Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camping Franta - Chamonix

Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...
 Nikon Z6III

Caști bluetooth pentru smart...

Mutare tablou electric exterior

La mulți ani @leomagic44!
 Recomanadare viniluri

Tv ars din cauza la cctv?

Recomandare soundbar pentru telev...

Vecinii din curte au pus monopol ...
 La multi ani @MariusEXxTREME!

Temperatura AC

Sunt sigure bolurle de plastic (B...

Dimensionare putere centrala / ca...
 

UPS + Centrala termica nu functioneaza

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
salex

salex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 05.09.2005
Leaga NUL-ul de la intrarea UPS cu cel de la iesire si va merge. Poti scoate rezistenta/scurtul facut de tine.

Edited by salex, 20 October 2015 - 18:48.


#20
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
E si asta o varianta.

#21
uzzi93

uzzi93

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 27.02.2005
Seara buna.
Acum am ajuns acasa si nu prea mai am timp de experimente.Voi face maine.
salex

Leaga NUL-ul de la intrarea UPS cu cel de la iesire si va merge. Poti scoate rezistenta/scurtul facut de tine.  Te rog frumos fii mai explicit (sunt mai greu de cap)

gabyxm
Este identic cu ups-ul de pe acel site Rusesc

#22
salex

salex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 05.09.2005
Ziceam sa readuci priza la starea in care era, adica sa scoti aceea rezistenta. Motivul e ca la pornire in retea, disjunctorul iti va declansa din cauza dezechilibrului dintre faza-nul.

Apoi sa legi intern borna NUL de la alimentarea UPS (pinul din dreapta ta cum te uiti la ea)  cu cea NUL de la iesire (la fel, tot cel din dreapta ta). La priza ingropata/aplicata din perete obligatoriu sa ai aceeasi potrivire.

#23
gabyxm

gabyxm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,214
  • Înscris: 08.06.2004

 uzzi93, on 20 octombrie 2015 - 19:03, said:

gabyxm
Este identic cu ups-ul de pe acel site Rusesc

Daca verifici si ii identica si schema, astia ar fi condensatorii de care vorbeam in postu trecut Cy.
Attached File  ups.png   71.17K   113 downloads

Fiecare grup de 2 condensatori in paralel is legati intre pamantare si fiecare din firele de pe iesire. Daca ii asa, poti scoate unu din grupuri, oricare, ori cel marcat cu rosu, ori portocaliu si in paralel cu grupu de condensatori ramas pe placa pui rezistenta de 1M.

Attached File  apc_640-7732h.pdf   516.05K   88 downloads

Edited by gabyxm, 20 October 2015 - 20:02.


#24
gigiipse

gigiipse

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 704
  • Înscris: 14.04.2006

 gabyxm, on 20 octombrie 2015 - 17:46, said:

Pe Ups-ul asta, fara nici o modificare, ar fi mers perfect ionizarea pe Vaillant, Saunier-Duval, Immergas, modelel mai noi de la Protherm si poate si altele care imi scapa. Stii si dc?

Immergas nu merge. Poate s-au schimbat modelele si acum cele noi merg dar cel putin in cartile tehnice a ramas cerinta de respectare a polaritati faza/null. Asta a fost si motivul pentru care nu am luat Immergas.

#25
gabyxm

gabyxm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,214
  • Înscris: 08.06.2004

 gigiipse, on 21 octombrie 2015 - 10:55, said:

Immergas nu merge. Poate s-au schimbat modelele si acum cele noi merg dar cel putin in cartile tehnice a ramas cerinta de respectare a polaritati faza/null. Asta a fost si motivul pentru care nu am luat Immergas.

Merge cred ca pe majoritatea  din 2005 incoace, probat pe eolo star si mini 23Kw si 24-3. Chair daca iti zice in manual ca trebe musai sa respecti legaturile L-N, ionizarea functioneza indiferent de pozitie.
Pe modelele dinainte de 2005 nu merge sigur si pe astea noi aparute de cativa ani nu stiu ce comportament are.

Edited by gabyxm, 21 October 2015 - 12:31.


#26
uzzi93

uzzi93

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 27.02.2005
Salut
Am pus astazi rezistenta in stecherul centralei si nu a functionat.
Dupa cum a spus si domnul gabyxm ,o solutie ar fi transforamator de separare galvanica.Asta am gasit aici http://www.centrale-... manualul unei alte centrale.La pagina 20, scrie Reţea monofazată (IT)
z
Pentru un curent de ionizare suficient, se montează
o rezistenţă (nr. com. 19928 719) între conductorul
N și racordul conductorului de protecţie.
-sau-
z
Se va utiliza un transformato
r de separare (nr. com.
19928 720).
Daca treaba cu rezistenta la centrala mea nu a functionat, ramane cea cu separatorul,care mi-se pare ce-a mai simpla si sigura.
Am incercat astazi sa trec curentul furnizat de ups (cand functioneaza pe baterii) printr-un AVR cu servomotor si nu a functionat,creionul de tensiune se aprinde pe ambele borne si centrala intra pe avarie.

Edited by uzzi93, 21 October 2015 - 13:59.


#27
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Degeaba pui trafo separator(1:1) daca nu legi un capat din infasurarea secundara a acestuia la masa sau nulul de lucru.
In alta ordine de idei ai trafo direct in UPS si nu se justifica legarea inca unuia in cascada deoarece scazi randamentul aiurea.
Ai incercat ce ti-am recomandat eu si colegul salex?

#28
uzzi93

uzzi93

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 27.02.2005
salex
Am facut cum mi-ai recomandat si functioneaza.Am facut o improvizatie cu fire sa ma conving ca functioneaza, si a functionat.Am constat un lucru cu aceasta improvizatie.Daca scot cablul de alimentare al ups-ului din priza creionul de tensiune se va aprinde pe ambele borne si centrala intra pe avarie.Daca opresc curentul de la siguranta generala din tablou creionul se va aprinde pe o singura borna si centrala nu mai trece pe avarie.MULTUMESC pentru sugestie!
Acum ramane sa ma hotarasc daca fac legatura inauntru ups-ul sau fac niste cabluri pe afara.
Inca odata trebuie sa-ti multumesc.

#29
uzzi93

uzzi93

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 27.02.2005
Am ales sa fac un cablu.Am inteles si de ce am tot doua faze atunci cand scot ups-ul din priza,si o singura faza cand intrerup curentul din tablou.
Va multumesc tuturor care ati dorit sa ma ajutati

#30
gabyxm

gabyxm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,214
  • Înscris: 08.06.2004
Am mai explicat in posturile anterioare, ai divizor capacitiv pe iesirea din ups.
Cam asta ar fi circuitu simplificat din ups cand merge pe acumulatori:
Attached File  ups2.png   16.48K   114 downloads
Ai transformatoru ridicator, priza de iesire si un filtru format din 2 condensatori C1 si C2. Cand ii pe baterii nici unu din fitrele de la priza de iesire nu are conexiune cu pamantul, deci intre borna de impamantare si oricare o sa ai jumate din tensiunea de iesire.

Attached File  ups3.png   17.95K   109 downloads
Cand ii la retea, nulul retelei are legatura la pamant (la bransament, stalp, transforamtoru din postu de transformare de unde primesti curent) si atunci intre impamantare si unu din firele de iesire(nul) ai 0V si intre impamantare si celalalt fir(faza) ai 220V.
Tansformatoru ii liber sau ii folosit ca sursa pentru incarcat acumulatorii, dupa caz.
Termenii folositi nu-s total corecti, da cam asta ii explicatia simpla.

Daca scoti unu din grupurile de condensatori de pe iesire si conectezi in paralel cu celalalt o rezistenta, merge si cu ups-ul scos din priza.

#31
uzzi93

uzzi93

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 27.02.2005
Salut
Iti multumesc pentru explicatie.Pentru un incepator ca mine e explicatia perfecta,ma bucur ca nu ai folosit termeni pe care sa nu-i pot intelege.
Sincer,apreciez persoanele care isi sacrifica din timp pentru a ajuta pe altii.

#32
neutrinoP

neutrinoP

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 21.03.2018
Buna ziua
am luat si eu un UPS Cyber Power CPS600E in speranta (asa cum este vandut "pentru centrale termice" dar nu se specifica de care!) ca va functiona pe o centrala MKDens25, avand si doua moduri de lucru, pentru PC si pentru generatoare. Insa niciunul (dupa cum am constatat) nu asigura un null de lucru pe modul baterie.
Incerc acum sa aflu informatii daca este totusi posibil ca acest UPS sa fie modificat, cu fazare riguroasa la instalare, astfel incat modificarea sa nu produca pagube in interiorul UPS-ului (asta in cazul in care circuitul de comutare nu va avea de suferit de pe urma modificarii).
Daca stiti dvs 100% sigur ca va functiona, rog foarte frumos sa imi spuneti si mie. Multumesc.

Edited by neutrinoP, 21 March 2018 - 13:29.


#33
dragos_drgc

dragos_drgc

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.12.2019

 uzzi93, on 21 octombrie 2015 - 21:33, said:

Am ales sa fac un cablu.Am inteles si de ce am tot doua faze atunci cand scot ups-ul din priza,si o singura faza cand intrerup curentul din tablou.
Va multumesc tuturor care ati dorit sa ma ajutati
Salut,
Se poate o schema sau o fotografie am si eu aceasi problema.

#34
florin46p

florin46p

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.06.2016

View Postdragos_drgc, on 06 decembrie 2019 - 10:08, said:


Salut,
Se poate o schema sau o fotografie am si eu aceasi problema.

Mai e cineva care a reușit prin aceasta metoda să facă centrala de la Boschsă funcționeze pe ups ?

#35
alexcs

alexcs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 12.11.2005
Njoy Aira 600

Iesire sinusoidala pura
Unitati centrale de incalzire
Backup pe perioade lungi

Nu are baterie, trebuie achizitionata separat intre 40Ah to 200Ah.

#36
danic82

danic82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 30.04.2014

View Postsalex, on 20 octombrie 2015 - 19:29, said:

Ziceam sa readuci priza la starea in care era, adica sa scoti aceea rezistenta. Motivul e ca la pornire in retea, disjunctorul iti va declansa din cauza dezechilibrului dintre faza-nul.

Apoi sa legi intern borna NUL de la alimentarea UPS (pinul din dreapta ta cum te uiti la ea)  cu cea NUL de la iesire (la fel, tot cel din dreapta ta). La priza ingropata/aplicata din perete obligatoriu sa ai aceeasi potrivire.

Soluția oferită de salex funcționează pentru UPS APC cu forma de unda a tensiunii debitate in regim de back-up sinusoida pura. Daca forma de unmda nu e sinusoida pura, riscati sa va stricati pompele din instalatie conectate la UPS.

Atașez imagini pentru a se înțelege mai ușor. Ideea e urmatoarea. Cel mai important... opriti centrala, si opriti curentul. Cablurile de la intrarea in UPS și de la iesirea din UPS, care merge la priza la care e conectată centrală, se secționeaza. Apoi am folosit cleme WAGO pentru a "repara" unde am secționat cablurile. Apoi am conectat o bucata mică de cablu de 2.5 între clema WAGO de la NUL de la intrarea UPS-ului la cleama WAGO de la NUL de la iesirea UPS-ului, cea care merge la centrala. Puneti centrala în priză și dați drumul la curent. Dacă nu funcționeaza din prima, scoateți stecherul de la centrală și puneți-l invers.

Attached File  20210219_125117.jpg   229.75K   72 downloads Attached File  20210219_124936.jpg   179.19K   71 downloads Attached File  20210219_124947.jpg   205.58K   69 downloads Attached File  20210219_125016.jpg   227.29K   63 downloads Attached File  20210219_125033.jpg   166.08K   67 downloads Attached File  20210219_125533.jpg   210.52K   58 downloads

Edited by danic82, 19 February 2021 - 13:13.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate