este in general neinspirata, driverele sunt de proasta calitate etc.
Mai poti considera Toshiba ca marca, dar nici laptopurile Toshiba nu mai sunt ce au fost. Laptopurile Lenovo raman sub semnul intrebarii.

Este bine de stiu ceea ce mi-ati spus ! ;) Si driverele /suportul este important, nu vreau sa stau sa caut pe net drivere si sa ma chinui de fiecare data la reinstalarea windows-ului.

 marius_fenchea, on 04 noiembrie 2015 - 18:35, said:

Ca idee este un moment destul de naspa sa iti iei laptop acum ca multi umfla preturile pentru "black fraier day" - daca nu le-ai urmarit evolutia un timp s-ar putea sa iti iei tzepe de 10-20% din valoarea produsului.

Nu ma grabesc, inca consult piata si parerile altora .Da, de "black fraier" unele produse au preturi umflate deci clar teapa.Vedem ce si cum :)

 WindyZ, on 04 noiembrie 2015 - 20:00, said:


ESTE MAI BUNA PLACA VIDEO A ACESTUI LAPTOP FATA DE CELELALTE POSTATE IN LINKURILE DE MAI SUS?

 jegmihai, on 04 noiembrie 2015 - 20:00, said:

Ce vei cumpăra?


:)   Nu stiu inca, sunt inca nedumerit si nici nu ma grabesc.Dar o sa postez aici dupa ce ma hotarasc si desigur o sa spun si impresiile dupa ce ajunge laptopul. :)

#22
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013

 razvanel_111, on 04 noiembrie 2015 - 20:00, said:



Multumesc pentru comentariu si pentru propunere.Totusi as vrea sa cumpar doar ceva de la DELL / HP
De ce ? Te obliga cineva? :lol:
Tu tot vrei sa iei acel Dell. Comparativ cu Asus pierzi
-ecranul FHD esential in PS
-procesor mai slab
-hdd de 7200 rpm
-placa video cu 50% mai slaba.
E alegerea ta.

@_-_ ce modele de la Asus ai avut?
De exemplu Asus N este best buy in gama lui de pret. Foarte bine construit, racire buna si ecran IPS , cu configuratie peste toate celelalte.

La un laptop de genul as putea sa garantez ca nu vei avea probleme de genul celor pe care le-ai expus.

#23
razvanel_111

razvanel_111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.03.2008

 jegmihai, on 04 noiembrie 2015 - 20:17, said:

De ce ? Te obliga cineva? Posted Image
Tu tot vrei sa iei acel Dell. Comparativ cu Asus pierzi
-ecranul FHD esential in PS
-procesor mai slab
-hdd de 7200 rpm
-placa video cu 50% mai slaba.
E alegerea ta.

Posted Image  Nu stiu de ce nu ma incanta Asus sau orice alt brand.Nu sunt fitos sa aleg ca si cum as vrea o firma de blugi.Vreua si ceva care sa fie construit bine, sa reziste ,din aceasta cauza as face un compromis .Totusi placile video ale laptopurilor  mentionate de mine nu duc un photoshop cs6 sau un joc gen NFS mai nou sau orice joc 2014 -2015 ? Nici nu mai stiu ce jocuri au aparaut.Posted Image

#24
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013
Depinde si la ce nivel lucrezi in Photoshop.

Si legat de jocuri, nu prea. 920M e redenumirea 740M care duce jocurile la limita, sa zicem pe medium. La anul va trebui sa te multumesti cu low.

#25
razvanel_111

razvanel_111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.03.2008

 jegmihai, on 04 noiembrie 2015 - 20:26, said:

Depinde si la ce nivel lucrezi in Photoshop.

Si legat de jocuri, nu prea. 920M e redenumirea 740M care duce jocurile la limita, sa zicem pe medium. La anul va trebui sa te multumesti cu low.

Imi poti spune te rog niste placi bunicele video sau recomada-mi te rog un dell/ hp pana in 3500-3700 Lei cu o placa buna si un display cat de cat ok ,HD sau FHD. Iti multumesc mult pentru recomandarile de pana acum si pentru comentariile de ajutor.

#26
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013
De la Dell chiar nu am ce recomanda. Majoritatea au procesoare Ultra-Low-Voltage si placi video slabe. La fel si pentru HP.

#27
cosstica

cosstica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 28.06.2010
Am Asus N de 5 ani, si confirm ca unele taste s-au sters, cea mai folosita tasta (A) s-a rupt singurica, iar plasticul incepe sa se cojeasca. Am probleme cu o placa video care probabil se desprinde, per ansamblu a fost destul de OK.

In banii astia ti-as recomanda categoric un Asus N, insa vad putine variante in stoc.

http://www.emag.ro/l...6/pd/DWK42YBBM/

Considera si Clevo. A pus Georgica pe aici o poza cu sistemul de racire si e convingatoare.

Edited by cosstica, 04 November 2015 - 21:01.


#28
razvanel_111

razvanel_111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.03.2008

 jegmihai, on 04 noiembrie 2015 - 20:37, said:

De la Dell chiar nu am ce recomanda. Majoritatea au procesoare Ultra-Low-Voltage si placi video slabe. La fel si pentru HP.

Ok, multumesc, o sa iau in calcul si varianta propusa.Am trimp de gandire deci nu ma grabesc .Stima

#29
WindyZ

WindyZ

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,451
  • Înscris: 15.08.2013

 razvanel_111, on 04 noiembrie 2015 - 20:14, said:


ESTE MAI BUNA PLACA VIDEO A ACESTUI LAPTOP FATA DE CELELALTE POSTATE IN LINKURILE DE MAI SUS?



DA, ESTE MAI BUNA !!

#30
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,515
  • Înscris: 15.02.2011
Cum sa dai 3.400 lei pe pastaia aia de el?
Constructie mai buna? Da, plastic ieftin de 2 lei, tastatura ce flexeaza din toate colturile, ecran mediocru. Practic, aceeasi constructie ce o gasesti pe aproape orice laptop la banii astia. Dar na, e Dell, nu conteaza.

F550JX-ul ala matura cu el pe jos la orice capitol: ecran, procesor, placa video.
La calitate, e aceea Marie, doar ca scrie Asus pe el si nu Dell.

Vrei ceva mai teapan?
Maresti bugetul sau renunti la performanta. Ce sa fie?

#31
razvanel_111

razvanel_111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.03.2008

 georgik12, on 04 noiembrie 2015 - 22:01, said:

Cum sa dai 3.400 lei pe pastaia aia de el?
Constructie mai buna? Da, plastic ieftin de 2 lei, tastatura ce flexeaza din toate colturile, ecran mediocru. Practic, aceeasi constructie ce o gasesti pe aproape orice laptop la banii astia. Dar na, e Dell, nu conteaza.

F550JX-ul ala matura cu el pe jos la orice capitol: ecran, procesor, placa video.
La calitate, e aceea Marie, doar ca scrie Asus pe el si nu Dell.

Vrei ceva mai teapan?
Maresti bugetul sau renunti la performanta. Ce sa fie?

Ma repet , nu vreau Dell pentru fita ci pentru ca am considerat ca este construit mai bine,  este mai durabil, nu imi face probleme in timp.Nu stiu inca ce sa aleg, din aceast cauza ma adresez voua.

Daca as mari bugetul ? nu prea l-as mari pentru ca deja sa dau pe un laptop 4000 Lei imi este peste buget si chiar si 3500 lei nu este o suma de neglijat.

Am mai vazut ceva dar placa video cred ca trage in jos si nu isi merita banii: http://www.emag.ro/l.../DJWWMYBBM/  

Deci o sa iau in calcul si Asus .Cineva ce are sau a mai avut Asus imi poate spune cat de fiabil este(cel mai important)?Calitatea tastaturii, a ecranului?

#32
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013
Dar nu mai vorbi despre o marca ca si cum ar face 2-3 laptopuri si atât.


Si Dell au tastaturi de 2 lei , si Asus au tastaturi de 2 lei. Totul depinde de seria laptopului.

#33
cosstica

cosstica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 28.06.2010
Exista modele fiabile de Asus si modele de rahat.

Daca vrei branduri care fac numai modele bune, astea sint Sager, Aorus, Apple, si toate sar binisor de bugetul tau.

Am Asus N, cu un i7 de prima generatie. Foarte fierbinte (65 grade in idle), dar nu se simte deloc la tastatura. In load se duce la 95 de grade, si a stat acolo uneori zile intregi. Inca scriu de pe el. Plus ca l-am carat in spate, l-am izbit, l-am dus de la -20 de grade la +20 si l-am deschis imediat etc.

Sigur ca e foarte mult 4000 de lei. Totusi, in banii astia, ai un laptop bun care te va tine ceva timp. Daca renunti la mobilitate, iti iei un desktop cu 3000 (cel mult) si cu ala maturi pe jos cu toate laptopurile.

#34
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,515
  • Înscris: 15.02.2011

 razvanel_111, on 04 noiembrie 2015 - 22:09, said:

Ma repet , nu vreau Dell pentru fita ci pentru ca am considerat ca este construit mai bine,  este mai durabil, nu imi face probleme in timp.Nu stiu inca ce sa aleg, din aceast cauza ma adresez voua.
Daca ar fi un Latitude / Vostro / XPS, poate.
Dar Inspiron sunt alea de buget, la fel de prost construite ca oricare altul. In fine, tu alegi ce vrei, dar daca ai cerut un sfat si suntem deja o mana de oameni ce te indruma spre altceva, nu o facem ca ne plictisim, ci ca sa nu-ti arunci banii pe idei fixiste si nefondate.

Ceva mai solid, cu ecran IPS din cate stiu eu, tastatura iluminata, performanta buna, sunet foarte ok, racire ce isi face treaba in limitele normale.
Ai acces la RAM, la HDD, il poti echipa pe viitor cu un Caddy in locul unitatii optice daca vrei sa pui SSD + HDD in acelasi timp.
http://www.pcgarage....b-grey-wifi-ac/

Asus nu prea implementeaza Throttle dupa X temperatura, cel putin nu pe N-uri.
De aia poate urca si la 90 grade in Load, sa nu-ti scada macar frecventa de lucru si performanta o data cu ea. Am avut un R501 vreo 2 ani, bazat tot pe un Asus N, n-am avut ce sa-i reprosez.

Cand n-ai nevoie de performanta, profil custom de energy saving.
Il pui pe Battery Saving, limitezi procesorul pe la 20-30% si-ti garantez ca va sta rece orice-i faci, cu performanta suficeint de mare pentru treburile de zi cu zi.

#35
razvanel_111

razvanel_111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.03.2008
Un review pentru Laptop ASUS 15.6'' F550JX. Greu de ales, Asus din parerile dumneaovastra este sus fata de orice configuratie ale celor 3 laptouri din linkurile initiale ale topicului.
Exact ce ma deranjeaza la argumente contra.Posted Image  Imi este greu sa aleg ceva cu o configuratie buna comparativ cu HP/ DELL dar cu o calitate a materialelor discutabila .

Totusi o sa iau in calcul si ASUS, nu imi permit un buget mai mare de 3500-3600 Lei.

Un review facut acum 2 saptamani de Mihai Cezar :http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/asus/156-f550jx-fhd-procesor-intel-core-i7-4720hq-26ghz-haswell-8gb-1tb-7200rpm-geforce-gtx-950m-4gb-freedos-dark-gray/

"Rating: 5 din 5
Pro:
-Componente foarte bune ce se gasesc pe laptopuri mult mai scumpe ca acesta :Procesor I7 2.6GHz 4 nuclee, 8GB ram cu posibilitatea de upgrade la 12GB (8GB placuta 4GB onboard), hard de 1TB cu viteza de 7200rpm ce este un mare plus fata de 5400rpm referitor la viteza, placa video GeForce GTX 950M 4GB ddr3 ce face fata oricarui joc la momentul actual (Testat in jocul Battelfield Hardline pe care il ruleaza la maxim)
-Ecranul Full HD iti da libertatea sa lucrezi cu mai multe aplicatii deschise deodata ideal pentru cei ce au nevoie de multitasking.
-Design simplu si placut ce poate lasa impresia unui device premium din aluminiu ( vezi contra)
-Camera/Sunet decente
-Racirea Laptopului este una foarte buna tinand cont ca nu se recomanda a fi un laptop pentru gaming, in utilizarea multimedia/browsing nu se incalzeste deloc.

Contra:
-Singurul aspect contra referitor la acest produs il consider constructia slaba a carcasei (desi pe mine nu ma deranjeaza atat de tare). Exemplu mai concret ca sa intelegeti la ce ma refer ar fi faptul ca exista unele locuri in care carcasa se apasa cum ar fi tastatura (doar la apasarea foarte agresiva) sau capacul ecranului daca apesi pe locatia logoului asus. Desi am spus ca lasa impresia unui device construit din aluminiu, acesta este construit defapt din plastic avand aluminiu doar in locul unde tii palmele dintre tastatura si pad (adica unde conteaza in opinia mea).
-Un alt minus ar putea fi locatia butonului de power (deasupra butonului esc) ce se poate apasa din greseala, eu nu am reusit sa fac asta pana acum dar nu cred ca e imposibil .

Altele:
In cele 2 saptamani de utilizare nu am avut probleme cu acest laptop si ma declar foarte multumit de achizitie. Daca vrei pachetul complet al unui laptop performant la cel mai bun pret, la momentul actual(octombrie 2015) acesta este achizitia ideala. Face fata gamingului foarte bine, insa daca vrei un laptop exclusiv pentru gaming recomand seria ROG tot de la asus insa la un pret semnificativ mai mare(de la 600lei in plus)."


 jegmihai, on 04 noiembrie 2015 - 22:13, said:

Dar nu mai vorbi despre o marca ca si cum ar face 2-3 laptopuri si atât.


Si Dell au tastaturi de 2 lei , si Asus au tastaturi de 2 lei. Totul depinde de seria laptopului.

Corect, aveti dreptate!

#36
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,515
  • Înscris: 15.02.2011
Ala nu e review, ci doar parere subiectiva a unuia care l-a luat.
Review faci cand ti-au trecut prin mana zeci de produse si poti privi cu obiectivitate produsul respectiv.

Carcasa slaba, cu tastatura ce flexeaza, ecran ce nu sta fix nici sa-l bati, au toate laptopurile low-end.
Si ghici ce: Inspiron 5558 tot acolo intra, ca-i tot un plastic amarat. Macar vechile serii aveau ceva aluminiu, acum au trantit acelasi plastic infect ca pe seria 3000, care dupa mine e chiar sub ala de pe Asus X.

Tu alegi, eu as lua F550JX-ul fara sa stau pe ganduri.
Vrei ceva de 2 ori mai slab si cu aceeasi constructie, iei Dell-ul. E drept, castigi un an in plus de garantie, pe care oricum il poti achizitiona separat la nevoie ... si de alegi cu ceva mai prost din toate punctele de vedere.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate