Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde pot testa tastaturile mecani...

Seventh Wonder-caut membri trupa

Samsung S23 Plus sau iPhone 15 Pl...

Fallout (2024 _ ...)
 Vacanta in Slovenia - calatorie c...

Far aprins pe o singura parte can...

Euro 24 Germania

Camera auto GPS........
 Xiaomi watch S 1

perdele si draperii automate

Inregistrare iPhone + microfon Bl...

Ce fac cu bancnotele de 500 euro?
 Problema centrala termica Romstal...

Alegere radio player PNI

Alcool la volan

sursa diferentiala
 

REGULAMENTUL ARIEI "Astrologie si Paranormal" + SUGESTII

- - - - -
 • Please log in to reply
77 replies to this topic

#1
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013
Incepand cu data de 26 octombrie 2015, aria "Astrologie si Paranormal" este monitorizata constant in scopul asigurarii unui nivel optim de seriozitate a discutiilor.
Presupunem ca ati luat cunostinta de Regulamentul Softpedia care, avand in vedere specificul ariei, se completeaza cu urmatoarele:

1. Vor fi considerate spam sau off-topic, dupa caz, putand fi tratate fara avertisment:
a. Deschiderea de topicuri ce dezbat teme religioase si postarile prin care se face propaganda religioasa. Pentru aceasta folositi aria Spiritualitate si Religie.
b. Postarea atat de topicuri cat si de raspunsuri pe topicurile deschise impotriva prevederilor regulamentului.
c. Postarea unor comentarii de genul: "O sa se inchida", "A cui clona esti?", "Ban", "Unde au disparut moderatorii?" etc.
d. Postarea de videoclipuri, imagini sau link-uri fara legatura directa cu topicul, citarea (integrala a) postului anterior, includerea de videoclipuri in citate, raspunderea la un comentariu in interiorul citatului, chiar si prin utilizarea culorilor (acestea pot produce dificultati de incarcare a paginii sau fac threadul mai greu de citit, respectiv comentariile imposibil de citat).

2. Vor fi considerate atacuri la persoana, flame sau trolling, dupa caz, fiind sanctionate ca atare:
a. Orice comentariu care ia in deradere tema unui topic, ideile exprimate sau persoana initiatorului.
b. Replicile persiflante (zeflemismul), remarcile peiorative sau obscene/ cu tenta de vulgaritate, jignirea directa sau indirecta, individuala sau colectiva a altor persoane.
c. Replicile la postarile trollilor, flamerilor, spammerilor sau clonelor (utilizatori care sunt identificati ca folosesc simultan mai multe conturi).
d. Orice referire la sanatatea mentala a participantilor la discutii (aria de medicina este in alta parte).

3. Reguli de conduita:
a. Mentineti o atitudine demna si politicoasa fata de interlocutori. Datorita specificului atat stiintific (nu neaparat in sensul stiintei mainstream) cat si spiritual al ariei, pentru a ne putea bucura cu totii de o comunicare relaxata si fara bariere, pastrarea nivelului adecvat de decenta si a unui comportament civilizat nu este optionala.
b. Daca va simititi lezat(a) in orice fel de o postare a unui user, nu raspundeti pe forumul public, ci utilizati butonul "Report" pentru a comunica acest fapt moderatorului. Acesta va analiza situatia si va lua masurile ce se impun, daca se impun.
c. Nu va erijati in moderatori, nu comentati deciziile acestora pe topic, evitati postarile cu referire la moderatori sau alti useri.

4. Recomandari:
a. Inainte de a deschide un topic alegeti aria/ subaria care se potriveste cel mai bine intentiilor dumneavoastra.
b. Daca un anumit thread se poate incadra pe mai multe arii/ subarii, atunci ganditi-va bine ce abordare ori perspectiva vi se pare mai adecvata, pe ce doriti sa puneti sau sa se puna mai mare accent. (In functie de evolutia dezbaterii un thread poate fi mutat).
c. Rezervati suficient timp pentru compunerea unui titlu cat mai sugestiv in raport cu tema topicului si a elaborarii comentariului introductiv.
d. Dupa deschiderea topicului nu va deconectati imediat de pe forum, ci pregatiti-va sa raspundeti la intrebari sau sa oferiti detaliile solicitate ori completari necesare in masura in care sunt relevante cu privire la topic.

5. Sanctiuni sau alte masuri:
a. Stergerea cu sau fara explicatii a subiectelor sau a comentariilor care se abat de la regulile stabilite. Daca este cazul, se vor oferi explicatii prin PM, respectiv la topic (in cazul posturilor sterse) cu privire la motivele deciziei.
b. Editarea comentariilor neregulamentare (cu explicatii).
c. Blocarea topicurilor care se abat de la regulile stabilite sau care predispun la sau se transforma intr-un spatiu de manifestare repetata a unor comportamente indezirabile, independent de intentia initiatorilor. (La inchiderea unui topic de catre moderatorii ariei veti gasi intotdeauna explicatii la sfarsitul topicului. Daca explicatiile lipsesc, atunci inseamna ca topicul a fost inchis de catre un SM sau Admin cu invitatia de a se reciti Regulamentul general).
d. In cazul abaterilor repetate, acordarea de avertismente verbale la topic (ce vor ramane vizibile pe forumul public permanent sau atat timp cat este necesar), avertismente sub forma de "warn" (ce vor ramane permanent in istoricul profilului de utilizator) - cu sau fara puncte de penalizare, respectiv suspendul temporar sau permanent (la cumularea a 10 puncte de penalizare).

Moderatorii isi revendica dreptul de a aduce oricand modificari regulamentului si, din acest motiv, este indicat sa fie recitit periodic.
STRUCTURA ARIEI Astrologie si Paranormal
Horoscop, zodii, fenomene paranormale, predictii, prezicatori, numerologie, OZN etc.

(Deocamdata luati-o "as it is" - nu se vor opera prea curand modificari).


- Horoscop / Zodii / Astrologie
Discutii despre zodii, compatibilitati, horoscopul in diversele sale forme si tot ce altceva mai poate fi incadrat in ASTROLOGIE Posted Image

Nu postati aici ce nu are legatura directa cu Astrologia!


- Paranormal
Magie, numerologie, cartomanţie, universuri paralele, mituri, evenimente si intamplari paranormale.

Postati aici tot ce are legatura sau pare sa aiba legatura cu supranaturalul: de la fenomene sau incidente care nu pot fi (cu usurinta) explicate stiintific pana la metode si mijloace de provocare a lor.
Exemple de doctrine, forme, procedee, instrumente si fenomene magice care fac obiectul acestei sectiuni: magia tibetana, Voodoo, samanismul, magia inalta, ritualuri si incantantii magice, descantece, sfera de cristal, bagheta magica, deochiul etc.

Tot aici se vor incadra discutiile despre chiromantie, Tarot, astromantie (chiar daca se coreleaza cu Astrologia), despre Yi King, grafologie, fizionomantie, frenologie, geomantie, cristalomantie, necromantie, ghicitul in cafea, datul in bobi, demonomantie si oricare alta arta sau metoda de divinatie.

In sectiunea de fata vor fi acceptate si dezbateri cu privire la mituri arhaice sau moderne, paganism, neopaganism, satanism, creatii artistice, produse literare sau cinematografice referitoare la supranatural (in masura in care nu fac obiectul ariei Alte religii sau credinte).
Exemple de teme: forme de Yoga sau practici tantrice care au drept obiectiv dezvoltarea anumitor insusiri supranaturale, spiritism, tehnici de proiectie astrala, mijloace de a obtine transa samanica s.a.m.d.
In aria de fata nu intereseaza "valoarea religioasa" a unor astfel de practici.

Aceasta subarie se va centra in principal pe aspecte mai practice ale domeniului.


- Parapsihologie
Telepatie, clarviziune, reincarnare etc.

Domenii ale parapsihologiei: psihometria, premonitia, retrocognitia, clarviziunea, clarauditia, autoscopia, taumaturgia, materializarea si dematerializarea, levitatia, telekinezia, parakinezia, teleportarea, radiestezia, poltergeist, deja vu etc.

In aceasta subarie este preferabila abordarea stiintifica a fenomenelor parapsihologice. Pentru dezbateri care se refera la fenomene considerate paranormale si care nu au nicio legatura cu metodologia de cercetare stiintifica este preferabil sa postati pe aria de mai sus!


- Teorii / Previziuni / Ipoteze
Locul unde poti dezbate cele mai noi teorii, sau previziuni lansate de maestrii ce sunt sau nu in viata Posted Image AKA Nostradamus, savanti, profesori excentrici, clarvazatori etc.

Aici este spatiul destinat discutiilor despre teorii consacrate sau "eretice" ale domeniului (daca nu fac obiectul ariei "Paranormal" sau "Parapsihologie"): stiinte oculte, doctrine ezoterice de natura filosofico-spirituala, teosofie, antroposofie etc., precum si despre personalitati ale domeniului (Alice Bailey, Rudolf Steiner, Krihnamurti, Osho, Gurdjieff, Aleister Crowley, Rupert Sheldrake, Anton Szandor LaVey etc.).

Tot in sectiunea de fata vor fi acceptate si dezbateri cu privire la teorii conspirationiste sau societati secrete cum ar fi: Ordinul Cavalerilor Templieri, Rozcrucieni, Francmasonerie, Illuminati etc.
Abordarea oricarei teme social-politice care poate face obiectul ariei Poiana lui Iocan va fi considerata off-topic in aria de fata.

Spre diferenta de subaria "Paranormal", aceasta sectiune se va referi in principal la aspecte de natura mai teoretica.


- Dezbateri (ce Par Anormale)
Orice alte discutii related (ex. OZN - mit sau realitate) ce nu merg in ariile de specialitate Posted Image

Dezbateri stiintifice sau pseudo-stiintifice care nu se potrivesc nici pe aria "Stiinta" (subaria Dezbateri pseudo-stiintifice / Experimente ciudate) si nici la Alternative Science: teorii cosmogonice si cosmologice mai neobisnuite, alchimie, teorii mai ciudate cu privire la originea vietii, simulism etc.

De asemenea, in lipsa unei subarii dedicate, tot aici se vor incadra subiectele referitoare la diverse forme de MEDICINA ALTERNATIVA si Tehnici de dezvoltare personala. Este vorba de cele care au la baza o cosmologie ezoterica si anatomie/ fiziologie oculta cum ar fi: "vibratiile subtile", meridianele energetice, sistemul de chakre si nadisuri, energia Kundalini, Chi/ Ki, tendintele Sattva, Rajas si Tamas etc. (de exemplu: Acupunctura, Presopunctura, Do-In, Reiki, Qigong, Taijiquan, Hatha-Yoga, Medicina Ayurvedica, Dianetica etc.). Pentru abordari strict medicale folositi aria Homeopatie si Tratamente alternative.
Deocamdata voi pastra deschis acest subiect pentru a se putea face sugestii cu privire la imbunatatirea regulamentului prezent al ariei (regulament al carui ultimi beneficiari voi sunteti - pentru a va putea bucura de o comunicare "normala" ca locutori sau interlocutori) si cu privire la (re)incadrarea anumitor teme pe structura actuala.

Edited by _-_, 18 June 2018 - 21:10.
update


#2
Nero-d

Nero-d

  je m'en fiche/pohui

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 20,138
 • Înscris: 30.01.2004
common!!
si asa nu prea se inghesuie lumea pe arie... (vreo 3 useri speriati)
promovand intoleranta nu faci decat sa-i indepartezi si pe acei cativa... Posted Image

atitudine demna, politicoasa si mai ales plicticoasa si plictisita!

topicul asta trebuia inchis (blocat), nu?!?

Edited by Nero-d, 26 October 2015 - 21:08.


#3
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013
Este singura sansa pentru ca utilizatorii pasionati de domeniu sa isi gaseasca un loc printre cei care posteaza din plictiseala.

#4
Serafim606

Serafim606

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,678
 • Înscris: 25.11.2014
Saraca Fifi. Ea unde mai posteaza?

#5
DjMx

DjMx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,051
 • Înscris: 04.07.2009
90% din posturile de pe aria asta erau la misto, acum n-o sa mai posteze aproape nimeni.

#6
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013

View PostSerafim606, on 26 octombrie 2015 - 21:24, said:

Saraca Fifi. Ea unde mai posteaza?

Atata vreme cat ii respecta pe ceilalti utilizatori este binevenita pe aria de fata. De acum inainte este sub protectia mea pe aceasta arie. Nu raspund pentru ce face pe ariile nemoderate de mine.
Cine mai incearca sa o provoace pe aria de fata si-o ia!

View PostDjMx, on 26 octombrie 2015 - 21:27, said:

90% din posturile de pe aria asta erau la misto, acum n-o sa mai posteze aproape nimeni.

90% dintre utilizatorii interesati de aria de fata nu posteaza din cauza celor care pana acum au confundat-o cu aria de Fun.

#7
barbu78

barbu78

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,590
 • Înscris: 03.11.2011
Asta-i paranormal de... normal.
Ce facem cu paranormalul din religie?

Edited by barbu78, 26 October 2015 - 22:04.


#8
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013
O oarecare suprapunere exista, deoarece unele fenomene paranormale sunt analizate cu dedicatie si in religii particulare (cum ar fi "minunile dumnezeiesti" in crestinism).
Distinctia se face la nivel de abordare. Daca un anumit fenomen este abordat in sens pur religios, atunci nu face obiectul acestei arii, ci al ariei "Spiritualitate si Religie".
Daca este abordat dintr-o perspectiva independenta de o anumita conceptie religioasa, atunci face obiectul acestei arii.
De asemenea, daca este abordat in corelatie cu un anumit mit (care nu face parte dintr-o religie formala), atunci din nou se potriveste in aria de fata.

#9
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013
I-am anuntat pe colegi ca esti sub supravegherea mea pe aceasta arie si i-am rugat sa iti mai acorde o sansa. Sper ca au citit mesajul si ca imi vor respecta rugamintea.
Bine ai revenit!

#10
Nero-d

Nero-d

  je m'en fiche/pohui

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 20,138
 • Înscris: 30.01.2004

Quote

90% dintre utilizatorii interesati de aria de fata nu posteaza din cauza celor care pana acum au confundat-o cu aria de Fun.
ai semnale in acest sens sau doar banuiesti?

Quote


I-am anuntat pe colegi ca esti sub supravegherea mea pe aceasta arie si i-am rugat sa iti mai acorde o sansa.

sper ca stii in ce te bagi :)

succes!
oricum, parerea mea e ca n-o sa ai prea multe probleme... aria e pustie :)

#11
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013

View PostNero-d, on 27 octombrie 2015 - 08:07, said:

ai semnale in acest sens sau doar banuiesti?

De ce crezi ca eu, desi sunt interesat de tematica ariei, nu am avut pana ieri nici macar o singura postare pe arie? Crezi ca sunt singurul?
Daca analizezi aproape orice topic/ post din arie mai vechi de ieri, vei observa ca majoritatea utilizatorilor interesati de domeniu au ajuns prin a parasi discutiile din cauza interventiilor "la misto" sau ca urmare a atacurilor din partea celor paraleli cu domeniul, ceea ce nu este firesc, deoarece aria exista in primul rand pentru cei pasionati de domeniu. Inteleg critica celor care resping tot ceea ce constituie obiectul ariei de fata, dar numai atata vreme cat se incadreaza in limitele bunului simt.

View PostNero-d, on 27 octombrie 2015 - 08:07, said:

oricum, parerea mea e ca n-o sa ai prea multe probleme... aria e pustie Posted Image

Mai bine o arie pustie (desi, cu siguranta nu va fi pustie, ci ma astept la o crestere treptata a calitatii postarilor si a atragerii utilizatorilor interesati de domeniu), decat un prilej pentru dezbaterea libera a oricarei teme paralele, ca sa nu zic mai mult.

@all
In alta ordine de idei, astept din partea voastra sugestii cu privire la imbunatatirea regulamentului ariei (ai carei beneficiari voi sunteti, deoarece pentru voi exista aria de fata) si cu privire la incadrarea temelor care nu sunt in mod explicit precizate in titlul/ descrierea fiecarei subarii. Oricare alta discutie nu face obiectul acestui topic.

#12
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013
Am modificat titlul acestui topic din Regulamentul ariei "Astrologie si Paranormal" in Sugestii cu privire la aria "Astrologie si Paranormal", deoarece nu este inca un regulament definitiv. Invitatia de a contribui si voi la dezvoltarea lui, inclusiv in ceea ce priveste incadrarea tematica, in asa fel incat sa fie bine pentru toata lumea ramane in continuare deschisa.
Deci ce propuneri aveti?

#13
Nero-d

Nero-d

  je m'en fiche/pohui

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 20,138
 • Înscris: 30.01.2004
parerea mea este ca astrologia si paranormalul nu merita o abordare serioasa!!!

#14
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013

View Posterafifi, on 27 octombrie 2015 - 10:28, said:

de ce numai o abordare stiintifica si nu una si esoterica?

Deoarece parapsihologia este considerata o stiinta.
Abordarea esoterica nu contrazice utilizarea metodologiei stiintifice de cercetare. Este mai curand calitatea unei forme de cunoastere de a fi secreta in sensul ca este promovata in aria unui cerc restrans de persoane (spre diferenta de cunoasterea exoterica ce se adreseaza publicului larg).
Prin "stiinta" inteleg atat cunoasterea exoterica cat si esoterica care se bazeaza pe utilizarea de metode si mijloace stiintifice (experiment, studiu de caz, metoda statistica, introspectie, regresie hipnotica etc.).
In general metodologia de cercetare in parapsihologie este aceeasi cu cea utilizata in antropologie sau psihologie.
Gresesc undeva?

View PostNero-d, on 27 octombrie 2015 - 10:31, said:

parerea mea este ca astrologia si paranormalul nu merita o abordare serioasa!!!

Parerea ta...
Noi avem alte pareri.

Insasi astrologia se poate considera o stiinta, desi este totodata o arta (mai ales in ceea ce priveste astrologia natala, intepretarea horoskopului etc.). Este o stiinta in sensul ca are un obiect de studiu, are la baza o serie de principii si legi, are o metodologie proprie, emite ipoteze si le verifica s.a.m.d.
Paranormalul se bazeaza si pe fapte, nu in toate cazurile pe imaginatie. Literatura publicata in domeniu prezinta unele rezultate care atesta ca realitatea se intinde dincolo de capabilitatile noastre perceptive si rationale (fie ele si extinse cu ajutorul tehnologiei moderne).

Edited by _-_, 27 October 2015 - 10:51.


#15
barbu78

barbu78

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,590
 • Înscris: 03.11.2011

_-_ said:

O oarecare suprapunere exista,....
Atata vreme cat ii respecta pe ceilalti utilizatori este binevenita pe aria de fata.............
...............
Ar merge un soi de rubrica cu de toate paranormale nedefinite, cu glumeti pe seama paranormalului, o zona in care sa accepti atacul la persoana si glumele pe seama celui ce intra acolo.

#16
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013
Exista o arie intreaga pentru aceasta (aria de Fun).
O sa analizez si posibilitatea crearii unui topic in care dezbaterile sa se desfasoare mai liber.

#17
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013
[Sugestie exprimata de Fifi privind adaugarea temei "teorii conspirationiste" la rubrica "Dezbateri (ce Par Anormale)" - postul a disparut]

Tu ce parere ai?

La descrirea ariei "Teorii / Previziuni / Ipoteze" apare "Locul unde poti dezbate cele mai noi teorii, sau previziuni lansate de maestrii ce sunt sau nu in viata Posted Image AKA Nostradamus, savanti, profesori excentrici, clarvazatori etc."
Eu ma gandesc ca aici s-ar potrivi mai bine.

Sau ar fi mai bine la "Dezbateri (ce Par Anormale)"?
Deci, unde adaugam "teoriile conspirationiste"? Orice argument va fi considerat.

Edited by _-_, 27 October 2015 - 15:52.
update


#18
_-_

_-_

  - Magister Ludi -

 • Grup: Moderators
 • Posts: 22,899
 • Înscris: 21.03.2013
Am adaugat teoria conspiratiei unde ai sugerat.

Edited by _-_, 27 October 2015 - 14:55.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate