Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Al cui fiu este Cristosul?

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
6588 replies to this topic

#5581
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,883
  • Înscris: 10.09.2008

View Postdark, on 06 ianuarie 2019 - 13:18, said:

Așa cum am mai scris pe topicul cu Trinitatea, teoriile tale, Logic, cu privire la natura lui Isus, nu se supun unui principiu elementar, lema lui Occam, adică: cea mai simplă explicație este de preferat. Tu complici în așa hal, de nu mai înțelege nimeni nimic. La fel faci și cu explicația originii dracilor.

Cea mai simplă explicație este că Isus a fost om. Complicațiile le-a adus biserica pe parcursul a trei secole de erezie începută în timpul apostolilor, făcându-l pe Isus Dumnezeu, de nu se mai înțelege nimic din mesianismul lui. Întâi un dumnezeu secundar în arianism și apoi Dumnezeu ”plin” în trinitate. Numărul mare de pagini cu contraziceri pe topicele despre trinitate arată cu prisosință că am dreptate. Este o încurcătură fără ieșire.

Referitor la draci nu sunt la origine îngeri (atenienii l-au numit pe Isus datorită învierii un ”drac nou”). Pentru că după greci demonii proveneau din spiritele morților cu merite, spirite scoase din Hades de către zeii naturali și apoi divinizate și chiar incluse în panteon. ”Demon” înseamnă în greacă ”distribuitor” (de beneficii, ajutor, talente, etc). Prin posesia sau contactul cu un asemenea ”distribuitor” grecii își explicau talentele și cunoștințele speciale. Mitologie.

#5582
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,896
  • Înscris: 16.03.2004
Ți-am spus, explicațiile tale savante, sunt mult prea complicate și alambicate ca să-ți iasă dogma...deci, conform briciului lui Occam, sunt totodată și false!

Reconsideră toate acestea!
Adică: Isus, om adoptat,
dracii ---> nu există,
botezul în apă, facultativ.

#5583
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,883
  • Înscris: 10.09.2008
Isus, fiul lui Dumnezeu prin adopție (ca și creștinii).
Botezul în apă, obligatoriu.

Explicațiile sunt extrem de simple pentru un evreu sau un chinez. Isus un om devenit Mesia. Punct.
Dar pentru creștinii de azi, moștenitori a trei secole de teologie contradictorie până la concilii, orice discuție pare complicată, datorită prejudecăților. În ce te privește, eu cred că bați pasul pe loc, deși de mult timp trebuia să fii învățător...  :)

Edited by logic1, 06 January 2019 - 19:01.


#5584
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016

View Postlogic1, on 06 ianuarie 2019 - 17:17, said:

Fă un efort!  Posted Image

Nu e vorba atat de a accepta, cat de a avea confirmare mai solida din scriptura. Nu prea transpare din Scriptura ca Preotimea era vazuta in sensul de stapanire sau domnie. Regele avea acest statut.

Imi vine in minte un singur episod in care Pavel il numea pe marele preot: mai marele poporului.

Fapte 23
1. Pavel s-a uitat tinta la sobor si a zis: "Fratilor, eu am vietuit cu toata curatia cugetului meu inaintea lui Dumnezeu, pana in ziua aceasta…"
2. Marele preot Anania a poruncit celor ce stateau langa el sa-l loveasca peste gura.
3. Atunci Pavel i-a zis: "Te va bate Dumnezeu, perete varuit! Tu sezi sa ma judeci dupa Lege, si poruncesti sa ma loveasca, impotriva Legii!"
4. Cei ce stateau langa el, i-au zis: "Iti bati joc de marele preot al lui Dumnezeu?"
5. Si Pavel a zis: "N-am stiut, fratilor, ca este marele preot; caci este scris: "Pe mai marele norodului tau sa nu-l graiesti de rau."

#5585
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,883
  • Înscris: 10.09.2008

Faptele

4:1 Pe când vorbeau Petru şi Ioan norodului, au venit la ei pe neaşteptate preoţii, căpitanul Templului şi saducheii,
5 A doua zi, mai marii norodului, bătrânii şi cărturarii s-au adunat împreună la Ierusalim,
6 cu marele preot Ana, Caiafa, Ioan, Alexandru şi toţi cei ce se trăgeau din neamul marilor preoţi.

5:17 Însă marele preot şi toţi cei ce erau împreună cu el, adică partida saducheilor, s-au sculat plini de pizmă,


Preoțimea nu chiar, dar sinedriul (cei 70 +1) și marele preot, da. Erau considerați reprezentanții/trimișii lui Dumnezeu față de popor și astfel autoritatea supremă în Israel, cu drept viață și moarte. Autoritatea lor rezida în Lege și Pavel spune că, prin cruce, Cristos ”a dezbrăcat domniile și stăpânirile” de această autoritate (Coloseni 2:14-16). Mai sunt două pasaje unde ”domniile și stăpânirile din locurile cerești” se înțeleg în acest fel, ceea ce face confirmarea mai solidă...  Posted Image
Vezi în această discuție (copy/paste) despre locurile cerești:

Quote

Efeseni 1:3 Dumnezeu... ne-a bine­cuvântat cu orice binecuvântare duhovnicească în locurile cerești, în Cristos.
Conform cuvintelor apostolului Pavel, efesenii, care erau oameni dintre națiuni, fuseseră binecuvântați în Cristos cu toate binecuvântările spirituale disponi­bile și aceasta avusese loc în locurile cerești. Care erau aceste "binecuvântări" și ce erau "locurile cerești" unde au fost binecuvântați? (comp. Psalm 133:1-3) Israelul, ca națiune-soție care era în legământ cu Dumnezeu, locuia figurativ în 'casa lui Dumnezeu', compu­nând personalul acestei case. Prin regii mesianici și prin prezența la templu, Dumnezeu locuia în mijlocul lor. Fiind în acest fel aproape de Dumnezeu, israeliții se găseau figurativ "în locurile cerești" înălțate în contrast cu națiunile pământului îndepărtate de Dumnezeu. Pavel le-a explicat efesenilor ce schim­bare adusese pentru ei moartea lui Cristos:

”Și voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre... [dar Dumnezeu] ne-a înviat împreună, și ne-a pus să stăm împreună în locurile cerești, în Cristos Isus... De aceea aduceți-vă aminte că odinioară erați păgâni din naștere, numiți necircumciși de către aceia care se numesc circumciși, în carne, de mâna omului; că în timpul acela erați fără Cristos [adică fără rege mesianic], fără drept de cetățe­nie în Israel, străini de legămintele făgăduinței, fără nădejde și fără Dumnezeu în lume. Dar acum, în Cristos Isus, voi, care odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sângele lui Cristos... Așadar voi nu mai sunteți nici străini, nici oaspeți ai casei, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții, oameni din casa lui Dumnezeu, fiind zidiți pe temelia apostolilor și a prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Cristos. În el, toată clădirea, bine alcătuită, crește ca să fie un templu sfânt în Domnul. Și prin el și voi sunteți zidiți împreună, ca să fiți o locuință a lui Dumnezeu, în Duhul” (2:1-22).


Binecuvântările din "locurile cerești" erau deci cele de care se bucurau deja israeliții naturali în casa lui Dumnezeu, ca împărăție de preoți peste națiuni, la care se adăugau altele noi care decurgeau acum din jertfa lui Cristos. Datorită morții suferite, Isus însuși ajunsese să ocupe o poziție înălțată în aceste "locuri cerești", în care se găseau la diferite nivele de autoritate preoții ierarhici și mai marii spirituali ai națiunii israelite. Pavel a spus cu privire la Cristos:

”[Dumnezeu] l-a înviat dintre cei morți, și l-a pus să stea la dreapta sa, în locurile cerești, mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice autoritate și de orice nume care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci și în cel viitor. El i-a pus totul sub picioare și l-a dat să fie cap peste toate lucrurile Bisericii, care este trupul lui, plinătatea celui care umple totul în toți” (Efes. 1:20-23).


Atât Cristosul înviat dintre cei morți, cât și în mod logic "corpul" lui, Biserica de care aparțineau și efesenii, se găseau acum "în locurile cerești" ale privilegiilor israelite, Cristos ca și "cap" într-o poziție inegalabilă de autoritate. Această avansare a națiunilor la poziția sau 'înălțimea' Israelului era marea taină pe care Dumnezeu i-o descoperise lui Pavel după cum le-a scris el în continuare efesenilor:

”Prin descoperire mi s-a făcut cunoscută taina aceasta...; că adică neamurile sunt împreună moștenitoa­re cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi și iau parte cu noi la aceeași făgăduință în Cristos Isus, prin Evanghelie, al cărei slujitor am fost făcut eu... să pun în lumină înaintea tuturor: care este administrația acestei taine ascunse din veacuri în Dumnezeu, care a creat toate; pentru ca domniile și stăpânirile din locurile cerești să cunoască azi, prin Biserică, înțelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu,  după planul veșnic pe care l-a făcut în Cristos Isus, Domnul nostru. În el avem, prin credința în el, îndrăzneala și apropierea de Dumnezeu cu încredere” (Efes. 3:3-12).


Prin vestirea evangheliei, care conținea acum taina descoperită că națiunile sunt egale cu Israelul în moștenirea promisiunilor divine, mai marii spirituali ai națiunii, "domniile și stăpâni­rile din locurile cerești", aveau ocazia să cunoască o nouă latură a înțelepciunii lui Dumnezeu, aceea legată de extinderea salvării odată cu apariția lui Mesia. Această extindere sau generalizare a avut loc ca urmare a eliminării Legii mozaice care introducea o distincție în apropierea de Dumnezeu.

”Și prin el să împace toate lucrurile cu sine, atât lucrurile de pe pământ [națiunile neevreiești] cât și lucrurile din ceruri [evreii], făcând pace prin sângele crucii lui. Și pe voi, care odinioară erați străini și vrăjmași în gândirea voastră, prin fapte rele, el v-a împăcat acum... A șters înscrisul care era împotriva noastră prin poruncile lui și l-a luat din cale, pironindu-l pe cruce. A dezbrăcat domniile și stăpânirile și le-a făcut priveliște pentru toți, ieșind biruitor asupra lor prin cruce. Deci nimeni să nu vă judece cu privire la mâncare sau la băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, sau lună nouă, sau sabate” (Col. 1:20-22; 2:14-16; vezi și Efes. 1:10).


'Domniile și stăpânirile din locurile cerești', în speță bătrânii și sanhedrinul responsabili să impună respectarea legii mozaice și să judece abaterile, au fost dezbrăcate sau dezarmate atunci când a fost "luat din cale" înscrisul legii mozaice. Despuiate de autoritatea lor ecleziastică, stăpânirile evreiești au rămas de "priveliște", adică au putut fi considerate de către oamenii dintre națiuni fără putere judecătorească de la Dumnezeu și astfel neîndreptățite să-i judece după criteriile Legii.

Edited by logic1, 09 January 2019 - 20:01.


#5586
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016
Argumentare suficient de puternica in sprijinul teoriei.
Mai ramane ca si Duhul sa simta ca reprezinta adevarul. Deocamdata e doar o teorie...legata. Fara a avea valoare de certitudine.

Edited by -Daniel, 11 January 2019 - 23:17.


#5587
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,896
  • Înscris: 16.03.2004

View Post-Daniel, on 11 ianuarie 2019 - 23:17, said:

Argumentare suficient de puternica fantezistă in sprijinul teoriei.


#5588
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016
La prima vedere, e fortata, dar sens nu poti spune ca n-are.

#5589
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,384
  • Înscris: 17.04.2014
@logic,
apropo, faptul ca de Isus ascultau si dracii, nu te pune putin pe ganduri?
vezi
#259

Edited by GRATEFUL, 29 January 2019 - 10:17.


#5590
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostGRATEFUL, on 29 ianuarie 2019 - 10:16, said:

@logic,
apropo, faptul ca de Isus ascultau si dracii, nu te pune putin pe ganduri?
vezi
#259
Cand erau la cina de pasti, despre cine a spus isus ca " unul dintre voi este drac" ?

#5591
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postpacopaco1967, on 31 ianuarie 2019 - 19:58, said:

Cand erau la cina de pasti, despre cine a spus isus ca " unul dintre voi este drac" ?

Păi dacă ne luăm după interpretarea lui @logic, înseamnă că Iuda Iscariot era spiritul vreunui mort, adică geniu, demon! :)

#5592
Signed_on_ice

Signed_on_ice

    Zombies Are Looking For Brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,352
  • Înscris: 23.02.2018

View Postlogic1, on 06 ianuarie 2019 - 17:48, said:


Cea mai simplă explicație este că Isus a fost om. Complicațiile le-a adus biserica pe parcursul a trei secole de erezie începută în timpul apostolilor, făcându-l pe Isus Dumnezeu, de nu se mai înțelege nimic din mesianismul lui.
Biserica crestina il recunoaste pe Isus ca om si deopotriva ca Dumnezeu.
Tu de fapt iti construiesti argumentele plecand de la ipoteza ca Isus nu este Dumnezeu.
Cand era om nu era Dumnezeu, deci nicio complicatie pana aici.

#5593
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View PostSigned_on_ice, on 03 februarie 2019 - 11:40, said:

Biserica crestina il recunoaste pe Isus ca om si deopotriva ca Dumnezeu.
Tu de fapt iti construiesti argumentele plecand de la ipoteza ca Isus nu este Dumnezeu.
Cand era om nu era Dumnezeu, deci nicio complicatie pana aici.

Nu soro, Isus era jumătate om, jumătate Dumnezeu, adică mama lui era Maria, iar Tatăl lui era Yahweh, asta susține Biblia, ăsta este adevărul, asta trebuie să credem!

"YHWH vă va ridica din mijlocul fraților voștri, un profet asemenea mie, de el să ascultați!"

"a ridica" este un eufemism ebraic, care se referă la faptul de a concepe un urmaș!

"El însuși vă va ridica"

Edited by heart_of_ice, 03 February 2019 - 12:34.


#5594
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postheart_of_ice, on 03 februarie 2019 - 12:05, said:

Nu soro, Isus era jumătate om, jumătate Dumnezeu...
Erezie! Iisus a fost om deplin și dumnezeu deplin în același timp, să știi.

#5595
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,896
  • Înscris: 16.03.2004

View Postmario_bril, on 03 februarie 2019 - 12:52, said:

Erezie! Iisus a fost om deplin și dumnezeu deplin în același timp, să știi.
Dacă era Dumnezeu deplin, atunci nu avea nimic omenesc.
În caz că nu știi (limba română nu este punctul tău forte), deplin înseamnă ”în totalitate”, adică 100%.

#5596
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postdark, on 03 februarie 2019 - 13:43, said:

Dacă era Dumnezeu deplin, atunci nu avea nimic omenesc.
În caz că nu știi (limba română nu este punctul tău forte), deplin înseamnă ”în totalitate”, adică 100%.
Știu, logica nu este punctul dumitale forte.

#5597
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,896
  • Înscris: 16.03.2004
Logica îmi spune că dacă umpli cu ibric cu cafea, până la buză, nu mai poți pune și ceai, nici măcar o cănuță. Gândiți și dvs., domnule prof.! Posted Image Posted Image

#5598
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postmario_bril, on 03 februarie 2019 - 12:52, said:

Erezie! Iisus a fost om deplin și dumnezeu deplin Ă®n același timp, să știi.

Catârul, este jumătate cal, jumătate măgar... sau tu vrei să spui că catârul este pe deplin cal și pe deplin măgar?!

Adică eu spun că catârul este 50% cal, 50% măgar, și matale spui că nu, este 100% cal, 100% măgar! :)

Isus este Fiul lui YHWH! Clar, simplu ca bună ziua! Tatăl lui este YHWH, iar mama lui este Maria! Ce tot o întoarceți pe toate părțile, când textul este atât de clar?! :habarnam:

"YHWH vă va ridica (El Însuși) din mijlocul fraților voștrii (din mijlocul poporului), un profet asemenea mie (o autoritate divină), de el să ascultați!"

"a ridica" = eufemism ebraic pentru conceperea unui urmaș

Duhul Sfânt a umbrito pe Maria și Puterea Celui PreaÎnalt a coborât peste ea, și ea a rămas însărcinată!

Mai clar de atâta nu se poate!

Edited by heart_of_ice, 03 February 2019 - 14:49.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate