Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un imn al iubirii (spirituale)

Depistare cartela ?

TV Samsung nu recepționeaza ...

Reconventionala la apel?
 Detector gaz defect.

Inlocuire serpentina boiler termo...

Primele supermaketuri, hypermarke...

Combinatie de conturi pentru tran...
 Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 

Pot trage muzica din mixerul formatiei, cu telefonul?

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
corondo

corondo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 23.09.2014
Salutare.
Exista vreun soft pentru telefon, astfel incat sa ma ajute sa trag muzica din mixerul formatiei?
Am un amic care va fi naș iar fetița lui de 6 ani va canta un cantec pentru viitorii fini si m-a rugat daca pot inregistrez cantecul fetei. Fiindca nu am stiut ce sa-i raspund, am zis sa intreb aici, poate aflu ceva.
Telefonul= Samsung S4.
Multumesc.

Edited by corondo, 03 November 2015 - 22:08.


#2
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Cu un notebook ar trebui sa mearga.

#3
bbchip44

bbchip44

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 14.05.2008
Iti trebuie o mufa Line IN. Telefoanele au o conexiune TRRS iar calitatea sunetului o sa fie destul de slaba. Cel mai bine folosesti un laptop cu intrare Line IN. Daca vrei neaparat pe telefon atunci ai aici detalii cum sa faci: http://www.techradar...android-1189160

#4
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Oricum, sansele sunt 99% sa sune mizerabil. Corectiile, reglajele din mixer sunt facute sa se auda bine in boxele lor, unele instrumente posibil sa nu se auda deloc, sau f slab, pe inregistrare.

#5
manoman

manoman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 25.10.2013
De ce nu inregistrezi direct cu microfonul telefonului? Sau chiar mai bine, fa un filmulet si daca vrei dupa aia doar audio poti sa extragi sunetul din el.

#6
corondo

corondo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 23.09.2014
Daca ar trebui sa fac asta cu laptopul, ma voi lovi de aceleasi probleme ? Adica s-ar putea sa nu sune bine, unele instrumente sa nu se auda, etc?
Ce soft imi recomandati?

#7
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,858
  • Înscris: 25.01.2002
daca vei folosi pentru inregistrare un laptop/calculator, nu ar trebui sa mai ai aceleasi probleme ca atunci cind ai folosi un telefon, poti folosi intrarea LINE IN a placii de sunet, care accepta un nivel mult mai mare al sunetului decit intrarea de microfon. practic vei inregistra exact ceea ce scoate mixerul.

un program free pentru inregistrare (foarte bun) ar fi AUDACITY, unul comercial ar putea fi SOUNDFORGE. dar nu numai...

#8
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Tocmai, ca va inregistra ce scoate mixerul, care, probabil, mai ataca un crossover, cu corectiile sale, apoi instrumentele de regula au statiile lor, care se aud in sala, mixerul preia doar un nivel mic, sa compecteze, tobele poate se aud suficient si nu mai sunt captate de mixer, etc. De asta am zis ca sunetul captat din mixer poate sa difere f mult de sunetul ce se aude in sala.

#9
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,712
  • Înscris: 31.12.2013
Bună ziua, un player de muzică gratuit şi bun şi care să nu "deranjeze" prea tare Androidu' îmi puteţi recomanda?

Edited by cutinastefan, 05 November 2015 - 12:21.


#10
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,177
  • Înscris: 16.10.2008

 corondo, on 04 noiembrie 2015 - 23:19, said:

Daca ar trebui sa fac asta cu laptopul, ma voi lovi de aceleasi probleme ? Adica s-ar putea sa nu sune bine, unele instrumente sa nu se auda, etc?
Ce soft imi recomandati?
Softuri ti-au recomandat prietenii de mai sus. Cat priveste cealalta problema ,nu va fi absolut nicio diferenta intre ce sunet prinde aplicatia Android din smatphone sau Audacity din Windows. Doar sursa e aceiasi,nu? Singura diferenta in favoarea unui laptop e ca teoretic ai posibilitatea sa folosesti o placa de sunet mai buna.
Strict pentru aceasta operatie cu rezultate mult mai bune se poate folosi un recorder digital(de ex Zoom H1) care primeste inclusiv semnal de line de pe acea iesire din mixer. Am facut astfel de inregistrari cu un Yamaha Poketrack si au iesit multumitor spre bine chiar.

Edited by edigee, 05 November 2015 - 16:23.


#11
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Pentru ceva cat de cat profesional ai nevoie de recorder multitrack sau PC cu placa audio profesionala si recorder multitrack software.
Cu acest tip de recordere poti inregistra separat necomprimat fiecare instrument si voce in parte far FX-urile aplicate de lautari si ai posibilitatea sa masterizezi in post dupa cum doresti.
Oricum si asa va fi departe de o inregistrare in Studio cu microfoane de voce dedicate inregistrarilor+Pop filter si camera acustica izolata.
Asa de maimutareala merge sa tragi 16bit 44Khz wav Mixul asa cum e direct din mixer de pe Iesirea REC-out cu un reportofon/Calculator chiar si telefon cu, conditaia sa ai un raport bun semnal/zgomot si sa nu sari de 0db.
Daca au scule bune, reglate corect(si nu abuzeaza de FX-uri) va suna cat de cat decent si mixul asa cum e cu un pic de remasterizare in post.

#12
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005

 corondo, on 03 noiembrie 2015 - 22:08, said:

Salutare.
Exista vreun soft pentru telefon, astfel incat sa ma ajute sa trag muzica din mixerul formatiei?
Am un amic care va fi naș iar fetița lui de 6 ani va canta un cantec pentru viitorii fini si m-a rugat daca pot inregistrez cantecul fetei. Fiindca nu am stiut ce sa-i raspund, am zis sa intreb aici, poate aflu ceva.
Telefonul= Samsung S4.
Multumesc.
Eu am facut legatura intre ACEST mixer(Behringer Xenyx 302USB) si tableta mea(Samsung Galaxy TAB 4), cu un cablu OTG si o aplicatie gratuita(nu-mi amintesc numele aplicatiei dar daca te hotarasti sa achizitionezi acest mixer o sa o caut sa-ti spun cum se cheama).In aceasta combinatie poti obtine o calitate ridicata a sunetului.Sau poti sa-ti instalezi o simpla aplicatie de inregistrare audio(smart voice recorder) si inregistrezi direct cu telefonul.Daca alegi varianta cu mixerul ai nevoie si de un microfon(ori dinamic de scena, ori condensator de studio, mixerul are Phantom Power care face posibila utilizarea unui microfon de studio).
Daca alegi varianta cu mixerul vei obtine aceeasi calitate(ridicata) indiferent daca utilizezi telefonul, laptopul sau un PC ca susrsa de stocare.

 buncar, on 19 noiembrie 2015 - 10:28, said:

Eu am facut legatura intre ACEST mixer(Behringer Xenyx 302USB) si tableta mea(Samsung Galaxy TAB 4), cu un cablu OTG si o aplicatie gratuita(nu-mi amintesc numele aplicatiei dar daca te hotarasti sa achizitionezi acest mixer o sa o caut sa-ti spun cum se cheama).In aceasta combinatie poti obtine o calitate ridicata a sunetului.Sau poti sa-ti instalezi o simpla aplicatie de inregistrare audio(smart voice recorder) si inregistrezi direct cu telefonul.Daca alegi varianta cu mixerul ai nevoie si de un microfon(ori dinamic de scena, ori condensator de studio, mixerul are Phantom Power care face posibila utilizarea unui microfon de studio).
Daca alegi varianta cu mixerul vei obtine aceeasi calitate(ridicata) indiferent daca utilizezi telefonul, laptopul sau un PC ca susrsa de stocare.
LE - daca vrei sa preiei semnalul de la mixerul cu care se face sonorizarea vei avea calitate maxima, iar in aceasta situatie nu mai ai nevoie de microfon ci doar de un cablu de la mixerul care face sonorizarea la mixerul tau.

Edited by buncar, 19 November 2015 - 10:32.


#13
tonimatei

tonimatei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 26.02.2014
Va salut, am cumparat un recorder Tascam DR-05 pe care doresc sa il folosesc pentru a trage muzica direct din mixerul formatiilor. in cutia lui nu mi-a dat si cablu line in. Ma poate ajuta cineva cu informatii? ce fel de cablu trebuie? mufa line in si la celalalt capat cu ce sa ma "infig" in mixer.  am vazut ca are o fnctie de standby la o anumita frecventa de db. cam la cat sa setez ca sa ma ajute la montajul ulterior. sau las pe minim si montez audio . Multumesc.

#14
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,177
  • Înscris: 16.10.2008
Cablu jack stereo 3,5 mm la un capat iar la celalalt tot asa sau 2xRCA.. Depinde de unde scoti semnal , ce fel de iesire are.
Ai intrarea in recorder pe jack-ul dintre cele doua microfoane ,in partea de sus. Trebuie setat pe nivel de LINE (nu "mic".) semnalul ,o faci din setarile aparatului.
Din treaba cu standby-ul si montatul audio ,recunosc ca nu prea am inteles ce vrei sa spui.

Attached Files



#15
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005

 tonimatei, on 23 august 2016 - 08:12, said:

Va salut, am cumparat un recorder Tascam DR-05 pe care doresc sa il folosesc pentru a trage muzica direct din mixerul formatiilor. in cutia lui nu mi-a dat si cablu line in. Ma poate ajuta cineva cu informatii? ce fel de cablu trebuie? mufa line in si la celalalt capat cu ce sa ma "infig" in mixer.  am vazut ca are o fnctie de standby la o anumita frecventa de db. cam la cat sa setez ca sa ma ajute la montajul ulterior. sau las pe minim si montez audio . Multumesc.
ai nevoie de doua cabluri identice, ambele ts to ts cum e ACESTA.Functia aceea de standby cred ca are legatura cu momentul in care e liniste, sa nu inregistreze linistea, e un fel de silent cut, cand semnalul este foarte slab, sub o anumita intensitate, recorderul intra in standby...deci acolo pune valoarea maxima cu minus inainte.

#16
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,177
  • Înscris: 16.10.2008
Tascam DR 05 nu are intrari TS. Ala de are asa ceva(plus XLR-uri) e DR 40.
Poate folosi doua adaptoare TS(jack 6,3mm mono)-RCA ca sa se conecteze la iesiri la mixer ,dar de obicei exista la mixere si un rec out cu RCA-uri.

Edited by edigee, 20 September 2016 - 21:49.


#17
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005

 edigee, on 20 septembrie 2016 - 21:47, said:

Tascam DR 05 nu are intrari TS. Ala de are asa ceva(plus XLR-uri) e DR 40.
Poate folosi doua adaptoare TS(jack 6,3mm mono)-RCA ca sa se conecteze la iesiri la mixer ,dar de obicei exista la mixere si un rec out cu RCA-uri.
Da, vad ca are o intrare jack pentru intrare de linie, poate conecta acolo iesirea mixerului cu un cablu jack stereo to 2X RCA(eventual utilizeaza adaptoarele indicate de tine).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate