Arch Linux: Failed unmounting /var.
Last Updated: Oct 26 2015 15:51, Started by
AnbuBlack
, Oct 13 2015 21:47
·
0

Posted 24 October 2015 - 23:16

M-am uitat sa vad daca am ceva in loguri dar din ce imi arata journalctl nu am nici o eroare legata de demontarea partitiilor la shutdown. Si eu tot timpul d-au shutdown la desktop / laptop si pe ambele am cateva partitii in plus fata de ce se obisnuieste. Din ce am vazut in log inaite de shutdown efectiv se efectuaza demontarea partitiilor si intradevar systemd trimite semnalul la toate pargtitiile insa demontarea nu are loc in ordinea in care se trimite semnalul. Acum cat asteapta dupa demontare daca asteapta ceva sau nu, nu sunt sigur, sper sa gasesc ceva entertaining de citit pe tema systemd.
|
Posted 25 October 2015 - 00:37

umount.target A special target unit that umounts all mount and automount points on system shutdown. Mounts that shall be unmounted on system shutdown shall add Conflicts dependencies to this unit for their mount unit, which is implicitly done when DefaultDependencies=yes is set (the default). |
Posted 25 October 2015 - 06:19

Mai exista o posibilitate sa fie un proces agatat in D state, pe /var. In cazul acesta, procesul nu ar reactiona la semnalul de kill care se trimite catre toate procesele la shutdown, si ar agata in continuare FS-ul de /var.
|
Posted 25 October 2015 - 09:05

Si eu aveam aceeasi problema, vad ca a disparut cu Storage=volatile.
La un moment dat esua sa demonteze /home si /boot, insa alea s-au remediat de la sine... (probabil updateurile de kernel au facut asta). Edited by M-A-R-I-U-S, 25 October 2015 - 09:05. |
Posted 26 October 2015 - 15:51

Se pare ca sysd incepe sa imi provoace greata. Aceeași senzație o am și eu; chiar am testat în week-end Crux, per ansamblu este OK, însă documentația lasă de dorit, iar acel sistem de management al pachetelor mi se pare foarte încurcat. Mă gândesc serios să încerc OpenRC pe Arch, eventual Gentoo. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users