Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Protocronism universal

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
Arentan1

Arentan1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,678
  • Înscris: 29.07.2015
citind blogul lui Dan Alexe am gasit niste scriei despre alte protocronisme decat ale noastre :) si asa a venit ideea acestui topic in care sa adunam toate ineptiile protocroniste din lune, sa ne mai radem un pic :D  
la inceput o sa pun scrierile lui Alexe ( adica linkurile ) apoi voi mai adauga si de la unguri care se trag de pe Sirius :) si altele.
Rog pe colegi sa mai adauge si ei alte delicii protocroniste din larga fauna  planetara :)
https://cabalinkabul...iilor-mici-i-2/

macedoneni si relatiile lor cu pakistanezii antici :D  https://cabalinkabul...atiilor-mici-2/

iata si albanezii ... https://cabalinkabul...nismul-albanez/

georgienii intemeietorii Romei... https://cabalinkabul...eorgienii-roma/

cecenii si ... etruscii https://cabalinkabul...nii-pe-etrusci/
lectura lacuta :D

#2
tarmasundar

tarmasundar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,210
  • Înscris: 18.10.2015
Nu prea ai ce vorbi, textele-s de multe ori aceleasi pana la nivel de virgule.
Ajunge sa iei textul, stergi hotentot si pui roman/ungur/chinez in loc, si gata lucrarea protocronista.
Totusi, dau si eu un link
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XPjcAKIhuoY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Afrocentricii, baby...

#3
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,245
  • Înscris: 23.07.2014
Parca dadusesi si un link cu afro-centricii astia. O carte sau nu mai stiu ce studiu in care aratau ca prin nu stiu ce mutatii genetice au aparut relativ recent si intr-o perioada scurta albii.

#4
tarmasundar

tarmasundar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,210
  • Înscris: 18.10.2015

 SorinGT, on 27 octombrie 2015 - 11:38, said:

Parca dadusesi si un link cu afro-centricii astia. O carte sau nu mai stiu ce studiu in care aratau ca prin nu stiu ce mutatii genetice au aparut relativ recent si intr-o perioada scurta albii.
Ceva de genu', ei nu vor sa fi inventat albii chiar nimic, dupa ei si Grecia clasica era amestecata si albii abia erau pe cale sa se afirme acolo.
Pana la urma si daco-centricii zic cam tot asa, doar ca ei pun daci in loc de negri.

Edited by tarmasundar, 27 October 2015 - 11:54.


#5
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,245
  • Înscris: 23.07.2014
Acuma nu retin, dar motiveaza afro-centricii aia de ce nu au recreat marea lor civilizatie (macar in mica parte) si Africa, locul originii omului si inventatorilor primordiali, e lumea a 7-a? E doar curiozitate.

E perfect adevarat ce spui..doar pui dac/rom^n/albanez/georgian/ungur/etc langa "centric" si ai acelasi lucru. E un pattern.

Edited by SorinGT, 27 October 2015 - 12:07.


#6
Alexandru H.

Alexandru H.

    Parakoimōmenos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,200
  • Înscris: 03.03.2007
Trebuie sa recunoastem - protocronismul e in momentul asta un reziduu scarbos al secolului 19. Ce a facut Densusianu faceau atatia germani, francezi sau greci cu mitul Atlantidei sau razboiul troian (si, ca sa fim corecti, mormonismul, de pilda, e un protocronism american). Iar daca ne gandim ca al doilea razboi mondial a pornit dintr-o obsesie practic protocronista (arienii care au fondat civilizatia superioara isi iau revansa), devii un pic mai tolerant cu extremismele istorice din interbelicul romanesc.

Ceea ce era insa acceptabil in 1940 din cauza materialului arheologic/istoric/paleolingvistic sarac nu mai e deloc asa in 2015. Sunt istorici care isi petrec o viata intreaga studiind doar o disciplina/perioada istorica din cauza complexitatii surselor cu care lucreaza - si avem, pe de alta parte, amatori ce devin fixati pe anumite coincidente pentru a scoate din ele concluzii fanteziste, fara a le corela, asa cum e normal, cu surse primare si chiar interdisciplinare (nu cred ca poti fi istoric competent daca nu ai habar de un pic de climatologie, metalurgie etc.).

#7
Omics

Omics

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,846
  • Înscris: 28.09.2015
Trecutul e o țară străină:
[ http://images3.okr.ro/serve/auctions.v7/2015/jun/01/c770b69be7770f6b371c1577d8045469-5790572-1000_1000.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cei care se identifică prea mult cu segmente de trecut sunt bolnavi.

Iar viitorul este o țară pustie...

Edited by Omics, 27 October 2015 - 13:01.


#8
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007
Idei protocroniste sau diverse "manii" au mai toate popoarele, mari, mijlocii sau mici. Atata doar ca unii mai putin cunoscatori nu au habar de ele. Exista celtomanie, germanomanie (cu varful culminant in aiurelile naziste), exceptionalismul american, slavomanie, turcomanie, chinezii, japonezii sau coreenii au si ei idei similare, maghiaromanie, bulgaromanie, afro-manie si tot asa.

In acelasi timp unii sunt prea blocati pentru a vedea dincolo de dogme si de ce le-a fost bagat in cap (inclusiv "manii" trambitate suficient de mult si de puternic pentru a fi considerate adevarate si dogme de necriticat) si considera orice iese din tiparul lor mental ca "manie", chiar si cand li se prezinta dovezi sau ipoteze logice.

#9
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,245
  • Înscris: 23.07.2014

 Alexandru H., on 27 octombrie 2015 - 12:39, said:

Ceea ce era insa acceptabil in 1940 din cauza materialului arheologic/istoric/paleolingvistic sarac nu mai e deloc asa in 2015.

Cam asta si este idea de baza. Pina la un moment dat a fost scuzabil, sa mai persisti si de 2-3, chiar 4 decenii incoace devine ridicol. Multi au avut "falitii" lor, mai conteaza si in ce masura se vindeca in cele din urma.

#10
Arentan1

Arentan1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,678
  • Înscris: 29.07.2015
https://szkitahun.wo...arsag-eredete/

un fragmentel cu titlul  ,, este maghiara limba primordiala ?,, :D

Maghiara este limba primordiala ?

La inceputul anilor 1900 au fost descoperite mai multe triburi de amazonieni albi in America de sud.  Dupa primul razboi mondial sa vorbit mult de anumiti emigranti maghiari care efectuau diferite constructii in zona amazoniana si care vorbeau in maghiara cu acesti indieni albi.  Dupa al doilea razboi mondial tot mai multi emigranti maghiari sau stabilit in zona, unul din acesti emigranti era si Moricz Janos. El a inceput o minutioasa cercetare al traditiilor acestor triburi. In ani 1960 a gasit in Ecuador mai multe triburi amerindiene care vorbeau maghiara, acestea erau triburile Cahari, Mochica si Puruha. Ca rezultat al cercetarilor sale , Moricz a descoperit mai multe toponime maghiare si multe nume de familii de origine maghiara. Aceste triburi stiau totul despre veche noastra istorie si vorbeau despre inrudirea noastra cu scitii.
Indigeni i au aratat lui Moricz  o pestera, al carui nume era pestera samanilor, aici au gasit materiale literare scrise cu scriere secuiasca si aici a gasit consemnata toata istoria veche a maghiarilor.
Sigur, fiind un mandru maghiar , Moricz si a prezentat descoperirile opiniei publice dar descoperirea nu a avut ecoul scontat. In rol important in minimalizare acestei descoperiri l au avut  asupritorii spanioli.
In ani 1970 pe urmele lui Moricz au pornit niste cercetatori francezi, scopul era gasirea urmelor maghiare din Amazonia. Ei cautau urmele rasfirate el unei civilizatii europene . Niciodata nu sau intors. Dupa unele  zvonuri au murit. Dupa alte zvonuri au cunoscut o asemenea  iluminare spirituala incat nu au dorit sa se mai intoarca in vestul dezvoltat.

O alta curiozitate,  s-a  intamplat  In timpul lui Andrei al II-lea (1205-1235) . La cererea papei Andrei II a pornit cu o armata de 20.000 de ostasi pentu a elibera Tara sfanta, si pentru ai alunga pe necredinciosi. Scopul ideologic al cruciadelor era uciderea cator mai multi necredinciosi, cu cat omorai mai multi cu atat mai mult erai mantuit. Deoarece Andrei si armata sa nu au ucis nici un om  in Tara Sfanta, papa la excomunicat spunand ca expediia a fost un esec.
Potrivit consemnarilor lui Andrei II atunci cand ajung in Tara Sfanta el si oaste lui sunt salutati in limba maghiara de localnici . Zile la rand au sarbatorit intalnirea, spoi dupa 2 luni este incoronat rege al Ierusalimului fara sa curga un strop de ange. Desigur pentru papa acesta nu era o victorie dar pentru unguri era.
,,

#11
seeker_of_truth

seeker_of_truth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 27.11.2016
protocronismul este fara doar si poate o unealta esentiala a  iredentismului,
al nationalismului sovin, si al viselor puerile, al celora care se joaca cu creionul pe harta
Un punct esential in acest discurs il are Tara mare , o situatie idilica perfecta care ar fi de dorit
asa se poate inlocui tara cu : Bulgaria mare, Romania mare, Ungaria mare, Serbia mare, Grecia mare

Attached Files


Edited by seeker_of_truth, 29 November 2016 - 19:50.


#12
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016
Bah deci te apuca pandaliile, durerile de cap mai ceva ca ale facerii (lui Athena din capul lui Zeus).
Uitandu-ma io intr-o doara sa caut surse despre populatia africana medievala, constat ca... circa jumate din linkuri is prosto-cronisme africoide din alea turbate!
Numai cacaturi gen Imperiul Mali mai populat ca China Ming si lansand ozeneuri spre civilizatiile extraterestre - tot negre desigur - si nobilii europeni fiind negri si alte asemenea bazaconii.

Radem noi, dar stangistii sustin cacaturile astea si o gramada de pseudo-telelectuali chiar le cred!
Noi dam din mana a dispret dar ei persista! Si marcheaza puncte!

Edited by grrrrr, 31 January 2017 - 17:51.


#13
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,245
  • Înscris: 23.07.2014
Am vazut cate ceva, n-am vazut insa sa explice clar pe undeva si cum le-au colonizat o tz^ra mai tarziu europenii OZN-urile? Cam nasol, ai ozn-uri si te bat aia cu pusti si tunuri? 1000 de englezi cu pusti tin piept la 20.000 de urmasi ai constructorilor de crucisatoare spatiale?  Shaka tot cu sulita (cu varf marit) la inceput de sec. 19, cu "descult" sau "incaltat" si alea erau vazute ca inovatii militare? Sau de ce nu are Nigeria sau Congo OZN-uri acuma, le-au facut odata, trebuie sa le poata face si acum? Ar fi interesant foc de urmarit asa ceva.

Asa, imperii or fi putut avea, banuiesc ca se bateau intre ei si cele mai tari triburi le crapa capul celorlalti si ii ocupa.

#14
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

 SorinGT, on 01 februarie 2017 - 16:38, said:

Am vazut cate ceva, n-am vazut insa sa explice clar pe undeva si cum le-au colonizat o tz^ra mai tarziu europenii OZN-urile? Cam nasol, ai ozn-uri si te bat aia cu pusti si tunuri?
Si stai, ca doar absolut toata cultura "am furat-o" de la ei, eram niste maimutoi!
Dar ce pretentie de logica sa ai de la simienii astia?
Il revendica si pe Aristotel dar pentru aia urasc "logica si rationalismul nenaturale, vestice".
Maimute care nu stiu decat sa arunce cu cacat...

#15
fane_only

fane_only

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 30.11.2016
Un exemplu de protocronism european occidental in sec 10 (pe la 950),
cand ambasadorul lombard, episcopul Liutprand de Cremona il intalneste pe imparatul Niceforus al Imperiului Romania
Liutprand se enerveaza si ii raspunde si-l face pe Niceforus de rahat, batandu-si joc ca el este Roman, de la Romulus, un criminal ce si-a omorat fratele, un borfas nascut din pacat.

Quote

"History, teaches that the fratricide Romulus, from whom also the Romans are named, was born in adultery; and that he made an asylum for himself in which he received insolvent debtors, fugitive slaves, homicides, and those who were worthy of death for their deeds. And he called to himself a certain number of such and called them Romans. From such nobility those are descended whom you call world-rulers, that is, emperors; whom we, namely the Lombards, Saxons, Franks, Lotharingians, Bavarians, Swabians, Burgundians, so despise, that when angry, we can call our enemies nothing more scornful than Roman-comprehending in this one thing, that is in the name of the Romans, whatever there is of contemptibility, of timidity, of avarice, of luxury, of lying: in a word, of viciousness. But because you do maintain that we are unwarlike and ignorant of horsemanship, if the sins of the Christians shall merit that you shall remain in this hard-heartedness: the next battle will show what you are, and how warlike we."  
el simte nevoie sa-i faca pe romani, adica cei din Imperiul Romania
drept criminali, primitivi, si sa afirme ca ei germanicii sunt superiori

tipic ti.ganesc
precum fac astazi bulibashele
precum fac astazi yiddenii
precum fac astazi negrii
samd.

#16
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

 fane_only, on 11 februarie 2017 - 20:39, said:

Un exemplu de protocronism european occidental in sec 10 (pe la 950),
cand ambasadorul lombard, episcopul Liutprand de Cremona il intalneste pe imparatul Niceforus al Imperiului Romania
Liutprand se enerveaza si ii raspunde si-l face pe Niceforus de rahat, batandu-si joc ca el este Roman, de la Romulus, un criminal ce si-a omorat fratele, un borfas nascut din pacat.el simte nevoie sa-i faca pe romani, adica cei din Imperiul Romania
drept criminali, primitivi, si sa afirme ca ei germanicii sunt superiori

tipic ti.ganesc
precum fac astazi bulibashele
precum fac astazi yiddenii
precum fac astazi negrii
samd.
Ne ramane doar sa speram ca nu vor rade bulibasele si maimutoii de noi cum au ras germanicii de bizantini... mai ales dupa 1071...

#17
fane_only

fane_only

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 30.11.2016

 grrrrr, on 13 februarie 2017 - 13:17, said:

Ne ramane doar sa speram ca nu vor rade bulibasele si maimutoii de noi cum au ras germanicii de bizantini... mai ales dupa 1071...

de noi?
de ce de noi?
doar noi suntem aia de caruta
de occidentali in schimb da, vor rade
deja au inceput.

primii maimutoi care le-au tras-o occidentalilor au fost yiddenii
urmeaza alte neamuri.

#18
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

 fane_only, on 13 februarie 2017 - 20:36, said:

de noi?
de ce de noi?
Pai noi albii suntem luati toti la un loc. Toti suntem "occidentali" astazi.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate